Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Akkor kihagynám azt a pirosat, ez a nyak dolog nekem...
Az ívelt árnyék logikus, ezért nem értetem.Akkor felterjeszthető így? Mint jeleztem, nekem a nyak(izé) nélkül jobban megfelelne, de hát...
Ha, ma nem jutunk dűlőre, akkor már csak kb. 2 hét múlva lehet belőle változás, részemről. Már ismertetett okokból. -
HoTaZo
addikt
Szia!
DAD5C7-re mattítottam,
44x49-re vettem a méretet,
szem kontúrját átdolgoztam, csináltam piros sáv nélkülit is, hátha nem is kell,
baloldali benyomódás javítva,
valami nyak és vállszerüséget is póbáltam,
az egész fejére baloldalt halvány árnyékot tettem- piros szem+nyak
- piros szem van, nyak nincs
- nincs piros szem, nincs nyak
-
HoTaZo
addikt
Nem vagyok én sértődős. Makacs, önfejű, igen.
"...természetesen nagyon nehéz megugrani." Ebben nincs vita.
Bele én!De nem folyamatos... - Tudod mit? Kihagyom, csak további meddő vitát szülne.
Nem, nem volt...Ok, rendben. Igaz most így fél álomban nem igazán tudom, mi az a DAD5C7, de reggeli után tisztábban látok majd.
Ok, igaz túl kicsinek tartom azt, de rendben.
Nem piros a szeme, csak egy vékony sáv, a szemnyílás alsó pereme, mint itt.
A szemgolyó szürke, piros perem, fekete kontúr, szürke szem alatti árnyék (gyerkőc önállósága, szerintem ütős). Nem átmenet.
A baloldali benyomódás a mintaképéből ered, de igazítható, persze.
Nagyon nem érzem hiányát annak a nyaknak, meg a vállnak, de üsse kavics!
Árnyék, jó ötlet!
Köszi, az instrukciókat!(#8529) Wyll: Légyszíves, ne utasíts! Rosszul viselem.
De, rendben. -
HoTaZo
addikt
A leendő végeredmény és az eddigi életutam közé húztam párhuzamot.
Amint megkapom otthonról az én .psd fájlomat, akkor át tudom neked küldeni társítva Ndruu képével (ha hozzájárul) hogy láthasd, miből is lett ez.
Talán nem a megfelelő konvertálón ment át, mert csak neteset találtam innen. Tudom feltetelezni, hogy PS jobb minőséget hozna ki. De azt az otthoniakkal nem tudom elvégeztetni.
Bizony ez a szubjektivitás, s mivel te használtad a szót, önkényes meglátás foszt meg fórum tagokat nekik kedves arcképektől.
Tudom, olvastam, hogy egymás munkáit is véleményezitek, alakíttatjátok, de jóval kevésbé (persze ez érthető több irányból is), mint a nem Arcképgyárosokét.
-
HoTaZo
addikt
"A maradék igen ritka esetekből..."
Szokásom, hogy a ritka esetek közé tartozzak.
"Bocs, de nincs"
Pedig Ndruu-tól kapott PS kép alapján lett csinálva, rétegről rétegre, hajszin, hajárnyék, arcszín, arcvonalak, kontúrok stb. minden. Nemhiába ment az első nagyban, hogy azon látható, összehasonlítható legyen a vonalak, kitöltések mikéntje.
De nem a munka lett véleményezve, hanem a méret meg a formátum. Úgy éreztem magam, mint a svájci vámon, ahol az ablak mögötti hivatalos egyén minden szó nélkül vissahajítja a papírokat s úgy kell kérni, hogy magyarázza már el, hogy mi a bűnöm.Ez az egységesség igencsak szerteágazó lett valljuk be, s nem a fénykép szerű arcképekre gondolok.
Mivel a rajzfilm stílusok közt is jócskán akad eltérés, akármennyire is a kontúr s a nem sok színvilág jelzi, így itt is széles a paletta.Akkor Lebowsky és Abbath is kilőve. Semmi gond.
Természetesen szívesen találkozom Veled! Örömmel tölt el ez a hozzáállásod! Köszönöm! Hidd el, nyitott ember vagyok, még ha makacs is.
Jelenleg Angliában tartózkodóm, de a héten már hazajutok. Míg ki nem szállok a "vasalóból", addig csak olyan hely jöhet szóba, ahol elférek. -
TomWexX
addikt
-
HoTaZo
addikt
Nem a forrásképről beszéltem, hanem az általam készítettről. Annak már olyan jellege van.
Szubjektív megítéléssel van nehézségem.
Nem kimondottan az én arcképemre gondoltam. Volt már, aki csinált maganak s szvsz. belefért volna az előirt megjelenési (nem elkészítéshez szükséges!) keretekbe, mégse ment át.
De, ha az én arcképemre akarunk fókuszálni, ott is hamar beláttam, hogy magam kell nekiülnöm, neked annyit irtam, hogy "ha van hangulatod hozzá". A válaszod nem idézhetem, mert privátban volt, magamat még idézhetem.
Az, hogy dolgoztatok rajta nagyon is tiszteletre méltó és meg is köszöntem és köszönöm továbbra is. De nem volt elvárásom felétek.Azzal, amit újonan csináltál, az a gondom, hogy ez az ember többet mosolyog meg vigyorog, mint vicsorít vagy grimaszol, s ezt fontosnak tartom hangsúlyozni az avataron.
De, hogy ne toporogjunk egy helyben. S, hogy ne ugrabugráljunk két topik közt. Ehhez a kettőhöz, mit szóltok?
[1.kép] Jeff Bridges - Big Lebowsky. Tudom karikatúra, részletek... de mégse annyira, mint Ch.B.
[2.kép] Abbath (Olve Eikemo) - Immortal, Bömbers, I, Abbath zenekarok "énekes", gitárosa, basszus gitarosa - Tudom, fekete-fehér, de ha fekete a haja, fekete-fehér sminket hord... egy kis pirossal a szemében, lehet színesíteni...
-
HoTaZo
addikt
Tévedhetek, nem?
Nem javaslok semmit. Ti vagytok a házigazdák.
De, ha valami, adatmennyiségileg nem terheli az oldalt, megvan a képregény, rajzfilm jellege, az igénylőnek tetszik s még munkátok sincs vele, akkor min akad meg a folyamat? A szubjektív megítélésen.
Ha azt hajtogatnám, hogy csináljátok meg, csináljátok meg, akkor megértenélek. -
HoTaZo
addikt
Én meg köszönöm az erőfeszítésed!
De ezzel az alkotással is ugyanaz a gondom, mint Ndruu-éval, nem a Testament énekese néz vissza rám, leginkább egy zsoviális XIV. Lajost. Ez nem a te hibád, de ezek szerint sokat jelent, ha valakit évtizedek óta "ismerünk".
Komolyan nem gondoltam, hogy ilyen nehéz feladat lesz. Mert a képet sok kutatás után, úgy prezentáltam, hogy meg voltam győződve róla, hogy könnyű dolgotok lesz.Én nem az "értetlen" szót használnám, csőlátás abban az értelemben helytálló, hogy rá vagyok fókuszálva. Nekem, mint neked is említettem, nem az számít, hogy minél előbb, vagy hogy mikor lesz meg az arcképem, hanem hogy olyan legyen, amit én örömmel látok.
De, hogy csőlátásomat enyhítsem, feldobok egy másik lehetőséget (amire tegnap bukkantam) az anyatopikba, hátha azzal könnyebb dolgotok lesz.
-
vond
MODERÁTOR
Megpróbáltam gyorsan, mivel én mondtam, hogy akár még jó is lehet. Nézzétek meg. Ha jó, akkor legalább nem kell új karaktert keresgélni.
-
TomWexX
addikt
Igen, sejtettem hogy ez a kép tetszeni fog nektek, de direkt nem ezt mutattam, mert nekem valahogy nem az igazi, kicsit olyan gyerekes, de most ahogy nézegetem, valószínűleg amiatt mert itt nincsenek olyan mély ráncok a szája körül.. Ezen mondjuk talán lehet szerkeszteni még.
Akkor inkább át is megyek a szerkesztő topikba, mert ez már a célegyenes.
-
Potrien
senior tag
Apszolúte én voltam a hunyó!
Nehéz időszakomat élem, tudom ez nem mentség, de hiába olvastam el többször is a tájékoztatót--be kell valljam nem ment a megértése.
Senkit nem akartam felidegesíteni,megbántani esetleg
Peace
Köszönöm a segítségeteket, szép napot kívánok mindenkinek. -
TomiLi
addikt
Köszi szépen, akkor meg is kérdezem, hogy jogosult vagyok-e!
A véleményed ki kérhetném, hogy Neked melyik tetszik jobban? Valamint melyiket egyszerűbb "prohardveresíteni"? Nekem mind kettő tetszik, és nem is igazán tudok most választani melyik legyen...(#7290) koxx: Nem mondd már, hogy komolyan gondoltad, hogy a hat kép közül erre gondoltam volna... Nyilván nem!
Van ott olyan is, ami hasonlít, de szerintem Te is látod!Mindegy is, mert marad az utolsó kettő közül az egyik!
Előre is köszönöm a munkátok!
-
TomiLi
addikt
és (#7282) aytukabozs: Köszönöm szépen a gyors válaszaitok!
Az alap "ötlet" az volt, hogy a kiinduló pont egy smiley kép, abból is valamiféle űrlény témájú... Aztán ahogy keresgéltem megtetszett a fentebb linkelt változat, azt hittem, hogy ez jó lesz, mert rém egyszerűnek néz ki...
Találtam még egy párat ami tetszik, csak az első olyan "vidám" szerű....
Ezekkel az a gond szerintem, hogy egyik sem rajzfilmszerű....
-
szemesi69
addikt
Biztos lehet, de már nem tudom hol keressem, napok óta ezzel foglalkozom, ezt a forráskép dolgot nem értem, eszerint az ördöggel az volt a baj, hogy saját gépről tettem fel? Ha tudsz még egy olyan oldalt mutatni, mint az előbb az ördögöset, akkor keresek valamit, elhiszem, hogy el vagytok havazva, ráadásul itt vagyok még én is ráadásnak
-
szemesi69
addikt
Megnéztem őket, nincs köztük olyan, amit először kértem zöld ördögöt, annak szimbólikus jelentése van számomra, mivel egy időben sokat macsó pókereztem és ott az volt az avatarom.
De ha az útólsóval lehet mit kezdeni [link], azt szívesen elfogadnámÁttehetem akkor kérésnek?
-
szemesi69
addikt
Végignéztem a szabadokat többször is, de egyik sem nyerte el a tetszésem sajnos, zöld ördögöt meg sehol nem találok azon kívül, amit először is kértem. Ez az utolsó amit linkeltem, ez sem jó?
Nem mindegy, hogy mi lesz, de már nem tudok eligazodni rajta, pedig többször is átolvastam a feltételeket, de hiába nézek képeket nem tudom eldönteni, hogy megfelelő-e. De ha linkelnél olyan oldalt, ahol olyan minőségű képeket találnák, amiből tudtok alkotni, azt megköszönném, a grafika sosem volt az erősségem.
Nem idegelni akarlak benneteket, csak nem tudom eldönteni, pedig sok képet néztem már, melyik az ami számotokra szerkeszhető, elképzelésem van, csak nem találok olyant, amit elfogadtok. -
Ezt nem láttam sajnos, pedig jó lett.
Örülök, hogy segítesz neki, én nem tudok most. A nagy álmom, az összefogó arcképes cikk kb. soha nem fog elkészülni, pedig az nagyban megkönnyítené az új arcképgyárosok dolgát.
Az elkészült képre nem reagáltam, mert nem tudtam megfogalmazni, hogy mi az, amit módosítani kellene rajta.
Elkértem caindwantól a psdt, megnéztem, nagyon jónak találtam az irányt (rétegek, körvonalak, színek, árnyékok, szóval jó a felépítés), de úgy gondoltam, hogy gyorsabb az, ha belenyúlok.
A héten lehet, hogy már nem leszek (kényszerköltözködés, ha van ilyen szó). Remélhetőleg nem egy sátorban végzem...
-
pikszel
addikt
Ahogy azt koxxnak fel is vetettem, lehet, hogy nem ártana a mai kijelzők miatt a dupla méret, mert egy ilyenen (pl. Lumia 950) nézve a profilképek már eléggé maszatosak. Viszont, ahogy írta is ez nagyon sok munkát kívánna visszamenőleg az összes arcképre. De mi a helyzet a prémium avatárokkal? Azok akár már lehetnének ilyenek, vagy akár svg-k is. Én, a weblapjaimon minden felületi elemet lecseréltem vektoros grafikára (otf állományba ágyazva), ahol azt a logó elbírja, ott azt is megoldottam, így nincs gond a megjelenítéssel.
A másik dolog, hogy érdekes volt az érzés, mikor ráeszméltem, hogy olyan rajzokat kell ide elkövetni, mint anno windowsra a 48 x 48 pixeles asztali ikonok (ezt kb. 12 éve mentettem le). Ott volt ilyen pixelrajzolgatás. Amúgy tetszik a dolog.
(#7110) Wyll: Csak nekem tűnik laposnak a béka feje? Szerintem kaphatna egy kicsit határozottabb színátmenetet az arc.
-
-
vond
MODERÁTOR
Bizonyos esetekben, vagy akár a folyamat egy részeként jó lehet a vektoros munka, de én elég sokat szoktam pixelbuzergálni a már leméretezett képeken (mert van, amit csak így lehet igazán jól megcsinálni, pl. szemek, borosta), ezért nem tudom a bitmap-es részt elhagyni. És sokszor kényelmesebb is PS-ben dolgoznom. Talán ha jobban ismerném az Illustrator-t, meg mondjuk lenne egy digit. táblám.
-
Dyingsoul
veterán
Elküldtem emailben mindent, forrással együtt. Igazából abban bízom, hogy lágyul Crey szíve valamicskét a szemet és arcot illetően mivel fentebb említettem például a szem nélküli Tyraelt vagy a szintén szem nélküli Imperiust (utóbbi a sisak miatt szerencsés mert van szem körüli páncélja, de szeme neki sincs).
Malthael egyébként maga a halál, egész pontosan a halál angyala és ennek ábrázolása kb mindenhol szem nélkül történik sötét csuklyával vagy koponyával a csuklya alatt. Ezt csak azért mondom, mert aki nem ismeri konkrétan a Diablot az persze, hogy nem tud Malthaelre asszociálni (így van ez minden fantasy karakterrel), aki viszont ismeri az furcsállná a szemes verziót.
Esetleg megkérhetnénk Ndruu-t, hogy segítsen valahogy de azt olvastam priviben nem szabad zavarni az arcképgyárosokat.
-
Peterson_
addikt
Nekem tetszik a verziód, bár azért a Tamoo-féle dobogtatta meg a szívem igazán
Ez a "aki nem ismeri nem fogja tudni mi ez"-dolog meg mindig meredek.
Ennyiből az enyémről sem tudja senki, akinek kimaradt a manga vagy a sorozatok, hogy A Naruto univerzumból a főhős elhunyt apja, aki mellesleg a negyedik Hokage, és sárga villanás művésznéven futott.
Oké, arca van, de egy csomó képre én kerestem rá itt a fórumon, hogy legalább fogalmam legyen arról, hogy kit/mit ábrázol. -
.LnB
titán
"aki nem ismeri, az nem fogja tudni hogy mi ez..."
Ez nem érv. Az, hogy nincs arca az oké.
Szerintem, ha a tiedet vesszük alapul, akkor ez nézhet ki jól. Az pedig, hogy nincs arca, ez igazán lehetne kivétel.Na és innentől kezdve magam sem tudom miért írom a követlezőket le:
Ha megnézzük az arcképeket (attól függetlenül melyik szabályzat érvényben létekor készültek), akkor szerintem ez igazán belefér. Már csak azért is mert egy nem emberi lény arcának deffiniálása nem ennyire egyszerű dolog. És a legfontosabb egyébként is megvan, a "nyaka"
Magam sem tudom miért vagyok mellette egyébként. Csak rápillantottam, és azt gondoltam, hogy jól néz ki. -
Pedig azzal kicsinyítettem, nem az automatickal.
Megjegyzem toltam egy videót, de egyrészt csak a kontúrokig vannak meg (utána elfelejtettem újra elindítani
), ráadásul folyamatosan popuppolt az outlook, hogy ki küldött nekem levelet... Na az meg nem publikus, szóval ez most nem kerül fel
koxx: ok, holnap legyártom újra.
-
Bad Pritt
félisten
Tied?
Szép munka! -
Stanchore
senior tag
Próbáltam javítani rajta, csak egy minimális árnyékolással a bal oldalon, de a hajához már nem tettem, mert amúgy is sötét, olyan hatású volt tőle, mintha vastagabb lenne a kontúr ott. A szemüvegről is levettem a gradienst és a haj belső kontúrját is kicsit megerősítettem:
--->
-
Stanchore
senior tag
A forrásképen a karakternek szemből érkező fény összpontosult az arc / szemüveg közepére, de miután az arc homogenizálva lett, végül is már lényegtelen. Este megpróbálok javítani rajta a leírtak alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest