- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nussa5
aktív tag
válasz
Barohawk #15898 üzenetére
Miután felcsatlakoztál a nyitott wifihez lépj be a hálózati és megosztási központba és a kiválasztott csatlakozási ikonra klikkelj. Ez a házikó vagy a pad stb. Előjön a hálózati tulajdonságok beállítása. Lent kiválasztod a hálózati helyek összefésülése vagy törlését. Innen törölj ki minden helyet, csak azt tudod törölni ami nincs használatban. Talán segít a probléma megoldásában.
-
Barohawk
aktív tag
-
sye
csendes tag
válasz
nussa5 #15893 üzenetére
Helyzet:
Parted Magic CD nem bootol be, bár hallom, mintha próbálkozna - csak a hangjáról ítélve.
Aztán akarom csak úgy megnézni, indítani a win 8 intézőben: erre hibaüzenet:
"A virtuálismerevlemez-fájlok nem csatlakoztathatók lemezképfájlokból vagy nem NTFS fájlendszerű cserélhető meghajtókról."
Pedig csak egyszerúűen cd-re írtam a letöltött 273MB PMAGIC filet.
Bár, azt sem értem, ha megpróbálna bootolni a cd-ről, mert a boot szekvencek közt csak a merevlemez szerepel, semmi más.
MILYEN JÓ, HOGY A KOMPUTEREKKEL OLYAN EGYSZERŰ LETT MINDEN :-))))))))))))))
SEGÍTSÉG NUSSA5 :- ) felállni, továbbfutni szeretnék :-)
KÖSZ ! -
-
nussa5
aktív tag
Ha windows 8 volt rajta gyárilag, akkor a merevlemez gpt stílusú és nem mbr. Töltsd le Parted Magic -et, írd ki cd-re és erről bebootolva törölj minden partíciót a merevlemezről. Utána a biosban állíts vissza mindent alapra, majd mikor újraindul az ESC bill. nyomd meg, így tudod állítani, hogy miről szeretnél bootolni. Ha itt 2szer lesz a dvd meghajtó egyszer pl. AHCI: DVD akármi, meg még 1x UEFI: DVD akármi. Itt ne az UEFI előtagosat válaszd.
-
dj.csont
csendes tag
Üdv. Mindenkinek! Volna egy ASUS K50IJ laptop amire szeretnék 64bites windows 7 enterprise rá tenni fel is megy tökéletesen gondok wifinél kezdődnek! Mikor elsőre be jön win. hálókártyát felismeri mert vezetékesen már tudom használni úgy hogy még a driverét nem is tettem fel viszont felismeri a wifi kártyát is de oda tesz egy kis x-et mellé és hiába írja asus a driver honlapján hogy előtte fel kelteni a ASUS Wireless Switch (Wireless Console3) Utility mielőtt a wifi drivert fel teszem ezt meg is teszem utána fel rá wirelessbe lévő Atheros drivert de semmi olyan mint ha semmit sem csináltam volna vele! Pedig rendesen újra indul gép meg minden de változatlan dolog mintha oprendszer már alkotott volna kártyával valamit! Valakinek volt hasonló vagy esetleg ilyesmi problémája? Válaszokat előre is köszi!
-
sye
csendes tag
Elfáradtam. Asus x55a (ram 4GB) windows 8-al. ... gyárilag .
De én WIN 7-et akarok rá. (Nincs problémám a 8-al, de más okból - hagyjuk - MUSZÁJ - ez nem vita tárgya.
DE NEM LEHET DVD-MEGHAJTÓRÓL BOOTOLTATNI.
NEM IS ENGEDI BEÁLLÍTANI A DVD MEGHAJTOT A BOOTON.
Még sosem mondtam - de most igen - SEGÍTSÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG. -
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy ASUS X101CH EeePC netbookot. A vele érkezett Windows Strartert leszedtem, és Win7 proffot raktram fel. A problémám az, hogy hiába rakom fel a hotkey drivert hogy működjenek az fn gombok, de nem teszik, illetve csak a fényerőt lehet állítani. A touchpad működik, de az fn gombok nem.
Tudtok-e nekem ebben segíteni, vagy valakinek van e ilyen típusú gépe megfelelő driverekkel!
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Ezt az ASUS gépet szeretném megvenni.
Tud valaki valami infót róla, esetleg valakinek ilyen gépe?
ASUS N76VZ-V4G-T1187HSajnos külföldi fórumokon olvastam több olyan hozzászólást, hogy hangkártya hibás az N56, N76-os sorozat. Arról írnak, hogy pattogó hangot hallanak. Már a BIOS-ban is. Volt aki cseréltette, de a csere is ugyan ezt csinálta.
Köszi a segítséget előre is.
-
nussa5
aktív tag
válasz
Barohawk #15884 üzenetére
A másik 2 gép biztos látja a routert és nem csak automatikusan csatlakozik hozzá? Tehát miután beállítottátok a jelszót és a csatlakozást nem tettétek rejtetté? A hálózati és megosztási központban bal oldalt a vezeték nélküli hálózatoknál már nézted? Nincs a szomszédban jó ismerős, akinek a hálózatához tudnál csatlakozni? Az a furcsa az egészben, hogy látni a közeli wifi hálózatokat, de ezt meg nem. Mintha valaki letiltotta volna....
-
Barohawk
aktív tag
Sziasztok
Adott egy Asus X54C laptop illetve egy TP-Link WR1043ND router
Egy fél éve használom gond nélkül. Viszon ez elmúlt hetekben a laptop nem látja a routert.
Másik laptop illetve egy asztali gép látja a Wifi-t. A laptop is lát több wifit a házban (társasház) kivéve azt amit kellene.
Segyítsetek mi lehet a gond? -
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő van egy samsung n210 netbook és új xp-t szeretnék rá telepíteni.
De ugye nincs rajta DVD olvasó ezért USB-ről kell, de én sosem raktam még wint usbről.
Szóval hogy tudom megoldani hogy az xp a lemezről az USB-re kerüljön mert gondolom onnan kell ráhuzni a wint.És USB bootol gondolom.
-
tevfik
tag
Van ötletetek esetleg, hogy a szálcsiszolt hatású fedlapot mivel lehet megtörölgetni, hogy ujjlenyomat mentes legyen?
-
nussa5
aktív tag
válasz
nemescsaba77 #15877 üzenetére
Windows 7-nél okoznak problémát némely "okosítók", amelyek módosítanak rendszerfájlokat.
Gondolom ugyanez érvényes lehet windows 8-nál is. Ha olyan megoldást használtál, amelyik nem módosítja a rendszert, akkor ezt szerintem kizárhatjuk. Ha a gép mellé egy papírra leírod, hogy hogyan jön elő a probléma, akkor a szervizben a technikus már látni fogja mi lehet a gond. -
nemescsaba77
csendes tag
-
nussa5
aktív tag
válasz
nemescsaba77 #15875 üzenetére
Tehetnél egy próbát a legfrissebb intel driverrel is, talán javít valamennyit. [link] Az nvidiás beállítás jó az automatikuson, még az intel grafikus és multimédiás vezérlőpultban is nézd meg a 3D beállítást. A teljesítmény és a minőség között legyen középen. Ha a hiba továbbra is marad, sanszos az integrált kari hibás a prociban.
-
nemescsaba77
csendes tag
válasz
nussa5 #15874 üzenetére
Intel:
V8.15.10.2696
V9.17.10.2828
jelenleg:9.17.10.2875nVidia mindig a legfrisebb:
9.18.13.1090
A vezérlőpultban jelenleg a beállítás autamatikus kiválasztásra van állítva, de próbálkoztam már azzal hogy csak az nVidia hajtson mindent de a probléma ugyanaz.
BIOS-ban nem nyúltam semmihez. -
nussa5
aktív tag
válasz
nemescsaba77 #15871 üzenetére
Megkérnélek, hogy írd be a driverek verzióját amelyikkel próbáltad. Az nvidia vezérlőpultban mire van állítva a 3D beállítások kezelése? Bios beállításai nem lettek változtatva?
-
tevfik
tag
Üdv,
Vettem egy Asus X55vd-sx045d gépet.
A kérdésem az lenne, hogyan is használjam értelmesen az akkumulátort? Fix helyen használom ritkán van a hálózat nélküli üzemeltetve. Ilyenkor gondolom érdemes kivenni az akkumulátort. Milyen időközönként rakjam vissza az akkumulátort? Köszönöm
-
alfa20
senior tag
válasz
nemescsaba77 #15869 üzenetére
szia,
próbáld meg az intek HD vga egy régebbi driver verzióját, mert mikor én frissítettem az újra akkor nekem még kék halál is volt aztán vissza tettem egy régebbit (asus honlapról) azóta kutya baja. szerintem az intel új win7/win8 driver-ével valami nem stimmel.N55SF i7; HD3000/GT555M; 6GB
VGA driver verzió
HD: 8.15.10.2405
GT555M: 310.90 -
nemescsaba77
csendes tag
válasz
nussa5 #15868 üzenetére
Úrjaindítással kb 30 mp a betöltési idő. Nincs kérdőjel egy darab sem többször is leellenőriztem. A winchestert pedig a számtech-es szervízben tesztelték és nem találtak hibát. A nagyobbik videókártyát teszteltem 3Dmarkkal végigcsinálta, viszont a kicsivel el se kezdi tesztelni hibát ír. A 3D-s alkalmazások futtatása a nagy problémám mindig meghal a driver és újraindul, utána a gép használhatatlan addig míg ki nem kapcsolom, az újraindítás nem segít.
-
nussa5
aktív tag
válasz
nemescsaba77 #15867 üzenetére
Szia!
Eléggé érdekes, ennek a gépnek normál, nem buherált windows 7-el is illene 1-1,5 perc alatt betöltődnie. Persze megfelelő energiagazdálkodási sémára állítva. Nem szerencsés összehasonlítás a windows 8, mert itt trükköt alkalmaz a gyorsabb indulás érdekében. Nézd meg majd a betöltési idejét, ha az újraindítást választod.
A windows betöltési idejére nincs jó hatással, ha sok program indul el a rendszerrel induláskor. Nem írtad, de ránézhetnél a merevlemezre Hard Disk Sentinel 4.20 verziójával. Az eszközkezelőben nincs kérdőjel sehol? -
nemescsaba77
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Asus N56VM típúsú laptopom, 3 hónapja vettem, azóta se tudom elérni rajta a megfelelő működést.
3 hónap alatt 5 windows telepítés volt rajta, mert egyik sem működött megfelelően, a Windows 7 pokoli lassan jött be kb 3-4 perc volt míg rendesen felállt a rendszer, ezért váltottam win 8-ra itt megfelelő a betöltési idő.
A legnagyobb problémám az hogy a videókártyáim driverei folyamatosan leállnak, elkezd villogni a kép ezzel egyidőben lekorlátozza az internethozzáférést, és a hang is teljesen elmegy. A driverek egyébként teljesen naprakészek. Játékok futtatásánál a probléma úgy mutatkozik hogy a kép megáll a hang megy tovább aztán egy idő után jön a villogás (ez tapasztaltam Mass Effect 1-2, Need for Speed Run, Medal of Honor Warfighter stb.). Van mikor egy sima online-n videó nézésekor is előfordul. Elvittem egy számtech-es szervízbe ott se találtak megoldást a problémára. Esetleg valami ötlet? Valaki találkozott már hasonlóval?Intel Core i7-3610QM
8GB DDR3 1600MHz
Intel HD 4000
Nvidia Geforce GT 630M 2GB -
Sanya
nagyúr
válasz
McCoy20 #15862 üzenetére
megbízhatóságuk felől nem tudok információval szolgálni, de az asus notebook-ok hivatalos szervize: http://www.fixdirect.hu/
-
McCoy20
tag
Üdv All,
valaki nem tudna véletlenül Budapesten ajánlai megbízható ASUS szervizet pontos címmel?
Előre is köszi.
K
-
bogyó73
tag
válasz
Dell XPS #15858 üzenetére
Szia!
Köszi,de KillHates kolléga már átnézte. Sajnos volt már javítva a vga,de nem igazán vigyáztak a lapra,és megsérült. Ezért már nem igazán lehet javítani
kb 3 hete vettem,de aki eladta itt ph-n, nem tudott erről a hibájáról (legalábbis ezt mondta) ...szóval ezt benyaltam rendesen -
papaya69
csendes tag
válasz
nussa5 #15849 üzenetére
Köszi a segítséget megoldódott-
Valóban pendrájvra lehet menteni. Agy min 16 gb kell és a a helyreállítás, beállítás menüben van egy helyreállító partíció létrehozása és itt ki lehet másolni pendrájvra a win8-at. Én is így tettem majd átmásoltam egy külső merevlemezre tárolás céljából és ha kell vissza pendi majd telepít legalábbis én így gondolom remélem működni fog. -
Sanya
nagyúr
válasz
beholder00 #15854 üzenetére
rakhatsz rá windows 8-at
-
beholder00
tag
Sziasztok
Van egy ilyen típusú notim. Jelenleg win7 van rajta, de alkalmam lenne feltenni egy win8-at. Szerintetek rámegy? Már csak driverek miatt jó lesz? összehozható? Mivel neten nem írja h win8hoz lenne hivatalosan jó telepítőteje. Ha jó, akkor az is megoldható h maradjon a win7 igaz?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bogyó73 #15850 üzenetére
Szia,
Elsőre nézd meg, hogy külső monitoron van-e megjelenítés, amennyiben lenne (tökéletes), akkor marad az LCD panel vagy LCD kábel, esetleg inverter. Ez utóbbit le tudod ellenőrizni, hogy rávilágítva ugyanúgy kell látni a kijelzőt, ergo ott az asztal, ikonok, stb.
GPU hiba esetén (külső monitoron sincs kép), általában felszokott pörögni a HDD (esetleg erre gondoltál.), még néha az ODD is, bevillannak a ledek, majd leáll, ill. újraindul.
Amennyiben úgy érzed, hogy normálisan működik a gép, csak nincs megjelenítés, akkor még sanszos lehet egy memória modul hiba is. Vedd ki felváltva és úgy nézd meg, majd a slot- ban is cseréld meg a modulokat, hogy az is le legyen ellenőrizve.
-
bogyó73
tag
Hi!
Asus f5z nem ad képet....ha a vga-val van baj, akkor még a vinyó dolgozna? ...vagy esetleg proci hiba is lehet, ha a vinyó se dolgozik ?
előre is köszi,ha valaki tud tanácsot adni
-
-
nussa5
aktív tag
Még nem próbáltam, de átgondolva a lehetőségeket elvileg megoldható. A biosban nem változtattál a beállításokon? A lemez MBR vagy GPT stílusúra lett formázva? Ha nem EFI-s a bios, akkor csak a windows 8-ban kellene az energiabeállításoknál átállítani, hogy leállásnál ténylegesen leálljon a windows és ne ezt az új hibrid megoldást használja.
-
Sanya
nagyúr
windows 8 alá lehet heggeszteni express gate-et?
-
nussa5
aktív tag
válasz
papaya69 #15842 üzenetére
Amennyiben előtelepített gépet vásároltál, úgy valóban rejtett partíción van a telepítő és a helyreállítási konzol.
A recovery úgy működik, hogy a windows leállításánál kiválasztod az újraindítást. Majd amikor a gép újraindul az "f9"-es billentyűt megnyomod. Ezzel elindítva a helyreállítási konzolt. A helyreállítási konzol először felkészíti a fájlokat a műveletre.
A megjelenő üzenet megkérdezi, hogy biztosan szeretné végrehajtani a műveletet? Ki írja,hogy ezzel el fogja veszíteni az összes fájlt a gépen. Majd kéri, hogy egy billentyű lenyomásával erősítsd meg a műveletet.
A visszaállítási folyamat automatikusan történik. Emberi beavatkozás nélkül.
A helyreállítás végén a gép újraindul és beállítja a konfigurációkat.
Egy újraindítás lesz megint, és a windows telepítési folyamata ugyan az lesz, mint az első boot után, amikor először kapcsoltad be a gépet. Meg kell adnod a felhasználóneved stb....
Ennél a gépnél nem találtam a letöltések között az AI Recovery Burner-t. Elképzelhető kompatibilitási probléma miatt, vagy ehhez nem jár. -
papaya69
csendes tag
Üdv Karácsonykor vettem egy ASUS X55VD Notebookot. WIN8-cal. telepítő lemezt nem kaptam hozzá.Azt mondták,hogy valami rejtett partícióban van a telepítő win. Ezt a particiót nem találom lehet rosszul keresem. Viszont kéne lenni egy Al recovery burner proginak is a leírás alapján amivel ki lehet írni a telepítő win8-at, de ezt a progit sem találom, lehet nem rakták fel rá? Valaki segítsen,hogy hogyan találom meg ezeket vagy hol keressem még, esetleg egy recowery progival.
-
nussa5
aktív tag
-
cefres2
csendes tag
válasz
nussa5 #15839 üzenetére
A model egy K73TK és az a bajom, hogy az aida64 a chipsetet A68M-nek azonosítja, míg A70M-nek kellen benne lenni. mi gyanút keltett, hogy USB 3.0-as pportról biosbol nem tudok ootolni. Most ezért kéne, mert az asus azzal lerázot, hogy a gyártó ellenőrizte és A70M-el gyártották szerintük.
-
cefres2
csendes tag
Valaki tudna segíteni abban, hogy tudom az asus notbookokban a legpontosabban azonosítani a chipsetet, annélkül, hogy szétszedem.
-
Ba.G
aktív tag
Sziasztok,
Tkp. általános noti (és láma) kérdésem lenne, bár konkrétan egy Asus X54 gépnél gondolkodtam el a dolgon: elképzelhető, hogy van vmiféle (legalább szervizben hozzáférhető) bus, bay, slot, akármi, amibe (nyilván az adott sorozat drágább modelljeihez való speciális) dedikált VGA-t lehet dugni, forrasztani stb.?
Mivel az adott sorozatokon belül annyiféle - hardverben is eltérő - variáns van, nehezen látom be, hogy ennyiféle külön alaplapot gyártsanak, külön készletezzenek stb., így talán ez lehet egy megoldás a gyártónak; kérdés, utólag (netán házilag) bővíthető-e ilyen szempontból. Az USB3.0, HDMI ugye alaplapi adottság, de ezekkel bír ez a sorozat.
Konkrétan anyósom részére gondolkodtam el egy akciós X54C-SO377-es gépen (ha jól írtam), i3-2350M CPU-val, integrált Intel HD stb., neki bőven jó, de még jobb (pl. az unokájának
), ha ez a VGA-bővíthetőség létezne... Kérdés persze, milyen áron. Ha tudtok, most még időben írjatok valami elrettentőt (vagy alternatívát 100e alatt), vagy mindenki őrizze meg magának a titkot - vagy hogy is szokták mondani az anglikán papok.
EIK!
-
GabN73
addikt
Üdv!
Tudna nekem valaki adni egy leírást, hogy hogyan lehet darabjaira bontani egy U30Jc notit?
Sikerült szereznem egyet, aránylag jó állapotban, viszont amikor kiszedtem az ODD-t, találtam rajta egy "kevéske" port. Nem is merek belegondolni, hogy mi lehet belül, szét kéne kapni, ide kevés lenne a szabad nyílásain való kompresszorozás.... -
szabonagyur
félisten
válasz
Kicsirics77 #15830 üzenetére
Én rendeltem most hozzá egy másik hűtő ventit hátha csak a régi csapágyas, várom, hogy megjöjjön. De lehet szegényke már csere érett lassan:/
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szabonagyur #15829 üzenetére
F5sr-nél is ugyanez a problémám de még nem talàlta megoldást.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
Van vagy volt valakinek itt ASUS F5 típusú gépe? Nekem F5SL van de néha irtóra fel tud forrósodni, a venti ilyenkor annyira zúg, hogy zavaró. Valakinek tipp, hogy mit lehet tenni?
-
válasz
#46129152 #15826 üzenetére
esetleg érdemes ránézni a bios verziójára, hogy a 221 verzió legyen fent - bár csak egy korábbi verzió volt...
az oprendszer szempontjából semmi extra teendő, alapban illeszti majd!
lehet, hogy egyértelmű számodra is, de a biztonság kedvéért; a proci csere idejére - meg amúgy is minden más hardver kivétele/cseréje idejére - ne csak a hálózatról húzd le, hanem az akkumulátor is legyen kivéve! -
bajor14
csendes tag
Sziasztok!
Egy K53S laptopom van, alábbi specifikációval:
- Intel Core i5-2410M, 2.3GHz
- Memória: 4GB / 1333MHz DDR3
- NVIDIA GeForce GT 520MX / 1GB GDDR3 VRAMKb. 1.5 éve vettem, eddig hibátlanul működött nagyjából 1 héttel ezelőttig. Azóta folyamatosan azt tapasztalom, hogy folyamatosan túl melegszik. Az Everest szerint bekapcsolákor a CPU és a GPU is 55-58 fok körül muzsikák. Viszont ahogy elkezdem használni (pl. net, file kezelés, office), akkor a CPU egyből felugrik 78-82 közé a GPU pedig kb 70re. Érezhetően is sokkal forrób levegőt fúj ki. És ha ne adj isten nyomok kb 30-40 perc játékot, akkor a proci 97-99! fok és a video kártya procija is 90 körül van. Rendeltem hozzá egy hűtő padot, de hosszú távon nyilván nem ez a megoldás.
Kérlek, ha tudtok bármilyen ötlettel segíteni, hogy mit csináljak, akkor írjatok!
Előre is Köszönöm!
-
nussa5
aktív tag
válasz
arnicode #15815 üzenetére
Szia!
Az U szériával nem szokott gond lenni, ez jellemzően az olcsóbb belépő szintű Asus X és K széria egyes régebbi modelljeinél fordult elő.
Teszt és mégegy ,részletes leírás ,itt pedig nagyon jó árban érhető el: [link]
Márkát nem lehet (szabad) úgy általában megítélni, hogy mennyire jó, vagy rossz. Mindig csak egy-egy szériát, vagy modellt lehet összehasonlítani, kiértékelni.
Abban sajnos teljesen igazad van, hogy nálunk nincs olyan választék 14"-os kategóriában mint tőlünk nyugatra, de ez nem csak ebben a méretben van így. -
arnicode
tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok, és van egy gép ami nagyon tetszik. Asus u40sd
Miért nem lehet róla olvasni szinte semmit? Annyira új még?Asusokról mi az általános vélekedés egyébként?
mindenképpen 14" akarok a hordozhatósága kompaktsága miatt, de elkeserítő,h mennyire gyalázatos a kínálat a 15,6" sokhoz képest
-
szenti89
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy off-e vagy nem de szeretnék érdeklődni.
Van egy ASUS lapim amit el szeretnék a közeljövőben passzolni.
Még Garanciás semmiféle sérülés nincs rajta és kitűnő állapotban van
Szerintetek mennyiért tudnám eladni?K53SV SX078D
A Specifikációja a következő:
PROCESSZOR: Intel Core i3-2310M 2.1GHz
MEMÓRIA MÉRET: 4GB
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTLÓ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: NVIDIA GeForce GT 540
MEREVLEMEZ (HDD): 320 GB
OPTIKAI MEGHAJTÓ: DVD-RW
OPERÁCIÓS RENDSZER: Nincs
WLAN (WIFI): Igen
VEZETÉKES HÁLÓZAT: 10/100/1000MBps /Gigabit/
BLUETOOTH: Igen
USB PORT: 3 db
FIREWIRE /IEEE1394/: Nem
KAMERA: Igen
KÁRTYAOLVASÓ: Igen
HDMI: Igen
MINI HDMI: Nem
MICRO HDMI: Nem
DISPLAYPORT: Nem
MINI DISPLAYPORT: Nem
LOKALIZÁCIÓ: Magyar -
Abri
senior tag
hd+ kijelző
én is itt nézegettem és 2 fajtát is leltem
K72JR LVDS CMOS CABLE AUO GLAND/68AUN-K72-002
K72JR LVDS CMOS CABLE AUO FVC/R11033007501 -
Sanya
nagyúr
fullhd vagy csak hd kijelzője van?
de elvileg ez jár bele (és itt a legolcsóbb, sajnos nem filléres tétel: http://asusalkatresz.hu/termek/K7/K72JR/K72JR-1A-CHINA/14G140305011 )
-
Abri
senior tag
hy all
Asus K72JR notimnak megtört a kijelző szalagkábele.
Honnan tudnék újat szerezni bele? -
cefres2
csendes tag
Sziasztok.
Ném segítség kellene. Vettem egy asus A73T szériáju, A73TK laptopot, amiben egy K73TK alaplap van. Most megkerestem a specifikációt az asus honlapján, ahol asus K73TK-nak ismeri fel. A specifikációban az szerepel, hogy a chipkészlet AMD A70M-es. Na az tűnt fel, hogy az usb 3.0-ás portról nem tudtam bootoltatni a windows 8-at, amit pedig az A70M-es lapkészletről pedig lehet, mert van nativ támogatása. Ekkor jobban megnéztem a gépet az AIDA64-el és azt tapasztaltam, hogy az AIDA64 a csipkészletet A68M-nek azonosítja be. Ekkor felvettem a kapcsolatot az asusszal akik azt írták, hogy a szériaszám szerint a náluk vezetett gyártási specifikáció alapján a laptop A70M-el lett gyártva. mosta akkor mi lehet a hiba. Még küzdök az asusszal, mert az írták, hogy várjak a központ visszajelzéséig. Most itt tartok. Valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj.
-
nussa5
aktív tag
válasz
dajkogergely #15803 üzenetére
Azt még megnézhetnéd, hogy nem lett-e alapértelmezettre állítva az Asus Virtual Camera. Már csak azért is gyanús nekem ez az egész, mert mint írtad azt jelzi vissza, hogy más eszköz használja a kamerát. Youtube-n indíts el egy flash videót és nyomsz egy jobb klikket beállítások, a kamera jelnél megnézed az usb-s kamera van-e beállítva. Másik lehetőség: Elindítod az Asus Virtual Camera-t és a tálcán megjelenő értesítési ikonon jobb klikk, majd a felső sorban az usb-s kamera mellett legyen a pipa. Több ötletem sajnos nincs.
-
törölt tag
Sziasztok! Van egy Asus F3Tc típusú laptopom.
Egy egymagos AMD Turion64 2.2 ghz processor van benne, lehet-e ezt esetleg kétmagosra cserélni?
Köszi a segítséget, és BUÉK !
http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_F3TC-AP072_Turion64_2.2GHz_notebook-p34840.htm -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Húgomnak van egy Asus netbookja, valamit csinált a géppel, és a Windows (XP) nem akar bootolni. Próbáltunk minden indítási lehetőséget, de sehogy sem akar elindulni. A desktopra egy rakás fősulis anyaga ki volt rakva amire szüksége lenne. Van valami lehetőség arra, hogy azok a dolgok megmaradjanak Windows reinstall után? Vagy mit lehet csinálni?
-
dajkogergely
csendes tag
válasz
nussa5 #15802 üzenetére
Kedves Nussa5! Köszönöm válaszod, de ezzel sajnos nem oldódott meg a probléma. Kiadott kettő címet, azonosítót, ID-t, nem tudom mi az
, és mindkettőt beírtam, de (fájlméret és névből ítélve) ugyanazt adta ki, így az utóbbit letöltve és feltéve sem változott semmit, még a második újraindítás után sem.
-
nussa5
aktív tag
válasz
dajkogergely #15801 üzenetére
Szia!
Ehhez a géphez a driver letöltések között nem találtam kamera drivert. Ezért jó lenne ha bemásolnád ide az eszközkezelőből, a részletek fül alól, a legördülő menüből, a hardverazonosítót. Ez az alkalmazás megmondja milyen webcamera van a gépedben és felajánlja letöltésre a megfelelő drivert. A leírásod alapján a windows rakott fel drivert, ami valószínűleg nem a megfelelő volt. -
dajkogergely
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok itt, remélem nem számít, azért jöttem mert az Asus A54C notebookommal valami nem okés...
Az első 15-20 alkalomnál tökéletesen működött, de mostanáig a webkamerák(ha USB-s, ha nem/gondolok itt a beépített kamerájára/) egyáltalán nem működnek: A LifeFramet amit nemrég tettem fel, a válasza az volt hogy valmilyen program használja vagy már használatban van(persze angolul), a cameroid, vagy különböző oldalak és a Skype sem veszik be, a skype például a "megszokott" üzenetet dobja ki: A videó nem indítható el, próbálja meg kikapcsolni az össze alkalmazást, amely használhatja. Na, hát pont itt merült fel bennem az, hogy 'na vajon mi használhatja?'... Feladatkezelőben semmi, szóval gondolom, hardverhiba. Eszközkezelőben eltávolítottam azt az Asus Webcam 2.0-át, így újratette, megint semmi. Driverek frissítése, semmi. Egy harmadik webkamera? Ez is semmi... nem tudom már, hogy mit csináljak, szervizbe száz (meg egy) százalék, hogy nem viszem, mert nem a sajátom és céges, mondjuk mentségemre szolgál hogy szerencsére nem nálam történt ez, de akkor is, valamit csak tenni kell, de hát tudjátok, a "tintahal először, a reményhal meg utoljára",ezért a ti segítségeteket szeretném kérni ezügyben.
Üdv,
dajkogergely
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged