- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Fura dolog történt ma a telefonomon (Xperia Neo). Megjelent a panelen egy ikon, lehúzva az értesítési sávot azt láttam, hogy egy akkumulátor-élettartammal kapcsolatos frissítésre figyelmeztet. Gondoltam biztos egy frissítés, rányomtam, kérdezte, hogy letöltheti-e a szoftvert, itt már kicsit gyanús volt a neve miatt - Super Battery Charger - de kíváncsi voltam hogy került ennek az értesítése a telefonomra mégis, így letöltöttem, elindítottam és egyből akarta is küldeni az emelt díjas SMS-t a +3691-333-5705-ös számra... de ez le van tiltva pont ennek kivédése miatt. Megnéztem avast!-tal, szerinte ez egy Android:FakeDoc-G[Trj] trójai. Rákerestem Google-ben, először a trójaira, értelmezhetőt nem találtam, utána a számra, az meg automatikus emelt díjas SMS fogadás hetente négyszer. Namost mást nem talált a telefonomon az antivírus, ahogy korábban sem, ezért sem gyanakodtam elsőre. Mégis hogy kerülhetett fel az értesítés egy szoftverfrissítésnek álcázva, ha nincs egyéb malvare sem a telefonon, sem a microSD-n, illetve minden program a Marketből származik, mindegyik legalább 100.000-es letöltésű és legalább 4 csillagos? Hogy szivárgott be egy trójai anélkül, hogy lenne trójaiként azonosítható szoftver a telefonomon?
Még jobb kérdés, ha fertőzött a telefonom, de az antivírusok (AVG, avast!, Zoner) nem látják, hogy derítem ki, hogy mi tud ilyet? Megjegyzem az elmúlt hónapban nem telepítettem új szoftvert (leszámítva az Akasztófát, meg a Go Launchert és pár Go kiegészítőt hozzá, amik fent voltak egy napig az iszonyú RAM-zabálásuk miatt).
Ja és amit csak ez után vettem észre, hogy egy kék hátteres és sárga csillagos parancsikon jelent meg az egyik készenléti képernyőn, elhúztam onnan törlésre, mire kiírta, hogy az az Android rendszer. De ha elindítottam, akkor ahhoz a trójaihoz akar vinni böngészőn keresztül. Végül töröltem a képernyőről, a teljes alkalmazáslistában viszont nyomát se találtam hasonlónak. Valami tehát még mindig van a telefonomon. Tapasztalatok?A telefonom telenoros, nincs root, a bootloader zárt, az op.rendszer pedig az eredeti legfrissebb telenoros verzió.
Aktív témák
- Revolut
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Microsoft Excel topic
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest