Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tonermagus
üzenetére
Ha egy arduinos alap ultrahangszenzoros kapcsolásra gondolsz, mindenképpen kell hozzá mérés, hogy meghatározd mi számít 1, 10, 20 ... méternek. Megmérni a feszültés értékét az egyes távolságnál, ebből egy görbét felvenni, arra egyenest illeszteni és lesz belőle egy képleted, amiből nagyjából közelíteni tudod majd a mért értéket. Ha levegő közegben mérsz, akkor ugye a víz közeg általi eltérés miatt korrigálni kell.
Az a baj nem igazán találtam hozzá pinout-ot, így nem tudom tényleg csak 2 vezetéket használ-e. Vagy lehetne még olyan opció is, hogy a feszültségre ül rá a jel, de ez túl egyszerű eszköz ahhoz szerintem, digitális jelnél szoktak ilyen megoldást alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Le Mans Ultimate
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold