- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Van egy régi elképzelésem, hogy csinálok egy home plc-t. Két dolog nem tiszta, a software, de azzal majd birkózok, és hogy milyen módon vigyem a pc-ről a programot a plc-re. A plc persze arduino lesz, és nem a pc mellett, tehát a kábeles kapcsolatot kizártam.
Lehet sd-kártya, vagy egy kis panelen iic flash vagy eeprom, amit a pc is tud kezelni meg az arduino is, valami tüskesorral vagy élcsatlakozóval. Ha van jobb ötlet, írjátok.
Az adathordozó föl- vagy lecsatlakozásakor nem szabad leállítani a plc programot, az fusson az eredeti programmal. Valahogy detektálni kell az új adat megjelenését, beolvasni az új programot, és onnantól azt futtatni. Ekkor már le is lehet húzni a tárolót.
A program nem arduino kód lesz, hanem tömény adat, még ezt sem tudom hogy hova fog kerülni, valószínűleg az arduino eepromjába, és egy arduino kódban megírt értelmező fogja értelmezni.
Szóval milyen megoldást javasoltok a kód hordozására?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest