- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Kezünkben a Xiaomi 17 sorozat telefonjai
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Nem kamera gomb, kérem, AI-gomb! Kezünkben a Honor Magic8-ak
- Bármilyen lehet a Realme GT 8 Pro kamerapanelje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Persze, de azért a legprecízebben szerelt hálózatoknál is előfordult már idővel, hogy füstöl valami. Elektronikánál különösen. Ez a biztonságot nem biztosítja, de növeli.
Természetesen legyen rendben a hálózat, de pl. egy 30-50 éve szerelt konnektornál bizony lehet oxidáció, és egyből ott a melegedés.
Az sem ismeretlen dolog, hogy valami elektronika elkezd füstölni, volt már ilyen a történelemben.
Nem beszélve ezekről a Wagokról, mert a fene tudja mit csinálnak ezek 30-50 év múlva. Forrasztást meg tilos csinálni, pedig én még forrasztásos kötést nem láttam szétégni.
A konnektoros példát azért mondtam, mert nekem pont ezzel volt tapasztalatom, pedig kb. 35 éve gondolhatod, hogy saját magamnak rendesen megcsináltam, meghúztam, miegymás, mégis eloxidálódott.
Elkezdett melegedni, áthúzott, és egyből le is ment a fi relé. Így 30mA-nél ment le a fi relé, nem 16 A-nél, a biztosíték.
Igen, hosszabb távú dolgoknál én is tervezek be biztosítékot. Meg Zenert, mert a DC/DC konverterek tudnak úgy tönkremenni, hogy a magasabb bemeneti feszültség jelenik meg a kimeneten. Ezt is azért írom, mert konkrétan ilyen tapasztalatom is volt.
Amit panelt épp most tervezek, azon is van zener is, meg biztosíték is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- Gamer PC i5-14400F + RX 9060 XT 16 GB, 32GB RAM, 1TB SSD Székesfehérvár, GARANCIÁS, AZONNAL!
- Huawei Watch 5 42mm Sand Gold 904L Steel // 'Aranyló homok' rozsdamentes acél
- Lenovo Legion 5 15ACH6 (82JW006EHV) Gamer laptop
- Gyári Apple tokok iPhone 14pm/14/14p/12pm
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- HP Thunderbolt 4 kábel
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő