- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Ismét egy kérdésem lenne, de ez inkább már elektrotechnika:
Egy nyákterv alapján legyártottam jó pár adag nyákot. És utólag közölték velem, hogy nem minden esetben 5V-ról hajtják meg, hanem néha 6V-ot adnak bemenetként.
Ezt ugye alapból hazavágja az Ardut, illetve a többi nyákon lévő eszközt is
Áttervezni, újra legyártatni nincs idő. Gány megoldásként ott van a lehetőség, hogy a bejövő feszt egy DC-DC stepdownnal lecsökkentem. Ez biztos működik, csak nem szép és nagyon sok helyet foglal, illetve kérdés hogy 6V-nál már átenged-e 5V-ot....Viszont az alkalmazható-e, hogy feszültség osztó áramkört teszek a betápra az alábbi módon? (nyilván 6V-ból csinálnék 5V-ot, így más lenne az ellenállások értéke is)
Az egész nyáklapnak az áramfelvétele minimális.... 100-200mA
Mennyire időtálló, megbízható dolog így megoldani szerintetek? 6V-ról 5V-ra, 200mA-el gondolom nem melegednének nagyon az ellenállások... Egyáltalán hány W-at érdemes venni belőlük?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged