Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
Hali! Hát sok mindent megcsináltam az SD-kártya problémám miatt. Autorun virus remover futtatása a PC-n, SDkártyákon, a Hiren's v15.2 antivírusaival kerestem a PC-n, a PC RAM-on, külső SDkártyán. Negatív. Gyanús lett hogy nem vírus, mert más flashmemókra is másoltam egyidőben a telóval és ott nem lett semmi ilyen jelenség. Flasheltem is a telót. Nehezen akart összejönni. Az USBDEVIEW-val megcsináltam amit kell,
MT6577 USB VCOM driver feltelepít, flashtool beállít, Minden alkalommal tiltakozott a PRELOADER és a DSP_BL miatt, (pedig garantáltan az enyém) meg az USBport miatt, Végül a PRELOADER és a DSP_BL elől kivettem a pipákat, aztán beindult flashtool. 2013.02.01-es mentésem visszarakva. Telefon rögtön beindult, probléma maradt. SD-kártya csere. Jó áron beszereztem egy ugyanúgy 32 GB-sat, de ez már legalább class10 és nem 4! A probléma napok óta nincs már
Valószínüsítem elszállt az SD partíciós táblája. Viszont nekem Gen2 v3-as romom van, de ezek:
/system/bin/wland
/system/wlan
/data/.wlan - megvannak a gyökérben. Szerintem gyáriak (annak ellenére merészelem ezt gondolni, hogy nem konyítok hozzá)
Viszont nincs: /system/app/wland.apk és a data/local/tmp-ben az init.rc. De nem is települ(és települt korábban sem) semmilyen kéretlen alkalmazás
Viszont jó gyors lett a teló 
-
poganytamas
senior tag
Wland eltávolító
Ezt akkor kell telepítened, ha Gen2 v0.5-ös romod van, az ugyanis tartalmaz egy kémprogram-szerűséget, magától telepít random programokat wifin keresztül. CWM recoveryből kell telepíteni, a következőt csinálja:
/system/app/wland.apk - törli
/system/bin/wland - törli
/system/wlan - törli
/data/.wlan - törli
/data/local/tmp/init.rc - törli
/sdcard/Download - törli, erre nagyon figyelj, ha itt van értékes cuccod, mentsd elA könyvtárak törlésére azért volt szükség, mert nem lehet tudni milyen fájlokat hoz ott létre, és nem lehet sajnos * karaktert használni törlésnél.
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
a /system/bin/wland-nak is menni kell, a v2-es romban benne sincs. Így most tisztának tűnik a rendszer.
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas
üzenetére
a /system/wlan/wland-ot a következő bootnál visszarakja, szóval nem tudom, figyelgetni kell.
-
poganytamas
senior tag
Csont gyári telepítésnél, mielőtt elkezdené letölteni a kis dolgait, ezek nincsenek:
/data/.wlan/function_set.sh
/data/.wlan/init.shÉrdekes módon azonnal lett /system/wlan/wland, holott a romban nincs benne!
/data/local/tmp tök üres, kis megjegyzés, ezt a mappát használják sok rootolásnál, mert az itt lévő cuccok bootoláskor lefutnak. -
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Na én ezeket mind töröltem és az összes gyanús scriptet is ezekben a mappákban. Csak a /data/local/tmp/init.rc - t nem, mert nem gondoltam, hogy köze van hozzá, de már ez is kuka, mert úgyis tmp mappa, így nem hiányozhat.
Töröltem még a /system/bin/wland-ot is, eddig nem okozott gondot a hiánya, remélem nem is fog.
Lehet nem ártana a telefonnal kapcsolatba került jelszavakat lecserélni
. Szerintem ez a wland mindent postázott kínába, amit a telefonon talált. -
lalszi
aktív tag
Szia. Az All-In-One Toolboxban meg tudod nézni és le is tudod tíltani az automatikusan induló appokat, talán segít. De lehet akár egy vírus is. Érdemes lenne átnézni a system és data app mappákat is, nincs e gyanús apk. Pont most küzdünk egy gyári vírussal gen2-es telefonon. Az a baj, hogy a vírus rengeteg helyre felpakolhatja a dolgait és nem biztos, hogy egy gyári reset megoldja a gondot, ha már beépült a system mappákba, de ha nem gond, akkor megpróbálhatod. Sajnos a vírusírtók nem igazán hatásosak tapasztalatom szerint.
-
quakej
tag
Szia Lalszi, köszi a választ.
Szerintem biztos, hogy a gyerek telepített rá valamit, csak azt nem tudom, hogy mit.
APN-t letitlottam, semmi, bekapcsol az adathasználat.
APN OnOff progit rátettem, nem működik. Data On Off-al is ez a helyzet.
Az összes program listában nem látok semmilyen egyéb programot.
A beállítások/adathasználat menüben az összes alkalmazásnál a háttéradatokat letiltottam (kivéve 2 db android app-nál, mert ott nem lehet), csak wifi-ről mehetnek, de így is bekapcsol az adathasználat.
Gondolom ez egy vírus lehet.
Nem tudom a belső RAM-on lehet vagy esetleg a 16 GB-os memória kártyán?
AVG van rajtam, gépen is futtatam a víruskeresőt, de semmit se talál.
Nem tudom egy gyári visszaállítás a telefonon, vagy a memória kártya formázása talán segítene?
Olvastam ezen vagy az előző oldalon a Boot vírus írtásról, esetleg az lenne a megoldás?
(A telefonon le van márt tiltva a net a szolgáltatónál (Telenor), így nem tud felcsatlakozni a netre.)
Esetleg ötlet vagy ez lehet gyári hiba is, szerintem ennek az esélye minimális.Ha Valakinek volt már ilyen problémája és sikerült megoldania, kérem írjon.
Választ, ha jön, előre is köszönöm!
Üdv: quakej
-
poganytamas
senior tag
Na csak egy gyors vizsgálat után:
/system/app/wland.apk - valószínű ez mindennek a gyökere
/system/bin/wland - ez a normális wlan daemon
/system/wlan/wland - ez egy fertőzött wlan daemon, az eredeti romban nincs is benne (utólag töltötte rá valami)
/data/.wlan - én ezt kihajítanám, ha kell neki, majd létrehozza
/data/local/tmp/init.rc - ez indítja a fertőzött wlan daemont
/sdcard/Download mappában az összes .sh fájl, itt is van egy wland (ugyanaz mint a fertőzött),Tisztító zip később, egyelőre úgy néz ki ennyiből áll a fertőzés, és ami történhetett:
wland.apk leszed egy fertőzött wlan daemont
/data/local/tmp/init.rc indítja a fertőzött wlan daemont
fertőzött wlan daemon kérdés nélkül pakol fel mindent -
poganytamas
senior tag
Ez a wland.apk nekem rémlik. Én rögtön telepítés után töröltem az összes kínai szart, még recovery-ből, csak ezt nem, ezt később. És lehet hogy addigra ugye késő volt, létrehozta a kis szkriptjeit.
-
törölt tag
Tegnapelőtt leesett az áprilisban vásárolt aTab5-öm. Az érintőpanel repedt el, így a törés alatti részt nem érzékeli. Sikerült alaphelyzetbe hoznom, így eladhatóvá vált.
15.000.-et szeretnék kapni érte és előreutalás esetén még el is postázom ajándékba. Az egyik képen karcos a védőfólia, levettem, alatta karcmentes a kijelző!!!!Képek:
http://kepfeltoltes.hu/view/130815/DSCF3378_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130815/DSCF3379_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130815/DSCF3380_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130815/DSCF3382_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA kamera borító műanyagja is leesett, az nincs meg. Akksi megkímélt állapotban! PM-ben várom az érdeklődést.!
ÜDV!
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Van egy ATAB5 kéne resetet csinálni de nem tudok mert ha recoverybe teszem akkor fekszik a zöld emberke piros felkiáltó jellel.
Illetve hogyan tudom megállapítani,hogy GEN2 v GEN3? -
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Előre is köszönjük. Nekem gyanús, hogy nem csak a wland.apk-t rakták bele a romba a kínaiak.
Úgy néztem, hogy talán azért wland a neve, mert csak wifi kapcsolatnál garázdálkodik (wlan) és a d meg talán a downloadot jelenti. Ha igen, akkor hamarabb is rájöhettünk volna
. Bár én valami rendszeralkalmazásnak gondoltam. -
grotib
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Kiderült, hogy gen3-as a gépem, a nem fogadott hívásjelzést pedig megoldom külső progival(Missed Call).

-
grotib
tag
Sziasztok! Nekem is egy ilyen cuccom van (mármint TAB5
), tulajdonképpen az elvárásaimnak megfelelően működik, de két kérdésem lenne. 1. Hol lehet megtudni hányadik generációs a vas? 2. Van e beállítás vagy progi arra, hogy a nem fogadott hívásokat jelezze pl: a "vissza gomb" villogtatásával? Előre is köszönöm a válaszokat! 
-
lalszi
aktív tag
-
lalszi
aktív tag
válasz
Shady313
üzenetére
Valóban ott van és a /data/download-ban is, meg a /data/.wlan/-ban, meg a dalvik chace-ben, meg még ki tudja hol. Jól beépült mindenhová. Biztos hogy ez lesz a bűnös. Most kitöröltem amit vele kapcsolatosan találtam scripteket, fájlokat, könyvtárakat meg a wland.apk-t is. Remélem nem lesz emiatt újratelepítés

-
Shady313
aktív tag
Észrevétel: memóriakártyámon, a Download mappában, számokkal jelölt scripteket (.sh) találtam, melyek tartalmazzák az eddig akaratlanul telepített programok elérhetőségeit. Mindegyik tartalmazza a wland bejegyzést, mely arra mer következtetni, hogy bizony ez gyári feature, a wland.apk-tól származik.
-
Shady313
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Nekem nincs MobileUncle és kettőt is kaptam: TrustGo, Vibin....
-
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Én is megkaptam ma, de épp a Playről frissítettem valamit és feltűnt, hogy frissülni akkar ez az app, ezért csak 5 percig volt a telefonomon.
Érdekes előtte megnéztem és még nem volt rajta. -
klaci89
tag
sziasztok!
az sd kártyán lévő lost.dir nevű mappámban van 300mb vmilyen számomra felseleges cucc. kitörölhetem a mappában lévő dolgokat? afájlnevek számok és nincs kiterjesztésük
köszi
-
poganytamas
senior tag
És a következő automatikusan települt cucc: TrustGo Security, A fájl attribútumai szerint augusztus 12-én 18:12-kor települt.
-
lalszi
aktív tag
Szia. A leírtakból elég sok használhat netet. A gyermekeim nekem is szoktak ilyen bűvész mutatványt csinálni, ami után fél nap mire kiderítem mit állítottak át, vagy telepítettek. Nézd meg a beállítások menü - adathasználat menüben mi használja a netet (ha feljebb húzod ott vannak az alkalmazások), talán megtalálod a bűnöst.
Ha ráböksz ott egy alkalmazásra, akkor látod mennyi adatot használ előtérben és háttérben, és be tudod állítani a háttéradatok korlátozását is.
-
quakej
tag
Az APN OnOff program gondolom megoldást jelent erre a problémára. Csak azt nem értem, hogy miért megy a telefon magától fel a netre?
-
quakej
tag
Sziasztok,
2013. áprilisában vettem egy Atab5 gen3 v2 telefont (Config4_V02).
Azóta is használom. Kétszer volt olyan hibája, hogy nem fordult el a képernyő, de egy akku ki és visszatevéssel orvosoltam a dolgot. Még NVRAM hibaüzenete is van, de eddig nem okozott problémát, ahogy észrevettem.
Miután a telefont megvettem az előre telepített programokon kívül pár programot tettem rá.
Játékok: Manuganu, Rayman Jungle Run, Granny Smith, Cordy, Cordy2, Bomber Mine.
Mindet végigvittem 3 csillagosra kb. 2 hónap alatt. Azóta csak frissítést kaptak.
Volt még rajta Catapult, Angry Birds, Fruit Ninja (free), Sonic. Azt hittem ezek miatt jelentkezik az alábbiakban ismertettet, hiba, de sajnos a törlés után is előjön.
Telepített programok (az alapokon kívül) 1TAP Cleaner, Skype, AVG Antivirus, MinDigTV, DATA On-Off, Mobiluncle Tools, QR Droid, Screen Rotation, Youtube.
Miután megvettem a telefont a Telenor 3 hónapos ingyenes 100 MB-os internet csomagját próbáltam, ki. Aktiválás után azonnal működött nálam a net, semmit se kellett beállítani. Igaz a kártyát a legújabbra cseréltetem előtte, mert régi volt.
Kb. 1 héttel ezelőttig semmi gondon nem volt a nettel. De 1 hete (miután a gyerek játszott vele – erre gyanakszom) véletlenszerűen felmegy a netre a telefon és ott lóg magában.
Kérdésem, hogy mi okozhatja a problémát? Én valamelyik programra gyanakszom vagy talán beállítás? A netre úgy lehet csatlakozni (android 4.0.4), hogy felül lehúzóm a képernyőt és bekapcsolom a Telenort. Kikapcsolni a netet az Off-al. De erre ott van a DATA On-Off progi is (Ezt csak tegnap este tettem fel.) .Ha belemegy az ember a Rendszerbeállítások/Több menüben ott a GPRS átvitel előnyben mód ki van pipálva és a Hívás előnyben aktív, ami szerintem jó. Ha tovább megyek a Mobilhálózatokba a Hozzáférési pontok nevei menüben a Pannon NET GPRS aktív (még Pannon MMS lehetőség van). A Pannon NET GPRS menüben az APN típus menüben a default és a supl van bepipálva. Az APN engedélyezése/letiltása menüben pedig úgy tudom, itt lehet engedélyezni vagy letiltani a net elérést. Most ki van kapcsolva, így biztos nem megy fel a netre. Remélem így már nem tud felmenni a jövőben a netre, mert nem szeretnék fizetni ezért a hibáért.
Ha Valakinek volt már ilyen problémája, kérem ossza meg velem a tudást, hogy hogyan lehet javítani a helyzeten vagy bárki akinek van tippje.
Időközben a netet ma éjjel inaktívvá tették, mert kértem. (Nem használtam a netet, mert mindenhol, ahol megfordulok van wifi, ha kell. A havi forgalmam 20 MB volt, mert netről frissítettem a telefont.) A net is azért volt, hogy ki tudjam próbálni a net eldobás széria hibát, de nem dobálta el, simán neteztem vele 3 órát (a fórumot olvastam).Előre is köszi a segítséget, ha jön. További szép napot! Sziasztok: quakej
-
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Na erre én is kiváncsi leszek, adnak e valamit.
Az a baj, hogy lassan kifutott típus lesz az MT6577-es. Úgy fog járni, mint az Alcatelem, mire csináltak rá cm romokat addigra már nem is árulták a telefont és nagyrészük már a kukában végezte. -
poganytamas
senior tag
Na visszaírt közben, csak félreértette a dolgot. Azt mondja írnak, csak 200 darab a rendelési mennyiség. Visszaírtam hogy nem-nem, nekünk már van telónk, csak a szoftver kéne. Kíváncsi vagyok mit reagál.
Más hírek: állítólag 3-4 Cyanogenmod fejlesztő dolgozik egy MTK6577-en futó CM-en

-
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Várjuk itt a zselébabot és lehet rosszabb lenne csak tőle a telefonunk. Nekem tök jól üzemel hónapok óta, attól az önálló játéktelepüléstől és a kis vírusos incidenstől eltekintve, ami majdnem hazavágta az 1 hónapos sd kártyám (igaz ez nem a telefon hibája volt, én jártam tíltott helyeken
). -
lalszi
aktív tag
Nekem van navigációm a Maps frissítés után is, belekerült a Mapsba. Tök jó lett az új térkép szerintem.
Az üzenetek törlődnek gyári visszaállításnál, szerintem már nem lesznek meg, ha nem mentetted el külön őket.A frissítést úgy tudod kikapcsolni, hogy belépsz a Play-be, megnyomod a menü gombot (bal alsó, csíkos), utána kiválasztod a Saját alkalmazásokat, itt megkeresed a Térkép (Maps) alkalmazást, belelépsz, megint megnyomod a menü gombot és kiveszed a pipát az Auto. frissítés-nél.
-
lalszi
aktív tag
válasz
silver10
üzenetére
Ennyire nem néztem át, csak hírtelen a kezembe kaptam egyet a boltban. A mienk jobbnak tűnik és a 4"-os már kicsi is lenne nekem
.Az MTKdroidTools Recovery és Boot opcióval tudsz egy saját recoveryt csinálni a telefonodra a saját fájlaidból.
Visszaállítást a Flashtoollal tudsz csinálni, ha van egy jó mentésed. -
vt602
tag
HELP!! A Maps-ot ha frissíti a teló, eltűnik a navigációm. 10 hónap után, először kellett visszaállítást csinálnom. Az üzenetek eltűntek, azt hogy lehet menteni (igaz késő már)? De a legfontosabb, hogy lehet a frissítést kikapcsolni, legalább a Maps-nál? Előre is köszi a segítséget
-
Trotter66
tag
Tudja-e valaki, hogy a ma felkínált Mobileuncle MTK Tools frissítésben van-e olyan bug, ami miatt ellenjavalt a frissítés??
-
silver10
aktív tag
Sajnos a szerkesztési időlimit után jóval jutott eszembe. A korábbi kérdésemre utalva: az MTKdroidTools
Recovery és Boot opciójával visszaállítható a mentett romom gond nélkül? Vagy csak Flashtoollal jó a Recovery, ha netán szükségem van rá? -
silver10
aktív tag
Azért a "zselés bab"-on kívül majdnem minden karcsúbb. Ok a proci, ram egyezik. 0,3/3MP a kamera ,felbontás: 320x480, 2 pontos (nem öt) az érintésvezérlés. Mondjuk lehet hogy elég az 1200mAh-ás aksi a 4 inch-hez, de egy kicsit lehetne az is nagyobb kapacitású SzVSz. Mintha Galaxy Fame-re hajazna.
-
poganytamas
senior tag
-
palocz
tag
Sziasztok. Iudnátok abban segíteni hogy ATAB5 GEN2-be milyen csengő hangszóró kell? Előre is köszönöm

-
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Pedig a kistestvér motorházában ugyanaz van mint a mienkben, csak a kijelzője kisebb és nincs hardwares home gomb (és valószínüleg egy egészen más gyártó lehet, ki tudja
) -
lalszi
aktív tag
Ma találkoztam a Tescoban a telefonunk kistestvérével az aTAB4-el. Azon már JB rom volt, 4.1.2-es. Szép lenne, ha a miénkre is kiadnák.
-
lalszi
aktív tag
válasz
silver10
üzenetére
Ilyen hibám nekem is volt. A kártya lett vírusos. Az autorun vírus okoz ilyen tüneteket, Windowson keresztül terjed. 2 napomba tellett mire újra használhatóvá sikerült tenni a kártyát. A vírus a kártya boot szektorát fertőzte meg. Sima vírusírtók semmit nem értek, a kártya formázásán is csak röhögött egyett a vírus és rajta maradt. A Windowsról is le kellett írtani, mert egyből visszafertőzött minden külső csatlakoztatott eszközt. A Heren's BootCD segítségével tudtam megoldani. A CD-ről kellett a pc-t indítani, van rajta egy mini XP és a CD-n vannak mindenféle okos segédprogramok is, közte az autorun vírus elleniek.
Lehet neked más a baja, de a tünetek nálam is ezek voltak. -
tomtombat
tag
válasz
marci0001
üzenetére
Hali!
Én is tapasztaltam hasonlót, KB. egy hetes intervallumban a helymeghatározás nem remekelt.
Volt hogy bank automatát akartam keresni,halovány fi...-ja sem volt hol vagyok. Olyan vasúti menetrendet használok, ami az állomásokat az alapján listázza, merre vagyok, és melyik van legközelebb, a többi távolság szerint növekedve, a távolság megjeleölésével. Az sem működött, pusztán abc sorrendbe sorolta az állomásokat. Sokat bosszankodtam miatta. És ma működött. Rá néztem a Google térképre, üdvözölt mintha most üzemeltem volna be előszőr, a felhasználási feltételeket is el kellett fogadni, és a kezelése is más lett mint eddig. Szerintem amiatt nem működött rendesen, mert frissítésen ment keresztül a dolog.
Remélem azóta már nálad is jól működik, ha nem akkor passz. -
silver10
aktív tag
Mindenkit üdvözlök!
Január óta van (újonnan vettem egy gen2 v3-ast) aTab-om. Eddig semmi gondom nem volt vele. GPS, Wi-Fi, 3G frankó. A kamerája az sajna olyan amilyen. Nemrég óta csinál olyat, hogy: időnként (egyre sűrübben) eltávolítja a külső SD-kártyát.("SD kártya előkészítése->SD kártya biztonságosan eltávolítható-> az Sd kártya eltávolításra került") Ezt jó párszor eljátssza pár másodpercen belül. Bár abszolút sértetlen a teló, de először mégis megigazítottam a kártyafoglalatnál az érintkezést. Formáztam az SD-t is. Egy pár hónapos 32 Gb-s Sandisk. Aztán arra a következtetésre jutottam, talán ez valami szoftverhiba lett egy belső program frissítést követően. Anno az MTKdroidTools_v230-al mentettem 3x is. Viszont a Recovery és Boot opciót még nem használtam vele. Ehhez kimondottan leírást sem találtam Lalszi oldalán. Itt napokat olvastam a hsz.-eket, de nem futottam bele ilyesmibe. Van ennél valami különösebb trükk, veszély a hibázásra(téglásítás), stb? A Recovery és Boot gombnál 3 opciót ajánl fel. "A To choose the boot img file" az általam mentett kiválasztását jelöli? Ezt kell választani, ha helyreállítást akarok korábbi mentésemből? Egyáltalán használható ez erre? Vagy Flashtool?
Érdemi válaszaitokat előre is köszönöm. -
palocz
tag
Sziasztok. Valaki tud Budapesten dualsimes mtk6589-es Mobilt jtagolni? Ha igen, legyen szíves irjon. Köszönöm
-
Sziasztok!
Kérnék kis segítséget tőletek. Kaptam egy tégla aTab503D-t a 6577-es.
Mit lehetne vele kezdeni, hogy működjön?Nem lehet bekapcsolni semmilyen módszerrel totál halott.
Gari papír megvan van még rajta fél év de elmerjem vinni szervízre?Ki tudja mit csináltak vele állítólag szoftveresen próbálkoztak de nem sikerült valami azóta halott.
-
lalszi
aktív tag
Eddig az Opera a közös pont, de azt ezer éve használom és soha nem csinált ilyet. Hova jutott ez a világ

-
Shady313
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Opera, Link2SD, 3 betűs
, Adobe Reader -
palocz
tag
Sziasztok mtk6589-es mobilt ki lehet flesseléssel úgy nyírni, hogy utána nem enged semmit sem Flashtoolal telepíteni? Mert nekem azt mondták hogy a készülékemet amit el flesseltek, csak jtagolni lehet. Bármit akarok rá Flashtoolal tenni, a piros csíknál tovább nem megy. Valaki tudna segíteni ebben?
Gépre dugva Win7 felismeri.
-
Shady313
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
A fenébe, nálam is települt a fishlord..... Korán elszóltam magam....
Szinte biztos vagyok benne, hogy több program is lehet ezekért felelős. Leginkább azok amik superuser jogokkal futnak.
Programjaim közül amire gyanakodnék:
Smanager
ThinkFree Office Viewer
X-PloreDe talán az is lehet, hogy ezt a "feature"-t gyárilag kaptuk a készülékhez?
-
marci0001
csendes tag
Szaizstok!
Az utóbbi időben nem találja meg a telefon hogy hol vagyok ( be van kapcsolva a Google szolgáltatás, de a GPS nincs. )
Eddig jól működött, de most az időkép sem tudja hogy hol a telefonom
Megy a CleanMaster óránként. esetleg az bekavarhat? -
Shady313
aktív tag
Nekem a maguktól települős problémák megszűntek mióta letöröltem az ES File Explorert és a Mobileuncle-t
Jelenleg már csak a Launcher8-as kezdőlap átállítással szenvedek a gyári böngészőben 
A te összehasonlítási listádról nekem csak az Opera van telepítve, azt hiszem azt kipipálhatjuk.
-
lalszi
aktív tag
válasz
Benedekanyu
üzenetére
Mennie kell offline navival, de nagyon sokára találhat jelet net nélkül.
-
Benedekanyu
csendes tag
Egyébként a GPS-nek net nélkül is mennie kéne, mert az enyémen az se működik

-
hhatika
tag
válasz
poganytamas
üzenetére
te (is) debreceni vagy? :-$

- mármint a "debreceni mentrendből" következtettem...
-
csongi
veterán
válasz
Benedekanyu
üzenetére
Szerintem asztalt tologatok

-
csongi
veterán
Hiba lista.
-Az automata fényérzékelő folyamatosan változtatja a kijelző fényerejét, állandó külső fény erősség mellett.
-Bluetooth nagyon gyenge, instabil. Képes 30cm távolságról leszakadni. Ha valamelyik olnline kapcsolat működik mellette (Wifi, G3) tulajdonképen használhatatlan.
-Mikrofon hangereje és minősége egyenlő a nullával. Bal oldalon használva már nem hallanak.
-Jack csatlakozó nem érintkezik rendesen.
-A kijelzőn fehér foltok vannak amely T alakot alkot.
-Érintési hibák! PL: a képernyő alsó 2/3 részében történik az érintés és az információs sáv nyílik le.
-Híváskor, a fülhez tartott készüléknél a képernyőt ki-be kapcsolgatja.
Kb ennyi lenne
-
poganytamas
senior tag
-
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Nekem ezekből az alábbiak vannak meg:
AirDroid
Anysoft Keyboard
Busybox free
Dropbox
Facebook
MobileUncle Tools
Opera
Terminal emulator
YoutubeEgyik se tűnik veszélyesnek. Lehet maradt valami rejtett kínai app valahol a system mappákban.
Ha másnak is települt magától ez a két program, akkor csinálhatna egy összehasonlítást a listáinkkal, hátha kiderül mi a közös pont közöttük

-
poganytamas
senior tag
Nekem nincs fenn, én MoboPlayert használok, mióta megvan a telefon.
Így gyorsba nekem ezek vannak meg (a fizetősök ráadásul nem úgy beszerzettek, rendesen megvettem őket, az alap progikat le sem írom mint Gmail, Hangouts, stb)3g watchdog pro - fizetős
9gag
AdFree
Adobe Reader
AirDroid
Angry birds, mindegyik
Anysoft Keyboard
AR defender - fizetős
Audio Manager Pro - fizetős
Barcode Scanner
Better Battery Stats
Busybox free
Camera360
Chomp sms - fizetős
Debreceni menetrend
Default App Manager Paid - fizetős
Dragon, Fly
Dropbox
Facebook
Foursquare
Frequently call disable
Fruit Ninja - fizetős azt hiszem
GPS Test Plus - fizetős
Időkép
Hárombetűs navi
IP cam viewer - fizetős
Link2SD
Messenger (FB)
MobileUncle Tools
Mobo Player
Nova Launcher Prime - fizetős
OfficeSuite Pro - fizetős
On Call End
Opera
Palmary Weather Pro - fizetős
Paper Camera - fizetős
Plants vs zombies - fizetős
Quadrant Standard
Relax and sleep
Remote ADB - fizetős
Root explorer - fizetős
Samba filesharing
Shazam
Speed test
Születésnapok-free
Tasker - fizetős
Terminal emulator
Titanium backup - fizetős
Wallpaper set & save
Youtube -
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Lehet, hogy a BS Player csinálta? Most délután telepítettem, mert az MXplayert nem lehetett frissíteni "Kevés a tárhely" hibával (pedig van bőven), és kerestem helyette mást.
Ma használtam a Mobileunclét, mert töröltem a dalvik-cachet. Remélem nem az lesz a bűnös, mert hasznos app. -
poganytamas
senior tag
Ah igen, nekem is felmászott az is. Csak azért nem tűnt fel, mert van normál Fruit Ninjám.
És perpillanat install packages engedélye, amivel ilyet lehet csinálni, csak a mobileuncle toolsnak van. Ez lenne?
Az a baj, hogy hónapokig nyugtunk volt miután leszedtük az ES Explorert, és most kezdte megint. -
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas
üzenetére
Kösz, hogy szóltál, nekem is települt. Már töröltem is.
Viszont találtam mégegyet: Fruit Ninja Of Pat. Ez is ment a levesbe.
Útálom az önállóskodó appokat. Jó lenne tudni mi telepít már megint mindenfélét. -
csongi
veterán
Jövőhéten megy vissza garanciába
Ha meglátják a garancia listát eret vágnak tuti 
-
poganytamas
senior tag
Na megint volt egy sunyi alkalmazás település nálam, Fishlord running a neve, valami játék.
Ma 16:57-kor kúszott fel, nem is tudom tevékenységhez kötni, mármint nem futtattam semmit, nem nyomkodtam a telefont. -
poganytamas
senior tag
Itt vannak az eredetiek az első hozzászólásban.
-
palocz
tag
Sziasztok. a segítségeteket kérném, mert ma az unoka öcsém le akarta cserélni a boot imaget a telefonomon, és azóta mikor be kapcsolom, nincs semmilyen animáció. Root explorrellel cserélte le a fájlokat, és ki törölt /System/bin mappából 1 bootanimation nevezetű fájlt,és be tett helyette 1 másikat. valahogyan vissza lehet szerezni ezt a fájlt? Ha valakinek van ijen telója, és el tudná nekem küldeni, azt meg köszönném. Ő a készülék
-
Benedekanyu
csendes tag
OK köszi.
Közben itt eltűnt róla minden, bekapcsolásra nem reagált, uh megint kivettem az aksit, visszatettem a majdnem lemerültet és most töltöm. Jah kivettem a sim kártyát, és elindítottam, elindult simán.Amúgy olvastam más sincs elájulva a szervíztől. Korábban írtam, hogy elég sok gond van vele, összeírtam, beküldtem postán, és 9 munkanap alatt semmit sem sikerült vele csinálniuk, szerintük minden kifogástalanul működik rajta. Jah a gari levelet és a számlát természetesen elfelejtették visszaküldeni, a telefonon nem volt rendesen rajta a hátlapja, és nem tom miért lehúzták róla a fóliát és undorítóan rakták rá vissza!!! Szerintetek? Egy árva sort nem kaptam arról, hogy mire jutottak, mielőtt visszaküldték felhívtak (sokszori telefonálgatás után) hogy érdemben semmit sem csináltak rajta, jah bocsi ezt egy 4x3 cm-es matricára is ráírták és ráragasztották a dobozra. Én arra gondoltam, hogy felhívom őket (utána e-mailben is) és megmondom, hogy ezt írásban küldjék meg nekem, mert aztán pl-ul majd lejár a 6 hónap gari az aksira, és majd akkor fogják cserélni az én pénzemen, ill. szerintetek az se hiba, hogy ha számítógéphez csatlakoztatom akkor hibaüzenet jön és egyszerűen úgy semmit nem tudok oda-vissza töltögetni. (sajna a férjemet hívták fel, mert engem ilyen könnyen nem ráztak volna le) Azóta is hívogatom őket, hogy legalább vki elmondja, hogy ugyan miért nem probléma/hiba ez, illetve hogy a teraszon már nincs wifi stb.
És most ezt a reggeli dolgot se értem, hogy hogy ugrott ilyen műszaki cuccra a telo, ahelyett hogy simán kérte volna a pin kódot, azt jóvan.
-
lalszi
aktív tag
válasz
Benedekanyu
üzenetére
Újraindítja a telefont, kárt nem okozhat.
-
lalszi
aktív tag
válasz
Benedekanyu
üzenetére
A reboot gombot próbáltad már?
-
Benedekanyu
csendes tag
Bocsi pontosítok: bekapcsoltam a telót, láttam hogy alacsony az aksija, kikapcsoltam kicseréltem az akummulátort megnyomtam a bekapcsolást és utána jött ez az oldal!
-
Benedekanyu
csendes tag
Sziasztok,
segítsetek légyszi, automata ki- bekapcsoláson van a telom, reggel a pin kód beütése után valahogy ilyen test felületre jutott(am) próbáltam kilépni belőle, de nem sikerül, most ezt látom:
Factory Mode (kéken világít)
Full Test (halványabb kéken világít)
Item Test
Test Report
Clear eMMC
Version
Password Reset
Reebootmilyen gombokat nyomjak meg hogy végre be tudjam kapcsolni a telóm?????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Eladó vagy csere MSI Katana 15 HX B14WFK-241
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valószínüsítem elszállt az SD partíciós táblája. Viszont nekem Gen2 v3-as romom van, de ezek:
. Szerintem ez a wland mindent postázott kínába, amit a telefonon talált.
. Bár én valami rendszeralkalmazásnak gondoltam.
), tulajdonképpen az elvárásaimnak megfelelően működik, de két kérdésem lenne. 1. Hol lehet megtudni hányadik generációs a vas? 2. Van e beállítás vagy progi arra, hogy a nem fogadott hívásokat jelezze pl: a "vissza gomb" villogtatásával? Előre is köszönöm a válaszokat!
.
)

, Adobe Reader
Jelenleg már csak a Launcher8-as kezdőlap átállítással szenvedek a gyári böngészőben