- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Postas99 #22017 üzenetére
"Ez ilyen tipic kínai tápegység ahol mindennel is spóroltak, ezek voltak a kigyulladós töltők."
Nem. Itt már 30V alatti feszültségek vannak. Vagy inkább 10V alatti. Olyanok, amik főleg az IC-k, uC-k és egyéb ilyen jellegű áramkörök működtetéséhez kellenek."1 db ellenállás kimérését hogy tényleg pontos legyen, wheatstone hidas elven érdemes megállapítani."
Na ez nekem most új. Ennek utána kell néznem, mert ezt így nem ismerem. Eszközeim ugye adottak. Ezt biztosította a munkáltató.
Ez alapján, ha valaki azt mondja, hogy kiforrasztja az ellenállást, megméri és látja, hogy 10k, így nem cseréli le, hanem visszateszi, akkor már nagyon örülök. De sajnos még a kollégám sem képes ezt megcsinálni, pedig direkt mondtam neki. Forraszd ki az ellenállást, mérd meg. Ha jó, akkor nem az a gond. Erre lecseréli, visszateszi tesztre és újra kiesik a panel az ellenállással. Mondjuk mikor megkérdem, hogy megmérte e, akkor legalább nem tagadja le. Viszont erre nagyon csúnyán tudok nézni, hogy nem azt csinálta, amit mondtam. Úgyhogy elmegy és megcsinálja. Én nem fogom megmondani neki a megoldást, mert abból nem tanul semmit. Így meg vagy megtanulja előbb-utóbb, vagy alkalmatlan a feladatra. Ezért nem írok semmilyen javítási segédletet másnak, mert oda csak az kerül be, amire megjavult a panel, de a hiba feltárásáig vezető út kimarad. Aztán jön a jóképességű kolléga és elkezdi orrba-szájba cserélgetni az alkatrészt, míg mondjuk mellette egy másikkal van gond vagy esetleg szemmel látható zárlat van valahol.Még várok egy kicsit, hátha van újabb ötlet. Hátha én is tanulok valamit, amiről nem is gondoltam, hogy létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kedvenc zene a mai napra
- Azonnali fotós kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Háztartási gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Lenovo ThinkPad T480s FHD, Érintőkijelző, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GA
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest