- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
gyapo11 #1410 üzenetére
A DS18B20 szenzornál az a lényeg, hogy hálózatba lehet kötni. Én fogtam egy 3 eres vezetéket (VCC, DATA, GND) és rápakoltam 4 szenzort, és a legtávolabbi 5m távolságra volt. Ennél több is belefér. Én ezekkel mérném a hőmérsékletet, mert 0,5 fok pontosak.
DHT22-nél 1 szenzor 1 input-ot elhasznál, nem lehet hálózatba kötni. 1m után már nem volt stabil, és megnőtt a kiolvasási hiba. Nagyon érzékeny az időzítésekre. Páratartalmat elég 1 helyen mérni, arra jó a DHT22, de hőmérsékletet nem bíznék rá. Max referencia.
Én amúgy elsőre raspberry-vel csináltam meg sok dolgot, erről írtam is a logouton. Utána kísérleteztem arduino-val is hőmérséklet mérés terén. Végül csak a lézerek vezérlését csináltam meg belőle a laborban, mert a hálózati részből több is kellett, mint amit az enc28j60-nal meg tudtam csinálni. Monitorozásra így maradt a pi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged