- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zuri
tag
én is csak lestem hogy formázgatják a li-polys akksikat, nagyon nem tesz jót az neki
Li-Polymer aksi -
-
H_András
tag
Sikerült megrendelni a telefont, végre én is tab tulaj leszek..
gondoltam előtte végigolvasom a fórumot, ami kimaradt eddig, és kigyűjtöm ami kell... először is riszpekt lalszi kollegának a külön blogbejegyzésekért, másodszor meg konkrétan majdnem bepisiltem a bújtatott kommenteken a blogodban
komolyan mondom megtermett pasas létemre csitriként vihogtam, mindenkinek ajánlom figyelmébe az írásokat - természetesen nem ez a lényeg, hanem a gondosan összesedett információk, de akkor is..
(Remélem nem minősül reklámnak, vagy nem sértek ezzel meg mást, aki a témában szintén sokat segít) -
tomtombat
tag
Szia!
A gyári adatok visszaállítása rendbe tette a dolgokat.
Köszönöm szépen hogy foglalkoztál a problémámmal.
Gondolkoztam én is ezen a lépésen, de nem mertem magamtól rászánni magamat.
Remélem megérte ez az ijedség, és legalább a GPS vétel javult így hogy bemásoltam a con fájlt.
Szerintem tartozok neked pár sörrel. -
tomtombat
tag
Szia!
Nem rég értem haza, és root explorer-el megnéztem a system/app mappát, és összehasonlítottam azzal amit letöltöttem. Két fájl hiányzik. A Google TTS apk, és a Gallery Google.
Már a Goole TTS-t bemásoltam, a másikat még nem. Azt figyeltem ,hogy utána lévő nem tudom mi ami a többi apk-nál Íg néz ki: (rw-r--r--) amit bemásoltam annál: (---rwxr-x) Átírni még nem próbáltam.
Közben a gps. con fájlt is bemásoltam a leírtak szerint, és annál a leírás szerint a pipákat rendeztem, a premissionnál.
Kilépéskor nem jegyeztem meg az r és w-k állapotát. Na nem is ez a lényeg, hanem újraindítottam a készüléket és nincs változás. De egyébként sok app ott van amik eltűntek, vagy inkább úgy írom hogy nem működnek, ikonjuk eltűnt.
A felkiáltójeles üzenet akkor jön elő az értesítési sávban, ha szinkronizálni akarom a naptárt.
Így néz ki: felső sor: Install/Update/Enable Google...
alsó sor: Request by com.google.android.calen...
A pontok biztos azért vannak, mert több szöveg nem fér ki.
Először azt hittem,hogy majd pc-ről felmegyek a play-re és majd telepítek. Eddig kiírta a készülék típusomat és alkalmazásaimat, és innen is telepítettem telóra.. De most a készülék típust nem írja ki, és progi telepítésnél kiírja hogy nem ismert a készülékem.
Na elegem van mára. Jó éjszakát nektek. -
tomtombat
tag
Na akkor nekem ezeket mi törölte, vagy hová lettek?. Nem szakítottam meg semmilyen folyamatot, minden szépen végig ment.
Csinált mentést pc-re telóra, apc-n lévőt egy kérdés után (amit nem tudtam hogy mit kérdez, de aztán a művelet közben rályöttem) be is csomagolta.
Ez után rootolta. és végeztem vele.
Valahogy csak vissza lehet varázsolni valami google dolgot ami hiánya a gondot okozza.
Egyenlőre keresgélek.
Azért köszi hogy segítesz. -
tomtombat
tag
Az az igazság egyik gombot sem nyomtam meg, mert mikor végzett a biztonsági mentéssel, akkor feljött egy kis ablak amiben szerepelt a kérdés, hogy install super user, ill. root explorer és tán még valami.
A másik oldal leírását is néztem közben ami szintén erről a programról van és cappa72 linkelte be pár hozzászólással fentebb.
Na a lényeg, hogy ezt is megcsinálta, és kiírta hogy feladat befejezve.
És nem nyomtam meg a build.drop-ot, hanem bezártam a programot. Az az igazság hogy a kínaszoft-ot sem nyomtam meg, mondván majd törlök én amit akarok, és persze előtte utána járok mit lehet, illetve szükséges.
De beindulás után láttam hogy sok minden oda van. pl go launcher, pár játék, play, viber, cloud tv vagy mi a szösz. Először mondom semmi para, rengeteg hely felszabadult a RAM-ban is és a belső tárhelyen is.
De azért így csak nem használható teljes körűen.
Ezek után a biztonsági mentés vissza állításától is félek.
Jajj most mitévő legyek..... Hál istennek azért működik, ez is valami. -
tomtombat
tag
Szia!
Sajnos újraindítás után is hasonló a helyzet.
Végül is az összes gmail alkalmazás oda van. A másik emil kezelő felcsatlakozott a gmail-ra.
A Gmail-os telefonszámok is lejöttek, és biztos azóta, mert a root után a telefonszámok odalettek.
Természetesen volt mentésem róluk igy visszatudtam állítani, amúgy nem a gmail-on lévő kapcsolatokat használom, alapból.
Viszont a naptár nem tud szinkronizálni a gmailos naptárral, ott is kijön a fentebb írt üzenet, de ha rábökök csak eltűnik.
Utálom hogy nekem mindig elromlik valami, remélem tudtok segíteni. Csak a GPS javítás miatt akartam rootolni a telefont, de egyenlőre úgy érzem kár volt. -
tomtombat
tag
Sziasztok!
Megcsináltam a biztonsági mentést és a rootolást Lalszi által készített és belinkelt leírással.
A leírástól eltérően volt egy kis külömbség. Mikor végzett valamelyik tennivalóval, feldobott egy kis ablakot, és ott felajánlotta a következő lépést igen vagy nem lehetőséggel.
Hát én sosem tudtam mit akar, ezért nyomtam az igent....
Kicsit stresszeltem közben, de hálistennek rendben megcsinált mindent, kivéve egy dolgot.
A végén az a rész is lefutott ami leszed pár appot. Na ez tényleg leszedi, de a play-t is leszedte ezért azóta nem sikerül a playről telepíteni alkalmazásokat. Operán fölmentem, bejelentkezek meg pc-n keresztül is próbáltam, de azt írja nincs még megadva eszközöm.
Valamint a telefonon az értesítési sávban fekijáltó jel megjelenik, és egy szöveg melette, de a vége nem látszik. Most épen nem mutatja, de valami google update installt... és persze folytatódik a szöveg de nem látszik...
Ezt hogy oldjam meg? -
Elkeztdtem lehetőséget keresni...
-
-
Pippen
csendes tag
Már sokadszor nekifutottam de mindig oda jutok,hogynem megy.Halvány lila gőzöm sincs
hogy mi lelte hiszen az eredeti gps fájlt ua.ezzel a módszerrel simán felülírtam az újabbal,
ezzel a legújabbal meg nem jutok dűlőre.Mindent kikapcsoltam ami "foghatja" a háttérben
sem fut semmi látszólag.Most egy időre feladom,a GPS végülis működik de roppant idegesítő
hogy lehetne jobb is. -
-
-
-
Pippen
csendes tag
Hello
Feltenném ezt a legújabb gps fájlt de se felülírni se kicserélni nem engedi.SU kérelem,megadás pedig
meg van.Android kommander szerint nem is rootolt,pedig az.Ez mondjuk megmagyarázza.De hova lett
akkor az eddig meglévö root jog.Van valakinek 5lete?újraindítás,akksi ki be már megvolt.
-
SiliconStuff -rw-r-r jogosultsággal írta.
Melyik legyen? -
Nayeth
csendes tag
Köszönöm a választ. Viszont annyit hagy kérdezzek már meg, hogy a "nem gyári ICS" alatt mit értesz? Elég kezdő vagyok a témában, bocsi az értetlenkedésért... de ha józan paraszti ésszel gondolkodom akkor gyári=a boltból megvett telefonon lévő ICS. Elvileg az enyémen az van, legalább is én nem csináltam vele semmit
.
-
atipur
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ez van, szerintem a kamera kevés fénynél elég érdekes dolgokat produkál.
Nem igazán értek a kamerákhoz, de a leírás alapján nekem nem tűnik rossznak, talán egy jobb szoftver többet tudna kihozni belőle.Másik észrevételem, hogy az októberi build -es telókkal valahogy mintha kevesebb probléma lenne...
Nekem Pl. komoly bajom eddig nem volt.Ja! és BUÉK!
-
mckangi
senior tag
Ha van fény nincs gond....ezzel sem!
Kamera típusa milyen(melyik)?
Rom,kernel,build verzió?Holnap rakok fel én is ilyen világos de borús képeket,összehasonlításként.
kíváncsi vagyok....
Bár relatív a dolog,mert pontosan ugyanazzal a kamera progival és annak beállításaival kellene nekem is elkészíteni a fotókat. -
mckangi
senior tag
Köszönöm Druszám!
Áldjon meg az Isten!
A tesztfuttatás modul részét megtaláltam (hang- + bekapcs.)
A hang+ + bekapcs is megtaláltam a fekvő robotot de innentől nemtudtam mi van tovább!Ezt ki lehetne tenni az első hozzászóláshoz,elengedhetetlenül fontos információ!!
(vagy csak én vagyok vaksi,és nem vettem észre?)Kérdeznék még párat:
Az újonnan felfedezett recovery-ben csak az "userdata"-t képes elmenteni?
Vagyis magát az android op.rendszert (system) nem backupolható vész esetére?
Enélkül nagyon észnél kell lenni,mert itt mindenki root-olja a telefont,aztán lesz nagy pofára esés......Most lementett 238mb-ot ezt hova rakta? Kiakarom másolni pc-re is.(a bacup bacupja
)
Az MtkTools-ban (PC) azért szürkék a backup dolgok,mert a duplamagos telóm van,a progi meg csak az egymagosra való?
Talán újabb verzió kellene ebből?A Mobileuncle - Recovery Update menűben van egy csomó recovery --- ezekkel mi a helyzet ?
Van olyan amit érdemes lenne feltelepíteni?Köszi!
-
bioengin
tag
Szia!
Az elsőt én is megrendeltem, max bukom rajta 400 Ft-ot :-) Azért az nem semmi, hogy ennyiért kapod a terméket postázással együtt... Korábban kindle-höz rendeltem egy bőrtokot Hong Kongból. Nem jött meg 4 hétig, írtam az eladónak. Azonnal küldött ingyen még egyet. Erre két nap múlva megjött az első. Ísmét írtam az eladónak, hogy stornózza a 2. küldést, de csak annyit írt vissza, hogy használjam egészséggel... Sztem kb. 5 Ft-ért vehetik a tokot a kínai manufaktúrákból...
Igazából olyan tokra volna szükségem, amilyet az első generációhoz gyárilag mellékeltek. Tudsz olyanról?
-
tihibaby
senior tag
Megpróbáltam újra az itt leírtakat,eddig az EPO file-okat nem akarta letölteni,de most sikerült végre!
Viszont ez a rész:"-Látni fogod a műholdakat piros pontokként.",sajnos továbbra sem működik,semmit nem jelez ki.6575-ös egymagos típus,sikerül valakinek ugyanezzel megoldania? -
bioengin
tag
Szia!
Megadnád a link(ek)et, milyet rendeltél, meg kiváncsi leszek a tapasztalataidra is.
Én szerda óta vagyok egy 6577-es tulajdonosa, Tacskóban vettem meg az utolsó darabot.
Teljesen pöpec, csak tényleg nagy dög a készülék. Egy baja van, hogy hangosra állítva zörgős a hangszórója. -
moronso
csendes tag
Szevasztok üdv mindenkinek,9 napja nyúzom már,és hibátlanul működik,kivéve a gps-t.Arra jöttem rá,hogy a gyári töltőjét azonnal ki kell dobni,mert csak hátráltat a készülék használatában,mikor töltés alatt van,összeakadnak a betűk megállnak a programok,és nem komunikál a számítógéppel sem.Azt gondoltam szar az egész,de előttem hevert az asztalon a régi nokia adatkábel,és láss csodát,hiba kiküszöbölve.Valaki segíthetne abban,hogyan tudnám beélesíteni a gpst.Tényleg nem nagyon értek hozzá,első okos készülékem.A hangerőt,és a kamerát sem bírtam az eddigi hozzászólások alapján állítani.Eléggé halk,és az ajánlott progit nem birom használni.(Mobileuncle Tools)Ha valaki tudna segíteni,egy igazi kezdőnek örülnék,és megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest