- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
Aktív témák
-
oliba
őstag
HD 3850-esem is így van megoldva. Míg a gyári venti volt rajta, folyton jött a grafikai hiba. Szétvágtam, így megcsináltam és egyből jó minden és még 930-as gput is elértem vele. Ha tönkremegy, akkor veszek valakitől gyári hűtést, felcsavarozom a Gigabyte fedelet, beteszem a ventit és kész is a gariztatásra
Képet is csináltam róla, csak most nem tudom gépre tenin. Majd bemásolom valamikor.
-
oliba
őstag
Feteket gyári hútéssl hűtőm. Szétvágtam a gyári hűtést úgy, hogy maradjon 4 lefogató és így jól is hűt és rendesen rá is van fogatva. Gyári hűtéssel fogdostam a kártya hátoldalát mindenhol és nem tudtam megfogni sehol se, főleg a VRM-ek hátoldalát. Most alig langyos.
Terhelést pedig szőrös fánkkal féfeztem 8xMSAA és 1200x1200-as méretben.
S1-en két Noiseblocker SX2-es venti dorombol -
HSM
félisten
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ezt megvitathatnátok a tápos topicban .
Mod rup1u5 : Már most van 3 módszer a hőfok csökkentésére / ccc profil , biosz vagy hűtő csere / , az egyedi hűtésesek is jönnek szerintem augusztusban , ill a két említett program is jön . Akinek ez sem elég az már csak kötözködik . A 8800 gt-k gyári hűtésével is hasonló gondok voltak , nem tudom ott is ennyire türelmetlen volt a "nép" ? Tény az ati csinálhatta volna jobban , de így sikerült , ennyi .
-
HSM
félisten
Oké, de a Corsair nem csak felcímkézi a tápot, de olyat rendel, amiben nincsenek szétosztva az ágak.... A legtöbb számítógépes tápnak egy 12V-os ága van, amit nem is szétosztanak, hanem gyakorlatilag csak az elektronika lövi le az egészet, ha egy "ágon" 240VA-nál nagyobb áram megy át, ez egy biztonsági marhaság, hogy ne haljon meg a user, ha beletenyerel a 12V-ba, vagy hogy hamarabb lekapcsoljon a táp, ha zárlat van. Nem nagy dolog ezt a védelmi elektronikát kikapcsolni, és így szállítani a tápot.
Tény, a CWT saját név alatt nem forgalmaz ilyen tápot, de asszem a Seasonic se....
(Azaz de, ott van a táp, de "bekapcsolt" védelemmel... ) -
schwartz
addikt
Ha jol ertettem, velemenyed szerint a VX550 nem SR felepitesu. Anelkul, hogy melyebben boncolgatnank a dolgot, hozzafuznem, hogy a mondandomat a linkelt review-ra alapozva mondtam. Nem ketelkedem a szavahihetosegukben, ugy ahogy a tiedben sem. Viszont ha nekik sikerult a 12V-os agat leterhelni 41A-el, akkor gyakorlatilag nekem mindegy milyen elektronika oldja ezt meg.
Amugy a gyarto honlapjan (csak) ezt talaltam: the Corsair VX incorporates a single +12V power rail"Mit kéne feladnom? Ez nem vita. Másrészt pedig nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni, amit mondok"
Viszont ha igy allsz hozza, akkor ne folytassuk...
Peace. -
schwartz
addikt
Nem adod fel, igaz?
A tobb 12V-os ag szuksegesseget az Intel hozta be az uj ATX szabvannyal. Nehogy azt mond, hogy nem egy SR agat osztottak sokan fel majd szabalyoztak agankent a max terhelhetoseget. Ezeket nem volt nehez egyesiteni, sot ha jol emlekszem, a Silverstone-nak volt egy tipusa ahol kapcsoloval ezt a user otthol is megtehette. Amugy ha a CWT-nek nincs SR elektronikaja, akkor a Corsair mernokei mit adnak a taphoz? A csomagolast?
-
schwartz
addikt
Miota vannak osztott agak a VX550-ben?
Gondolom a linket nem nezted meg, de biztosithatlak, hogy profi a site ha tapegysegek ertekelesekor van szo...Rendben, klasszisokkal csak a szememben jobb, hisz volt mindkettom, de ha jobban megnezed, a hatasfoka is nagyobb, ripple szinte nincs is, es 41A azert megse 33A mint a VX450-nel... (ha mar tuningrol is szo esett)
-
rocket
nagyúr
-
_Toka_
senior tag
Nem azt mondtam, hogy nincsenek esetek, mikor szükséges egy op.rsz. telepítése.
Azt mondtam, hogy egy VGA csere nem indokolja! Egy nem működő op.rsz. természetesen éppen elég indok egy új telepítésre.
És mondom, alaplap-proci csere esetén majd fájó szívvel ugyan, de valszeg én is rá leszek kényszerülve. De, ha megeszik minden új drivert és nem tapasztalok anomáliákat, csak azért, mert illene, nem fogok telepíteni. Lényeg, hogy VGA csere alapból nem indok rá. Persze, ha valami gondot észlel az ember és nem ér neki annyit, hogy megkeresse a hiba okát, telepítsen. Én csak azt tartom, hogy ez nem feltétlenül szükséges.(#15385) TTomax: A régi vas hiányában néha valóban nehéz életet lehelni a rendszerbe, ha a korábbi vas drivere betöltődik mindenképp. Alaplap cseréjének úgy állnék neki - a céges gépemnél is ezt tettem -, hogy minden drivert, ami a korábbi lap-proci drivere volt uninstallálnám, majd kikapcs, csere, újak feltelepít.
Az igazság az, hogy nagyon népszerű még ma is azt hangoztatni, hogy sz@r a windóz, mert windóz, meg mert csak. Ill. nem mellesleg sokak gépén tényleg csak a VGA driver van fenn a heti adag mp3-mal, meg a legfrissebb játékokkal, amit még a héten lenyomnak. Nos, nekik tényleg mindegy, hogy a köv. játék telepítése előtt még feldobják a Windows-t is, vagy nem. Nos, nekik nem szóltam. Aki viszont dolgozik a gépén, netán fejleszt néhány rendszerben, az meg fogja/szokta gondolni, mikor telepítsen op.rsz.-t, nekik mondtam. Bár sztem nekik meg feleslegesen mondtam, mert ők kb. osztják ezt a véleményt.
Aki nem, azét pedig tiszteletben tartom, de nem oszotm!!!!
Mégegyszer, ha komoly gond van a rendszerrel, megfontolandó. De VGA csere erre csak ritkán lesz indok.
De ez már nagyon off. Itt befejezem.
-
-
BullZeye
veterán
Hiába kevés
haverom gépében 8800GT van és nála high grafin akad Crysis, én most pakoltam fel, és XP alatt DirectX10 Hackel, ultra magas grafin amit láttam felhúztam 8x antialiasinggal 25~ FPSt produkál legalja az egy videónál volt 17 harc közbe 20-22 alá nem esik, és 24-25 az átlag
nekem bőven jó, tekintve hogy haveromnál minden HIGH on produkált 20~ FPSt
és 10 minimumot
ez a kártya valami izom brutál, nem gondoltam volna hogy ennyire jóés persze ha kijön fullos driver megint neki esek
egyellőre játékokra kell és arra tökéletes
-
janos666
nagyúr
Ha este csönd lesz én is kinyomom már a hangfalat, lehúzom az összes ventilátort amit lehet és megnézem ezt a ciripelés dolgot. Ezzel a kártyával sose vettem még észre. Eddig egyedül amire emlékszem hogy az FX5800-asom ciripelt mikor elfelejtettem fixálni az AGP frekvenciát és az FSB emelésekor a CPU-val együtt tuningoltam az AGP portot is, amihez ráadásul a VDDQ voltaget is adagolta a lap míg ezek az értékek automatán voltak.
Nektek fixálva van a PCI-E frekvencia, és a PCI-E sín feszültsége? (mert tuning alatt vannak okos BIOS-ok amik mindenfélét mahinálnak ha automatán hagyja az ember ezeket az értékeket) -
tibz03
őstag
Hálás köszönet!
Most feltettem a GIRD-et, elkezdtem játszani, és hát sokkal hallhatóbban "ciripelt", mint eddig bármikor.
Most ha kicseréltetem, lehet, hogy egy ugyanilyet kapok. A kicseréltetés meg úgy néz ki, hogy postán felküldöm Pestre: 2 nap, megérkezik, kicserélik: 1 nap, visszajön: 2 nap, szóval 1 hétig leshetem a sötét képernyőt.
(Nem valószínű, hogy tudnék kölcsön VGA-t szerezni addig.) Ez a körömlakk, pillanatragasztó dolog hogy is néz ki pontosan?
-
-
-
Laraxior
titán
anyám..50 fokot dobna? akkor a víz? valami nincsen rendben nagyon....
Aszongyák rámegy a 3850 blokkja is,bár ez inkább vizes témakör.
hülye kérdés:a kártya másik fele,amin nincsen hűtő mennyire meleg?
Pipa: én nemhangoztatnám hogy több neved van egyszerre..bár Neked már úgyis mindegy -
vers
tag
-
TTomax
félisten
Nem mondod... a talpara kell rakni az véd a lesarkazástol...az a talpa meg a nyak közé megy mert a fém lemezt nem szabad a nyákig húzni!
(#11288) Cyberbeni
Nem,nem az a fekete cucc,az csak egy távtartó,az is kell de abba nem hal bele a gpu,a kis zacsiba volt 4 fekete alátét... műanyagból.. azt kell rafkosan a fémtalp és a nyák közé rakni... -
katt777
félisten
ATI uninstall all
Driver sweeper
Reg pucolásmegj.: Óvatos ember drivermentes Vista install és aktiválás után készít partíciómentést, 60-as vinyón bőven van arra hely. Már ha nem akar újabb 2 órát elszórakozni a rendszer, az SP1, meg a hotfixek telepítésével.
aya: Tudtommal a 70-esek sem nagyon húzhatóak, ilyen a tech. nV ebben nagy előnyben van. Lehet, hogy most azt mondod, OK, hogy elveri a 4850 a 9800GTX-et, csak az még bír 20-25% tuningot.
-
tibz03
őstag
Jajj, valami egyszerűbb megoldás nincs?
Nem akarok sokat sz@rakodni vele.
Nekem az se baj, ha meleg a kártya (csak ne süljön meg), de mindenképp halk legyen. A gyári hűtőnek elég rossz a híre teljesítmény szempontjából, de legalább halk?
(Még nincs meg a kártya, ezért nem tudom, most csak tapogatózok, hogy mi lenne a legjobb megoldás
)
-
cizoe
őstag
Gigabyte 4850 bundle (amúgy első hszt illik lesni)
nepszter: Nem hinném hogy az OS hibás..
-
Kleroo
veterán
Neked meg mi bajod ember?
Mi alapján kicsinyítesz le?
Tudod szerintem felesleges egy kb 20%-al gyorsabb kártyára cserélni. fps-ekben alig veszed észre, vagy te ennyire ügyes lennél?
A kártya eladásán rengeteget bukik, sokat kell utánna járni, majd az új kártyát is be kell szerezni,ami szintén +pénz.
És vegyél vissza a hangnemedből. -
Nincs sok kiegészítő...1 vinyó, 1 dvd író amit elég ritkán használok.Nem értem, mi köze az "iszonyatos szélzaj"nak a táp teljesítményéhez? Ha most 600wos lenne a tápom, attól mitől lenne kisebb a szélzaj?
"ha Téged nem zavar az alacsony hatásfok" ezt kifejtenéd bővebben?
Szori az értetlenkedésért
mod: Alvin_ti4200: Mármint a 4850 vagy a 4870 nem éri meg?
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- eBay-es kütyük kis pénzért
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged