Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FuRiONight #11813 üzenetére
[kép] - Ezt könnyű megcsinálni, de hogy jól is nézzen ki 55x55-ben izzadni kell kicsit a színekkel.
[kép] - Talán ez a legegyszerűbb mind közül. Ez a legjobb forrás.
[kép] - Nem lehetetlen, de melós. Főleg a haja lesz kihívás.
[kép] - Ezt sem nehéz átrajzolni, de a sava borsa ennek a képnek a sisak reflexiója. Az abszolút kuka lenne kis méretben sajnos.
[kép] - ez kicsit macerás (elég részletes, aprólékos), de alapvetően jó alapanyag.A többit elengedném. Vannak még alkalmasak, de pl. a halálfejes asztronautákat Ndruu kilőtte.
Csak hogy értsd mit kell szívni ezekkel:
Jött nemrég egy kérés egy rajzos alapanyag forrással:
Ez így logószerű, nem maradhatott így. Le kellett szedni a karikát, a kezei kuka, át kellett rajzolni, a kezeit teljesen átvariálni, kontúrozni belül és kívűl (szemei, szarva, fülhallgató, szája, etc.), továbbá letisztázni a színeit, mert a rengeteg szín nagyban vállalható, kicsiben használhatatlanná teszi a képet, homályossá és maszatossá válik.
Ebből a forrásból Czeky nem kevés melóval csinált egy ilyet:
És ez lett lekicsnyítve a később beállított méretre.
De tudok egy másik példát hozni, amit most csináltam egy kollégának:
Ebből a forrásból (ami megintcsak, nem egy nehéz forrás):
Kellett PH! kompatibilis képet gyártani, kontúrozni, vállat gyártani, árnyékokat rendbe tenni, színeket rendbe tenni, szemet megnövelni hogy hangsúlyosabb legyen, etc.
És ha úgy gondolja az ember, hogy jaj hát majd Color replacementtel lesz a zöldes feketéből rendes fekete... Ahha... Olyan vacak pixeles a forráskép, hogy a Photoshop beintett. Úgyhogy lehetett körbe ecsetelni.
Keccsölősök ezek a képek, szó szerint órákat el lehet vacakolni egy-egy bonyolultabb képpel (és amit itt mutatok azok viszonylag egyszerű alapanyagok, ha pl. az ördögnek nem kellett volna a kezeivel vacakolni).
És miután ezekkel is órákat el lehet barmolni, ezért nem csinálunk rendereket, fotókat, etc. Egyrészt sokkal nehezebb átrajzolni őket és a lényegüket megfogni (én nem vagyok művészlélek, csak tudok kettőt kattintani a Photoshopban), másrészt napokat, heteket venne igénybe egy-egy kép.
-
válasz
laskr99 #8162 üzenetére
Nem biztos hogy megkönnyítes. Sajnos évek óta nyöszörgök a kollégáknak, hogy készítsünk egy közös tárhelyet a forrás fájloknak, hogy egyszerűbb legyen ha valamin módosítani kell, és az adott arcképgyáros nem ér rá, vagy már nem is a csapat tagja... persze ez azóta sem történt meg...
Gifet mókolni meg akkora élvezet, mint dekopír fúrésszel maszturbálni.
-
Színészeknél más az eljárás rend. Ha más a karakter, akkor lehet ugyanaz a személy, de más filmből kell lennie a karakternek. Pl. ha rákeresel Cristoph Waltz nevére, ott a Hans Landa karakter, és a King Schultz is.
Viszont ez a forrás még nem lesz jó, keress tovább.
-
válasz
skitzoo #7328 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy senki nem fog belőle avatart gyártani, vagy ha gyárt is, nem lesz átengedve, mert nem illik az arculatba, nem jó forrás.
Sok ilyen volt régen, volt aki belefogott, belepakolt melót, vacak lett, akkor vagy a készítő durcult be, vagy a kérvényező. Aztán jöttek ezek a mocskos modik, és szétcsaptak mindenki között. Hát kell ez neked? Ugye hogy nem kell, tudtam én.
A második képed jó amúgy, azzal lehet dolgozni.
Drrrrrraaaaaaaaaaaaaaavveeeeeennnnn.
-
válasz
pikszel #7162 üzenetére
"De mi a helyzet a prémium avatárokkal? Azok akár már lehetnének ilyenek, vagy akár svg-k is. Én, a weblapjaimon minden felületi elemet lecseréltem vektoros grafikára..."
Amikor az egyszeri user hoz egy 150x150-es forrást, erősen széttömörített JPEG alapon... Szerinted? Igen, átrajzolunk szinte mindent, de van hogy csak a kontúrokat húzom át, a többi meg marad olyan amilyen, mert jó az árnyéklása gyárilag vagy a színezése, én meg nem akarok belebarmolni.
Szerintem ez az arcképezés maradni fog ebben a méretben.
-
A homályon segíthetsz azzal, hogy belül is átkontúrozod az egészet, valamivel vékonyabb ecsettel, mint amivel a külső kontúrt húzod.
A szemeken érdemes lenne picit nagyítani. Igen, a nagy képen rettentő hülyén fog kinézni, de a kicsin megéri. Az orrod elveszett totál, azt kellene kontúrozni elsősorban.
Amúgy alakul, kiváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle.
A homlokon mi ez a félig lelógó árnyék szerű valami?
-
válasz
bollokcs80 #6507 üzenetére
Egyszer csak felbukkan a fejed helyett.
-
válasz
Bjørgersson #6490 üzenetére
dobd át privátban.
vigyori78: itt kérelek.
-
Nem mondom hogy lehetetlen belőle arcképet gyártani, de ez macerás azért. Főleg mert a vállát el kell felejteni, az tuti nem kerül a képre ebben a formájában, meg ugye szokás szerint 0-ról át kell rajzolni az egészet. Ettől függetlenül arányaiban jó, és ugyan nem igazán rajzos, de könnyen megfogható kontúrjai vannak.
Ha lesz egy kis időm (egy gramm sincs), akkor legyártom neked. De ez akár 2-3 hét is lehet mire odajutok.
-
válasz
animatrix11 #6180 üzenetére
semennyire
-
válasz
Paul119 #6071 üzenetére
Az alapnak jó lenne, ha nem úgy lenne rajzolva ahogy. Nincs "vége" a nyakának, hanem fut a háta felé, mert olyan pózban van amilyenben. Sajnos ezt igen macerás lenne vágni, hogy a fej + nyak kombó benne legyen (nem is vágni, hanem át kellene alakítani).
Ilyen formában viszont sokkal könnyebb vele dolgozni - főleg hogy előre be van kontúrozva
[ Módosította: pepe091 ]
-
Ilyen piciben általában pont ezeket az arckifejezéseket lehetetlen vissza adni. Pont azért, mert összemosódnak a pixelek, nem úgy görbül a szemöldök, nem olyan a mosoly, nem úgy áll a szeme. Ha ez ennyire fontos neked, akkor én nem erőltetném ennél a képnél, mert soha nem fogjuk tudni olyanra megcsinálni, ahogy te szeretnéd/elvárod.
Érdemesebb más karakter után nézni, vagy elfogadni, hogy olyan lesz az arca mint amilyen lesz.
szerk.: nem tudni írni magyart. Bocsi.
-
trollok hess!
-
Srácok,
Segítséget kérek egy nálam ügyesebb arcképgyárostól. Lenne egy kép, aminek az árnyékolását kellene megcsinálni, minden mást megcsináltam. Egy kissé sürgős lenne, mert jövő hétre kéne pólót csinálnom belőle...
-
válasz
Micsurin #5652 üzenetére
más is szokott.
Első körben az szokott a fő probléma lenni, hogy nem olavassák el az arcképgyárosok kérését, ami részletesen leírja, hogy milyen képeket várunk, és miért is vannak ezek a megkötések.
Aztán amikor rávilágítunk a problémára, és az igénylő elolvassa a kéréseket, elkezd jobb forrásokat mutogatni, de nagyon sokszor belefutunk abba, hogy vagy már meglévő arcképet szeretne, vagy olyat, amit marha nehéz/lehetetlen megvalósítani.
Én sem lehettem Kisvakond. Lettem Dzsini.
- aztán gondolkodtam Safraneken is, de egyrészt eléggé hozzám nőtt már ez az avatar, másrészt azóta valaki el is vitte.
Sokszor jobban jársz, ha a manapság divatos játékok/filmek helyett visszanyúlsz a gyerekkorodba, és onnan valami rajzosabb figurát választasz, amivel akár azonosulni is tudnál... Sokkal gyorsabban jutsz közös nevezőre az Arcképgyáros csapattal.
-
válasz
HoaryFox #5462 üzenetére
Az első nem lenne olyan rossz, csak de.
Amúgy az alapanyag jó, de világosítani kellene az arcán, mert hulla színű, nincsenek belső kontúrjai (meg külsők se sok), valamint túl nagy. Ezt leszámítva elég vállalható.
A második az miapéló?
Tök úgy néz ki, mint egy kezeslábas céltábla a prideon.
-
válasz
Skillet #5432 üzenetére
Az első jó lesz.
A másodikat nehéz vágni, a harmadikhoz meg még nekünk kellene hozzáheggeszteni.
Viszont a maszkból lelógó csápok le lesznek kapva, illetve max nyaka lesz, más nem.
Tedd már meg hogy az átdolgozott képeket nem GIF-ben mented le, hanem mondjuk BMP/JPEG/PNG kombóban, és azt töltöd fel, mert a GIF képekkel szívunk a palettás színeik miatt (meg sokat is veszít).
Köszi.
-
válasz
energy4ever #5118 üzenetére
Küld át kérlek, megnézem.
-
válasz
GrooveHero #5005 üzenetére
akkor várj még egy kicsit.
- tudom, hogy már húznád magadra ezt a kék nőt, de Karácsony van, meg Merry Miszmösz.... Érted. Vond is a
Zacher osztályonvalahol fetrengalkoholbeigli mérgezés miatt... -
válasz
SSJPeter #4878 üzenetére
Volt egy alap PS tudásom nekem is, a finomságokra meg Tamoo és Ndruu hívta fel a figyelmem, hogy mit csinálok rosszul, és hogyan csináljam helyette (miattuk szoktam rá a pen toolra, árnyékolási technikákra, etc).
Ettől függetlenül szerintem még mindig én vagyok a leggyengébb láncszem a csapatban, ezért sem vállalok túl sok képet...
-
válasz
tomsolo #4825 üzenetére
százezer éve készült kép, az ilyeneket ma már nem engedjük át. Nem véletlenül maceráltunk téged is, hogy mi miért nem jó.
Próbálunk egy nagyjából egységes arculat szerint dolgozni.Ne aggódj, ez most úgy pattant volna a vissza, mint annak a rendje. De most már nem lehet lekaparni valakiről, aki kb. 4 éve kapta meg, és azóta ezt használja.
Amúgy nem volt rossz próbálkozás a tiéd sem, csak ezeket a színátmeneteket kellene eltüntetni, fényfoltokat, etc. - Meg nekem egy picit májbetegnek tűnik, finomítani kellene a bőrtónuson.
-
Kérdésem az első körben a moderátor kollégák irányába, hogy külön választhatjuk-e a Mézga Család és a Mézga Aladár Kalandjai sorozatokat (és könyveket)?
Mert akkor ez egy elkülönülő karakternek számít, forrásnak tűrhető, és még sem ugyanaz mint ami Sancinál van?
-
válasz
-=Vacsek=- #4558 üzenetére
No offense... de
(meg felette boldosan, kiemelve, linkelve, arcba tolva)
-
válasz
s3nsitivity #4436 üzenetére
Newton Geiszler tőlem mehet, még a forrás is jónak tűnik.
-
válasz
freemanone #4431 üzenetére
Na de a robot, vagy a tux?
-
válasz
s3nsitivity #4427 üzenetére
Csináljunk belőle tuxot erőszakoló zöld robotos avatart!!!!444nééégyy! Fú, mocskos fáradt vagyok, bocsi
-
válasz
Fritz Teufel #4401 üzenetére
Ezt te sem gondoltad komolyan... Ha van még egy heted, akkor kérlek olvasgasd a TIR-ben linkelt szakirodalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest