- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diniboy
aktív tag
válasz
cappa72 #7203 üzenetére
Fogalmam sincs hogy csináltam, de most működik a telefon. Többféle SP flashal próbáltam az MTK droidos mentésemet visszatölteni. Volt amikor nem is indult a telefon már . Bár azt hiszem akkor azért mert lemerült az aksi , mert csak beleraktam a háttérvilágításos állapotban a laptop táskába tegnap.
Valahogy , talán a 4.0ás flash toolsal felraktam innen egy ilyet :" GEN3 ROM fájlok Flashtoolhoz "
Aztán egyszercsak bejött a 6.03 CWM menü ahol betallóztam az cd kártyán a zipes mentésemet "aTAB503D_130304_backup_141225-041139.zip" de azt nem sikerült neki valamiért felrakni.Végső elkeseredetségemben nyomtam egy Factory default/vipe vagy mit sort, újraindult a telcsi és bejött az android logo, és elindult a rendszer.
FOGALMAM sincs hogy hogy sikerült, melyik lépés volt a számtalan elkeseredett próbálkozás közül ami megoldotta .
Tipikusan az "ezer vak majom próbálkozása az írógéppel" alapon , de sikerült. Azt hiszem nekem nem szabad Androidos telefont mókolni... remélem az imei számmal nem lesz bajom, most csekkolom, még nem mertem visszarakni a simet.
Most nézem a kernelt meg az alapsávot ugyanazt írja a telefon mint amit lementettem screenshotot az MTK droid toolsról, akkor csak a sajátomat sikerült visszarakni, vagy helyreállítani. -
Diniboy
aktív tag
válasz
cappa72 #7201 üzenetére
Megtaláltam ezt a leírást időközben , túl is estem rajta. Illetve e videó alapján csináltam legutóbb, mert voltak hibák. Kaptam BROM errort, meg volt valami PMT changed hibaüzim is mikor a recvoveryt próbáltam csak frissíteni sajnos lehet hogy nem a telcsihez valót, utánna be se kapcsolt a teló
. A BROM error után rájöttem hogy nem volt kijelölve az összes file sptoolsban a !-es mappából. De azóta már megcsináltam helyesen. Most már kiírja hogy Download OK, elindítom a telcsit, bejön a kezdő képernyő aTab5 Phone aztán csak sötét képernyő némi háttér világítással. A recovery módra bejön a fekvő robot de csak fekszik hiába nyomok akármit nem akar talpra állni
de amikor még ment a telcsi, csak nem jól működött volt olyan is amikor megpróbáltam más recovery filet betallózni sp flashban sajnos. Elkeseredettségemben nyomtam már Formatot is sp flashben, és utánna felment a saját mentésem, és most itt tartok. Valahogy nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot ? Hogy olyan legyen mint amikor megkaptam a boltból, aztán engem nem érdekel a továbbiakban a közelébe se megyek semmiféle rootnak, meg ES filekezelőnek, Xposed Frameworksnek meg superuser baromságnak
-
wordsworth01
csendes tag
válasz
cappa72 #5961 üzenetére
Köszi! Pont ezt kezdtem el bújni külföldi fórumokon, tuti ez lesz a megoldás. Így ránézésre meg tudom csinálni viszont van 1-2 gyenge pont, amit még nem igazán értek
A címe annak a leírásnak amit kinéztem és szerintem megfelelő lehet:
[GUIDE] How to ReadBack ROM using SP FlashTool, to make the CWM recovery, to install SuperUser (get root) etc..
If your phone not rooted using the ROOT button.Rom visszaolvasás SP FlashTool segítségével, hogy CWM-et készítsünk ezáltal --> SuperUser install
Ha jól értelmezem a figyelmeztetésed ez a leírás pont azt teszi, hogy a telomról készít egy CWM-et és vissza is tölti. 9 lépéses leírás. Bevallom kicsit tömör első olvasásraJól gondolom, hogy ez kell nekem?
-
DJGABI
addikt
válasz
cappa72 #4194 üzenetére
ja rémlik valami sz*pás vele, pedig MT6577 USB VCOM drivers installdriver.exe-t lefuttatva azt írja ki okés...
Lehúztam a gépről, még elindul a telefon (kopp-kopp)...
(#4195) mckangi teljesen igazad van. oké van ez a leírás, de hibaüzenetekkel ez se foglalkozik... volt milestone-om is, komolyan mondom ennyi szívás, gányolás még ott se volt
-
mckangi
senior tag
válasz
cappa72 #4194 üzenetére
Még én is gondolkodom azon,hogy feltegyem-e a v0.5-ös romot.
Pont az ikyen dolgok elkerülése miatt.
Nem lehetne egy teljes körű leírást csinálni erről?
Kezdve a belinkelt driverek telepítésével?Tudom,hogy Lalszi már megcsinálta,de akkor miért jönnek elő ezek a hülye gikszerek?
Pogánytomi pár hozzászólással feljebb,azt írta hogy a preloader,meg az a másik is be legyen jelölve!
Most akkor be kell,vagy nem kell bejelölni?
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #4136 üzenetére
A szimbolikus linkek a rootolási módtól függnek. A bin4ry féle nem csinálja meg a szimbolikus linket, bevágja az su-t a /system/xbin-be aztán csókolom. Az mtk droid tools igen, ha működne. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy factory módban azért működik, mert akkor a /system és/vagy a /data írható állapotban van felcsatolva, hiszen ott pl szenzorokat is tudsz kalibrálni, azt valahová csak írni kell.
És még valami, ez valamilyen szinten az mtk droid tools hibája is, hogy csak egy fix helyen keresi az su-t. -
wooper91
tag
válasz
cappa72 #3821 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a saját árkategóriájában nem találsz olyan telefont nevesebb gyártótól ami ennyit tud.
tihibaby: Én úgy gondolom, azért mert valaki éppen kifog egy szart, nem kell az egészet ócsárólni. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. És igen igazad van, lehetne jobb supportja, sat-sat-sat, de ha meg nagyobbak az igényeid, akkor mint mondani szokás, azt meg is kell fizetni. Ne várd el egy kispolskitól, hogy 200-at vigyen, de egy Ferrari-tól se, hogy 4 litert egyen 100-on....
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #3576 üzenetére
Sikerült egy olyan verziót csinálni, amitől nem hal meg a telefon. Mint kiderült, a régi apk-ból 7zip-el még át kell másolni az újba az Androidmanifest.xml-t és a META-INF könyvtárat.
Annyi történt, hogy a tárhely információnál megcserélődött a belső memória, és a fizikai sd. Semmi egyébre nem volt hatással, tehát pl a csatolási pontok is pontosan ugyanolyanok voltak.
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #3569 üzenetére
A /system/framework/framework-res.apk -ban van benne, ezt apktool-al lehet kicsomagolni, a res\xml könyvtárában van.
Alapból így néz ki:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<StorageList
xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android">
<storage android:mountPoint="/mnt/sdcard" android:storageDescription="@string/storage_phone" android:primary="true" android:allowMassStorage="true" />
<storage android:mountPoint="/mnt/sdcard2" android:storageDescription="@string/storage_sd_card" android:primary="false" android:removable="true" android:allowMassStorage="true" />
</StorageList> -
-
callvote
senior tag
válasz
cappa72 #2352 üzenetére
ezzel akarom amugy de..ott is van
"A telefonnak rootoltnak kell lennie és lehetőleg legyen rajta CWM recovery!
Minden személyes adat és utólag telepített app törlődni fog!"
bár ha elötte mentem...hát..nemtudom...
sokszor azzal a baj van..nem mindig állitja vissza rendesen...:S -
callvote
senior tag
válasz
cappa72 #2350 üzenetére
mármint cwm? de van rá....ja hogy oylan app ami át tudja tenni..hát nem találtam sehol:/
meg is van minden hozzá csak nincs kedvem megcsinálni mert akkor mindent ujra kéne tenni..és azt most nem igazán szeretném..belaktam már a telót
de azon is gondolkoztam hogy átnevezem az sdcard és az sdcard2 -t benne..vagyis felcserélem..hátha ugy fordítva veszi észre... -
callvote
senior tag
válasz
cappa72 #2088 üzenetére
igen végülis azt akarnám hogy a 2ik particio 512es a belső sd-ről legyen elvéve..akkor a link2sd oda tenné a dolgokat és igy lenne összesen 1 giga az 512 helyett és maradna még 1,5 giga az sd-n...
de ehhez kell hogy tudja az ext3 támogatást a rom...
na ezaz amit eddig nem láttam sehol sem...(#2089) poganytamas
na ez már inkább megoldás...
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #1971 üzenetére
Passz. Nem találok értelmes választ arra hogy az ott micsoda (vold.fstab.nand fájl maga). Egyáltalán, ha átnevezem, akkor sem rinyál semmiért, minden változatlan.
Ahogy arra sem, hogy a vold.fstab azt mondja ugye hogy az emmc@fat-et csatolja felfelé a /mnt/sdcard-ba, a fizikai sd a /mnt/sdcard2 alá, és mégis a fizikai sd kártya kerül a /mnt/sdcard alá. -
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #1960 üzenetére
A vold.fstab-ban csak egy dev_mount sorod van? Érdekes, az aTab5-nél két sor kellett, ha belenézel a partícionáló zip-be két azonos sor van, sdcard és sdcard2 néven, egyébként nem mountolja az sd kártyát. Vágd már be hogy a ZTE-nél hogy néz ki a buherált vold.fstab, ha még megvan
-
lalszi
aktív tag
válasz
cappa72 #1870 üzenetére
Azt már én is tudom mi mit jelent, csak bele kéne műteni az apk-ba érthető nyelven. De nem elég csak egy nyelvi fájlt hozzá csapni, hanem magában a programban kéne kicserélgetni a szavakat. Ráadásul a programban nem vietnámiul vannak a szavak, hanem kódokkal. Pl az OK = 0f66hk5 = đồng ý. (Ezt most csak fejből írtam
, nem ez a valódi kód, de hasonlóak.) Ezeket kell egyesével kikeresni és átírni.
Meg a 3GB-os gombot is ki kéne venni belőle a biztonság kedvéért, mert valaki biztos kipróbálná
-
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #1866 üzenetére
Igen, találkoztam vele miközben túrtam a netet a partícionálás mikéntje után kutatva, csak nem angolul, hanem vietnámiul
Most kipróbáltam, átméretezés is megy (1-1 giga), és majdnem komplett kiiktatás is (2,5 giga, 83 MB).
Átpartícionálás után elkezd szólni hogy az sd kártya sérült, meg kell formázni. Nyugodtan lehet, ez nem az sd kártya, hanem a belső tár (hibás a fordítás egész konkrétan).Általánosságban azt tudom róla elmondani, hogy ugyanazt csinálja mint az én zipjeim, felülírja az ebr-t (extended boot record, nagyon durván ez tartalmazza hol kezdődik a belső tár, mekkora a mérete, hol kezdődik a data partíció és mekkora a mérete). Annyiban jobb, hogy támogatja az MT6575-öt, amit én nem tudok tesztelni. Ugyanúgy kell utána a recovery-be menni, data partíciót formázni, visszaállítani a mentést róla (nagyon szigorúan a recovery-ből és nem FlashTool-ból). És annyiban rosszabb, hogy mégis hagy egy kis belső tárhelyet, 83 megát, csak hogy ne kelljen a vold.fstab-hoz nyúlnia.
Backup jelentősége: amíg van egy full mentésed FlashTool-al, addig vissza tudod csinálni amit ez buherál, ha valami balul sülne el.
Speciálisan a mi telefonunkhoz: Mivel a data és a belső tárhely összmérete 2,5 giga, ezért a 3 gigás gomb értelemszerűen nem fog működni. Még az hogy nem működik, szétcseszi a cache partíciót, senki se használja a 3 gigás gombot!
-
lalszi
aktív tag
válasz
cappa72 #1866 üzenetére
Erről beszéltem régebben, ezt használom, de vietnámi nyelvű a program. Belekezdtem a fordításába, de nincs sok időm rá mostanában, nem nagyon haladok vele. Így meg nem akartam közzé tenni, nehogy valaki hazavágja a telefonját mert nem érti mit kéne megnyomni. Gondolom az ilyen szövegeket kevesen értik közülünk: "Khởi động máy vào Recovery"
MTK6577-en biztos, hogy működik. Lehet választani data partíció méretet 500MB és 3GB között, bár a mi telefonunknál ez a 3GB már nem opció. -
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #1646 üzenetére
Visszaállítani így kell:
dd if=/sdcard/boot.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=4096 seek=2440
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0 bs=4096 seek=3976Ugye nincs saját partíciójuk mint látszik, hanem az mmcblk0-n belül egy elkülönített, máshogy nem hozzáférhető részen vannak.
Nem tudom ezeket hogy lehetne belehákolnia cwm-be. Mindenesetre nekem elég furcsa, hogy ezek 5-6 megás fájlok, amikor pedig ráengedek egy dd-t a /dev/bootimg-re vagy a /dev/recovery-re akkor egy többszáz megás fájlt kezd el csinálni (én gyanítom, hogy az egész emmc-t kezdi menteni úgy ahogy van (/dev/mmcblk0).
Már rengeteget olvastam erről, vannak olyan mobilok, ahol cwm-el egyszerűen nem lehet menteni se a boot-ot se a recovery-t. -
lalszi
aktív tag
válasz
cappa72 #1244 üzenetére
Link2sd-t nem használok, a többi itt van:
vold.fstab:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostmount:
shell@android:/ $ mount
mount
rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/emmc@android /system ext4 ro,noatime,user_xattr,commit=1,barrier=1,data=ordered
,noauto_da_alloc 0 0
/emmc@usrdata /data ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1,data=order
ed,noauto_da_alloc 0 0
/emmc@cache /cache ext4 rw,nosuid,nodev,noatime,user_xattr,barrier=1,data=ordere
d,noauto_da_alloc 0 0
/dev/block/vold/179:97 /mnt/sdcard vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,
uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharse
t=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:97 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,rela
time,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,ioc
harset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/sdcard/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0
/dev/block/vold/179:6 /mnt/sdcard2 vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,
uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharse
t=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
shell@android:/ $ -
poganytamas
senior tag
válasz
cappa72 #1191 üzenetére
Elírás. A Linuxban 1+3+3+3 szakaszban adják meg a jogosultságokat. Az első szakasz elhagyható, ez speciális jogosultság, pl sticky bit (csak a tulajdonos törölhető). Utána hármasával jönnek a read (olvasás) write (írás) és execute (futtatás) parancsok, először a tulajdonosnak, utána a csoportnak, és végül mindenki másnak. Szóval helyesen (külön szedve a három szakaszt az érthetőség kedvéért): rw- r-- r--
-
motinka
tag
válasz
cappa72 #1191 üzenetére
ujuj! én felraktam a megfelelő helyre a gps.conf filet, de ezzel a jogosultság dologgal semmit nem csináltam. Mit is? Hogyan? Ennek ellenére sokkal jobban működik a gps-e. Ha még ezeket a jogosultságokat is beállítom, akkor még ennél is jobb lesz? Akkor meg már túl jó lesz
Segítsetek mi ez a jogosultság dolog!
köszi -
b0bcat
addikt
Így van. A töltőre írt (m)Ah érték azt mutatja meg, hogy mi a maximum, amit ki tud adni magából az adapter. Ha a "keresleti" oldalon (tehát az akku oldalán) nincs igény ekkora áramra, akkor kevesebbet fog felvenni. De többet nem tud. Ergo 100 mAh-val is lehet tölteni, de nagyon sokáig tartana.
-
lalszi
aktív tag
Nem vagyok linux fan
. Mind a kettő rendszert használom. Van amire a win a jobb, van amire a linux. Pl. partícionálásra a linux. De rootolni meg winen ment könnyebben (érdekes, mert az androidnak a linuxhoz van több köze). A pingvint is csak az alkatom miatt választottam nem a linux miatt
-
MuzikJunkie
aktív tag
A jogszabály azt mondja, hogy ha egy meghirdetett termékből csak pár darabot rendelnek, akkor az az igény helytelen felmérése és szankcionálható.
Ha egyáltalán nincs a meghirdetett termékből, akkor az megtévesztés, súlyosan szankcionálható...Mindkettő eshetőség fenn áll, hiszen több áruházat hívtam, ilyen 5 darabokat kaptak saját bevallásuk szerint, de itt valaki írta, hogy egyáltalán nem is kapott néhány, az akcióban szereplő áruház.
Ha pedig fogyasztóvédelmi eljárás indul, akkor az a bevételezési jegyzőkönyvből, készletnyilvántartásból kiderül és akkor milliókra büntetik őket, mint a LIDL-t, mikor nem volt sajt. -
stilo18
addikt
Az alacsonyabb pontszám nálad a több pixel miatt jelentkezik...
Mondjuk azért nagy telefon mágus, de a fő cél, hogy ne kelljen a meló miatt 2 telefonnal mászkálnia. Még hát egy Galaxy Ace-t váltana, ami amúgy se az erejéről híres, szóval elégedett lesz.
Mi az, hogy ha egy jót fogok ki? Valami amire figyelni kell? Széria hiba? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Autós kamerák
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest