- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz
Teasüti #8900 üzenetére
Sajnos nem sok rálátásom van a követelményekre, előírásokra amit elvártak, elektronika rész nem hozzám tartozik, én a mérés - kiértékeléssel foglalkoztam. Gyorsulás érzékelővel álló helyzetben tiltás körül 50-80 g körülieket mértünk Z irányban, de X és Y-ban is voltak azért nagy kimozdulások. A mértékére nem emlékszek mekkora volt, csak hogy van csavarodása a NYÁK-nak. Nem mondom hogy mm-es, de pont elég volt ami az elég érzékeny gyorsulás szenzort egy olyan frekvencián rázta, ahol érzékeny az érzékeny volt és ez a mérés miatt nem volt szerencsés. de csavarodása volt a panelnek ez biztos. Az se volt mindegy hogy a gyorsulás érzékelő hol helyezkedik el a panelen, milyen ragasztóval van beragasztva a NYÁK, mert nem csavarozva volt. Tehát minden apróság amit nem is gondolnánk számít. Egyébként ez céges projekt, szóval túl sok mindent nem is tudok mondani hivatalosan, lehet ez is több mint amit szabadna
ESP32 nem sokkal nagyobb mint egy ESP-01. ESP32-vel van tapasztalatom, illetve abból van is modul/development board, ezért ebben az irányban indultam el. Ez az egész projekt a tiédhez képest jóval egyszerűbb, maga az analóg óra részét nem is akartam túlbonyolítani, így ott egyszerűbb a helyzet. Lehet kapni kész mechanikát: [link]. Lesz egy fa lap abba bele lesz marva a mechanikának és a kijelzőnek + elektronikának a helye. ESP32 órában és egy kinti egységben, mind a kettő méri a hőmérsékletet, páratartalmat, Real time clock modul kiírja a dátumot. A két ESP32 kommunikál egymással, az órában lévő pedig még pluszban küldi egy honlapra az adatokat, ahol látszódna grafikonon az adat. Múltkor szóba került a kívülről való belső hálózat elérése, na most emiatt még nem tudom hogy belső hálózaton legyen az egész vagy külsőn. Esetleg thingspeak-re menjen az adat. De valami ilyen lenne az elképzelés.
Az se hülyeség amit írtál, léptetőmotor óra szerkezet, de oda akkor kellene áttétel a kismutató-nagymutató miatt, nem tudom a pontos mechanikai megvalósítás mennyire lenne komplikált, így ezt a részét inkább a profi "kínai mechanikára" bíznám
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest