- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hurrikan
addikt
Üdv nektek.
Egy kezdő kérdés. Legalábbis gondolom hogy az.
Ugye a rendszer (W8) többször felajánlja, hogy a teljesítmény fokozása érdekében tiltsak le bizonyos automatikusan induló alkalmazásokat.
De nem tudom melyik az ami letiltható úgy, hogy nem okoz hibát. Androidnál kenem vágom ezeket de W8 esetében nem.-ASUS Product Register
-ASUS Acmon
-BTM Shellex
-DelayedLauncher by Intel Corporation
-dptfpolicyrpmservicehelper
-hkcmd Module
-igfxTray ModuleEzek melyike tiltható le anélkül hogy bajt okozzon?
-
bobloghu
újonc
válasz
Kicsirics77 #16997 üzenetére
Igen volt kitakarítva is és újrapasztázva is. Melegedni nem melegszik. A videokártyát lefogom tesztelni.
-
bobloghu
újonc
Sziasztok!
Pár napja boot-olásnál az ASUS logó néha mindenféle színekben "pompázik". Nem lehet különíteni az esetet, hogy csak bekapcsoláskor, vagy csak újraindításnál stb. Mi lehet ennek az oka?
Előre is kössz!
-
Buci21
addikt
Üdv!
van egy Asus F3E notim. Mi a maximum processzor és képernyő amit beletehetek? Samsung LTN154P3-L03 panel belemenne? vagy Samsung LTN154P3-L01?Core 2 Duo P sorozat? vagy a T sorozat tetejét nézzem?
THX Buci
a pénzügyi része nem izgat, azt el "aprózom" én a dolgokat itt, csak jó lenne picit jobb kijelző
mert ez az 1280*800-as panel szar
-
DBC
tag
Sziasztok, egy X51H notebookot telepítek újra másodszor, és minden driver felrakása után is kérdőjeles a videókártya az eszközkezelőben. Elvilega chipset driverrel települne, nem? a neten az asus oldalon nincs vga driver, amit máshol találok az nem tetszik neki.
-
Iszapvarju
csendes tag
Szia
Először is köszönöm, hogy segíteni próbálsz.
Az eszközkezelőben megnéztem minden bluetooth eszközt, egyik sincs letiltva, és mindnél azt írja, hogy megfelelően működik.
Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond.
Már az asus support oldaláról letölthető összes sriverrel próbálkoztam.
Én is Win7-et telepítettem a gépre.
Nem lehetséges, hogy Win8-on működnes, viszont 7 esetében el van valami rontva a kompatibilitással?Bár a rendszer egyből felismeri a Bluetooth eszközöket, és telepíti az illesztőszoftvereket, szóval ez nem valószínű...
Nincs már ötletem, mi lehet a baj
Hétfőn szerintem bemegyek vele az üzletbe, ahol vettem, mert ez már kezd nagyon idegesíteni.
Nem mintha egyelőre sokat használnám, de akkor is, pl bluetoothos egeret akartam hozzá venni.
-
Satis
tag
válasz
Blue Eagle #16986 üzenetére
Köszönöm!
Közben egyébként megoldottam, valóban kb 1 másodperc van a del gomb nyomkodására. Egyébként sikeresen letöröltem a 7-et és fel tudtam tenni a 8-at, így most már minden rendben van!
-
Blue Eagle
őstag
Szevasz!
Nekem K55VJ van. Ha be akarok lépni a BIOSba, vagy a boot menüt akarom elérni, hát nagyon gyorsnak kell lenni azzal az F2 ill. ESC gombbal. Ha megvárom az ASUS logót, akkor már késő. Én ahogy megnyomom a Power gombot, azonnal "kalapálom" is az ominózus gombokat. Csak így tudok belépni.
Más. Néztem az ASUS honlapján a Letöltéseket. Én csak a X550CA, vagy X550CC -t találom a letöltések között. Viszont mind a kettőre van Win7 64 bit driver.
(#16985) nussa5 Igen, nálam is így van. Ha a telepítő CD nem érzékel Win 8-at, akkor nem indul el az Autorun funkciója. De attól még intézőben megnyítva a CD-t, a mappákban ott vannak a Win 7 driverek is. Legalább is a fontosabbikja biztos.
-
nussa5
aktív tag
Nem csináltál nyugodj meg semmi butaságot. A windows 7 is gyönyörűen fut a gépen. Annyi a különbség a driverek telepítésénél, hogy neked kell a cd-ről egyenként telepíteni az összes drivert, nem fog menni az automatikus telepítés.
Egyedül amit jó lett volna a telepítés előtt átállítani a biosban: Launch CSM et enabled-ra, majd a security fülön: a Secure Boot Control-t disabled-re.
. -
Satis
tag
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok, mert buta voltam.
Barátnőm vett egy Free Dos-os Asus X550C lapotopot, én meg hülye módon elkezdtem rá egy Windows 7-et telepíteni, mondván, hogy nem bízom a Win 8 ban. Meg is történt a particionálás, gyönyörűen felment a Win7, a probléma ott kezdődött, hogy a laptop driverei csak és kizárólag Win8-at támogatnak. Mind a telepítő CD és a netes driver pack is. (másik gépről kerestem netes driverpacket)
A windows7 megy rajta, de jelenleg élőholtként, driverek nélkül fut a gép, és ami még ijesztőbb, hogy többé nem találom a gép BIOSát sem, és egy Boot menüt sem tudok elővarázsolni indításkor, hogy jóvátegyem az egészet. Van Win8 példányunk is, de BIOS és Boot hiányában nem tudom elindítani a telepítést.
Kérlek segítsetek ha tudtok!
Előre is köszönöm!
-
nussa5
aktív tag
válasz
Iszapvarju #16980 üzenetére
Bekapcsoláson a hardveres kapcsolót és (vagy) a wireless console-t is értetted? A leírásod alapján olyan mintha a bluetooth le lenne tiltva.
-
Iszapvarju
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni az alábbi problémában.
Pár napja vettem egy Asus X550CC notebookot, és nem tudok bluetoothal semmilyen eszközt csatlakoztatni a számítógéphez.
Driver sikeresen telepítve, meg is jelenik a bluetooth az eszközök között. Be is van kapcsolva, ikonja megjelenik, mind a beállítások mind az eszköz hozzáadása funkció elérhető, viszont amikor elindítom nem talál eszközt és más eszközök sem találják (minden eszközön be van állítva, hogy látható legyen, a két telefonom simán megtalálja egymást, a géppel viszont nem ismerik fel egymást).
Volt-e valakinek ilyen problémája, és milyen megoldás létezhet erre? Lehet, hogy alapból hibás a bluetooth a gépben?
Próbálkoztam az eszközkezelőben eltávolítással és újra felismeréssel és telepítéssel, de azután sem működött...
Előre is köszönöm a segítséget.
Szép napot mindenkinek
-
TheProb
veterán
válasz
alfa20 #16975 üzenetére
Hoppá kollega, látom neted is n55sf van
Nekem is ugyan ez a megoldás van a legeleje óta és ezt üzenem beholder00-nak is, főleg, hogy szerintem 2013-ban már a kutya se használ lemezeket. Ebay-ről 1500HUF-ért tudsz rendelni caddy-t és szállítás sincs.
u.i.: Neked nincs bajod ezzel a remek géppel? (n55sf)
-
alfa20
senior tag
válasz
beholder00 #16974 üzenetére
csak ha kiveszed az ODD-t és annak a helyére teszel egy caddy-t abba a HDD-t a HDD helyére meg mehet az SSD. ha kell az ODD akkor ahhoz kell egy külső ház és lesz egy USB-s íród.
caddy + odd ház: ~9.000.- + PK
nekem is így van megoldva -
beholder00
tag
Sziasztok
Suta kérdés lesz szerintem, de egy 2,5"-s HDD mellé van lehetőség berakni egy SSD-t egy K53SV típusú laposba?
-
alfa20
senior tag
válasz
BanNor #16971 üzenetére
elvileg kellene lenni ASUS logonak, ha csak nem lehet kikapcsolni.
1.) húzd le hálózatról, és vedd ki az aksit, várj 1 percet tedd vissza az aksit meg a töltőt.
2.) kapcsold be és nyomkod a 'DEL' gombot (elvileg elég egyszer a logonál) vagy az F12-őt és akkor ki tudod választani honnan boot-oljon. -
BanNor
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS X550c típusú notebookot tegnap, hozom haza, hogy rátegyem a rendszert és a BIOS-t sem tudom behozni. Gyárilag FREEDOS van rajta. Benyomom a bekapcsoló gombot, és semmi.... Pedig a boltban előttem hozta be a BIOS-t a csávó fél órája!
Bekapcsolom, és kicsit világosabb fekete képernyő áll, (tehát a monitor működik) még az ASUS logó sem jön be... Hogyan állítsam be a BOOT-ot? Nem tudom behozni a BIOS-t...
Segítsetek, 2 napig nincs bolt, el vagyok keseredve...
-
Chieftec
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus X501A notebookom. A BIOS-ban nem találtam olyan beállítást, hogy 80%-ig engedje csak tölteni az akkut hosszabb élettartam miatt.
Létezik olyan program amivel ez szoftveresen megvalósítható lenne?
Köszönöm előre is! -
A Zéé
addikt
sziasztok!
Asus K42 notim van, és a billentyűzettel akad gondom. Az "E" betű nagyon hangosan kattog, csattog. Mintha valami membrán el lenne törve. Lehet házilag reparálni ezt valahogy, vagy egyáltalán fel lehet venni egyesével a billentyűit? Vagy csak az egész billentyűzetet kellene cserélni? -
TheProb
veterán
válasz
Blue Eagle #16967 üzenetére
kicsit tekerj lejjebb és eltudod olvasni, relatív sokat írtam róla.
-
albi31
aktív tag
válasz
Blue Eagle #16964 üzenetére
mármint én?
-
Impressa
őstag
válasz
albi31 #16960 üzenetére
Látod ehhez kell az igazi mérnöki munka, hogy pontosan tudják minek mikor kell tönkremennie.
TheProb nálunk a családban 4 Asus 2 Acer 1 HP és 1 Lenovo van, még működnek ( igaz egy részük közép-felső kategóriába tartozik átlag életkoruk 4 év lörül van). De nem akarok itt kis regényt írni. Elfogadom, amit írsz, és olvastam én is, min mentél keresztül, így megértem miért nem vennél soha többet Asus-t.
-
albi31
aktív tag
válasz
Blue Eagle #16952 üzenetére
Értem,így már értelek!
az olcsó kategóriába mindegyik gyártó notebookja jobb esetben kb 3év után, ,rosszabb esetben meg 2év után adja meg magát,és ez erősen jellemző az ATI VGA-val szerelt gépekre,nagy hőtermelés,gyenge hűtés rendszer,és máris kész a project!...,ahhoz hogy egy elfogadható minőségű notebookot vegyen az ember 200eFt felett kell gondolkodni...máskülönben miért kerül az egyik 2x 3x annyiba mint a másik?hardware miatt?ló@sart... a minőség miatt,nem mindegy,hogy melyik gyárban,melyik soron gyártják le,és milyen gépekkel milyen anyagokkal....és mint mondottam,semmi máson nem múlik,mint hogy milyen ón-ólom minőségben készítik,higgyétek el,szépen ki van számolva!
-
TheProb
veterán
válasz
Kicsirics77 #16957 üzenetére
Nem lehet minden termék szar, mint ahogy nem lehet mindegyik jó is... De általánosságban sehol se ajánlják az asus notikat, pl. ha megkérdezed, a "milyen notebooktot vegyek" topicot, ott is az utolsó lesz az asus kb. Én meg saját példámat mondtam el, számomra az asus tabu lett, mert 1 kalap kutyaszar ez az n55sf... Olyannyira, hogy én már az acer-el egy csoportba sorolom...
-
TheProb
veterán
válasz
Blue Eagle #16955 üzenetére
Azokhoz még nem volt szerencsém (vagy "szerencsém")
-
TheProb
veterán
válasz
spyduck #16951 üzenetére
Hát ez szomorú..., majd írok ezeknek a kreténeknek, hogy mégis mennyi az annyi, mert már nagyon elegem van ebből a gyártóból.
(#16947) Impressa ésa többiek: nem csak hogy nincs a helyzet magaslatán laptopok terén, de úgy ahogy van 1 rakád kutya végtermék... mint már régebben leírtam, hogy miket kellett velük szenvednem, folyamatosan javítattni, rengeteg várni rá, stb. Egyedül az tart vissza, hogy eladjam a pi**-ba ezt a gépet, hogy nincs anyagi kapacitásom egy új vételére... csak az a baj, hogy mire lesz, meg már nem lesz rá garancia...
(#16953) Blue Eagle: Ha megbízható gépet akarsz akkor Asus felejtős
-
Blue Eagle
őstag
válasz
albi31 #16949 üzenetére
A lágyforrasz anyagon nem azt értem, hogy lágy vagy merev vagy akármi, hanem szakmai/ipari értelemben, vagyis a munkahőmérséklet szerinti csoportosítás szerint. Ez lehet lágy- , (450 fok alatt), ill kemény (450 fok felett) forrasztás.
Mi most lágyforrasztásról beszélünk. Szóval így értettem, bocs ha megtévesztő voltam.
Igen, mivel ólom hiányában a magas ón tartalom rideggé teszi a forraszanyagot.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blue Eagle #16943 üzenetére
Erről megoszlanak a vélemények a szervizekben. Sztem egy laptopnál ezt évente kötelező lenne megejteni.
(#16946) TheProb: Az ügyfélszolgálat és a szerviz álláspontja teljes más szokott lenni
(#16947) Impressa: Az Asus sok mindenben jó, de a notebookok minőségét tekintve nagyon nincs az élmezőnyben.
-
albi31
aktív tag
válasz
Blue Eagle #16948 üzenetére
az a baj,hogy nem lágy,hanem merev,ezért reped...
Impressa :sajnos így van!
-
albi31
aktív tag
válasz
a mostani technológiával olyan szintű ólommentes anyagot hoznak létre,ami pont garancia idő után elfárad(BGA hibák,ez szokott a notebookok 90%-nak a problémája lenni),és ez még nem is olyan nagy ördöngösség...mondhatnám,hogy az összes gyártóra jellemző a low-price-s kategóriában..de még felette is kicsivel!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
akkor ha a proci rögzítő csavarok le vannak ragasztva,mert nem tudod őket kivenni úgy hogy ne látszódjon.
de egyébként nem ildomos mert lehet ugrik a garancia -
spyduck
nagyúr
válasz
TheProb #16921 üzenetére
A szerviz 1-3 hónapot szokott adni, hivatalosan viszont 6 hónap járna. A fogyasztóvédelmi jogszabály pedig arról ír, hogy a készülék első 1 évében bekövetkezett fődarabos alkatrész cseréje a készülék garanciájának újraindulását eredményezi ami minden esetben 1 év, ugyanis a 2. és 3. garancia korlátozott.
Szóval ha 1 évnél fiatalabb a készüléked akkor 1 év jár, bár ahhoz kell fenyegetőzni a fogyvédőkkel, 1 évnél régebbi készülék esetén pedig 6 hónap garancia jár.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
zuzu6612 #16928 üzenetére
Sziasztok! Én amikor vettem a laptopomat (kb. 2 hónapja), azt mondta a számtech-boltos srác, ha szerencsém van akkor 2 év előtt 1 hónappal, ha nincs szerencsém, akkor utána 1 hónappal fog meghalni a készülék. Mennyire lehet ezt komolyan venni? Létezik e ez, hogy ilyen hamar tönkre megy, még akkor is, ha odafigyelek a melegedésre/hűtésre. Pl. én havonta finoman belefújok a hűtőbordák közé levegőt, kifújva így a port. Megakadályozva a por összeállását. Játszani nagyon keveset játszok rajta, ha játszok is max 15-20 percet. alkalmanként.
(#16928) zuzu6612
Szia! Mennyi idős a masina?
-
konradl
tag
Sziasztok!
Van egy Asus X51R laptopom.
A helyzet, hogy bekapcsolás után fekete a képernyő és csak a "Zzz" világít és ennyi.Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm
-
Sinu
senior tag
Üdv!
Azt nem tudjátok, hogy a touchpad multitouchos funkciója néha miért kapcsol ki ? kezdem unni
-
bigobert
tag
Sziasztok!
Egy használt Asus notit szeretnék beárazni, de nem találtam a megfelelő fórumot! Útbaigazítanátok?
Köszi!
-
bandliman
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni tud-e valaki valamit hogy N750 érkezik-e hivatalosan hazánkba, mert én lehet beneveznék egy ilyenre, de ha lehet nem német billentyűzettel szeretném használni. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy asus K50AB laptop, aminél állandóan elmegy a kép. Kiszámíthatatlan időpontokba mintha készenlétbe kapcsolna. Nyomok egy entert, és visszajön minden. Néha 5 percenként, van hogy több óra után se. Nem kell hozzá tétlen állapot, dolgozok rajta, vagy filmet nézek és közbe egyszer csak elmegy a kép. Újratelepítettem a rendszert de nem használt.
Van valakinek ötlete mi lehet a baja ? -
zuzu6612
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus x51R AP134 laptopom, sajna nem indul. Azaz, ha bekapcsolom, vinyó felpörög, proci melegszik, hűtés bekapcsol, de képet nem ad. xpress 1100-as videokártya van bent. Szerintetek mi lehet a gond? Alaplap, netalán videokártya? Egyáltalán cserélhető bent.
Köszi. -
Romeo619
senior tag
Sziasztok
Erről a mi a véleményetek?
Asus 15,6'' HD LED X550CC-XO108D?
Árban teljesítményben arányos?? Játékra lenne.
Előre is köszi!
-
VBenc
tag
Sziasztok.
Van egy ASUS X55V Notebookom, és azt tapasztaltam hogy mostanában csak úgy elkezd csipogni. Nemtudom miért, vagy mi a gond, néha teljesen meghal a rendszer de néha nem. Nem melegszik, teljesenjók a hőmérsékletek. Mi lehet a gond? -
Sanya
nagyúr
válasz
reallalesz #16924 üzenetére
sajnos nem lehet cserélni, mert az alaplapba van beépítve, nem MXM csatlakozós.
-
reallalesz
csendes tag
Sziasztok!
Találtam már videót, de azért biztosra megkérdezem, hogy lehet-e cserélni egy ASUS K55VD laptopban a videokártyát? Jelenleg a gyengécske nvidia 610m van benne ami nem sokkal jobb mint az integrál Intel® Core™ i5 3210M És szeretném kicserélni egy erősebb nvidiára vagy valami atira.. Van lehetőség? És ha van akkor milyenre érdemes? Mennyibe kerülne ez nekem?Előre is köszönöm. Kell még valami infó erről a topiról, akkor azt jelezzétek és bepötyögöm minden adatát. De ennél a grafikus kártyánál kéne egy kicsit jobb.. Remélem cserélhető. Üdv, Lalesz!
-
TheProb
veterán
Report:
3 hét után végre sikerült visszakapnom a gépemet... Sajnos csere nem történt mert nem tartott 20napig a javítás (gondolom gyorsan belehúztak fix-directéknél...). Nos a végső javítási lista a következő:
-alaplap csere
-cpu csere
VGA-ból annak ellenére hogy a végén azt mondták hogy mégse cseréltél mégis meglett a 2GB VRAM az eddigi 1 helyett...(mind1, lényeg hogy most jó, bár igazából sokat nem számít, mert nem ez a szűk keresztmetszet az 555M-nél) Elvileg 1év garancia jár a kicserélt (fő) alkatrészekre, de majd ha lesz hozzá affinitásom írok azért 1 mailt a supportnak, hogy ő szerintük mire meddig él a garancia (hány napot adtak hozzá az alap garhoz a javítások idejét tekintve).
Összességében végülis újra működőképes a gép, de ennek ellenére is eldöntöttem, hogy nekem többet ASUS laptopom nem lesz, de szerintem más termék se tőlük... Anyagi lehetőségek, valamint hogy már nem kapható sajnos a lenovo z500 itthon, ennek hiányában nem tudom, hogy mikor tudom eladásra bocsájtani a gépet, de majd kiderül... Én nem fogok ellen kampányt kezdeni a gyártó ellen, de én újabb +1 vagyok azok közül akik nem ajánlják az ASUS-t. Lehet, hogy sz@r a széria, sz@r modellt fogtam ki, de lényegen nem változtat. Ez nem fogja érdekelni a vevőt, főleg ha 200+ felett vesz meg 1 gépet... Sajnos MO.-on csak addig foglalkoznak a vevővel amíg ki kell csengetni érte a pénzt, utána meg minden kötelezettségüket a lehető leglassabb, leghosszabb és legbonyolultabb úton intézik és kiemelném, hogy ez NEM CSAK AZ ASUS-ra érvényes, pl. ugyan ilyen gondjaim vannak a Tisza Cipővel is de ebbe e menjünk bele (kicsit kezdek eltérni a tárgytól és kezdi felvenni 1 rövidebb regény alakját a hsz-em...
)
-
phg
csendes tag
Hali! Tudna valaki segíteni? Vettem egy asusg53sx notebook-ot, amiben egy nvidia geforce gtx560m dolgozik folyamatosan mert az intel (i72630Q) le van tiltva. Hol és hogyan tudom beállítani hogy a gtx csak terhelés alatt dolgozzon. Illetve azt vettem észre hogy a két hűtő ventilátor közül csak az egyik megy , ez attól is lehet hogy az intel le van tiltva? A segítség jól jönne , előre is köszönöm
-
Tigerclaw
nagyúr
Van egy Asus U30JC notebookom és arra gondoltam, hogy frissítem a rajta található Express Gate-et. Most az van rajta, amivel jött gyárilag. (build V1.2.13.47)
Azóta már rengeteg frissebb EG is van. A support oldalon, most a V2.6.3.2.207 telepítő a legfrissebb. Sajnos egyikhez sincs semmilyen info, se manual, így nem tudom, hogy melyik mivel kompatibilis. Letöltöttem a legutolsót, elindítottam és telepített is valamit, de sehol semmi. Se a windows-ba nem került be új SW, se az EG nem változott meg. Bekerült egy új programcsoport Express Gate Cloud néven, de az alatt is csak egy uninstall van.
Van egy update lehetőség EG-t futtatva is, de az azt írja, hogy nincs frissebb. Ért valaki az EG telepítéséhez, vagy az upgradeléséhez? Az Asus oldal kvázi semmit hasznos infot nem ad ehhez.
-
HaZsolt
őstag
Valaki tudna pár szót mondani az x402-es és 502-es szériáról? Teljesítményben nem rosszak, de sokan mondták, hogy rossz az anyaghasználat illetve az akksi pár perc alatt lemerül. Fontos lenne.
-
hurrikan
addikt
Köszi az infót mindkettőtöknek.
-
hurrikan
addikt
Üdv nektek.
Hol tudom megnézni a hivatalos Magyar szervizek/átvevőpontok helyét?
Konkrétan az érdekelne, hogy Egerben van e hivatalos szerviz vagy átvevőpont.
ASUS oldalán csak nemzetközieket találok, de ott nem hogy Eger, de még Magyarország sem választható ki Európán belül.Bekakkantott a Zenbook-omban a vinyó.
Ülünk az ágyon barátnőmmel egyszer csak filmezés közben elszáll az egész. Vibrálós kék képernyő, újraindulás, majd egy fél óráig fekete képernyő. Aztán nagy nehezen felajánlotta a javítást, de nem jött az sem össze neki. Mindig visszadob az elejére fél órányi üres kék képernyő után.... -
laccy88
senior tag
sziasztok! van egy Asus A52JE notebook-om, ami a következőt produkálja : random, rövid időközönként(1-2 percenként) szinte bármit csinálok befagy, nem válaszolnak az alkalmazások(a windows intézőtől a firefox-ig bármi), majd fél perc, perc elteltével észhez tér, majd ismét behal, és ez így megy. Windows 7 újratelepítése után(többször is, több forrásból) azt tapasztaltam, hogy mindaddig nincs gond, még a vga-t fel nem telepítem. Azután előjön a probléma. Próbáltam többféle driver-t. Az asus sajátját, hivatalos legújabbat, régebbit, mégrégebbit az amd-től, de semmi változás
Ötlet? Hard Disk Sentinel 100%-nak írja a hdd-t, a rendszer nem melegszik túl.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
#41635072 #16903 üzenetére
Szia,
Más is küzdött hasonló gondokkal, ugyanilyen gépnél:
Solution for Asus Zenbook UX32VD fan issue
A lényeg:
On NVidia Control Panel software, go to “3D Settings > Manage 3D settings”. On the right panel you’ll see “Global Settings” tab, there you’ll have an option of “Prefered graphics processor”, on the dropdown menu select “High-performance NVIDIA processor”. Also make sure on “Program Settings” tab that your browsers use Nvidia processor.
Remélem ez segít.
Üdv:
Don -
TheProb
veterán
Nos, újabb fejlemények... Jelenleg ott tartunk ha alaplap és vga csere+már bevan rendelve egy cpu is... Ezek után megkérdeztem a drága asus-t, hogy akkor a drága gyártó már mért nem ad egy új gépet, ha kb minden fő alkatrészt kicseréltek benne... Az volt a válasz, hogy csere a következő esetekben van (elvileg automat, nem is kell szólni nekik):
-legalább 20napig javítják
-4.jére is javítani kell
-már nemtom mi voltLényeg az, hogy hiába mondtam h tőlem már aug 28án elvitte a futár a gépet, csak a javítástól számítják (09.06.). Erre azt mondta az ügyfélszolgáltatos hogy az a cpu nem fog megkérdezni 20 napon belül szal lehetséges hogy csere lesz belőle. Namost, HA cserélik akkor az megint 2-3hét vagy levásárolhatom amire ügye nem tartok igényt... egy ilyen gép után nekem még 1 asus nem kell, ráadásul nem lehet kötelezni a vevőt, a levásárlásra... Beszéltem a fogy véddel ott azt mondták, hogy elvileg a boltnál kell reklamálnom ahol a gépet vettem és nem a szervízzel (mert velük állok kapcsolatba és nem az asussal). Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége. A legidegesítőbb, hogy nincs csere gépem és egyetem mellett ez igen nagy érvágás... Undorító dolog, hogy a vásárló csak addig fontos amíg ki kell adni a pénzt, utána a leghosszabb és leglassabb útak járhatóak csak...
-
-
törölt tag
Üdv!
Vettem egy UX32A zenbookot.
A hűtése iszonyatosan idegesítő, ugyanis ha a CPU eléri a 48 fokot, akkor hangosan felpörög a venti, majd 3mp után kikapcsol, majd be-ki-be-ki, és ez megy.
Egyszerűen két fokozatot ismer a ventillátorszabályzó firmware.Egyesek próbáltak programot írni, de az EC mindig felülírja ennek beállításait.
Szervízben tudnának ezzel kezdeni valamit, érdemes lenne beküldeni?Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy a kijelzőn van kb egy pixelni sérülés. Saját költségemen a szervízben megjavítják /kicserélik/ a panelt?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest