-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #2029 üzenetére
Pont a későbbi (ilyesmi) hibák elkerülése miatt jó hogy nem alapból /etc alá rakja. Korábban szóltam is.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #2024 üzenetére
Xorg(-server) csomagban törölték a xorg.conf.d/10-evdev.conf és xorg.conf.d/10-quirks.conf fájlokat, ezért frissítés után ha ugyan ilyen névvel még ott volt akkor törölte is azokat (ha volt szerkesztve akkor elmentette ilyesmi szöveggel: "warning: /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf saved as /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf.pacsave").
-
Rimuru
veterán
válasz
Xmodule #1989 üzenetére
NTFS-3G nem működik OS X alatt?
(#1990) Hiperwolf: Azt végül nem tudtam hogy hogy melyik része megy és melyik nem. Evdev-ben állítom midig is a billentyűzetet, sose volt vele gondom. Most megnéztem nekem is n/a-t ír, de tökéletesen működik (rendszer beállításaim megtalálod blogouton).
-
Rimuru
veterán
válasz
Xmodule #1985 üzenetére
exFAT jó lehet, viszont én szerintem NTFS-t adnék neki (gondolom OS X is tudja kezelni).
Istju: Én az LTS kernelt használom, 3.15 az bugos, remélem 3.16 jó lesz.
Amúgy meg most is nagy változtatások vannak.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1954 üzenetére
Ha kinyírod Scc-vel akkor újra letöltöd a csomagokat és ott lesz a újra a cache.
pacman -Sw $(pacman -Qnq)(#1957) _Dumber_: Olykor testing ágról frissítem le az egészet, akkor se szokott problémám lenni (ezzel nem akarok senkit se arra biztatni hogy ezentúl azt használja
)
(#1958) whbear: Ha ott is úgy vannak a csoportok akkor igen annyi.
"Az Openbox login képernyőn lesz lehetőség kiválasztani a gnome-t?" Openboxnak nincs login képernyője, van egy DM amit felraktak a Manjaro-s fejlesztők. Azt kéne tudni hogy az tudja-e, ha nem tudja akkor letiltod és használhatod gdm-et.
# systemctl disable jelenlegi_dm.service
# systemctl enable gdm.service -
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1946 üzenetére
Írni kell egy scriptet erre a feladatra és mindenhol lehet majd használni.
Openbox az gyerekjáték, nem láttál még nehezen beállítható ablakkezelőt.
Amúgy felrakhatsz egy LXDE-t ez alapból Openboxot használ ott elsőnek jobban megismerkedhetsz vele.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1939 üzenetére
Azért jó a nagyobb DE-k közül telepíteni valamit mert sok mindent hoznak magukkal. Pl. működik a net és bluetooth is csak engedélyezni kell őket
Engedélyezd a NetworkManagert:
# systemctl enable NetworkManager.service
és kék fogat:
# systemctl enable bluetooth.serviceÉlesben majd még a wifivel lehet problémádÚgy látom neked ezzel nem lesz."Szóval, belakni még egyszer annyi idő, mint feltenni..." Szerintem több idő belakni, használat során jönnek ki a hiányosságok minden rendszernél.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1937 üzenetére
Látom a végére már nem jutottál el.
Ha VirtualBox-ban dolgozunk telepítsük fel a következőt is:
# pacman -S virtualbox-guest-modules virtualbox-guest-utilsÍgy minden indításnál be fogja tölteni a modulokat:
# nano /etc/modules-load.d/vbox.conf
vboxguest
vboxsf
vboxvideo -
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1933 üzenetére
Host billentyű, (alapértelmezettem a jobb ctrl az) és egy szám pl CTRL+F4 (ezt az CTRL+ALT+F4-nek felelne meg éles rendszeren)
(#1934) _Dumber_: Azt még nem olvastam, oda sok hsz érkezett.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1931 üzenetére
Virtualbox hibás most [link].
# depmod
# modprobe -a vboxguest vboxsf vboxvideo
$ startx -
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1926 üzenetére
Nem tárolókhoz akart nyúlni, magyar tükröt rakta előre (mert ezt is írtam
).
(#1928) _Dumber_ : Virtualboxban tök értelmetlen a wifi-menu nem tudja a hálózatot úgy beállítani hogy használhassa.
Amúgy ha van valami amit kértek még bele kiegészítem (hogy másnak is könnyebb lehessen), így se a saját igényeimet írtam bele.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1874 üzenetére
és joecontra
Talán megbízhatósági probléma volt vele fdisk-hez képest, most nem tudom hogy áll mivel nem érdekel. A cfdisk a hülye biztosabb megoldás ezért idegesítőbb is (számomra).
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1863 üzenetére
Voltam olyan kedves és megvártam a szenvedés végét.
(#1864) joecontra: Úgy tudom a Gparted és a GPT nem a legjobb haverok. Tapasztalatom nincs vele, fdisk-ek és gdisk-et használok inkább.
Siriusb: Még annyit mondok hogy ha ro-ra újracsatolod a /-t akkor nem lesz semmi írás (feltéve hogy sikerül, nekem mindig fogja valami process).
-
Rimuru
veterán
Szerintem ez alapján menni fog.
_Dumber_: Az Audacious inkább winamp klón.
-
Rimuru
veterán
bob.zxr: Az írásom követi, keymap miatt menne a generálás.
Decepticon: Lehet lesz egy nagyobb változás az írásban nyáron, amiben benne lehet alap Gnome, KDE, stb. Amúgy meg kb ennyi pacman -S gnome (gnome-extra)
-
Rimuru
veterán
válasz
Blum1866_2 #1720 üzenetére
Ékezetes karaktert én sem tudok bevinni de tabulátorral már kiegészíti.
-
Rimuru
veterán
válasz
Blum1866_2 #1691 üzenetére
Nem az rTorrent configban keresném a hibát, de privátban elküldöm (egy éve használtam utoljára technikai okok miatt). A rendszerem többi beállításának egy részét meg itt találod.
-
Rimuru
veterán
válasz
Blum1866_2 #1689 üzenetére
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1275 üzenetére
Virtualboxban már múlthéten felraktam. LXDE-hez képes sok újdonságot nem hoz, fordításon dolgozni kell még, de egynek ez is jó lesz, főleg ha valaki Qt-s környezetet akar.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1259 üzenetére
Elképzelhető, ez csak a GUI-t adja, terminálban használható nélküle is (plusz pl.: file-roller-nek ez az egyik függősége is).
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1257 üzenetére
Ezeket rakd fel és utána próbáld:
sudo pacman -S wxgtk2.8 wxgtk -
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1255 üzenetére
Nem használok ilyen programokat, ajánlani se tudok.
7-Zip FM-re: Terminálból elindul? 7zFM parancsot add ki.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1253 üzenetére
Szóval a systray-t nem találtad meg, Super (windows) + M billenytűkombót próbáld meg vagy "systray-t régen úgy lehetett elérné hogy képernyő aljára (és jobb sarkába) rángatod az egeret."
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1251 üzenetére
Add ki ezt (feltételezem hogy meghagyták a nautilus-t fájlkezelőnek), ezután elvileg az előző parancs megnyitja a home mappádat és ha minden jól megy a dropbox is működni fog.
xdg-mime default nautilus.desktop inode/directory
Szerk: Akkor most mi nem megy a dropboxal? mert ha ballal kattintasz rá elvileg megnyitja a Dropbox mappádat, jobb gombbal tudod a beállításokat előhozni.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1249 üzenetére
Ha terminálba beírod ezt akkor mit csinál?
xdg-open $HOME
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1245 üzenetére
Firefox néha nekem is szarakodik Flash playerrel, egy ideje letiltottam az egészet (eddig on demand módban használtam).
Nem ismerem a Nod-ot, nincs kint systray-en és onnan nem tudod megnyitni az ablakot? systray-t régen úgy lehetett elérné hogy képernyő aljára (és jobb sarkába) rángatod az egeret.
Terminálból meg ha tudod a parancsot akkor könnyű csak beírod, pl: firefox. Feladatkezelő alapján ha elkezded beírni hogy "eset" és nyomkodod a tabulátort akkor kiegészíti az elérhető parancsokat.
Más: Ez milyen feladatkezelő alkalmazás?
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1225 üzenetére
Direkt linkeltem az oldalt hogy van még mellette sok csomag ami kötőjellel van elválasztva (és hozzá kapcsolódik) azokat is tedd fel (pl.: telepathy-haze, telepathy-idle, telepathy-logger, stb).
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1223 üzenetére
Nem találtam manjaro tárolóhoz online elérhetőséget így Arch-ot linkelem. Próbáld meg a hogy a telepathy-hoz kapcsolódó csomagokat telepíted (a kde és qt-s csomagokat kihagyhatod), majd (Gnome) újraindítás után mit csinál.
-
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1221 üzenetére
Azért vagyunk itt hogy segítsünk (már amiben tudunk) pl. én Gnome-ba nem sokat tudok.
Dropbox:
Törölj le mindent amit eddig felraktál dropboxhoz.
cd ~ && rm -ri .dropbox*
sudo pacman -S dbus-glib gtk2 libsm wget
wget http://afur.archlinux.fr/pkg//x86_64/dropbox-2.6.7-1-x86_64.pkg.tar.xz
sudo pacman -U dropbox-2.6.7-1-x86_64.pkg.tar.xz -
Rimuru
veterán
válasz
Fritz Teufel #1218 üzenetére
Utoljára akkor használtam Gnome-ot mikor megjelent az új shell (3) az már elég régen volt, majd esetleg bob.zxr tudja ő használta mostanában. A dropboxhoz még annyit hogy én nem démonként használom, hanem sima userrel indítom.
/etc/pacman.conf végén vannak, ha nincs ilyesmi akkor tedd be a fájl végére:
[archlinuxfr]
SigLevel = Never
Server = http://repo.archlinux.fr/$archUtána:
pacman -Syy
pacman -S drobpox -
Rimuru
veterán
Na most olvashatok sokat, nem szokott itt ennyi termés lenni míg nem nézek fel.
_Dumber_: Thunar-ban és alap Openbox-ban gond nélkül megy,
ezért nem is rakok fel "kész" disztrót.Decepticon: A francia tárolt felvetted nem? (onnan szedted a yaourt-ot) akkor nem kell szórakozni vele, ott megtalálható a dropbox is elég egy:
pacman -S dropbox (nálam ez van fent)bob.zxr: A nautilus-dropbox az csak a helyi menükhöz ad plusz (ha még mindig úgy működik ahogy régen)
korobi: Nem tudom ArchBang milyen telepítőt használ, ha kézzel meg tudod csinálni akkor itt van ez.
-
Rimuru
veterán
Én 64bites rendszert raknék fel. Van különbség annak ami ki is használja.
Piros azt jelenti hogy régi a csomag (van újabb verzió belőle, jelen esetben ez a Gnome 3.12), a jobb oldali oszlop "Flag Date" írja hogy mikor jelölték réginek. Azt hogy mikor kerül be nem tudom de ha nem lesz gond akkor hamar.
-
Rimuru
veterán
Szerintem semmi gond nincs a stabilitással, frissítésnél is egyszer volt gond (2012 március végén), hiba volt a videó driverben, egy downgrade megoldotta. Én csak ajánlani tudom, Debian alapú disztróknál is ugyan úgy lehetnek stabilitási problémák.
Siriusb: Aki ma GPT-t akar használni nem hiszem hogy XP-t rakna mellé, Win7-ről meg nem tudok nyilatkozni nem ismerem.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1048 üzenetére
Valami ilyesmi nem lenne jó? Nem tudom openbox alatt menne-e így, esetleg instance helyett class, bár meg is szívathat ha Chromiumot használsz (feltéve hogy Openbox alatt átrakná a Flash playert teljes képernyőn, awesome megcsinálná), vagy név alapján (name="").
<applications>
<application instance="exe">
<position>
<monitor>2</monitor>
</position>
</application>Siriusb: Mit nem szeret már megint a Windows (vagy Linux) hogy nem raknád GPT-re együtt a kettőt?
Iscariah: MBR esetén kiterjesztett partícióval nem nagyon ér hátrány, GPT-nek addig nem látom értelmét míg valós hátrány nem ér belőle.
-
Rimuru
veterán
Elvileg programspecifikusan letiltja a power managert szóval jó lehet a filmnézős gondra. Annyira nem néztem meg a szkriptet de megőrülnék ennyi értesítéstől.
Röviden: Lemented a szkripteket a másodikat meg elindítod miután beírtad az első elérési útvonalát (és futtathatóvá tetted)
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
quailstorm #935 üzenetére
Ha kell DE akkor szerintem jó az LXDE, de ott van simán az Openbox, vagy Awesome és keresel valami alkalmazást amivel tudsz úgy keresni ahogy akarod (csak nem a menüben jelenik meg hanem futtatod külön). Emlegettem korábban már itt is (vagy PH-n másik Linuxos topicban) valami keresős dolgot, szerintem Siriusb tudni fogja ő rémlik vele kapcsolatban. Én awesome-os modult használok tabulátoros kiegészíts megy nekem az elég.
-
Rimuru
veterán
Közben publikáltam az ígért bejegyzést. [link]
-
Rimuru
veterán
Még annyit megjegyeznék hogy a Syslinux is működik EFI alatt, csak akkor nem járható út a multiboot. Csinálok egy Logout bejegyzést hogy én hogy telepítettem, több segítséget nem tudok adni nekem ez működött.
Siriusb: Ezt használom mióta eszemet tudom.
Na jó mióta létezik előttem meg nem is kellett.
Az is jó hogy az ISO-t Grubból indítom így jó gyors.
-
Rimuru
veterán
Fentebb de a gummiboot telepítése előtt kimaradt a chroot. Ja és ha már live és formázod is akkor kimaradt az fstab generálás ott is jó UUID alapján (genfstab -U /mnt > /mnt/etc/fstab [vagy ahová csatoltad])
Például a blkid parancs kiadja.
Ott a t-vel tudod megváltoztatni a partíció típusát.
-
Rimuru
veterán
Közben sikeresen megvolt az első UEFI-s telepítésem, annyira nem is gáz.
-
Rimuru
veterán
Én ezt használom (kicsit átírva).
-
Rimuru
veterán
Nézegettem arra is, de én se tudok rájönni. Eddig 69°C volt a max amit láttam lecsukva meg alapból nem hagynék itt olyan dolgot.
EarL 007: Ez is eszemben volt, ezért Grubban beállítottam egy Ubuntu ISO-t és ott meg van oldva hogy csak elsötétül (utólagos beállítás után). Kicsit nézegettem az ottani configokat de sok bennük a szemét.
-
Rimuru
veterán
Nagyon elkanyarodtunk, senkinek nincs ötlete? [link]
-
Rimuru
veterán
Nem kell sok csicsa, bash megfelelő, gtk témát találtam ami egy kis átalakítás után "tökéletes", awesome beállítva, témát csináltam hozzá, cli applikációk is megvannak. Mindent a korábban leírt dolgokkal pillanatok alatt visszarakok.
(listából telepítés, home mappa mentés, stb.)
-
Rimuru
veterán
válasz
#19617792 #723 üzenetére
Már 1 óra alatt simán használható az a rendszer amit csinálok, sőt még közben is lehet akár filmet nézni.
A lényeg az alaprendszer, utána kell egy driver plus mplayer egyik terminálon azt csinálok amit akarok a többit fut telepítés stb. Most volt több idő, de csak a laptop miatt ide több dolog kell mint asztalira, ja meg mikor kijöttem a gyakorlatból pár hónap XP után.
-
Rimuru
veterán
Csak Live ismerkedés volt, nem fogott meg jobban mint a Cinnamon vagy az alapjuk a Gnome Shell. Ha jó az Openbox minek más? Alapból a Gnome shell miatt váltottál nem? szerintem elég hasonló élményt hoznak ezek is. Amúgy meg puding próbája az evés.
Ja és KDE ha DE-ről beszélünk (
vagy LXDE).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest