Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Újra Realme telefont tervezett Fukaszava Naotó
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple Watch
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
Még 1x átgondoltam, megosztom amire eddig jutottam:
előtét ellenállás nélkül a Zener szépen elfűti magát, főleg ha az a 12V ágon 18V van- 24V esetén még hamarabb --> a mikrokontroller lesz a következő áldozat a sorban, ebben nem vagyok 100% biztos.
Jön a dilemma ha beteszel egy előtét ellenállást is, azt nem tudjuk, hogy a LEDet mi hajtja meg. Itt beleavatkozol a vezérlő áramkörbe és nem tudod mit okozol....Gondolatmenetem a következő volt
Mérni a legegyszerűbb lenne egy minimális shunt ellenálláson keresztül. Ez ha megkapja a teljes overvoltagot max elég és ennyi. A mérésre a legegyszerűbb opamp használni, de abban igazad van hogy körültekintőnek kell lenni a tervezésnél is.Lássuk egy másik megoldást ami az összes követelményt kielégíti
Mondjuk egy INA 219 current sensor 3V3 mellett képes I2C kerezstül 26V ig mérni minden probléma nélkül. Ebből létezik INA4180 ami 4 csatornán képes mérni.
Itt is szigorúan leválasztott DCDC vel hajtanám a uC.Emelett a gyártók cél IC-k galvanikusan leválasztva. Természetesen horror áron....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One mobilszolgáltatások
- Interactive Brokers társalgó
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ekkold