- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Aktív témák
-
poc013
tag
válasz
South Velen #42813 üzenetére
Csak az a gáz hogy ez 2008 GAME
Egyébb ként nekem is Vista van fent abbol is a 64 es!!!!
Nem tudom de így igen csak gááááz!!!
Az a gáz hogy még Patch-et se adtak ki hozzá -
katt777
félisten
válasz
South Velen #37569 üzenetére
Semmi konkrétról nem volt szó, csak relatív teljesítményről. Én eleve azt gondoltam, hogy ha írok egy combót 60% teljesítményszint-különbséggel, ill. egyet 67%-kal, senki nem gondolja, hogy ez két azonos rendszer lenne.
-
katt777
félisten
válasz
South Velen #37566 üzenetére
Tudom hogy nem érted, ezért nem is akarlak meggyőzni. Csak emlékeztetőül: Sehol nem volt szó 2 egyforma prociról, ez nyilván nem is lehetséges, hiszen akkor csak a 66.66666...% elfogadható eredmény (én tudok számolni). Evidens, hogy 2 különböző esetről van szó, amelyek az említett teljesítményeket hozzák ki 2 különböző VGA-ból.
Volt szó konkrét VGA-król? Ugye, hogy arról sem. Én is tudok kapásból 50 példát, ahol az erősebb kari erősebb, mivel a gyengébb proci is meghajtja akár 80%-ban. Nem ez volt a lényeg.A proci is mindegy, a lényeg a relatív kihajtás.
Na, a végére csak megértetted, miről van szó. Én eddig is tudtam, miről beszélek. -
katt777
félisten
válasz
South Velen #37564 üzenetére
Olvass vissza, és gondolkodj, mielőtt hülyeségeket beszélsz, azt is össze-vissza. És számolj.
Még az is ott van, hogy a 66.6666...%-ot kerekítettem 66.67-re.
3-adszor is: 2 különböző, relatív példa, azt szemléltetendő, hogy mely esetben lehet látszólag gyengébb egy úk, erősebb VGA, ugyanis ez volt az alapprobléma egyik lehetséges megoldása, mellesleg már ki is derült, hogy a konkrét esetben nem erről van szó.
Ha nem világos, ne is próbáld megérteni. -
katt777
félisten
válasz
South Velen #37559 üzenetére
Köszönöm, éppen azt mondtam, hogy az új kártya sebességének 67% egyenlő lesz a régi 100%-ával, amennyiben az új 50%-kal gyorsabb.
Ebből következően nyilvánvalóan gyengébb lesz az erősebb kártya, ha egy proci csak 60%-ot hoz ki belőle. Ez semmiből nem jön ki, csak egy példa volt. Nyilván az a proci, amelyik 67%-ot hoz ki az erősebb kártyából, nem az fog csupán 60%-ot kihozni ugyanabból a VGA-ból, én csak a relatív VGA teljesítményeket hasonlítottam össze. Ez talán bonyolult...
Szájbarágósan:
Adott X proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, a 150%-os teljesítményű újat 67-ben, ez esetben a 2 VGA teljesítménye egyező lesz.
Adott Y proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, de a 150%-os teljesítményű újat csak 60%-ban, ez esetben az erősebb VGA teljesítménye kisebb lesz a réginél. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
South Velen #37495 üzenetére
nekem gyorsabb a Crysis 4850el mint anno 88Gtvel....
-
smk17
tag
válasz
South Velen #37495 üzenetére
Szó szerint ! Ha olyan pályát hozok be PL ausztrália ahol sok dinamikus árnyék van, akkor ha sötét helyen megyek egyenletesen fut ugyan, de szemmel már észrevehetően szaggat(10-15Fps körül) az nvidiának meg meg se kottyan.
De könyörgöm ! Ha a 4870-es crysis alatt csúnyán elveri a 9600Gt-akkor nvidiás játék ide vagy oda , nem hiszem hogy a 4850-en ennyire gyengéb lenne a játék alatt .A procim 3GHZ-n megy kereken , de próbáltuk egy e8600-on is felhúzva 3.8 Ghz-re . Semmi változás .
Szerintem valami gáz van ezzel a karival .
Direkt új winows húztam fel , hogy még véletlenül sem maradjon fent vmi nvidiás cucc .3dmark06 eredményt tudna nekem mondani valaki 4850-nel ?(csak kiváncsiságból)
-
smk17
tag
válasz
South Velen #37490 üzenetére
Na hát ez az a 3dmarkot leszarnám , de játékok alatt is ez a helyzet .
Azt kell hogy mondjam hogy a 9600Gt-n egy kicsit minden jobban megy.
1680*1050 ultra grafikával 4AA a GT-n tökéletes , az ATI-n meg m az árnyékoknál elkezd kicsit szaggatni . a Crysis ne is beszéljünk . Az 20%-kkal jobb a 9600-on.
HA frissíteném a vga BIOS-t jobb lenne ? -
Hooper
őstag
válasz
South Velen #26009 üzenetére
Igen, bár eddig játszani nemsikerült vele, még mindig a "VISZTÁVAL" tökölök..
Kérdés mindenkihez, akinek ien (4850) karija van, megéri a DX10miatt vesződni vistával, vagy nincs akkora difi dx9ben XPalatt?
eddig nemnagyon tetszik ez a vista dolog.. látványosank látványos, de pl a hangkarim rendes használata máris ugrott (sb live 24bit) a zenehallgatás meg jobban vidít mint az AERO menua többi rogit, meg ieneket amiket használok még el se kezdtem felrakni.. gondolom velük is lesz bajom
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
South Velen #26005 üzenetére
Pontos infókat nem tudni, de érdemes a ref. modelleket keresni a HD4800-ból.
-
Hooper
őstag
válasz
South Velen #26005 üzenetére
A GSek közül igen.. régebben aztírák, h a gyári OC-t nembírja el...
-
alfa007
tag
válasz
South Velen #25824 üzenetére
kösz,kösz
-
Zebu
addikt
válasz
South Velen #16367 üzenetére
hangkezelő?
valóban az volt.... ez meg mi?
-
Pubszon
veterán
válasz
South Velen #15702 üzenetére
Azért mert a 4870X2 1 Pci-E foglalatba megy és ez a foglalat a P35, P45, X38 és az X48-ban is 16X-os.
-
TTomax
félisten
válasz
South Velen #15700 üzenetére
Nem ne értsd félre nem kötekedni akartam,csak azt hittem van valami infód,mert érdeklődök mindenfelé de nem nagyon tud nekem senki sem konkrétumot mondani.Ami ugye még elgondolkodtató,hogy pl egy 4870X2 se lenne lassabb a P45 mint az X48-ban .. szóval nem értem...
-
TTomax
félisten
válasz
South Velen #15698 üzenetére
Magamnak ??Mivel??A P45 ben CF-be kártyánként akkora a sávszél mint ami a P35-ben jut egy karinak... ha a P35ben nem lassítja meg akár a 3870X2-t akkor a P45-ben hogyan foghatja vissza a CF-et?Erre akartam célozni,lehet valamit nem tudok vagy elkerülte a figyelmem.. azért érdekel a téma mert 4850CF-en gondolkodok.,..
-
TTomax
félisten
válasz
South Velen #15696 üzenetére
akkor sima 1.1-es PCI-E csatiban miért nem lassul???
(P35)
Mármint a szóló kari??? -
TTomax
félisten
válasz
South Velen #15693 üzenetére
azért ezt a P45 nem igazi CF lapot nem értem amikor elvileg a 2X8 2.0-ás sávszél ugyanannyi mint a 2X16 1.1... most akkor hogy is van ez???
-
Acor
aktív tag
válasz
South Velen #13938 üzenetére
Na igy már más a helyzet COD4: 120- 300 framet nyom a kát kártya, csak olykor villódzik a kép még azt lehet driver hiba.
-
slett27
addikt
válasz
South Velen #12999 üzenetére
Ok, semmi.
Benéztem valóban.
-
slett27
addikt
válasz
South Velen #12995 üzenetére
Ha viszont 24/7 is játszik, akkor 40x720x30=864kWh akkor 3600Ft. Remélem jól számoltam.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
South Velen #12757 üzenetére
Okés, köszi mindenkinek, szerintem tápot beújítok akkor mindenképp, aztán majd 4850-et akkor, ha olyan ára lesz ( nameg lesz annyi cash-em )...
-
Csákk
senior tag
válasz
South Velen #12757 üzenetére
Ha harisnyázott igényes kinézetű
tápot akar ,akkor az tényleg 15K. -
eisento
addikt
válasz
South Velen #10685 üzenetére
tudomásom szerint ez az ATI RADEON HD 4850 /4870 (X2) TOPIK Maradjunk is ennél.... téma lezárva
-
janos666
nagyúr
válasz
South Velen #10685 üzenetére
Hoppá, nem , én voltam hülye. Véletlen úgy raktam össze a gépet tesztelni hogy le volt húzva a potiról a csatlakozója. (túl óvatos voltam, miután kimértem a végső feszt még egyszer megmértem az ellenállást is...)
Jelen pillanatban 1,26 helyett 1,305-ön jár (ezúttal tényleg) és úgy néz ki 845Mhz-en is stabil már a GPU.
Csak pár fokkal lett így melegebb, kb annyi most a GPU temp mint a gyári paszátázssal volt alapon. Mit mehetnek majd ezek vízhűtéssel 1,5V-on? -
leviske
veterán
válasz
South Velen #8928 üzenetére
Én is várom... bár nekem még nem is kötelező a GS hűtő.
Lazán elleszek egy sima GainWard karival is...
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Horizon Forbidden West
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Yettel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged