- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
Susnyak
csendes tag
Ha a rendszer lefagy, az szerintem nem akksi töltöttség probléma, mert akkor kikapcsolna a gép... A notik még 1%-os töltöttségnél se fagyhatnak le akksi miatt alapesetben. Amennyiben felraktál pl. NHC-t és abban módosítottad a proc. feszültség értékeket akkor lehetséges, hogy a rendszer akksiról üzemeltetve instabillá válik. Az én gépemen 0,7V-ot beállítva 600 MHz-en vígan elmegy a gép hálózatról, de akksiról már instabil. Erről részletesebben olvashatsz az NHC súgójában.
Arról nem írtál, hogy ha hálózatról indítod újra a gépet, akkor is lefagy-e...
[Szerkesztve] -
Susnyak
csendes tag
-
Susnyak
csendes tag
Nekem is van, hogy háttérzörejes a hang, ha tápról megy a gép (A9T). Én az optikai kimenetet használom, igy nem jelentkezik. A DA átalakítónál lehet a gubanc, ami egy ilyen kis gépnél sztem nem rendkívüli.
Viszont az a VGA-S-VIDEO átalakítás nagyon érdekelne. Hogy oldottad meg? kompozit kimenetet is lehet így varázsolni, vagy csak S-VIDEOT. Milyen cucc kell hozzá és mennyiből oldható meg? -
Susnyak
csendes tag
válasz
F. A. Bian #3864 üzenetére
Nekem is fura lenne, ha ki lehetne cserélni, mert nem láttam még számtechboltban notebookba való videokártyát. A kivezetésekkel valószínűleg egyébként is gond lenne.
A Vistához egyébként nem kell dx9, csak ha az aero felületet is használni akarod. Az meg úgyis csak design... -
Susnyak
csendes tag
-
Susnyak
csendes tag
Nekem ilyen gépem van már 3 hónapja.
A WLAN kártya látja a 3 födémmel (nem vasbeton) felettem lévő routert, bár csatlakozni már nem tudok rá. A normális távolságban (1 fal) lévőt teljesen jól tudom használni.
A DVD íróval nekem gondom még nem volt. Az összerakottság árkategóriájában szerintem megfelelő. A hangszórók ( 2 pici) hangereje csöndes szobában elegendő, néztem már vele filmeket és érthető volt. A kijelzőn nem találtam pixelhibát. Az 512MB memória 1 modulként van benne, lehet bővíteni, bár nekem felesleges. Tapipad rendben működik.
Negatívumok: A gép melegszik. Nem lesz forró a billentyűzet normál használattól, de kb 1 óra után a ventillátor folyamatosan elkezd pörögni, a proci hőmérséklete pedig nem hajlandó lemenni 58 fok alá (a venti hangja engem zavar, bár nem vészes).
Az akksi (11.1V, 4400mAh) alacsony fényerőnél max. 2.00 órát bír, divx nézés közben 1.40-et. Nincs beépített mikrofon.
Az össz. benyomásom a gépről: szerintem ha nem nagyon fontos az akksi üzemideje vagy nincs +40 ezered egy hasonlóképp felszerelt Pentium M-es gépre, jó választás. Azt kaptam, amit ennyiért (180e, Sulinetben) elvárhatok (szerintem). -
Susnyak
csendes tag
Lehetséges, hogy egy 1.6-os Dothan Celeron M 3.03 Volton menjen? A Sandra ennyit ír ki, az NB Probe pedig azt írja, hogy a proc. feszültsége 2.9-3.3V között van (az adatlap alapján). A gép egyébként erősen melegszik (NBprobe 60C-os idlet mér, a gépet szétszedve kb 1 óra működés után a chipset borda forró). Volt már a szervízben, de ott azt mondták, minden rendben (a melegedéssel), bár bizalmam nincs sok irántuk... Intel honlapján 1.3V körüli érték van.
Ha esetleg tudnátok mondani egy jó mérő programot, azt is megköszönném. (WCPUID valamiért nem ismeri fel...)
[Szerkesztve] -
Susnyak
csendes tag
válasz
jakobkacsa #2849 üzenetére
Csak egy apró észrevétel:
Az A9T-ben van Firewire csatlakozó (1 db), de ez SiS chipsettel van szerelve, ami nem tudom, mekkora negatívum, gondolom az ATI jobb. Saturnban Sulinetben 189e. 512 MB rammal.
Én most vettem és már viszem is szervízbe -
Susnyak
csendes tag
Megnéztem ASUS honlapján az A6Ja leírást. Az összegzés szerint van benne SPDIF, a specs nem írja. Az, hogy nem világít a line out még nem probléma, ugyanis nekem is csak akkor kapcsol be, ha beledugom az optikai csatlakozót. Van benne valami kapcsoló talán... Próbáld ki, hogy teljesen bedugod a kábelt és a másik végén nézd, hogy van-e ''fény'' valami zenét elindítva. Ha nincs, a hangerőszabályozóban van egy ''speciális'' ablak, ahol ki-be lehet kapcsolni. Hátha ott van leállítva. Más ötletem nincs.
-
Susnyak
csendes tag
válasz
question man #2827 üzenetére
Hmm... Amit írsz remélem igaz, ugyanis ebbe az A9T-be 4400mAh-os akksit raktak, gyárilag. Eszerint valami gond lehet a géppel. Ma felhívtam a szervízt és azt mondták, hogy vigyem be, mert lehet, hogy a processzor hibásan működik. Azt vettem észre, hogy kb. 15 perc használat után, a gép ventillátora folyamatosan dolgozik és nem kapcsol ki szakaszosan, ahogy bekapcsolás után. Ezt akkor is csinálja, ha magára hagyom két órára. Kifejezetten meleg lesz a kasztni.
-
Susnyak
csendes tag
válasz
eezeerider #2821 üzenetére
Utánajártam neten ennek a sebességszabályozás dolognak. A Celeron M-ek sebességét tényleg nem lehet szabályozni. Amire a Power Gear képes, hogy Throttling segítségével a processzort az órajel ciklusok 0, 25 50 75 százalékában részlegesen, szándékosan leállítja (HLT). Ettől ténylegesen belassul a gép, de nekem fogyasztásban nem sokat jelent. Úgy vettem észre, hogy kb 10-15 percet ad az üzemidőhöz, ha 75%-ot állítok be. Köszönöm a válaszokat, azonban még mindig nem egyértelmű nekem...
Az akkumulátorok üzemideje kezdetekben növekszik, vagy az első kisütéstől fogva csak csökkenhet?
Eléggé hitelesnek (bár nagyon soknak) tűnik a vonatos eredmény.
A kérésem az lenne, hogy akinek van még ASUS, lehetőleg A9T, Celeron M-es laptopja, mondjon véleményt, hogy ez abnormális-e.
[Szerkesztve] -
Susnyak
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy ASUS A9T notebookot.
1.6-os Celeron M, 512MB ram, VIA chipset, 4400mAh akku. Párszor feltöltve és lemerítve az akkut, a gép kizárólag szövegszerkesztés mellett, office energiaellátási módban, WLAN-t kikapcsolva majdnem a legalacsonyabb fényerőn 2 órát bír akkuról. Ha nem csinálok semmit, az is csak kb. 5 percet ad az üzemidőhöz. Szerintetek ez normális? Körülnéztem fórumon és nem találtam igazán választ. Ha a 2200mAh akksi tud 1.5 órát,akkor ennek azért jóval többet kellene bírnia, nem? Kipróbáltam, hátha a Windows rosszul méri az akksi töltöttségét és kikapcsoltam az automatikus leállítást, de ettől se lett más a helyzet. Az akkun lévő cimke is 4400mAh-t ír, nem a boltban vertek át (remélem...)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest