Hirdetés
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Hét évig frissül az új iQOO
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
ekkold
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.

Sorban megyek az összesen:razorbenke92:
Adatlapja szerint vagy 10K ellenállást kell mérned a + pin irányba, vagy zárlatot a GND-re.
Ez így van, mérhetőek a 10k ellenállások. Kettő van rajta, egy-egy a két lábhoz. Az ellenállások a +5V és a CLK/DT láb között vannak.Nézd meg épp hogyan áll, és mozdíts egy ugrást rajta (gondolom diszkrét pozíciói vannak, 20 impulzus nem sok) majd nézd meg újra. Csak az egyiknek kellene változnia.
Ha rákötöm a multimétert a GND és a CLK lábra minkét irányba tekerve az enkódert van ellenállás változás.
De ha jól értelmezem ez nem gond, mert a minta amit ki kellene adjon Ayres kolléga szerint:
Egyik irányban
0 0
0 1
1 1
1 0
a másikban
0 0
1 0
1 1
0 1Ugyanitt elkövetheted azt is, hogy digitális pin helyett analógra kötöd, és az analóg értéket írod így ki sorosan, hogy lásd valóban analóg zaj van az enkóderen, vagy digitális.
Ezt még ki kell próbálnom.
Janos250:
Próbáld ki ideiglenesen akkuról működtetni!
Ezt nem tudom hogyan kell miközben számítógépen a soros monitort is látni akarom
ekkold:
Valószínűleg fizikailag vagy nincs az enkóder panelján felhúzó ellenállás, vagy túl nagy értékű.
Van rajta 2x10k az egy-egy lábhoz. Azt nem tudom, hogy ez túlnagy-e.
Ezért nem értem, hogy ha ez rajta van akkor miért lebegnek az értékek.
A képen a CLK és +5V lábak között mérekmivel kicsi az esélye, hogy két különböző helyről, két különböző enkóder is hibás lenne.
Kétszer ugyanazt az enkódert vettem hestore-ról. De vettem egy másikat is (más márka nem ez a zöld tokos) utoljára ami nem klikkelős, csak 3 lába van. Kipróbálom azt is majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC-s teljesítményt ígér az AYANEO közelgő kézikonzolja
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 26
- Battlefield 6
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Energiaital topic
- Path of Exile (ARPG)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete garanciával
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest