Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GoodSpeed

addikt

LOGOUT blog (1)

válasz Pyttawrx #34631 üzenetére

Lehet azt gondolták, hogy full lamer userrel állnak szemben...és hát beesik egy kis kasszandra. Csak hát nem... egyfelől megnézem az árakat, tehát már itt bukta nekik, másfelől meg laptop terén is van már szétszedési tapasztalom, hiszen a HP-ból én vettem ki az akkumulátort mikor felpuffadt, harmadrészt van iFixit Essential Electronics Toolkit V2 (IF100a) eszköztáram is. Mégis úgy gondoltam, hogy ésszerű felár mellett egyfelől a garancia miatt, másfelől mert a notebook RAM kompatibilitásnál nem akartam elcsúszni, aztán ha véletlen mégis nem kompatibilis akkor feleslegesen küldözgetni, szóval arra gondoltam, ha már ott van, fel is van nyitva, akkor így garantált a kompatibilitás. Azt végig tudtam, hogy az árajánlatból amit kapni fogok nem az lesz számomra a következtetés, hogy ó hát olcsóbb mint bárhol máshol, én egy olyan 65-70K-ra gondoltam maximum és bruttóban. Így aztán amikor megkaptam az árajánlatot elsőnek ledöbbentem, másodiknak elutasítottam, harmadiknak meg elkezdtem azon gondolkozni, hogy továbbra is szervizzel bővítessem e fel a saját magam által beszerzett modulokkal vagy magam csináljam. A biztonság kedvéért újra megnéztem ezt a videót:

(545) Asus ROG Strix G531 How to upgrade RAM memory in laptop - YouTube
    Utána pedig a laptop hivatalos kézikönyvének PDF állományát:

Ahhoz, hogy kivehessem az akkumulátor egységet fel kell nyitnom. Tehát nincs a garanciára nézve negatív hatása.

Az SSD bővítésre rá sem kérdeztem náluk, mert nekem a RAM lett volna az elsődleges. Meg még most is az, mert a cél a következő 3-4 évre kitartson. Utána nem látom a laptop vonal fenntartásának értelmét. Következő gépnek PC-t akarok újból építeni, mert nekem ez a dolog nem nagyon vált be, ezt korábban is így gondoltam, mióta meg le is halt az alaplap, csak erősödött bennem. SSD-nél meg feltételezem ott is remek kis ár jött volna ki.

Ezen a képen látható elvileg ennek a típusú laptopnak az alaplapja a 2x8GB Micron 4ATF1G64HZ-3G2E2 DDR4 3200MHz modulokkal. Látható, hogy ezek a modulok nem rendelkeznek külön hűtőbordával. A Kingstonon és a Corsairen van.Viszont én úgy látom, hogy az akkumulátor profilja magasabban van, így elvileg a borda sem lehet gond.
    Az SK Hynix HFM001TD3JX013N SSD-nél sincs borda, a SAMSUNG 980 / 980 PRO-nál viszont van. Felülről ott is biztosnak látszik, a hely.

#34608Skatysuti: "Arra gondoltam hogy, 6gb vram néha kevés sajnos", azt is bírtam, hogy 3060-as kártyát 6GB VRAM-mal kiadni, mint a 2016-os 1060-asomat amin szintén 6 GB VRAM volt. Ez ugye nem is bővíthető. Játékoknál pedig előfordulhat, hogy nem a GPU lesz hozzá kevés hanem a VRAM mennyisége. Csak engem ez már annyira nem izgat, mert kevesebbet játszom, mint dolgozom vele.

Új hozzászólás Aktív témák