- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fiesta14
tag
Üdv! olvastam a gps beállitásokkal kapcsolatban a hozzászólásokat. de nem sikerül észhez téríteni az atab5quad telefonomat.
a gps kitűnően működött de a factory reset után nem hajlandó csatlakozni. pedig semmi extra nincs rajta és minden alap beállitás. elvégeztem mindent amit a topikban irtak de semmi. -
quakej
tag
Emlékszem egy forrasztásért vártál 1 hónapot, hogy ne bukd el a garit.
És szerencsére a saját telefonodat kaptad vissza, épen, jól működve.
Na ez se rajtuk múlott.
Én simán 7 hónapos korában (az előzőnél, Atab5 gen3) megcsináltattam a USB csatlakozó kiszakadt lábait egy sufni GSM-ben, mert nem akartam a szervizre bízni és várni 1-2 hónapot. Igaz 5 ezer volt, de 1 óra múlva ismét használtam a telefont. Ezt leírtam itt korábban a fórumon is. -
quakej
tag
Teljesen egyetértek Poganytamas-sal. A szerviz elérhetősége, kommunikálóképessége és ahogy olvasom szervizes teljesítménye is nulla.
Az nagyon fontos, hogy viszonylag jó telefont válasszál, amikor leveszed a polcról a csomagot.
Ha ez sikerül, akkor rendben is vagy, már csak ne hibásodjon meg.
Ha olyat fogsz ki, amelyiknek olyan hibája van, ami néha jelentkezik, akkor van a szívás, mert a szerviz se csinál semmit.
Egyébként a legszebb az, hogy a digisreet oldalon az van kiírva az aTAB termékeknél, hogy az első 3 napos cserét is egyből a Mercuryhoz kell vinni, mert nem foglalkoznak vele. A tesco gondolom egyből cseréli ilyenkor.
Ami a legnagyobb gáz a szerviz és az alkatrész ellátás. Ezt ugye a szerviznek kellene intéznie, de az meg nem igazán működik, legalábbis, ahogy mi elvárjuk azon a szinten. És itt be is zárult a kör. -
PREM1Z
tag
Láttam, átalakítottam a leírás alapján a cache kivetelevel minden megvan, download, szépen felmegy, de bootloopol. Valami ötlet? Vagy szükség lenne a cache-re és firmware upgrade? És a legpoénosabb hogy sokadik boot után beadta a recoveryt amikor azt szeretettem volna előhozni. Ki érti ezt
Esetleg ha vki készítene cwm mentést örülnék neki és megköszönném
-
gthomma
senior tag
A launchert nem tudom lecserélni, úgy tűnik semmivel sem lehet eltakarítani ez a táccsviz szarságot.
Tényleg nem értem a kínai fószert, nem kevés meló lehet amíg ezt a használhatatlan roncsot elkészítette, szerintem 10x kevesebb idő telt volna egy vanília droidot rátenni.
-
gthomma
senior tag
Teljesen elkeseredtem. Ezen a készüléken egy kiherél, szétgányolt Samsung 4.1.2 táccsviz hulladék próbál működni.
Amit a sárga faszi feleslegesnek tartott kidobta. A főképernyőn csak a háttérképet lehet változtatni, a telefon könyv kiherélve, felsorolja a neveket és annyi, bizonyos sim kártyáktól elhasal a szoftver, a sim eszköztár minden simmel elfekszik.Van valami esély esetleg vanília androidot készíteni erre a készülékre?
-
gthomma
senior tag
Hát ez az. Mi alapján keressem a rá való romot?
Most hogy rootolt megtudtam mi a full neve:Manufacturer: alps
Board: hexing77_jb
Brand: alps
Device: hexing77_jb
Fingerprint: alps/hexing77_jb/hexing77_jb:4.1.2/JZO54K/1367054873:user/test-keys
Host: te-desktop
Model: Grand DUOSEz kissé elkeserítő. a JZO54K a Samsung hivatalos 4.1.2 kódja, lehet hogy egy szétb@szott Samsung 4.1.2 van rádobva a telefonra?
-
gthomma
senior tag
Itt akadok el az xda leírásban:
"4. Determine the ROM_ size
Type has to stand in HEX. In the field of Start Address it is necessary to write down 0x000000. In the field of Length we copy from scatter the address of the block following after RECOVERY or the address of other block for fuller backup. For phones with type of the blocks EXT4 it is the cache block address. The number in the Hex format has to begin with 0x" -
gthomma
senior tag
Szia
Kipróbáltam mindent. Kikapcsoltam a w8.1-ben a digitális aláírás megkövetelését, ekkor felrakta a pdanet drájverét, Android ADB lett, de semmi más nem változott.
Próbáltam az MTKtools 2.4.1, 2.4.8, 2.5.3 verzióval, de az összessel ha megnyomom a "Root" gombot az xda linket dobja ki.
Próbáltam x86/x64 Windows 7-el, és a régi motoros Xp -vel is, az eredmény dettó. -
gthomma
senior tag
-
gthomma
senior tag
"-Nyomd meg a megjelent block-info ablakban a Create scatter file gombot és mentsd el txt fájlként a scatterfájlt.
-Cwm recoveryt elméletileg tudsz csinálni az MTKdroidTools segítségével is a root,backup, recovery fülön, a Recovery and boot gombbal, a To use boot from phone legyen kijelölve.
Esetleg használhatod még a meglévő mentésedben lévő boot.img fájlt is recovery készítéshez, ekkor a choose the boot.img file legyen bejelölve."scatter file megvan, de sajnos a root,backup,recovery fülön csak To choose the boot.img file opció van.
-
gthomma
senior tag
Addig jutottam, hogy megnyomtam a "Root" gombot ezt válaszolta:
--->>> Connect to device <<<---
--- Through CWM it is possible to get root on this phone! Look URLs :
http://forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?p=502084#p502084
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38337401&postcount=5 -
gthomma
senior tag
Ezt olvasta ki az MTK Droid Root & Tools v2.5.3:
Hardware : MT6577
Model : hexing77_jb
Build number : E1901_V77_OTD_A909_ZX_V1.0
Build date UTC : 20130427-093818
Android v : 4.1.2
Baseband v: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V23, 2012/12/20 11:06
Kernel v : 3.4.0 (te@te-desktop) (gcc version 4.6.x-google 20120106 (prerelease) (GCC) ) #1 SMP Sat Apr 27 17:27:29 CST 2013 -
gthomma
senior tag
Szia!
Köszönöm hogy megkerestél
Ennyit derítettem ki eddig a készülékről:Model number: Grand DUOS
Android version: 4.1.2
Baseband version: MAUI.11AMD.W12.22.SP.V23, 2012/12/20 11:06
Kernel version: otd@otd-desktop#1
Build number: E1901_V77_OTD_A909_ZX_V1.0
Custom build version: 002
Board name: hexing77_jb -
ComPityu
csendes tag
Lalszi Tudsz megoldást, a tlejes rom mentésére ? Mert itt pl akár hogy variálok, nem tudom menteni a preloadert,cache,userdata állományokat. .
Vagy úgy is kérdezhetném, hogy miként tudom az egész FW-t menteni a későbbi,mentőakcióhoz.
Továbbra is a Cynus F4 ről van szó. MT6572. Sajna CWM eddig nincs hozzá, illetve én nem találtam olyant ami felmegy rá. Tobbet is próbáltam ami elvileg jó ehhez a cuccoshoz, de nem eszi meg egyiket sem.Előre is köszönöm. Údv, Pisti.
-
lalszi
aktív tag
Mielőtt kérdeznéd, scatter fájl lementése:
-Mtkdroidtools letöltés: Mtkdroidtools
-Win7 driver letöltés: Driver
-Először telepítsd a drivereket rendszergazdaként futtatva, sorrendben: first, second, third
-MTKdroidTools-ot indítsd el, a bekapcsolt telefont dugd rá a pc-re, várd meg amíg minden adatot beolvas a telefonról.
-MTKdroidTools-ban nyomd meg a Block Maps (Blokk térkép) gombot
-Nyomd meg a megjelent block-info ablakban a Create scatter file gombot és mentsd el txt fájlként a scatterfájlt. -
quakej
tag
Ha az aksi kivétel után is jelentkezik a probléma és egy gyári visszaállítás sem oldja meg a problémát (amihez nincs sok kedvem, progikat utána újra visszarakni, + beállítani a telefont) akkor megy a szervizbe. Gondolom a framaroot-tal meg lehet csinálni a unroot-ot is, mert láttam a lehetőségek között, rootol-va nem akarom a szervizbe visszavinni.
Erre a problémára a fórumon nem igazán láttam megoldást.
Mintha az rémlene, hogy 30 nap után, ha nem javítják meg, akkor el lehet állni a szerviztől és visszakérni a pénzt. Erre valami írásos anyaga Valakinek lenne (fogyasztóvédelem?)? Vagy Valaki már próbálkozott ezzel? Segítséget, (rém)történetet előre is köszönöm, ha lesz. -
quakej
tag
-
poganytamas
senior tag
Tudom hogy rom mentésben mindig én vagyok a problémás, quad-on nekem csak így sikerült:
Flashtool elindít rendszergazda módban, quad-hoz tartozó scatter fájl betallóz, read back tabon dupla katt az alapból létrehozott PageSpare-re. Jó az alap név (ROM_0 talán), Start address-nek jó a végig 0, Length pedig 0x74F80000. És akkor Read back gomb, telefon rádug, kimegy kávézni / sörözni / még többet kávézni. Hát egy olyan jó 20-40 percre emlékszek.Ekkor létrejön egy bazi nagy fájl, amit mtk droid tools-al fel kell dolgoztatni. A telefonnak rajta kell lenni factory módban (bekapcs gomb + hangerő le), ami a quad-nál full kínai. Van ott egy olyan gomb, hogy To process file ROM_ from FlashTool, na ez a telefon alapján szétszabdalja ezt a bazi nagy fájlt több kicsire, ezek kellenek majd a későbbiekben. Közben kérdezni fog olyasmit hogy cwm-et csináljon-e, nem kell. A szétszabdalt kis fájlokat kell megőrizni, a nagy törölhető.
-
quakej
tag
Szia Lalszi,
"Rom csere előtt ajánlott egy mentést csinálni az eredeti romról az MTKDroidToolsal!"
Ha megkérlek adnál hozzá leírást. Rákerestem a leírásodra, de már sajnos nem elérhető.
A quad telefonomon minden számomra fontos program fent van, gondolom nem probléma, ha így csinálom a mentés? Vagy, így nem lehet eredeti ROM-ot menteni?
Egyébként, nagyon király a quad, csak ajánlani tudom MINDENKINEK. Remélem még sokáig teszi majd a dolgát kiválóan. -
zeon.hu
nagyúr
kösz nektek!
eddig xperiák voltak/vannak itthon, meg egy huawei tablet.
azokat bedugtam, felment a driver auto. ha volt frissítés,jelezte, illetve az egyik mni pro-t teljesen újraraktam.
de az atab-on még egy update center sincs.milyen adatok kellenének?
kernel,bild,stb?
most nem vagyok otthon,de holnap beírhatom azokat. -
quakej
tag
Köszi a választ. Örülök, hogy Te jól jöttél ki a szervizből, bár 3 hét kellett hozzá.
Már többször írtam, Neked is, hogy nálam is 2× előfordult, hogy a képernyő nem akart elfordulni, de egy aksi kivétel megoldotta a problémát. Hol láttad az 1 GB RAM-os készüléket, mert én csak 512 MB-at láttam és mennyiért? -
quakej
tag
Köszi a videós segítséget!
Letöltöttem újra a 2 db fájlt.
Régieket töröltem és bemásoltam helyünkre az újakat.
Átállítottam, ahogy írtad rw - rw - --- az engedélyeket, a tulajdonos és a csoport maradt root.
Sajnos így sem megy, maradt a listában az NVRAM hiba, de mondtam, hogy nekem ennek ellenére tökéletes a net, wifi kapcsolatom. Még megpróbáltam, hogy a tulajdonost és a csoportot átállítottam systemre, de így is maradt az NVRAM hiba. Érdekes.A telefon, amit ajánlottál, tényleg nagyon jó árban van, a mienk újabb változata lehet, megnövelt RAM, ROM, jobb kijelző, magasabb órajelű (1,5 GHz-es) de egy? vagy 4 magos a proci és 1 db SIM-es. Igaz én is 1 db SIM-mel használom a telefont, ez nem lenne baj. A beépíttet akku is érdekes.
-
hhatika
tag
az enyémben (gen2) már igazi kis mikrokapcsolók vannak a hangerőhöz is, illetve a bekapcsológombhoz is... kívül a házon pedig afféle puhább rugózó műnyag akármi, amik nymkodják a mikrokapcsolót...
a home gomb nekem konkrétan a töltőcsatlakozós nyákon van, amit egy csavar tart...lehet távolabb került neked a külső nyomógombtól...
-
poganytamas
senior tag
Nekem a home gomb vacakol néha, és nem tudom eldönteni, hogy csak várni kéne, tehát valami művelet miatt nem reagál azonnal, vagy más. Egyébként ezeknek az a baja, ugye én már szétszedtem, hogy nem igazi kapcsolók, hanem egy ívesen meghajtott fémlemezt nyomsz neki egy felületnek. Egy idő után elöregszik.
-
quakej
tag
Köszi a gyors választ!
Hogyan tudom megnézni a jogosultságot?
Gondlom az ES explorer-ben kéne.
Holnap délelőtt megnézem, ha lesz rá időm.Bosszantó a telefonod hibája. Nem gondoltam volna, hogy elviszed erre a helyre, azt hittem megcsinálod, ha kis hibája van a telefonnak. Remélem sikerrel jársz, mert én ugyan nem mertem ebbe a szervizbe elvinni
a telefonomat, de még egy döglött ellenállást se.Ehhez mit szólsz, szóltok?
[link]
Nem semmi, nagyon gondolkodom a cserén. -
quakej
tag
Köszönöm a válaszokat!
Miután rootoltam a telefonomat (AKL_501_C04_6577_CINFIG4_V02), gondoltam az NVRAM hibát megszüntetem. Igaz eddig semmi bajom nem volt a nettel, wifi-vel.
Sajnos a leírásotok szerinti 2 db fájl cserével nem oldódik meg az NVRAM hiba, legalábbis az én verziójú telefonomon. Többször próbáltam, újraindítottam a telefont, de semmi. Sőt olyan is volt, hogy egyszerre 2 db NVRAM hibás sort hozott a net lista. A legszebb pedig az volt, hogyha mind a 2 db fájlt letöröltem a telefonról, újraindítottam, akkor is éltek a beállítások.
Most olvastam, hogy Neked is meghibásodott a telefonod s elvitted a szervizbe. Mi lett a baja? Kíváncsi vagyok rá, mi lesz a szerviz vége, szorítok, hátha segít ez valamit. Ha lesz lelki erőd, kérlek írd meg a tapasztalataidat. -
Zsoltwader45
aktív tag
Üdv.. még egy jó tanács. használj Weller pákát, ne pillanat pákát vagy más gagyit, mert már így is látszik hogy túl van sütve. a fölösleges cint orrszívóval( cineltátovlító) ell kellene tüntetni hogy ne maradjon felesleges éget anyag. ha jót akarsz csatlakozom az előttem szólóhoz, forrasztóvíz ( letwasser) használata javasolt. A welleren be tudsz állítani hőfokot és nem ég meg a panel. a többi páka egyfolytában melegszik. csak nagyon óvatosan. sok sikert. De ha jól látom balról a második lábnál már leszakadt a panelről a réz.
-
silver10
aktív tag
Hali! Hát sok mindent megcsináltam az SD-kártya problémám miatt. Autorun virus remover futtatása a PC-n, SDkártyákon, a Hiren's v15.2 antivírusaival kerestem a PC-n, a PC RAM-on, külső SDkártyán. Negatív. Gyanús lett hogy nem vírus, mert más flashmemókra is másoltam egyidőben a telóval és ott nem lett semmi ilyen jelenség. Flasheltem is a telót. Nehezen akart összejönni. Az USBDEVIEW-val megcsináltam amit kell,
MT6577 USB VCOM driver feltelepít, flashtool beállít, Minden alkalommal tiltakozott a PRELOADER és a DSP_BL miatt, (pedig garantáltan az enyém) meg az USBport miatt, Végül a PRELOADER és a DSP_BL elől kivettem a pipákat, aztán beindult flashtool. 2013.02.01-es mentésem visszarakva. Telefon rögtön beindult, probléma maradt. SD-kártya csere. Jó áron beszereztem egy ugyanúgy 32 GB-sat, de ez már legalább class10 és nem 4! A probléma napok óta nincs márValószínüsítem elszállt az SD partíciós táblája. Viszont nekem Gen2 v3-as romom van, de ezek:
/system/bin/wland
/system/wlan
/data/.wlan - megvannak a gyökérben. Szerintem gyáriak (annak ellenére merészelem ezt gondolni, hogy nem konyítok hozzá)
Viszont nincs: /system/app/wland.apk és a data/local/tmp-ben az init.rc. De nem is települ(és települt korábban sem) semmilyen kéretlen alkalmazásViszont jó gyors lett a teló
-
poganytamas
senior tag
Csont gyári telepítésnél, mielőtt elkezdené letölteni a kis dolgait, ezek nincsenek:
/data/.wlan/function_set.sh
/data/.wlan/init.shÉrdekes módon azonnal lett /system/wlan/wland, holott a romban nincs benne!
/data/local/tmp tök üres, kis megjegyzés, ezt a mappát használják sok rootolásnál, mert az itt lévő cuccok bootoláskor lefutnak. -
quakej
tag
Szia Lalszi, köszi a választ.
Szerintem biztos, hogy a gyerek telepített rá valamit, csak azt nem tudom, hogy mit.
APN-t letitlottam, semmi, bekapcsol az adathasználat.
APN OnOff progit rátettem, nem működik. Data On Off-al is ez a helyzet.
Az összes program listában nem látok semmilyen egyéb programot.
A beállítások/adathasználat menüben az összes alkalmazásnál a háttéradatokat letiltottam (kivéve 2 db android app-nál, mert ott nem lehet), csak wifi-ről mehetnek, de így is bekapcsol az adathasználat.
Gondolom ez egy vírus lehet.
Nem tudom a belső RAM-on lehet vagy esetleg a 16 GB-os memória kártyán?
AVG van rajtam, gépen is futtatam a víruskeresőt, de semmit se talál.
Nem tudom egy gyári visszaállítás a telefonon, vagy a memória kártya formázása talán segítene?
Olvastam ezen vagy az előző oldalon a Boot vírus írtásról, esetleg az lenne a megoldás?
(A telefonon le van márt tiltva a net a szolgáltatónál (Telenor), így nem tud felcsatlakozni a netre.)
Esetleg ötlet vagy ez lehet gyári hiba is, szerintem ennek az esélye minimális.Ha Valakinek volt már ilyen problémája és sikerült megoldania, kérem írjon.
Választ, ha jön, előre is köszönöm!
Üdv: quakej
-
lalszi
aktív tag
-
poganytamas
senior tag
Na visszaírt közben, csak félreértette a dolgot. Azt mondja írnak, csak 200 darab a rendelési mennyiség. Visszaírtam hogy nem-nem, nekünk már van telónk, csak a szoftver kéne. Kíváncsi vagyok mit reagál.
Más hírek: állítólag 3-4 Cyanogenmod fejlesztő dolgozik egy MTK6577-en futó CM-en
-
silver10
aktív tag
Azért a "zselés bab"-on kívül majdnem minden karcsúbb. Ok a proci, ram egyezik. 0,3/3MP a kamera ,felbontás: 320x480, 2 pontos (nem öt) az érintésvezérlés. Mondjuk lehet hogy elég az 1200mAh-ás aksi a 4 inch-hez, de egy kicsit lehetne az is nagyobb kapacitású SzVSz. Mintha Galaxy Fame-re hajazna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged