Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Építenék egy kis otthoni monitorozó rendszert, ehhez kérnék tanácsot. Kezdő vagyok a témában.
A terv az, hogy egy lakásban a helyiségek hőmérsékletét figyelem hőszenzorokkal. Ezen adatokat kellene real time megjeleníteni PC-n. Majd ezután továbbfejlesztve, adatbázisban eltárolni a begyűjtött adatokat (mindezt azért, hogy egy weboldalra feltöltve, neten is meg lehessen nézni bármikor bárhonnan, hol mennyi a hőmérséklet, ill. visszamenőleg grafikonon mondjuk egy hét távlatra, szobánként). Szobánként 1 vagy több hőmérő. Ezt mondjuk egy router és VPN segítségével megoldani.
Aztán még lehet hogy bővíteném, mondjuk páratartalom méréssel, ajtónyitás érzékelővel.
Fűtésszabályozás, bojlervezérlés, stb. nem lesz.Első körben kábelesen csatlakoznának az érzékelők. Ha ez működik, utána továbbfejleszteni vezeték nélküli megoldással, wi-fi vagy bluetooth.
Nem tudom, melyik vonalon induljak el, raspberry vagy arduino?
Melyiket könnyebb kezelni, megtanulni?
(MSP430G2-vel próbálkoztam de az nekem túl bonyolult.)
Úgy látom mindkettőhöz van elég sok magyar forrás (angolom még nem elég jó).Érdemes megvenni egy komolyabb boardot amin van eleve mondjuk wi-fi modul? Vagy elég egy közepes lap, és később shildek hozzá? Melyik a költséghatékonyabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold