- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Tavaszi szél S26-ot áraszt, a nyári hőség meg exynosos Flipet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden idők legjobb cicafotóival készül a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Kíváncsiságomat kielégítendő, ha már mindenki tudja, hogyan működik a delay() (csak én nem), gondoltam, megnézem.
Ezt találtam az Arduino\hardware\arduino\avr\firmwares\wifishield\wifiHD\src\SOFTWARE_FRAMEWORK\SERVICES\DELAY\delay.c fájlban:void delay_ms(unsigned long delay){#if (defined FREERTOS_USED)vTaskDelay( (portTickType)TASK_DELAY_MS(delay) );#elif (defined NUTOS_USED)NutSleep(delay);#elsecpu_delay_ms(delay, s_fcpu_hz);#endif}
Hm! freeRTOS az AVR chipeken arduino rendszerben?
Igen.
https://create.arduino.cc/projecthub/feilipu/using-freertos-multi-tasking-in-arduino-ebc3cc
Valóban így van. A könyvtár kezelőben/Library manager, Hozzáadott/Contributed, időzítés/Timing alatt valóban ott van a FreeRTOS Real Time Operating System implemented for AVR (Uno, Nano, Leonardo, Mega)
Kipróbálni nem tudtam, mert az AVR chipes lapjaim már nyugdíjba vonultak a vidéki házamba, de ha tényleg tudja, ez azért nagyon sok új lehetőséget jelent! Például a multitasking!
Valaki próbálta már a FreeRTOS-t AVR-en? Mi a tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold