- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
BollaFeri #18044 üzenetére
Nálam is ez a probléma, pár hete jelentkezett: csatlakoztatva, töltődik... ( 93%, vagy 95% mikor milyen kedve van) de közben merül az akku.
A kalibrációt végig csináltam, annak ellenére, hogy tudom a valamelyik cellával van a probléma. Utána felugrott 96%-ra, aztán visszaesett 93-ra. Addig használd, amíg bírja, aztán csere...
-
Impressa
őstag
válasz
jam1991 #17888 üzenetére
Ahoy!
Ne számíts túl sok szimpátiára ezzel kapcsolatban. Bizonyítanod kellene, hogy az a sérülés nem a nem rendeltetésszerű használatból ered. És jól gondolod, ha nem vállalják gariban, akkor a be- kiszállítás, és a bevizsgálás költségét kifizettetik veled. Én vittem vissza gépet gariban töltőcsatlakozó-hibával 4 nap alatt javították (a papírja szerint alaplapot cseréltek, de mivel megjelöltem filccel a lapot, és filc ott volt a szerviz után is, így...
) egyébként én a HDD-t kivettem belőle, mert az azon tárolt adatokhoz semmi közük.
-
Impressa
őstag
válasz
#33253120 #17869 üzenetére
8 GB RAM-ig tudod bővíteni. HM65 chipset van benne, 2. generációs procikat biztosan kezeli. Az azonos TDP osztályba tartozó procik (35 W) biztosan mehetnek bele:http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge
-
Impressa
őstag
válasz
laszlohu #17811 üzenetére
Így már értem a problémádat.
Dobd fel a HWiNFO 64-et és azzal is látni fogod a CPU frekvenciáját, itt minden magot látsz egyszerre).
Pl:
A lemez teljesítményét nem veszi vissza a rendszer - nem korlátozza az áramfelvételét, és nem csökkenti a feszültségét sem -
Esetleg tudsz lőni egy képet, hogy milyen változást látsz a vinyónál, mikor lehajtod a kijelzőt?
De, amit már a többiek is írtak, az energiagazdálkodásnál kellene keresni a "problémát". Minden youtube videónál jelentkezik a probléma? (itt a lejátszott videó felbontására gondolok: 240p - 720p)
-
Impressa
őstag
válasz
laszlohu #17798 üzenetére
Szia!
Nem igazán értem, amit írsz: lecsökken a winchesterem sebességének a teljesítménye mert a sebességnek nincs teljesítménye. A HDD mindig azonos sebességgel pörög (5400, 7200 rpm).
Mit tapasztalsz a külső monitoron?
Ha a notid a billentyűzet felől is szív levegőt, akkor ezt megnehezíted azzal, hogy lecsukod a kijelzőt. -
Impressa
őstag
válasz
Black&White #17724 üzenetére
Megpróbálhatod a 800-as ramokat is, nem kizárt, hogy elindul vele, max. alacsonyabb órajelen fogja hajtani őket (667 Mhz), hibát nem fog okozni.
(#17722) rosszqtya71 A billentyűzet cseréje megoldja a problémádat, mivel külső billről rendesen működik a laposod.
-
Impressa
őstag
válasz
Black&White #17720 üzenetére
Hali!
RAM-fronton max. 4 GB-ig bővíthető ( 2 x 2 GB, DDR2 PC2-5300)
Milyen procit tud kezelni a gép, ezt nem tudom pontosan megmondani, de ez erősen függ, hogy milyen chipset van benne. De szerintem nem támogatja a 2 magos processzorokat a gép (lehet egy maggal is el fog indulni)
De erről bővebben ebben a topikban is tudsz tájékozódni.Lehet, közben jönnek a Mesterek és megmondják pontosan, meddig fejleszthetsz.
-
Impressa
őstag
válasz
Blue Eagle #17474 üzenetére
Én is néztem egy nagyot, mikor rákerestem.
-
Impressa
őstag
válasz
Blue Eagle #17471 üzenetére
-
Impressa
őstag
válasz
Csocsesz75 #17459 üzenetére
Üdv.!
LAN, VGA, ATK, WIFI, esetleg a SHE-t (én felraktam, mert egyszerűbb a váltás az energiasémák között) AHCI driver sem annyira fontos.
KillHates
mekkora
és ez vajon hány magos?
-
Impressa
őstag
válasz
BullKoxa #17405 üzenetére
Lehet vele játszani, de nem minden játék fog rajta futni, vagy csak megalkuvással, low grafikán. És nem feltétlen a 2 GB RAM ami meghatározza egy VGA teljesítményét. Csak egy saját példa, nekem anno a HP gépemen ( T5800+9600GT) elvileg nem kellett volna futnia a Driver San Francisconak, ehhez képet végig toltam az összes "pályát" persze nem akadás mentesen. Még az NFS Run is elfutott rajta.
-
Impressa
őstag
válasz
BullKoxa #17385 üzenetére
Több gépnél is lehet állítani a IGPU méretét, neked szerencsére nem okozott problémát, pl. az egyik fórumtársnak alaplapot cseréltek utána - a szerviz szerint - mert nem indult el a gépe. Egyébként meg, nem kell foglalkoznod vele, mert Windows kezeli az osztott memória méretét is 64-1696MB között. A legtöbb gépben ez a funkció is tiltva vagyon.
A lényeg nincs semmi baj a gépeddel.
-
Impressa
őstag
válasz
Kicsirics77 #17379 üzenetére
Szia!
CPU-Z-vel kellene mgnézned milyen chipset van benne, mert az fogja eldönteni, hogy max milyen procikat kezel + azonos TDP-jű osztályba kell tartozzanak. De ennek is van topikja, és Thunderzolee ennek a mágusa.tőle részletes kimerítő választ fogsz kapni.
-
Impressa
őstag
válasz
PAtr0n #17349 üzenetére
Igen, a tekercs is tud cirpelő hangot adni
a kondik is képesek erre a jelenségre, magas frekvencián nyomják a muzsikát.
Nem minden esetben, de a fáradás első jele (kapacitás csökkenés) a sípolás (mikor már kezd kiszáradni) TV-knél gyakori jelenség. ( persze a TV alapból sípol a sorfrekvencia miatt 15,625KHz, de ez már más tészta)
-
Impressa
őstag
válasz
SeniorTilla #17301 üzenetére
Erre én is, mert nem minden esetben segít. De már tapasztald te is.
-
Impressa
őstag
válasz
Kicsirics77 #17218 üzenetére
Szia!
Jó gondolod, lehet VGA hiba, de az is lehet, chipset hibád van. -
Impressa
őstag
válasz
sonaj888 #17186 üzenetére
Szia!
Van különbség a két gép között. De parancsolj ezen az oldalon fent vannak a driverek. -
Impressa
őstag
válasz
hobizoli #17144 üzenetére
Ez gépfüggő is, hogy látszódik-e vagy nem az eszközkezelőben. Jól látod, hogy nem látod.
Én ezen az oldalon is rákerestem, de én sem találtam külön "menü-t" a driver-nek.
Esetleg bios-ban nézd meg nincs-e letiltva, mert lehet külön engedélyezni is ( F2 ) hátha így meg fog jelenni az eszközkezelőben. Ha ez sem segít, akkor valamelyik Eee PC camera driver-ét felteszed próbaképpen, hátha segít.
-
Impressa
őstag
válasz
badrian250 #17119 üzenetére
Látom, most olvastam, oda is szoktam járni.
Sata 2 300MB/s simán elég lesz. SSD-re váltás megváltás, így is hasítani fog.
erikviking mindezek után pozitívum lenne tőlük.
-
Impressa
őstag
válasz
badrian250 #17114 üzenetére
Szia!
Sata 1 van, és kompatibilis visszafelé, szóval nem lesz gondod vele, nyugodtan átteheted oda. Nálam is így van. Sata is 150MB/s nem annyira lassú. -
Impressa
őstag
Ami nem Kínában készül, az mind hamisítvány
sajnos ennyi az átfutási ideje - tapasztalom, mikor mi is lerendeljük az alkatrészeket, legalább ennyi az átfutási idő, máskor meg 1 hét alatt itt van -
Hozzá kell tennem az elégedetlenségem fő oka nem is az idő, hanem hogy a szerviz egy szót nem szólt, hogy a várt határidőt 16-át nem tudják teljesíteni. 18-án én kerestem fel őket, és annyi sem volt, hogy azt mondják bocsi.
Ez sajnos, így szokott lenni, nem vagy elég fontos ügyfél a számukra. ( ha garanciális cseréről van szó )
-
Impressa
őstag
válasz
macilaci78 #17038 üzenetére
Szia!
Bocsánat rosszul írtam neked, igen csak azok a lehetőségek vannak, amiket írtál. ( előtte a napokban telepítettem egy netbookot, és vmiért a starterre emlékeztem, pedig HP 32 bit volt) Sajnos a kiterjesztés lehetősége nincs benne ebben a verzióban. Mint ahogy a háttérkép cseréje sem ( persze meglehet, de külön program segítségével ) és még sorolhatnám. Külső programot sem találtam még erre a funkcióra eddig.
Nekem a CRT only módban, 1024x768-as felbontást engedi max. ennél csak lejjebb lehet menni. -
Impressa
őstag
válasz
macilaci78 #17036 üzenetére
Ha az asztal kiterjesztése opciót választod Fn +f8, akkor a külső monitorra csak át kell húznod a böngészőt, és elvileg ennyi. Meg fogja jegyezni a win 7, azaz ha megnyitod az FF-t, akkor a külső monitoron fog megnyílni onnantól kezdve. Nálam is így van ( Asus 1015PN Starter ) + a melóhelyen még az XP-s rendszer is így működik, nálad is mennie kell.
-
Impressa
őstag
válasz
plus44 #17019 üzenetére
Az ODD-t általában egyetlen egy DB csavar tartja a helyén, amit előszeretettel a gép alsó burkolatába szoktak rejteni, azaz süllyesztve van. Nálad az is lehet, hogy a bill felől van becsavarva, bár ez nem annyira jellemző. Az viszont elég durva lenne ha gép felső burkolatát le kellene bontanod 1 DB csavar miatt.
-
Impressa
őstag
válasz
albi31 #16960 üzenetére
Látod ehhez kell az igazi mérnöki munka, hogy pontosan tudják minek mikor kell tönkremennie.
TheProb nálunk a családban 4 Asus 2 Acer 1 HP és 1 Lenovo van, még működnek ( igaz egy részük közép-felső kategóriába tartozik átlag életkoruk 4 év lörül van). De nem akarok itt kis regényt írni. Elfogadom, amit írsz, és olvastam én is, min mentél keresztül, így megértem miért nem vennél soha többet Asus-t.
-
Impressa
őstag
válasz
B-L-A-C-K #16882 üzenetére
Mára már én is oda jutottam, hogy egyre kevesebb gépet ajánlok, pontosan, amiatt, amit te is írsz.
Sajnos én is tapasztaltam, és sok helyen olvastam is, hogy a K50AB nem a legjobban sikerült széria, itt az aprón is rengeteget árulnak, vegyítve. Én ha nem muszáj nem nagyon vállalom el ezt a típust, max tisztítás jöhet szóba.érdekes hogy garancia idő lejárta után jelentkezik ez a gond az összesnél szinte. ehhez kell az igazi mérnöki munka, hogy gari idő után jelentkezzen, ha lehet a probléma.
És ez most nem konkrétan Asusnak szól, hanem, szinte mindegyik márkán belül vannak olyan szériák, melyek teljesen életképtelenek - véleményem szerint - de még is bevállaljk.
Mintha direkt ilyen manipulált beépített dolog lenne. ez ma már, szinte minderől elmondható, és ha még felárat is fizetnél érte sem garantált a hosszú élettartam, sajnos.
-
Impressa
őstag
válasz
TheProb #16876 üzenetére
Sajnos én Dell-re tudok siralmas történetet. Pont azzal a barátommal történt meg, aki a HP szervizében húzott le 4 évet, és nem kicsit próbálták megvezetni - na ez nem sikerült -
Eddig soha nem volt gondom Asus-ékkal - szerencsére - de amit írsz elég elgondolkodtató a hozzáállásukat illetően.
-
Impressa
őstag
Mindegy melyik SSD-t veszet, a sebességbeli külöbségeket nem fogod érezni a mindennapos használat során, mivel nem az a mérvadó, hanem az eléréséi idő, az meg szinte teljesen ugyan az.
Ha fontosnak tartod a fogyasztást, akkor mehet az EVO, nekem OCZ Vertex-em, és Kingston V300-som van, mind a kettő hibátlanul működik, és teszi dolgát.
-
Impressa
őstag
Bocs javítom, amit korábban mondtam. Na szóval, van benne 24 GB-os SSD, ami cache memóriának használható, de az alaplapra van integrálva. Ez majdnem olyan mint egy SSHD, csak épp külön vannak szedve. Most tűnt fel pont ilyet ajánlottam a barátomnak anno, hogy ezt vegye a lányának.
Itt van a teszt róla. A videón, épp egy Samu SSD-t tesz bele, ami jóval gyorsabbá, gördülékenyebbé teszi a rendszert, mint a gyári párosítás. -
Impressa
őstag
válasz
Rodzser Mór #16788 üzenetére
Érvényben marad, a beállítás mindaddig, míg fut a program a háttérben. Mivel a Sentinel program fogja folyamatosan ébren tartani a HDD-t. ( mindig ő fogja kiadni a parancsot a vinyónak ).
Szóval, ha kilépsz a programból, érvényét veszíti a beállításod. A registry-ben nem tudom hol lehet ezt beállítani, ha belehet, mert a win 7 topikban sem írták még le, ennek a lehetőségét. -
Impressa
őstag
válasz
Vilhelmino11 #16767 üzenetére
Szia!
Ebben a topikban foglalkoznak a notik tuningolásával. -
Impressa
őstag
válasz
Rodzser Mór #16745 üzenetére
Persze: beállítások --> lemezfigyelés
Itt a legalsó sorban tudod eszközölni ezt a beállítást ó.
Ha mindegyik lemezre vonatkozzon, akkor egy csillagot írsz be, ha csak az adatvinyóra, akkor annak a lemeznek a sorozatszámát kell beírnod. Van még egy beállítási lehetőség a Sentinelben, de az már csak reggelt verziónál működik. Ha tudsz váltani újabb verzióra az jó lenne, mert abban már sokkal több lemez van támogatva. -
Impressa
őstag
válasz
Rodzser Mór #16724 üzenetére
Szia!
Sentinellel be tud állítani, hogy ez a jelenség megszűnjön, ha még aktuális a dolog. Ez az energiagazdálkodás miatt van. Egyiket a winben tudod állítani, a másikat ( ez a merevlemez saját energiagazdálkodása ) a Sentinellel tudod. A win kilőve, mert ott nem tapasztaltál változást. -
Impressa
őstag
válasz
pvt.peter #16704 üzenetére
BatteryCare nevű programot ajánlanám neked, azzal elég jól le lehet ellenőrizni az akku töltöttségi szintjét. Én is ezt használom ( tesztelgetem )
"Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep" ezt azért jó lenne visszaraknod a biztonság kedvéért, hogy lássa a win az eszközkezelőben.
Az akkut viszont nem kell kivenned a gépből. -
Impressa
őstag
válasz
pvt.peter #16702 üzenetére
A kapacitás csökkenés oka, az akkumulátorban lévő elektrolit folyamatosan oxidálja (korrodálja) a katód felületét ( kalibrációtól függetlenül ), ami tovább rontja (csökkenti) az élettartamát. Szóval igazából bármit tehetsz nem tudod ezt a kémiai folyamatot leállítani, max csökkenteni.Időnkét szükség van az akkumulátor kalibrálására, ezáltal "kalibrálod" újra a szoftvert is, így adva pontosabb infót az akku töltöttségi szintjéről.
Nem törvényszerű, de körülbelül 1,5 - 3 év között van az akkumulátorok élettartama. ( de ez sok mindentől függ )[ Módosította: radi8tor ]
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
huncutka1029 #16595 üzenetére
Szívesen
Persze maradhat a VM mérete. Ezzel a beállítással a HDD "terhelését" tudnád csökkenteni.
Ha berakod a nagyobb RAM-ot, akkor VM mérete fel fog emelkedni 512 MB-ra, ahogy te is írod.
Még a BIOS-ban lehetne állítani, ha lehetne. -
Impressa
őstag
válasz
huncutka1029 #16593 üzenetére
Tehetsz bele 1600 Mhz-est is, de sajnos a memóriavezérlője, csak 1333 MHz-es modulokat támogatja max.
Ez annyit jelent, hogy 1600-as 1333-on fog futni.
De a mindennapokban nem is fogod érezni a különbséget a két frekvencia között. Alapvetően a RAM bővítéssel jól jársz. Így viszont le is csökkentheted a lapozófájl méretét 1000/1000 MB-ra, ha gondolod. -
Impressa
őstag
válasz
huncutka1029 #16591 üzenetére
Szia!
1 memória modulnak van hely, és igen 8 GB RAM-ig bővíthető. -
Impressa
őstag
válasz
tmximum #16577 üzenetére
Szia!
Közben kaptam megerősítést, tudod ellenőrizni Linux-szal. Már csak egy pendrive kell hozzá.
Lehetőségek:# LinuxLive USB Creator Portable | Beállítások
# Universal USB Installer | Beállítások
A második lehetőség szerintem jó lesz, így még lemezt sem kell írogatnod. -
Impressa
őstag
válasz
tmximum #16575 üzenetére
De de, megpróbálhatod, hogy minden törölsz, és csak a win 8 saját driverje vannak fent. Lehet újra meg fog jelenni az eszközkezelőben. A live linux CD-re gondoltam még ,hogy azzal lehetne a hardvereket tesztelni, de nem tudom, hogy a dGPU-t hogyan lehet vele tesztelni. De ennek utánajárok, és visszajelzek, hogy megoldható e így is.
-
Impressa
őstag
válasz
#04441088 #16562 üzenetére
Hali!
Én tavaly voltam gariztatni asszony Asus-át, és csak pozitív tapasztalatom volt velük. Töltőcsatlakozó hiba volt az alaplapon. 4 nap alatt javították, ill. alaplapot cseréltek rajta. Jahh és a vinyót nem adtam hozzá a sok bizalmas adat miatt, de a kutya nem kérdezte meg miért nincs benne, nem zavarta őket. Az adapter is haza vihettem, kérték ne hagyjam ott. -
Impressa
őstag
válasz
Rodzser Mór #16563 üzenetére
Az teljesen jó érték, én most a hétvégén pasztáztam újra lapost, és nekem is ilyen értéken mozog, mint neked. Viszont, amit észrevettem ennél a gépnél, az Aida 64 hibásan méri a hőmérsékletet, eddig ilyent nem tapasztaltam más gépnél. (10-12°C többet mutat, mint a valódi hőmérséklet ) Más programokkal is mérve, azok azonosan mértek, jóval alacsonyabb értékeket.
-
Impressa
őstag
válasz
Rodzser Mór #16554 üzenetére
Teljesen jó az a 70°C, persze minél alacsonyabb, annál jobb. Nekem is Asus-om van, 1015PX, ennél picivel magasabb hőmérsékleti tartományban mozog. Ma pasztáztam újra a vasat, mert terhelésnél folyamatosan 90°C volt. Kicsi gép kicsi hűtéssel, sokat ne várj tőle. Akár hűtőpaddal is megtámogathatod a notid.
-
Impressa
őstag
válasz
Bandi1984 #16551 üzenetére
Hali!
Sajnos normális, amit hallasz( ha emlékem nem csalnak, ez a fejparkolással kapcsolatos), ha a HD Sentinel programot teszed fel azzal is ellenőrizheted.
De ebben a topic-ban pontosan megmondják a szakértők mi ez pontosan. -
Impressa
őstag
válasz
sombrio #16543 üzenetére
Lehet, hogy driver problémád van, ezért kérdeztem melyik kártya dübörög. Vagy codecFuttasd le ezt. Ha ezzel nem javul meg, akkor a codec probléma szerintem kizárható.
-
Impressa
őstag
válasz
poptartcat #16525 üzenetére
Igen, beleesik! Erre még a MÁV sem fog fizetni, kivéve ha van biztosítás a csomagokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby rádiós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Energiaital topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest