- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
poganytamas
senior tag
válasz
pusihusi #2799 üzenetére
A közelségérzékelő (proximity sensor) és fényszenzor gyakorlatilag egy és ugyanaz. Ez mindegyikben van, ettől sötétül el ha a füledhez teszed, és ez csinálja az automatikus kijelző-fényerő szabályozást is. Viszont a kalibrációs lehetősége az így kimaradt :/
A gyorsulásmérő (accelerometer, g szenzor) 3 irányban képes érzékelni a telefon helyzetét. Ettől fordul pl. a kijelző. A giroszkóp, kiegészülve a gyorsulásmérővel már egy jóval finomabb, 6 irányú helyzetet tud érzékelni.
A magnetic sensor (compass) az iránytű / térkép appoknak való, innen tudja hogy merre van észak, merre áll a teló (nyíl a térképen), stb.
Az a probléma, hogy akinek elromlik a gen2, az kap egy gen3-at, és kevesebbet kap a pénzéért, mert magnetic sensor nincs az újban.
-
lalszi
aktív tag
válasz
pusihusi #2502 üzenetére
Felraktam én is a romot. Teljesen gyári állapotba került a telefon. Az IMEI számok viszont megmaradtak. A root és a megnövelt data partíció eltűnt. De én bátor voltam és mindent bejelöltem a Flashtoolban, a preloader-t, és a dsp_blt-t is és nem lett baja a telefonnak (azért ezt a kettőt mindenki csak saját felelősségére használja!).
A csatolt leírás végén azt írják, hogy amikor a Flashtool végzett, akkor húzzuk le a telefont és vegyük ki az akksit is, majd tegyük vissza az akkut és lehet újra indítani.
Az első indítás egy kicsit tovább fog tartani, nem kell aggódni.
-
poganytamas
senior tag
válasz
pusihusi #2487 üzenetére
Ez egy Flashtool-al visszaállítható verzió, lalszi szépen leírta hogy kell az ilyet visszaállítani. Kelleni fog az IMEI szám csere rész is!
-
Zuri
tag
válasz
pusihusi #2440 üzenetére
jaja csak már január óta telefonálgatok: "jött-e már?..." Anno még először bementem személyesen is megnézni hogy néz ez a tepsi ki, de nem volt viszont szerencsére a részlegen eladónak(!) is olyan telefonja volt és az övét meg tudtam nézni mellesleg ő is azt mondta igen meg van vele elégedve azért vette ő is azt meg
Remélem együtt érez a várakozásommal és fog hívni ha megkérdeztek a telefonok.
Ja és egy kérdés aki már tapasztaltabb, ha vennétek most telefont ott a helyszínen rögtön mit néznétek meg hogy ne keljen visszavinni ha rossz lenne? Olvastam a térerő ledobálásos problémát, azon kívül van valami amit rögtön esetleg észre lehetne venni hogy hibás a telefon? -
Zuri
tag
válasz
pusihusi #2434 üzenetére
Én már lassan egy hónapja akarok venni, a készletek a tecskóba kiürültek, aki meg ott dolgozik azt mondja mercurynál is elfogyott, de a hónap vége fele már lesz, mert vagy 400 darab most jön kínából aminek az importja szünetelt mert a sárgáknál ugyebár most van újév és senki sem józan
Remélem hónap vége fele már hozzá juthatok én is egy ilyen telóhoz....
-
Levente75
aktív tag
válasz
pusihusi #2332 üzenetére
Figy!
Ha az ember hülyeségeket beszél a telefonba, akkor jobban szívja az akkut!:-)) Nektek egy benzines mobil agregátort kellene húzogatnotok magatok után
Akkut milyenre szeretnéd formáztatni? kör alakú csillag vagy esetleg háromszög alakúra?:-))amúgy ha intenzíven használod , akkor ne panaszkodj , hogy eszi a szuflát. Ha elmész futni vagy sódert pakolni, tiszta sor, hogy többet eszel mint az aki egész nap a T-két vakargatja a tv előtt
Nézd meg Fekete Laci is napi 6 csirkét eszik meg, de ott mozognak is a súlyok
-
Levente75
aktív tag
válasz
pusihusi #2326 üzenetére
A tegnapi túra smafu-ról annyit: reggel 7 kor levettem töltőről 10 kor bekapcs túristanavi ami egészen este fél 6 ig ment ,+ gsm hálózatkeresés igaz a Bükk Cserepes-kő barlangból lehet 3G-vel fácsebook-ozni meg amit akarsz:-) nos az akku most másnap 59%. Jahh és nem fűtött garázsban tartva az akku,hanem kemény -1 -2 fok volt,hiszen kint lógott a nyakamban , hogy kontaktoljon a műholdakkal:-))
-
tomtombat
tag
válasz
pusihusi #2212 üzenetére
A telefonra telepíted.
A PC-n böngészőben az alábbi linket megnyitod.http://web.airdroid.com/
Telefon wifin hálózatodra csatlakozik, airdroid indít.
böngészőbe vagy a telefonon megjelenő kódot beírod, vagy a telefonnal fényképezed a monitoron lévő barkódot.
Utána már adja magát. -
Levente75
aktív tag
-
poganytamas
senior tag
válasz
pusihusi #1704 üzenetére
Korábban raktam fel, a v2-es második generációs mentése, clockwork recovery-ből.
-
poganytamas
senior tag
-
poganytamas
senior tag
válasz
pusihusi #979 üzenetére
Pillanatnyilag csak azt tudom mondani, hogy mindent (vagyis majdnem mert ugye nincs boot és recovery mentés) átfogó mentést tudsz vele csinálni. Viszont ha nem tervezed szétverni a system partíciót, ott kísérletezgetni, állítgatni, akkor egyelőre bőven elég neked a gyári recovery, nem kell fölöslegesen bántani.
-
WesTM
őstag
válasz
pusihusi #869 üzenetére
Voltam ma Hatvanban is, azt mondta a hölgy, hogy elvitték az összeset. Nem nyertem. Még talán 45k-ért is megvettem volna, de szerintem parkolópályára teszem az ügyet, hátha lesz a közeljövőben ilyen akció. Használtat nem akarok venni, akár 1-2 heteset sem, mert ugyan annyiért adják mint az újat. Akkor meg ne már...
Sajnos nekem Szeged nagyon periférián kívüli hely. :S
-
-
jagada
addikt
-
b0bcat
addikt
Hát ez relatív. Alapvetően persze igazad van: 30-ba került a Platinum újonnan a nyáron (most 25-27e), míg az aTab5 újonnan (szűk két hónapja) 55 ezerbe került. Én mondjuk 40-ért vettem a telefont, mert 55-öt nem adtam volna érte. Pláne, ha tudtam volna, hogy 2 héttel később 45-ért kétmagosat kapok.
Amúgy pedig a specifikáció alapján nem látom indokoltnak a különbséget: mindkettőben 1 GHz-es proci és fél giga RAM dolgozik, ráadásul a képernyő felbontása (800x480) ugyanakkora. Mégis sokkal erősebbnek, gyorsabbnak érződik az aTab5, az akku pedig 2x annyi ideig bírja.
(Az egyetlen dolog, amiben jobb a Platinum, az az, hogy - érthetetlen módon - a görgetés egy fokkal simább a weboldalakon, ha már lassan az egészet betöltötte.
)
Ja, és a képernyő a három androidos eszközöm közül (van még egy Huawei Y200-am is) az aTab5-ön a legérzékenyebb, bár nem sokkal lemaradva jön utána a Platinum is, míg a Huawei csúnyán lemaradva harmadik.
(Ezt leszámítva teljesen elégedett vagyok az Y200-zal mint telefonnal.
)
-
lalszi
aktív tag
Itt 185$ (kb 40000Ft) és még lehet, hogy vámot-áfát is kell fizetni, ha nincs szerencséd.
Itt meg 187$
Van kicsit olcsóbban, de ott meg szállítási díj van.
Úgyhogy szerintem az egyik legjobb vétel jelenleg a hazai piacon. Mondom ezt úgy, hogy először egy hibásat vettem. De ez a mostani nagyon jó, örülök, hogy vettem mégegyet, remélem gond nélkül kibír 2-3 évet. -
-
lalszi
aktív tag
Esetleg megpróbálhatnád az mtkdroidtools 2.2.1 -et, az lehet, hogy felrakná a megfelelő drivereket.
Ezen az oldalon van linkelve a letöltés: hungobungo oldala -
b0bcat
addikt
"Mi a különbség?"
- proci (régiben: 6575 -> újban: 6577)
- Android verziószám (régi: 4.03 -> új: 4.04)
- tévé nincs az újabbikban
- máshol van az előlapon a kamera és az érzékelők
- más a hátlap és az optika/LED helye
- talán más gyártó (de a fene tudja...)
- sokkal OLCSÓBB a most kapható új generációs modell (régi: 55e -> új: 45e)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged