Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• klarkzone

tag

Sziasztok, 2 hónapos Redmi Note 4-em van, a 2/16-os változat. Szakértő segítségre lenne szükségem.

A probléma a következő: A fő mikrofon tönkrement. Ezt úgy vettem észre, hogy nem hallottak, és a hangrögzítő se vett fel semmit, csak halk zajt. Elkezdtem levelezni az eladóval, aki javasolta, hogy visszaküldés helyett cseréljem ki én a mikrofont. Meg is rendeltem. Persze ez esetben ugrana a garancia...

Míg várok a panelre, rendszeres használat alatt egyszer csak megjavult, és tökéletesen működött a mikrofon. Aztán megint semmi, aztán 1 hét múlva megint... És feltűnt, hogy mindig a szabadban javul meg. Mivel tél van, a hideg időre gyanakodtam.

Indult a kísérlet, mikrofon nem vesz fel semmit, be a hűtőbe, fél óra után tökéletesen működik. Na hagytam, hagy rögzítsen 11 órán keresztül, mikor leállítottam, még mindig tökéletes volt. Aztán mikor azonnal újra felvételt akartam csinálni, megint semmi. Szoba hőmérsékleten egyszerűen nem működik a mikrofon.

És itt az igazi kérdés, valóban a mikrofon a rossz? Neki álljak kicserélni? Küldjem vissza gariztatni?

A garancia érvényesítése lenne a legkényesebb, hiszen vissza kell küldeni Kínába, ott vagy javítják vagy cserélik, de a visszautat is nekem kell fizetnem, ráadásul az eladó riogat 20$-os javítási költséggel, holott a készülék már 1 hónap után hibás volt, sőt valószínűleg már a kezdetektől fogva.

• klarkzone

tag

válasz oris #1877 üzenetére

Hát az valamilyen feszültség eséstől van, lehet az aksi már nem bír nagyobb áramfelvételt, vagy pont valamely "alkatrész" meghibásodásából adódó zárlat indítja újra a telefont, találkoztam már olyan HTC-vel ami a 2G-3G váltásnál újraindulgatott... Amit csinálni tudsz, hogy kizárod a cserélhető alkatrészek hibásodásának lehetőségét: Aksi, SIM, SD-kártya. Asszem a fejlesztői lehetőségeknél van hibakeresés mód, ahol tudsz manuális hibakeresést végezni, a mobile uncle tools-szal is tudsz tesztelgetni stb.

Új hozzászólás Aktív témák