Hirdetés
- IFA 2025: Sokrétű tudást kínál az AGM két friss strapabírója
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Valószínűleg a Honor legolcsóbb modellje lesz
- IFA 2025: Lépcsőmászó, víztisztító, szögletes és gombóc alakú robotporszívók
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34695 üzenetére
A RAMOKRA iligy vagyok.
Ja, én meg frászt kaptam, mert eddig emelkedtek, most meg már ma 50K-ért is volt
A Notebook.hu-nál azt mondták, hogy elvileg szerintük még majd kapnak Fury-t
Igen az jó, hogy lehet szépen bővítgetni. Majd még talán egy + plusz TB-os SSD-t beteszek a meglévő mellé. Egyébként azon is van árnyékolás, csak az fekete. A RAM-on lévő az nálam nem ragasztós volt, legalábbis én úgy vettem észreÉrdemes megnézni, hogy a 3200-as modulokat az AIDA64 CPUID ha be van kapcsolva a magelkülönítés 3133-asoknak látja
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34692 üzenetére
Adjad neki
Én kicserélem amit kell, de beleteszek egy "Na ki a károly?!" matricát valahova amolyan easter egg-ként. Nagyon adná. Főleg ha működik is minden utána. Amúgy ezt nagyon élem, hogy egészen addig engedik, hogy bővítsen a user. Ez nálam plussz pont. Még a végén megszeretjük itt az Asus-t? Ilyet..
Na egyre jobban alakul az a gép is!
A RAMOKRA iligy vagyok. -
válasz
HartgeH3-2.8 #34691 üzenetére
Amúgy azt mondták bent, hogy csak pasztázni nem szabad garanciális időn belül, ott van is egy felkiáltójel. Minden mást szabad, takarítani, bővíteni stb..
https://www.windowscentral.com/how-check-memory-problems-windows-11
Szerintem ezt éjszakára ráengedem
-
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34689 üzenetére
"Valaki mondja már meg minek az a lap a ram tetejére"
Az az izé az elektromos sugárzást árnyékolja. -
HartgeH3-2.8
addikt
-
válasz
Pyttawrx #34687 üzenetére
Mielőtt bevittem néztem videókat, és láttam, hogy írják is hogy akksit le róla. Gondolom most már megúsztam a szerviz mulasztását, de akkor is elég durva, hogy szervizben ilyen lazán tolják. Amit viszont nem látok a videókban sem. Régen, olyan 20 évvel ezelőtt még divat volt, hogy földeld le magad, meg gumikesztyűben
No az sincs ... de ez a RAM csere ... hát eszem megáll
Az RGB kábel ledeket persze felesleges lett volna lehúzni, mert azt csak akkor kellene ha a fedelet teljesen leveszi valaki, nehogy elszakadjon. Ami még eszembe jutott magam megnyugtatására, hogy ki tudja, hogy amikor odavolt javítani lehúzták e az akksit mindig. Jó hát alaplapcserénél máshogy nem megy
Ja igen... az egyik csavar nem tökéletes... lent. Mondtam, hogy ez így jött vissza. Ez a jobb alsó csavar.
memtest86-ot érdemes futtatnom?
-
válasz
GoodSpeed #34686 üzenetére
Ram cserénél nem szokták sokan. Am pont kénytelen voltam lcd-t cserélni, csak ugye beépített akksis volt az is. Viszont az lcd hozzáférhető volt 2 csavar kicsavarása és ugye a keret leszedése után. Mivel az egyik csavarheky már törött volt (asus x551c típushiba), nem kockáztattam azt. Túlélte így is.
. Am igen én is azon vagyok, hogy akksi azonnal ki.
-
válasz
Mikulásbá #34685 üzenetére
Az a poén, hogy nem én csinálom a videón, én csak kamerázom. Bevittem a szervizbe. Szóval az történt, hogy elkezdtem itthon... kicsavartam a csavarokat ... de a laptop hátuljánál van egy rész aminél jobban kell feszíteni. Nem mertem, így gyorsan visszacsavaroztam bevittem Debrecenbe. A szervizben mondtam, hogy nem baj ha levideózom? Mondták, hogy nem. Aztán az úton gondolkoztam, hogy mintha nem húzta volna le a csatlakozót... az úton gondolkoztam is rajta,hogy alig várom , hogy hazajöjjek és visszanézzem. Aztán beigazolódott a félelmem, hogy hű b+ tényleg nem volt lehúzva. Mondta, hogy ott jobban kell feszíteni a hátsó részénél az oldalának, nem kell tőle félni, nem törik el.
Na meg túl hangos a zene!
Ja -
-
Carasc0
őstag
Nagyon sokáig szemeztem én is egy Asus Vivobook S OLED masinával (K3502). Ami nagyon visszatartott, az pont a gloss display. OLED ide vagy oda, én néztem a notebookcheck tesztjét. A tükröződést nem tudom elfogadni, írtó zavaró lehet. Kár érte, mert jó árú gép lenne.
To all:
Ez a masina mennyire masszív? -
Necc
addikt
válasz
hematoma1 #34677 üzenetére
Nem tudom mik a szempontaid, elvárásaid, illetve felhasználási területed. OLED mellett és ellen is lehet érvelni.
Én a matt kijelzőt sokkal többre értékelem mint a tükröződő kijelzőt, valamint napi 12-14 órát megy a gép, így üzemórák hamar elszaladnak, vele együtt a kijelző kopása is, így egy "hagyományos" matt kijelző mellett döntöttem.Viszont egy napi pár órát futó, otthoni tartalomfogyasztós gép kijelzőjének az OLED simán belefér, szerintem.
-
-
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok Van valakinek Oled kijelzős Vivobookja? Hogy bírja a kijelző beégés terén? Szeretnék egy ilyet venni,de kicsit félek tőle.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Minőség és tartósság tekintetében, mindennapos munkára mennyire ajánlott ez a gép:
Asus-rog-strix-scar-17-g733zm-ll021Volt aki azt mondta, hogy a belseje minőségtelen kacat...Én inkább csak jót hallottam róla!
-
-
Necc
addikt
válasz
draco31 #34668 üzenetére
Ellenőrizd le a hardware ID-t (bár ez AMD, a logika ugyanaz: [link] (intel vendor id 8086)), ha az megegyezik a gyárival, akkor próbáld meg manuálisan kicsomagolni (vagy keresd ki hova csomagol ki ideiglenesen), és úgy ráerőszakolni a drivert: jobb klikk VGA-ra -> update driver -> browse computer -> let me pick -> have a disk -> kitallózod a kicsomagolt drivert, *.inf fájlt keress, itt egyezteti össze a vendor és device ID-kat, ha van találat felmegy. Ha nincs találat megpróbálhatod szerkeszteni az *.inf fájlt, ésszel!
Ha a gyártó nem nyúlt bele a hardverbe (pl. HP régen imádta a system+vga biosokat összemosni így ez nem működött) akkor fel kell hogy menjen a driver.
Rendszerhelyreállító USB legyen kéznél a balesetek elkerülése érdekében.
-
válasz
draco31 #34668 üzenetére
Akkor viszont marad a régi driver. Mondjuk elvileg új OS verzióval jön az is, de a 7100U esetében még a Windows 10 ami támogatott
Más:
Így teheted gyorsabbá a játékokat a Windows 11-en - PC World
Kikapcsolva ennyit jelent:
Mondjuk csak kíváncsiságból kapcsoltam ki
Meg a tesztek erejéig.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34666 üzenetére
"Ami nekem furcsa, hogy telibe alvásnál, tehát amikor egyértelműen alvóba rakja magát, nagy ritkán így felébred az álomból, felvillan a billentyűzeten az RGB, megmutatja a képernyőn a bejelentkezést rövid időre, majd vissza alszik újra
Szoktam is mondani, mivan felébredtél?
"
Ez az élmény nálam rendszeresen megvan
Ezek szerint nem egyedi az eset. Eseménynaplóban amúgy a régi alaplapnál még input mouse-t jelölt meg
Ez a modern alvás... ez működik nálam. De azt, hogy mi alapján dönti el, még nem tudtam meglőni
"
Én nagyon gondolkozom veszek egy ilyen készletet (csavarhúzó) esetleg jöhetnének tippek melyiket vegyem. Van házilag is ilyen "bites" készletem elég minőségi, ha sima csillag van ezekben akkor az is jó, ha csak nem az a speciális fejű csavarok. Szóval filózok rajta ameddig nincs komoly gondja a gépnek megcsinálom magam. Igazából az Asus oldalán is fent van, hogy a garancia elvesztése nélkül bővíthető a gép.
Szvsz ne cipeld sehova, tedd bele."Igazad van. Eredetileg pont azért vettem a szerszámkészletet, mert úgy gondoltam, hogy előbb vagy utóbb ki kell takarítanom a laptopot...
iFixit Essential Electronics Toolkit V2 13 390 Ft-ért - Elektronikai szerszámkészlet | Alza.hu
Nekem ez van
HP-nál nagyon jól jött! Most remélem ASUS-nál is
Akkoriban még ennyi volt.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34662 üzenetére
Asszem nekem is teljesen leveszi, legutóbb az volt, hogy pulzálva maradt az RGB, az ilyen fél alvó mód vagy mi a fene? Én szerencsére ritkán hagyom úgy magára , hogy aludnia kelljen. Ha használom akkor használom. Ami nekem furcsa, hogy telibe alvásnál, tehát amikor egyértelműen alvóba rakja magát, nagy ritkán így felébred az álomból, felvillan a billentyűzeten az RGB, megmutatja a képernyőn a bejelentkezést rövid időre, majd vissza alszik újra
Szoktam is mondani, mivan felébredtél?
Én nagyon gondolkozom veszek egy ilyen készletet (csavarhúzó) esetleg jöhetnének tippek melyiket vegyem. Van házilag is ilyen "bites" készletem elég minőségi, ha sima csillag van ezekben akkor az is jó, ha csak nem az a speciális fejű csavarok. Szóval filózok rajta ameddig nincs komoly gondja a gépnek megcsinálom magam. Igazából az Asus oldalán is fent van, hogy a garancia elvesztése nélkül bővíthető a gép.
Szvsz ne cipeld sehova, tedd bele.
-
válasz
draco31 #34661 üzenetére
Helló!
Úgy látszik, hogy ez Gamer kategóriában engedélyezett, mert ott elég durva lenne, ha blokkolná alapból a frissítést...
Viszont nekem van HP laptopom is, ami nem gamer... és mégis megy... bár az is igaz, hogy volt tiszta telepítés is. Javaslonám Neked, hogy csinálj tiszta telepítést 0-ról. -
Kicsit érdekes, mert mindenhol muszáj kitölteni, és van olyan ahol nem lenne indokolt, pl:
Az első nem érint, a második sem... igazából a harmadik sem, de addig nem enged tovább
Vagy ez. Irreális elvárás lenne az, hogy hát a halottak napja előtti napot igazán ledolgozhatták volna
Ezen felül semmi nincs
Azt nem írom, hogy most az extra alkatrész rendelésnél kénytelen voltam másik boltból rendelni a RAM-ot, mert mindenhol az országban sokkal olcsóbb volt ... mert az nem tartozik a szervizelési szolgáltatáshoz. De valamit meg írni kell, mert nem enged tovább
A 9-es is érdekes
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34660 üzenetére
Nekem is abból a szempontból mond, hogy össze tudom hasonlítani az eredményeket a korábbiakkal, mivel megvannak a 3DMark oldalán is, dátummal. A korábbi mérésekhez képest a mostaniak azért lényegesek mert:
1. Már az új alaplappal készültek
2. Mindegyik a Windows 11 22H2 rendszeren, tehát nem okozhat ez sem megtévesztő differenciát.Amúgy a laptop jól működik. Az alvás az még mindig érdekes, de legalább már leveszi a világítást az egérről és a klaviatúráról. Viszont klasszikus alvásba nem igen megy le, a laptop oldalán lévő RGB világítás sem vált át a pulzáló pirosra, és az alvást jelző led sem villog. Mindegy, ezt elfogadtam ilyennek.
Elvileg szerdán ér ide a RAM. A ragasztós RAM - nevezzük védő rétegnek - miatt, meg a garancia miatt gondolkozom, hogy:
1. Magam csináljam e - eszközök megvannak hozzá
2. Cipeljem be Debrecenbe
3. Küldjem e fel a FixDrirect-hez.Mert ha véletlen úgy járok itt mint páran, hogy nem ez az alaplap lesz a végső, akkor lehet jelentősége a dolognak. A 2. esetben is kapok számlát, de a 3. esetben biztos, hogy nem köthetnek bele. Ugyanakkor ha nincsen semmi baj, akkor a 2. esetben 5000 Ft megtakarítás, a 3. esetben meg futárral együtt olyan 11-12K.
-
draco31
veterán
Hali!
S14 S410UA.
i3-7100U van benne a mellé rakott HD620-as erőművel.
Gondoltam kellene már frissíteni a drivert, mert 2020 szeptembere nem mostanában volt.
ASUS oldalon 2019-es driver van, így mentem az Intelhez. 1 hete kiadott legutolsó driver, le is töltöm. Ám de nem telepíti. Ez alapján, ha az ASUS nem írja alá, vagy nem tudom mi mást csinálnának vele, akkor nem is tudok frissebbet felhegeszteni? Bár így akkor nem tudom hogy ment fel a 2020-as driver, ha azt sem adta ki az ASUS.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34655 üzenetére
-
Belako
tag
Üdv!
Kis segítsék a jövőben azoknak akit ram bővítésre adnák a fejüket.
Feltettem korábban egy kérdést ez ügyben azonban a diszkurzus nem ebben a topikban zajlott le, de úgy vélem ide tartozik. Gyárilag 8gb-vel szerelt a cél pedig 32gb volt.
Persze vannak kompatibilitási problémák a vassal.
Nagyon tovább nem is részletezném, viszont a megoldás már mást is érdekelhet.
Nos a szóban forgó lapos:Asus Tuf fx505dt - (AL027)
Amivel biztosan működik:
Crucial 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4-2666 SODIMM
CT2K16G4SFRA266További teszteletlen jelöltek. Hasonló specekkel:
32GB (2x 16GB) G.Skill SO-DIMM DDR4-2666 CL18 RipJaws
F4-2666C18D-32GRSTeam Group SO-DIMM 32 GB DDR4-2666 Kit
TTCCD432G2666HC19DCA g.skill az kérdőjeles kategória az időzítés miatt, de a team group cucc nagyon
hasonló az általam vásárolt Crusial-el.Üdv B.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34653 üzenetére
Spirit of Gamer SOG-VE500RE Notebook hűtőpad 17" - AIRBLADE 500, már tavaly novembertől
Igazából zavart is kicsit, mert ugye a laptop ventijét elnyomta, pontosabban nem hallottam, amikor a laptop ventije elhalkult. Aktív USB 2.0 hubon van, és 0-24-ben megy.
Ja azok Stressz tesztek
Igaza van stabilitásra remek, meg AIDA 64 System Stability Test is van (licencem van hozzá). Csak olyan teszt programokra gondoltam, amik autentikus pontszámokat adnak, meg FPS értékeket. Azért, hogy lássam RAM csere után mennyit jelentett vagy mennyit NEM jelentett esetemben az új RAM konfiguráció
Intel Burn Teszt Ryzenre
"Szerk: Lehet eljutottak hozzájuk a topikban leírtak? ..vagy már kínosan sok volt az érdekes vélemény a guglin? Minden estre tényleg le a kalappal. Jó látni."A topicban volt egy valaki, aki az árazásukat RAM-nál nagyon védte, azt gondoltam, esetleg ott dolgozik
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34652 üzenetére
Szép kis pakázs , jónak tűnik.
Intel burn tesztet, szőrös fánkot, meg Prime95-öt neki, ha azt túléli akkor WIN
Azért hűtőpadot tegyél alá. Van?Szerk: Lehet eljutottak hozzájuk a topikban leírtak? ..vagy már kínosan sok volt az érdekes vélemény a guglin? Minden estre tényleg le a kalappal. Jó látni.
-
Nos az eddigi tapasztalatok, ahogyan küldtem, gondosan becsomagolva, úgy érkezett vissza is. Nem látok karcolást, Minden tartozék megvan. A prospektusok is. Most három óra hosszán keresztül akklimatizálódik. Eddig a FixDirect szervizének egy plusz pont!
Az új RAM modul azt mondták, hogy szerdán érkezik meg. Így addig van időm tesztelni a régi RAM-mal. Cinebench, PCmark 08, 10, 3DMark tesztek vannak beütemezve. Milyen teszteket érdemes még ezeken kívül lefuttatni? Mert miután bekerülnek az új modulok, a régiek már nem lesznek használva.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34649 üzenetére
RAM esetében, én az alábbiak szempontjából hoztam meg ezt a döntést:
1. Jön a karácsony szezon. A következő két hónapban drágulni fognak. Egyre jobban kezdenek a DDR5-ösök elterjedni.
2. Már a Notebook.hu-nál is az jelentet meg, hogy kifutó termék ez. A Fisthopnál meg az, hogy utolsó darabok ezen az áron.
3. A szevizből kapott árral kapcsolatban felmerült az is bennem, hogy már kintről rendelve jelentős a drágulás a Ft gyengesége az infláció miatt, tehát a jövőben ez a 70 nettó lesz az új 32 GB-os kitek ára.
4. Ha véletlen bekövetkezik az, hogy már nem kapok ilyen kitet, akkor 16 GB RAM-on ragadtam a következő évekre. Azt meg nem akartam. Ahogyan azt sem, hogy amit most megvehetek 35 E Ft-tal olcsóbban, azt pár hónap múlva mindenhol csak 35 ezerrel drágábban vehessem meg. -
HartgeH3-2.8
addikt
GoodSpeed #34607
Reméljük tesztelik rendesen. Kíváncsi leszek. Azért illik igen ennyi csere után egy mély teszt.
Durva RAM árak vannak azért nahh. Nekem majd egy SSD is kellene, de így nincs kedvem.siskad #34609
Érdekes, hogy 45 foknál már bekapcsolnak a ventik, nálam is 60 fok felett indulnak csak el.
Ez egy nagyon jó kérdés amúgy. Elvileg ebben hasonló megoldással kellene az is. Csinálj neki manuálisan egy ventiszabályt, hátha az megoldja ezt a problémát. Néha én is használom főleg visszahűtésnél ha esetleg nincs nálam pad melóba.Digitalis
Szerintem 16 giga ram még asztaliba is elfogadható mai napig. A 4GB vram abban már egyet értek a haterekkel, hogy 2022-ben kevés, főleg egy RTX-ben, de élhető az is, ahogy a teljesítménye is. -
válasz
DonDragonka #34647 üzenetére
Mi az alaplapod típusa? G713?
Öntapadósból pontosan milyet tettél rá?
Tegnap figyeltem még az árakat, ma érkezik meg vissza a laptop, így már döntöttem, megrendeltem a RAM-ot, élettartam garanciával (120 hónap). Az árak most mennek felfele, a PCX-es árhoz képest is olcsóbban kaptam, Notebook.hu-nál már elfogyott, nem akartam 16 GB-on ragadni. -
válasz
azbest #34639 üzenetére
"persze, hogy belefér, hiszen nem bordás ram, hanem csak matrica van rajta. Elég bosszantónak tűnik hogy ragasztós, az szerintem inkább csak elektronikai árnyékoló, vagy védő, nem hiszem, hogy sok hőt elvezetne."
Az engem is meglepett, mert a fényképen nyoma sincs a cuccnak.
Csak a Micron RAM modulok látszanak. Nekem az Axagon külső házban volt ilyesmi, az speciel hővezető volt. Amit még kiderítettem, hogy a Kingston is Micron tech-re támaszkodik.
"Asusnál fura, hogy zavaros a max ram mennyiség támogatás leírása. Az én gépemnél is össze-vissza írták. 8 integrált +8 slotban kombót némelyik oldalukon maxnak írták, máshogy bővíthetőnek. És a gyakorlatban is jól megy a 8 + 32, sebességben kb ugyanannyi integrált grafikával legalábbis. Az integráltnak a gépembnen nincs spd-je, szóval kiolvasni sem tudom milyen és az alaplap hátoldalán van, így a chipeket sem látom, de valsz 4 chipes, valsz x8, mert a 4 chipes gyári modul is 1Rx8"
Nekem 32 GB RAM-ot írt maximumnak, ami mondjuk elég fura érzés, mert kb olyan mint egy rokkantosított lap, amikor pl a G531-nél 64 GB RAM a támogatott mennyiség. De az kemény lenne ha ebben is menne a 2x 32 GB RAMMondjuk kipróbálni nem fogom
A gyári Micron elvileg 4 chipes, a Kingston elvileg 8 chipes. Most ha berendelem le kellene tesztelnem, és természetesen le is tesztelném pl Cinebench eredményeim vannak régebbről valahol. Illetve PCMark az bizonyosan. 3DMark is. Gebasz akkor van, ha lassabb lesz mint a gyárival ... akkor 14 napon belül visszaküldhetem. Mondjuk ez a sebesség dolog csak most ütött be, és a meglepetés erejével hatott is. Normál esetben nem ezért vesz RAM-ot az ember, hogy pár FPS-sel többje legyen, hanem a programoknak kényelmesen legyen helye ne az SSD-re kelljen írkálnia, és ne 84%-a legyen foglalt Filmora alatt. De itt nem pár %-ról van szó pro és kontra.
-
Darren
lelkes újonc
Tiszteletem!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Valóban teljesen tájékozatlan vagyok a gépekkel kapcsolatban.
Arról lenne szó,hogy a fiamnak szeretnék vásárolni egy notebook-ot és lenne most egy eladó a fent nevezett gépből.
Azért próbálok érdeklődni hogy mégis mennyit érhet,mert manapság minden kiadásunkat meg kell fontolnunk sajnos.
Természetesen a másik topikba is beírtam a hozzászólásom.
Köszi mégegyszer! -
válasz
Mikulásbá #34643 üzenetére
Kérlek olvasd el a Téma összefoglaló-t!
(
Nem célunk mások üzletének rontása, ezért csak olyan készülék beárazását kérd, amit eladni szeretnél. Tehát csak saját gépet árazunk!)
-
Darren
lelkes újonc
Üdvözletem!
Azt szeretném kérdezni itt a hozzáértőktől,hogy mennyi pénzt lehet/érdemes adni egy ASUS ROG GL552VW notebook-ért manapság használtan?
Amit tudok róla: intel core i7 6700HQ,
8 GB ddr4 RAM, GeForce GTX 960M, 120 GB SSD
Köszönöm! -
azbest
félisten
válasz
GoodSpeed #34638 üzenetére
persze, hogy belefér, hiszen nem bordás ram, hanem csak matrica van rajta. Elég bosszantónak tűnik hogy ragasztós, az szerintem inkább csak elektronikai árnyékoló, vagy védő, nem hiszem, hogy sok hőt elvezetne.
Asusnál fura, hogy zavaros a max ram mennyiség támogatás leírása. Az én gépemnél is össze-vissza írták. 8 integrált +8 slotban kombót némelyik oldalukon maxnak írták, máshogy bővíthetőnek. És a gyakorlatban is jól megy a 8 + 32, sebességben kb ugyanannyi integrált grafikával legalábbis. Az integráltnak a gépembnen nincs spd-je, szóval kiolvasni sem tudom milyen és az alaplap hátoldalán van, így a chipeket sem látom, de valsz 4 chipes, valsz x8, mert a 4 chipes gyári modul is 1Rx8.
A sebességet az is befolyásolhatja, hogy milyen szervezésű a ram modul.
A gyári az 1Rx16, míg a csere ram az 2RX8. Ha jól értem a x8 jobb teljesítményű a címzésmód miatt.
Volt erről linus tech tips videó is [link] elvileg intelnél is számít.
A videóban megcseréli a ram modulokat az intel és amd asus masinában, az intelben gyárilag gyorsabb szervezésű ram volt a teszben, amúgy más paraméterekben egyformák a ramok. -
Itt látszik, hogy szépen befér. Mondjuk az meglepett, hogy látszik a gyárira rá van ragasztva egy hővezető. De a teszt eredmények is érdekesek, elég jelentősen javult bizonyos helyeken az FPS
-
válasz
Pyttawrx #34636 üzenetére
Ja, lehet benéztem, mert a Kingston azt mondja, hogy nincs hűtőborda
https://www.kingston.com/datasheets/KF432S20IBK2_32.pdf
én meg annak néztem
-
-
válasz
Pyttawrx #34634 üzenetére
Kingston esetében szinte biztos, már amennyiben RAM-ról beszélünk.
SSD-nél úgy gondolom, hogy igen, mert általában külön fel van tüntetve, hogy mely modell nem kompatibilis pont a bordázat szempontjából az NB beépítésre. Nekem pl a Plextor M8PeG SSD meghajtó (PX-256M8PeG) esetében a dobozra rá volt a gyártó által tüntetve, hogy laptopba nem! Most meg ugyanaz az SSD, hűtőborda nélkül egy Axagon EEM2-UG2 Külső SSD ház, USB-C 3.2 GEN 2 - NVME M.2 külső házban lakik. Igaz maga a ház hűtőborda.
Ami zavaró, hogy az ASUS oldalán sem látok RAM és SSD kompatibilitási listát.
A Corsair most néztem CL22 a Kingston CL20 -
malor
aktív tag
válasz
GoodSpeed #34632 üzenetére
"Lehet azt gondolták, hogy full lamer userrel állnak szemben...és hát beesik egy kis kasszandra."
Árlistából dolgozhatnak. Nem te szabod az árakat, hanem ők. Te max. elfogadhatod vagy elutasíthatod. Ez az ügyfél véleménynyilvánítás lehető legrégibb és legegyértelműbb formája. Ők is és "mi" is érteni fogjuk, felesleges ragozni. Talán elengedhetnéd ezt a kérdést -
válasz
Pyttawrx #34631 üzenetére
Lehet azt gondolták, hogy full lamer userrel állnak szemben...és hát beesik egy kis kasszandra. Csak hát nem... egyfelől megnézem az árakat, tehát már itt bukta nekik, másfelől meg laptop terén is van már szétszedési tapasztalom, hiszen a HP-ból én vettem ki az akkumulátort mikor felpuffadt, harmadrészt van iFixit Essential Electronics Toolkit V2 (IF100a) eszköztáram is. Mégis úgy gondoltam, hogy ésszerű felár mellett egyfelől a garancia miatt, másfelől mert a notebook RAM kompatibilitásnál nem akartam elcsúszni, aztán ha véletlen mégis nem kompatibilis akkor feleslegesen küldözgetni, szóval arra gondoltam, ha már ott van, fel is van nyitva, akkor így garantált a kompatibilitás. Azt végig tudtam, hogy az árajánlatból amit kapni fogok nem az lesz számomra a következtetés, hogy ó hát olcsóbb mint bárhol máshol, én egy olyan 65-70K-ra gondoltam maximum és bruttóban. Így aztán amikor megkaptam az árajánlatot elsőnek ledöbbentem, másodiknak elutasítottam, harmadiknak meg elkezdtem azon gondolkozni, hogy továbbra is szervizzel bővítessem e fel a saját magam által beszerzett modulokkal vagy magam csináljam. A biztonság kedvéért újra megnéztem ezt a videót:
(545) Asus ROG Strix G531 How to upgrade RAM memory in laptop - YouTube
Utána pedig a laptop hivatalos kézikönyvének PDF állományát:Ahhoz, hogy kivehessem az akkumulátor egységet fel kell nyitnom. Tehát nincs a garanciára nézve negatív hatása.
Az SSD bővítésre rá sem kérdeztem náluk, mert nekem a RAM lett volna az elsődleges. Meg még most is az, mert a cél a következő 3-4 évre kitartson. Utána nem látom a laptop vonal fenntartásának értelmét. Következő gépnek PC-t akarok újból építeni, mert nekem ez a dolog nem nagyon vált be, ezt korábban is így gondoltam, mióta meg le is halt az alaplap, csak erősödött bennem. SSD-nél meg feltételezem ott is remek kis ár jött volna ki.
Ezen a képen látható elvileg ennek a típusú laptopnak az alaplapja a 2x8GB Micron 4ATF1G64HZ-3G2E2 DDR4 3200MHz modulokkal. Látható, hogy ezek a modulok nem rendelkeznek külön hűtőbordával. A Kingstonon és a Corsairen van.Viszont én úgy látom, hogy az akkumulátor profilja magasabban van, így elvileg a borda sem lehet gond.
Az SK Hynix HFM001TD3JX013N SSD-nél sincs borda, a SAMSUNG 980 / 980 PRO-nál viszont van. Felülről ott is biztosnak látszik, a hely.#34608Skatysuti: "Arra gondoltam hogy, 6gb vram néha kevés sajnos", azt is bírtam, hogy 3060-as kártyát 6GB VRAM-mal kiadni, mint a 2016-os 1060-asomat amin szintén 6 GB VRAM volt. Ez ugye nem is bővíthető. Játékoknál pedig előfordulhat, hogy nem a GPU lesz hozzá kevés hanem a VRAM mennyisége. Csak engem ez már annyira nem izgat, mert kevesebbet játszom, mint dolgozom vele.
-
Nem vettem észre ilyesmit rajta. Viszont a csavarokat nem néztem. Régen volt a gyártók trükkje az, hogy tettek rá ilyen dröccsöntött műanyagot, ha az sérült ugrott a garancia.
#34627Digitalis: Megközelítés kérdése. Anyám 2017-es HP laptopjában már 8 GB volt gyárilag. Az pedig új korában 2017-ben 250 E Ft volt csak 7100U-s CPU-val. A mostani telefonomban 8 GB RAM +3 GB RAM Drive van . Nekem meg 2016 óta a PC-mben 32 GB RAM volt. Videókat vágok és szerkesztek, szóval nekem kevéske.
#34628Pyttawrx Ráadásul 36 hónap garanciát írtak. Két másik helyen is láttam, hogy az egyik helyen élettartam garancia volt feltüntetve, ott mára kifutott termék lett:
A kifutott jelzés érdekes, mert nem az van írva, hogy átmenetileg nem elérhető. Ráadásul ez lett volna a favorit, mert itt Debrecenben is van üzletük.
A másik a PCX, ott 60 hónap van rá azaz 5 év:
Ami még eszembe jutott, hogy esetleg a szerviz boltjában nem volt készlet, berendelve meg már ilyen drága lenne.. akkor viszont sietni kell a rendeléssel.
-
Vagy elfogadom az új ajánlatot. Kicsit macerásabb, de lényegesen olcsóbb, és nem érzem úgy, hogy kidobtam egy 1 TB-os SSD jelentős árát feleslegesen + az érzés, hogy mindenhol máshol olcsóbb az tényleg felvetett bennem bizonyos kérdéseket.. Így még választhatom a még olcsóbb, de nekem favorit Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CMSX32GX4M2A3200C2 KIT-et is. Viszont a macera miatt - meg ugye megint két hétig kiessen a dolog - erősen megfontolom, hogy nem e maradok 16 GB-on. Bár igazából valószínűleg nem... már akkor is azt gondoltam amikor megrendeltem, hogy egy ilyen drága laptopba 32 GB RAM kell. Gyárilag nem adtam volna ki 16-tal, hiszen gamer laptop. 2021-ben már 16 GB az nagyon karcsú. Ami meg a beszerelést illeti: 9x %,. hogy én magam is meg tudnám csinálni, de ez a történet a biztonságról és a garanciáról szól.
-
malor
aktív tag
válasz
GoodSpeed #34623 üzenetére
"Ami bennem az árajánlatot látva felmerült, hogy ki az aki ezt kifizeti egy Google-s keresést követően"
Az, akinek többet ér a saját ideje, mint a pénze. Nem érdemes ezt ennyire túltolni. Ha meg tudod/akarod csinálni egyedül, akkor megcsinálod. Ha nem, akkor fizetsz érte. "Nem egy ökör ára". -
válasz
azbest #34622 üzenetére
A Nettó 70 E Ft-ot elfogadtam volna. Eleve persze onnantól öntökönlövés a történet, hogy a 2x8 GB RAM-ot garanciális időn belül meg kellett volna tartanom. De még ezt is benyeltem.
Beszerelésről ezt írják:
Viszont itt olyan árazásról van szó, hogy: megveszem ezt: Kingston 32GB/3200MHz DDR-4 (Kit of 2) FURY Impact (KF432S20IBK2/32) notebook memória 55K-ért. Plusz még veszek bele egy Samsung 980 1TB PCIe x4 (3.0) M.2 2280 SS MZ-V8V1T0BW 43K-ért, és akkor : 98K-nál tartok plusz beszerelés 10K...
Nincs ingyen ebéd, én az ilyet nem is vártam el. Azzal is számoltam, hogy lesz jócskán felár... de azért nem 33K. Az egész országban nem láttam ilyen árakat. És akkor még nem is Corsair (az lenne a favorit nekem) https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/corsair/vengeance-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz-cmsx32gx4m2a3200c22-p688409445/
Ami bennem az árajánlatot látva felmerült, hogy ki az aki ezt kifizeti egy Google-s keresést követően?
Új ajánlatot kaptam:
Ez már számomra is megfelelő. Csak ugye bonyolítja a dolgot kicsit. Mert most megjön a cucc - mondjuk alaposan tesztelem - aztán berendelem az újat, felküldöm megint futárral meg vissza. -
azbest
félisten
válasz
GoodSpeed #34620 üzenetére
Jellemzően drágább szervizzel betetetni, valsz be van építve némi munkaköltség is az ottani árba. Ahonnan céges gépeket szoktuk rendelni, az upgrade 2x16-ra 70eft már és ott a gyári modult sem kapjuk meg. Múltkoriban emelték 50-ről 70-re.
Én az egy slotos 12th gen inteles vivobookba gskill ripjaws ramot tettem [link] (hwinfo) Igaz kellett rá várni másféle hetet, mire teljesítették a rendelést (viszont itt 5 év garit adtak rá).
-
-
válasz
GoodSpeed #34619 üzenetére
Nagyjából az árajánlat 33 000 Ft-tal több, mint amennyiért be tudom szerezni. Még ha mondjuk hozzászámolok 10 000 Ft beszerelési díjat, akkor is 23000 Ft plusz. A legdrágább helyen ez a RAM:
62 E Ft nem 89E. Sőt DDR5-ös RAM-ot kapok bruttó 77K-ért.
Arra azt mondanám, hogy beszereléssel együtt ... oké... de akkor 12K a beszerelés. Nagyon érdekes ár ez
-
válasz
GoodSpeed #34614 üzenetére
Friss hírek:
Alaplap lett cserélve. Mondták, hogy természetesen a Windows licencet ráaktiválják, hiszen az járt a régi alaplaphoz is az ASUS által. Árajánlatot kapok emailben. Itt két lehetőség van:
Az egyik az utalás, de akkor csak jövő héten kapom meg a laptopot. A másik, hogy a futárnak fizetek KP-val vagy kártyával, és akkor még ezen a héten.Kingston Fury RAM-ok lesznek beszerelve. A garancia 2 vagy 3 év. Ami a laptopot illeti a garancia a javítás idejével tolódik ki (mert felvetődött bennem, hogy mivel új az alaplap, akkor nem e 36 hónap lesz a garancia arra is).
Megérte telefonálnom, mert így most még a polcon két másik laptop volt előtte, de így előrébb sorolódott. -
St3ven
addikt
Én is a tápra gyanakszom. Legalábbis remélem, hogy nem az alaplap szállt el, mert az drága mutatvány lenne.
Hosszabbítóba volt dugva. Kösz a tippet, ha kiderül, hogy táp, akkor azt is cserélem.
Nem tudjátok, gariidőn túl is RMA-n kell futárt intézni?
Az ASUS honlapján azt írja, mindenféle kitétel nélkül:
Amennyiben szervizeltetni szeretne, kérjük kattintson IDE. -
FattyDove
őstag
Az lehetséges, hogy a ASUS VivoBook 15 S513EA-BN3088W esetében nem tudok ThrottleStop-ot használni. mert gyárilag le van tiltva, hogy a voltokkal szórakozzak?
-
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Nem notebook, hanem all-in-one PC, de gariidőn túl hova érdemes küldeni szervizeltetni és bővíteni?
Mik a tapasztalatok, ASUS honlapján érdemes intézni ezt is?Köszönöm.
-
siskad
őstag
Sziasztok! Pár napja vettem egy Rog Strix G17-et (I7-10750h, RTX 2070S). Hasonló gépről cseréltem, egy 2021-es G15-ről (Ryzen 5 5600h, RTX 3050). Az előző gépemet Performance módban használtam mindig, a venti pedig 65 foknál kapcsolt be, így a használat nagy részében nem is hallottam őket menni. Itt viszont 65 fok helyett 45 körül kapcsol be, és Performance mód helyett Silentben kell használnom, mert különben több mint 3000-es fordulaton mennek a ventik akár böngészés közben is, mivel ilyenkor megy a turbo boost és 4100 MHz környékén megy a proci. Silent módban viszont kissé szaggatnak az animációk, nem olyan gördülékeny a működés mint Performance módban, ezért ez kissé zavar.
Hogy lehet hogy a másik gépen performance módban sem ment szinte soha a venti (a 65 fokot ugye nem érte el), itt pedig még silent módban is le kell mennie 40 fok alá, hogy megálljon, és azt is csak Silent módban? -
Skatysuti
tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34601 üzenetére
Arra gondoltam hogy, 6gb vram néha kevés sajnos
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34503 üzenetére
Amúgy ez a mély teszt akkor lenne talán az igazi, ha közbejön a hétvége... Ilyenkor ugye nincs bent senki a szervizben. Lehetne talán azt csinálni, hogy pénteken, lehajtott kijelző mellett, hogy az azért ne égjen be (én megúsztam egy ilyet, mert amikor meghibásodott, az lehajtott kijelző mellett, de a külső kijelzőre kivetítve volt a laptop által a lefagyott kijelző, a Windows 11 órájával, ami 16:30-on állt, miközben amikor megérkeztem a szobába majdnem 3 órával volt több az idő) , szóval hogy fusson a teszt, és ha hétvégén nem volt fagyás, nem volt újraindulás, akkor vélhetően nem lesz gond vele. Biztonsági szempontból meg gondolom van azért bent karbantartó személyzet, aki fel tud lépni ha zárlat van, egy porral oltóval. Meg ugye van ott bent ilyenkor több gép is nyilván. Ha nem tesztelik ilyenkor, akkor ezek a napok kárba vesznek.
-
válasz
Skatysuti #34603 üzenetére
https://www.pcx.hu/samsung-980-1tb-pcie-x4-3-0-m-2-2280-ssd-fekete-mz-v8v1t0bw-00128169
Szerintem PCIe 3-ast érdemes venni bele, mert a 4.0-t nem tudjuk egyébként sem kihasználni. Rendszer SSD-nek a Hynix szerintem elég gyors. Most még gondolkozom rajta, hogy SSD-t is tetessek e bele a kimaxolás jegyében
-
-
Skatysuti
tag
válasz
GoodSpeed #34600 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod.
Megmondom őszintén a 2. Verziót nézegettem.
Asztali setupba szintén másik márkát venném.
Még 1 kérdésem lenne.
Lassan kevés a gyári 1tb ssd.
Amit kinéztem samsung 980pro pcie 4. 1tb.
Ez lenne az elsődleges.
Kérdés az lenne hogy ha jól tudom felesleges a pcie 4 ugye. A lapunk csak 3-at tud?
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- ASUS ROG Strix G15
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB magyarított vbill aktív toll ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓSAK - 20.000 HUF/SZETT - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest