- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Pár napra visszatértem miui-ra (4.4.4) és miután visszatettem a lineage-ot(7.1.1) már nem kompatibilis az eszközömmel a pixel launcher. Másik google fiókkal is próbáltam akkor is azt írja hogy nem kompatibilis... Mi a fene lehet ez?
Redmi 1S -
attilav2
őstag
A giroszenzort (giroszkópot) használó alkalmazásra jó példa az LG webOS Magic Remote (Fejlesztő: LG electronics russia r&d lab), akinek webOS-es tv-je van kipróbálhatja, ahogy a telefont mozgatjuk úgy mozog az egér a képernyőn. Az alkalmazás az első indításkor fel is hívja rá a figyelmet hogy ha nincs giroszkóp a telefonban akkor használjuk a kijelölt érintőpárnát a telefon kijelzőjén az egér mozgatásához.
A Redmi 1S-ben van giroszkóp, és szépen mozog a kurzor a tv-n ha mozgatom a telót, ellenben a huwawei g300-amat hiába mozgattam nem mozdult meg a kurzor, abban nincs giroszkóp.
-
attilav2
őstag
válasz
cappa72 #4984 üzenetére
Ha csak a mauihoz használnék virtuális gépet akkor is elhalálozhat a teló?
Csak az nvramot piszkálja ez meg nem akkora adatmennyiség mint egy teljes flash, kisebb a kockázat. Főleg a mauihoz nehezebb a feldrájverezés, ezért is lenne előnyösebb egy jól bekonfigurált virtuális gépet csinálni. Amit le lehet menteni, és egy teljes win újratelepítéskor gyorsan fel lehet húzni, illetve a virtuális gépet akár máshova másik gépre is el lehet vinni ha ott van szükség mauira. -
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #4981 üzenetére
Persze van rájuk recovery, de nagyon sok ROM csak flashtoolos verzióban érhető el.
Az szerinted hülyeség lenne hogy virtuális gépbe felállítani egy XP-t vagy Win7-et, feldrájverezni flashtoolhoz mauihoz? Az usb-t át lehet adni a vendég operációs rendszernek. Így nem kellene teleszemetelni a rendszert driverekkel. -
attilav2
őstag
válasz
include777 #4979 üzenetére
Qualcomm-on az esetek nagyrészében nem flashelő programmal hanem recoveryből megy a frissítés, meg a főzött romok felrakása is, nem kell flashtoolokkal bohóckodni, persze vannak kivételek.
Az nem tetszik az mtk-ban hogy szinte mindent flashtoolal kell feltenni, több a hibalehetőség macera stb, észnél kell lenni. Míg snapdragonnál -ha nincs lezárva a bootloader, agyontitkosítva minden- akkor félálomban is kockázat nélkül lehet romot cserélgetni. Sajnos a gyártók az idő előrehaladtával egyre jobban lezárják a készülékeket, és egyre macerásabb a romcsere. Sajnos a xiaomi is rálépett erre az útra -
attilav2
őstag
Redmi 1S-re két külön IMEI mentési módszert is találtam:
Ez az egyszerűbb: (le van írva a visszaírás módja is)
[link]
és van ez ami több partíciót is ment:
[link]Ahogy a fórumokat olvasgatom qualcommon jóval ritkább az IMEI vesztés mint MTK-n. Nekem sem volt még IMEI vesztésem. Mondjuk lehet hogy ehhez az is hozzájárult hogy mindig megbízható helyről töltöm a ROMokat (XDA Modaco), needrom meg 4pda nálam szóba sem jöhet.
-
attilav2
őstag
Gondolkodom egy Vernee Thor-on, mert az ára nagyon csábító, ugye abba 3GB ram van, a redmi 1s-be csak 1GB. De ahogy látom mediatek platformon ROMolni jóval kockázatosabb. Flashtool-lal vissza lehet tenni a gyári romot viszonylag könnyen, de ha az imei és a mac címek törlődtek akkor azokat igen nehéz az nvram ba visszaírni, legalábbis az itt olvasottak alapján.
Ha van egy komplett mentésem és megvan mindkét adatbázis akkor snwriterrel könnyebben visszaírható az imei mint mauival?Eddig csak qualcomm-os telókon ROMoltam, vodafone845, huawei g300, most meg a redmi, de olyan még nem fordult elő hogy az imei vagy valamelyik mac elszállt volna.
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #4972 üzenetére
Akkor azért nem olyan népszerű az snwriter mert mindkét adatbázist nem minden letölthető gyári rom tartalmazza? Lehet olyan mentést készíteni ami mindkét adatbázist tartalmazza?
Az snwriterhez ugyanúgy meta módba kell billenteni a telót?
A wifi és bluetooth mac címek is ugyanúgy lementhetőek mint az IMEI? -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3700 üzenetére
El nem hiszitek mi volt a megoldás!
Kevés volt a szabad hely a belső tárterületen, ezért nem tudta létrehozni a Calendar Storage-t. Töröltem a felesleges képeket és csináltam 1.8gb helyet. Pillanat alatt túllendült a Calendar Storage létrehozásán. Most sikeresen bebootolt a legújabb AOSP. -
attilav2
őstag
válasz
svgyula #3701 üzenetére
Természetesen mikor gapps nélkül próbálkoztam teljes wipe volt, rom újratelepítéssel. Ekkor is molyolt a "Calendar"-ral indításkor, úgyhogy gondolom az AOSP calendar okozza a gondot a romkészítő hanyagsága miatt. Ezt kellene kitakarítani a romból, ennek semmi köze a gapps hez.
Feltettem a CM13-at, azzal nincs ilyen gond. -
attilav2
őstag
Sajnos a TechExcheibo féle AOSP rom hibás, google apps telepítése nélkül is elakad a "Preparing Calerndar Storage" résznél. Kár
Pedig jó kis rom, a régi verzió még működött.
Esetleg van tippetek hogy mit kellene törölni a romból ahhoz hogy működőképes legyen? Hogyan lehetne megtalálni ezt a "Calendar" appot? Ez az AOSP calendar app ha jól sejtem? TWRP-ben van fájlkezelő, de hiába töröltem a /system/app ból a calendar nevű apk-kat, a hiba maradt. Esetleg nem valami "first boot" rendszerindító scriptbe van beleírva a "Prep. Calendar Storage" ? Ki lehet onnan szedni? Hol keresgéljek? -
attilav2
őstag
Próbálom telepíteni ezt a romot redmi1s-re: [link] A rom fel is ment, azonban a Gapps nem akar, akármelyikkel is próbálkozom(Banks dynamic, opengapps pico), mindegyik elakad rendszerindításnál a "Preparing Calendar Storage" résznél. Mit lehet ilyenkor tenni? Rágoogleztam de csak annyi tippet találtam hogy factory reset, de ez nem jött be, a probléma fennáll.
-
attilav2
őstag
Rákerestem a googleban a maui meta 3g-re, ami az itteni hozzászólások szerint véglegesen visszaállítja az imei-t, első találatok közt volt egy hivatalos miui fórum téma ahol letöltési link és leírás van hozzá. íme:
[link]
Remélem hasznotokra válik. -
attilav2
őstag
Kis kiegészítés, szintén régi cikkek
Exynos chip out, Broadcom is in for the Samsung Galaxy S II Plus and Grand Duos"Broadcom's design is a true system-on-a-chip, too, as it has an integrated 21 Mbits HSPA + radio,"
Azt írja hogy valódi SoC, de hogy mit integráltak bele a rádión kívül azt nem részletezi.
Itt bővebben ír róla [link] már 2011-ben tudta a glonass-t. -
attilav2
őstag
Ezeket dobta a google a "telephones with Broadcom SoC" kifejezésre, legtöbb találat router vagy settopbox,
de azért van pár releváns:
[Broadcom Wins a Samsung LTE Phone]Broadcom outs Jelly Bean-optimized budget SoC with dual-core ARM processor, HSPA+
Igaz ezek régiek.
-
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1325 üzenetére
Persze a Broadcomhoz azt is hozzá kell tenni hogy általában az (leg)olcsóbb készülékekbe teszik, és lehet hogy a legalja leglassabb SoC-al találkoztál csak. De biztos vannak erős vasaik is. De a legalja brcm SoC gps képességei is valószínű hogy jobbak mint az mtk 657x 658x 659x.
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1321 üzenetére
Na most akkor ehhez képest egy Snapi:
Van maga a SoC. Van hozzá egy külső multifunkciós IC, amiben van BT/Wifi/FM stb. Ez többnyire Atheros vagy Boardcom.
Na de akkor itt pl a Broadcom helyből előnnyel indít a mobiltelefonos SoC-ok terén mert neki házon belül van a wifi modul, de gondolom a többi is. Bár én csak samsungokat láttam ami broadcomos de az elég sok van. A marvell nem tudom hol tart integráltság terén. Elméletben akkor a Broadcom SoC vetekszik az mtk-val integráltság terén, de mégsem elterjedt a kínai gyártóknál, ez érdekes, sajnos sok minden nincs fenn a neten magyarul a SoC ökoszisztémákról, angolul meg nem tudok jól. Ha tudsz a Broadcom telefonos SoC ökoszisztémáról akkor írj arról is, elméletben egy jó alternatíva lehetne az mtk-val szemben főleg hogy a gps is jobb, de a kis sárgák mégsem használják, vajon hol bukhat el a dolog?
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1318 üzenetére
Mert nem tud. Nincs implementálva az általuk használt kódban. Az újraírás pedig drága...
Mert az mtk-ra akkor ezekszerint nemnagyon kell megírni semmit, lehet hogy mindent készen kapnak az arra fejlesztők? Mondjuk az mtk-nak van kamera meg fm rádió alkalmazása, és a legtöbb mtk-s telón ezek vannak fenn. Lehet hogy magát a ROM-ot is nagyrészt az mtk írja meg a gyártó helyett?? A többi SoC-nál meg dolgozni kell vele és azt már nem vállalják be a kissebb gyártók?
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #974 üzenetére
illetve ha megnézitek pl. az MTK SoC mellé adott a standard kernel és a 3 fő eszköz (újabban 4) drivere KÜLÖN tőle: lcd, első és hátsó kamera, akku... és ezzel kész is az "egyedi" teló! Miért? Az NVRAM-ban van a RF rész, ami a ház kialakításában fontos, tehát a formaterv fontos része az antennák miatt. Ugyan így a hangért felelős részek is itt bújnak meg, tehát a külső-belső hangszórók is innen élednek! Szintén a formaterv miatt! Hol vannak a ledek? Hát na ná: az NVRAM-ban. Megint a formaterv... és: az lk.bin-ben a többi ami a külsőért felel: kijelző, elő és hátlapi kamera, akku.
Eredmény: nem kell a suffni gyártónak érteni hozzá! Vagy azt hiszitek van mérnökség minden klóngyárban? Oh, dehogy van!
Akkor a kis kínai gyártók ezért használnak szinte csak és kizárólag mtk-t? De úgy is lehetne fogalmazni hogy az a gyártó aki csak mtk-t rak a készülékeibe az sufni, mert a tervező mérnököket nem tudják megfizetni ami pl egy snapdragonos készülékhez kellene?
Akkor elvileg a Cube is sufnicég ami a wayteq-el partnerségben áll, mert kizárólag mtk-t használ, de ugyanez igaz a ThL-re is. Miért nem rak akkor pl a ThL meg a Cube az exportra szánt készülékeibe az mtk-hoz hasonlóan olcsó Marvell meg Broadcom SoC-okat? Sokkal kevesebb panasz lenne a gps-re. -
attilav2
őstag
válasz
kelzsoca #1301 üzenetére
Hát ha a forrást nem is, legalább a kernelkonfigurációt kiadhatnák, hátha ezt el lehetne érni, és akkor ez alapján az android one forrással lehetne valamit kezdeni. Pl t6s re vagy t6pro ra cm-et fabrikálni, bár lehet hogy kellene egy 6592 forrás is, lehet hogy az is megvan valahol.
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #1297 üzenetére
Jó, akkor vegyünk egy nem One-os 6582-es telót, mondjuk a honor 3c-t. Veszed az ebből a forrásból fordított, elvileg csak android one kompatibilis kernelt, elvégzed a módosításokat a grafikus felületen hogy az menjen a 3c HD felbontásával, kikukázod valamelyik 3c-s 4.4 romból a kijelző drivert és beilleszted a kernelfába. Megpróbálod bebootolni az így portolt cm-et, szerintem el fog indulni, csak nem fog minden működni, és ha már elindult akkor lehet koncentrálni a nem működő dolgokra. Szóval mi lenne ha az android one kernelkonfigurációjával próbálkoznál, gondolom hogy van, és ezt a tapasztalataid alapján módosítanád? Azért hoztam fel példának a honor 3c-t mert a bootloadere nyitható.
Persze ezek csak feltételezések részemről hogy így megoldható a portolás, nem vagyok fejlesztő. -
attilav2
őstag
Sziasztok!
Az android one project kapcsán a mediateknél megindult valami! Android one mtk 6582-es telókra elérhető a cm11! [link] és innen tölthető: [link] Egyelőre android one és Xperia L modellekre.
Kernelforrás: [link]
Github device tree: [link]
A leírás szerint a használatához nyitott bootloader szükséges. Android One teló pl a nemrégen tesztelt Karbonn Sparkle V.Várnám kelzsoca cappa72 keeperv85 véleményét, hogy android one-on kívül más mt6582-es telefonokra jelen forráskódok birtokában portolható e ez a CM? Vajon eljövőben a mediatek telefonok kánaánja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest