- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez, így, ebben a formában nem teljesen igaz. Egyrészt a több, mint 2éves SGS2 -m már nem számít modern készüléknek, de tudja az 5GHz -et. Olvasd el, amit korábban írtam! Mivel a routerem tudja a párhuzamos duált, ezért teszteltem úgy, hogy a küldő és a fogadó is 2,4GHz -en volt és úgy is, hogy az egyiket 5GHz -en csatlakoztattam. Bizony, nagyon nem mindegy. Ezért kellene a párhuzamos duál és az ac szabvány. A 150mbs pedig csak elméleti. Nem tudom, hogy ez a kütyü milyen veszteséggel dolgozik, de a belső antennás miniPC -knél sajnos, nagyon komoly a veszteség. De ezt az egészet át lehetne hidalni egy olyan mikro usb porttal, amihez ha lan adaptert csatlakoztatunk, akkor automatikusan átáll. Filléres tétel, és a szoftveres rész is megoldott.
-
LonGleY
veterán
Egyszerű, ha egyszer már programozásra kerül a dolog, fogja magát és akkor nem értelmezi a százalékot, miután bekapcsolt. Persze megint egy jó kérdés, hogy mi van akkor, ha egy pillanatra lekapod a töltőről. :] De mindegy, úgyis kvázi értelmetlen.
student: Az Android tud screenshotot készíteni billentyűkombinációval (nézd meg, hogy a te készülékeden hogy van). Illetve van egy pár böngésző, amihez tartozik képkivágó plugin (Boat, Dolphin). Ez jó akkor, ha csak a Mav startot akarod menteni, de most én is rámegyek a Bozek féle megoldásra. :]
-
petipetya
nagyúr
Korábban a Keepass-t használtam. Egy ideje viszont átálltam a Password Safe-re. Az adatbázist fel lehet tölteni a Dropbox/Drive párosra is, illetve a belső tárhelyre működik az auto backup is.
A Keepass alatt rájöttem, hogy a pc-s kliens számomra túlbonyolítja a dolgot, így arra nincs szükségem. Telón és gépen is Chrome-ot használok (a paranoidok most csukják be a szemüket), így nincs gondom a jelszavak szinkronizálásával sem.
-
LonGleY
veterán
PasswdSafe, szintén van PC kliense is (Password Safe).
-
törölt tag
Részemről LastPass. Azt írja, hogy kliens oldalon titkosítódik. PC -n Firefoxon kezdtem használni n+1 éve és hozzászoktam a kényelemhez. Emiatt kezdtem Dolphin -t használni Androidon. Létezik különálló alkalmazásként és Androidos Firefox addonként is, de egyik sem olyan jó, mint a Dolphin addon. Az majdnem olyan, mint a PC -s verzió. Androidon prémium account kell hozzá, de van kipróbálási idő (ha jól tudom, akkor 2hét). De ha PC -n belakod és úgy térsz át Androidra, akkor TitaniumBackup is tud segíteni a próbaidő "meghosszabbításában".
-
törölt tag
Hmm.. Ez érdekes. Az E-Robotnak külön lehet megadni az "alkalmazás elindult" és az "alkalmazás fókuszban" eseményt. Persze, egyszerűbb lenne magában az indított alkalmazásban definiálni a "profilt", csak akkor nem lenne univerzális. Tudom, hogy "Tasker topik", csak azért bátorkodtam itt kifejteni, mert itt nem a Tasker a lényeg, hanem egy Androidos készüléken, külső beviteli eszközről indítható, bármilyen művelet.
-
törölt tag
Nem tudom, "Taskerül" hogy hívják az "alkalmazás elindult" eseményt. E-Robotban ez egy parancs (Taskerben ezt hívják profilnak) kiváltó eseménye lenne, aminek bekövetkezéséhez bármilyen művelet rendelhető. Tehát az tulképp mindegy, hogy maga az alkalmazás "mit csinál". Lehetőleg minél kevesebb vizet zavarjon és magától álljon le. A lényeg, hogy az "alkalmazás elindult" eseményt az automatizáló érzékelje. Remélem, sikerült érthetően zagyválnom!
Ennek a project -nek nincs köze külső alkalmazás közvetlen indításához, az egy másik story.
-
fatal`
titán
Nem tudom, nem használok kiegészítő alkalmazásokat, mert nem automatizálok minden szart, csak rendszerfolyamatot, azt meg tudja alapból és átlátható formában rakja elém, hogy mikor mi történik, nem 3 lista között kell bogarászni.
Nem azt mondom, hogy jobb, mint a Tasker, csak sokkal kevésbé bonyolult és a legtöbb embernek megfelel. Persze, ha valaki már megvette a Taskert és használja, akkor felesleges az AutoMagic, a tasker ráadásul olcsóbb is, csak szerintem feleslegesen túl van bonyolítva.
-
LonGleY
veterán
Nem ellopják, hanem folyamatosan ott a potenciál, hogy belenézhet más is, amit én a személyes dolgaimnál nem szeretnék. Ha téged nem zavar, legyen a te dolgod - én ettől függetlenül felvilágosulatlan dolognak tartom. De direkt beszólni másnak ilyen troll szöveggel, az szimplán parasztság. Egyszer már kinyilvánították egyesek a
tudatlanságukérdeklődésük hiányát az ügyben, egy lejátszott kör. Ezen felül mit szeretnél még elérni? -
kovisoft
őstag
Az EDS fizetős változata és a Cryptonite tudja mount-olni a titkosított konténert, és akkor a többi program is eléri a benne levő file-okat. Ehhez root kell és fuse (filesystem in userspace) támogatás a kernelben. Ettől még persze nem ez a legkényelmesebb megoldás, de ha valóban szenzitív adatok vannak a telón, amiket védeni kell, akkor egyszerűbb módszereknél ez nagyobb biztonságot jelent.
-
air
nagyúr
Felhasználói alkalmazást a system partícióra nem lehet telepíteni! Alapértelmezett a data partícióra települnek. Az, hogy te átgányolod oda valahogyan, az egyáltalán nem rendeltetésszerű használat. Hogy ez vagy az az alkalmazás ott is működik, nem jelenti azt, hogy mindegyik fog. Ennyi. Ráadásul ha csak odamásolsz valamit, akkor még nem fog működni. Először írhatóvá kell tenni a systemet, és után az alkalmazás jogosultságait is megfelelően be kell állítani. Szóval nem csak annyi, ahogyan te leírtad.
-
törölt tag
Nos. Valóban lehet vele "ébreszteni", de az alap kérdés az időzített ébresztés volt. Ezt viszont önmagában nem tudja. Ezért kell egy automatizáló, ami tudja vezérelni. Mielőtt félreértenéd, igen, tudom, hogy tulképp nem kell hozzá automatizáló, mert egy broadcast üzenettel is lehetne aktiválni és azt is tudom, hogy ezt az ébresztést a routerben, a cron -nal lenne a legjobb megoldani, csak nem akartam ennyire belebonyolódni. Az is igaz, hogy ez a WOL egy önálló alkalmazás IS. Nem tudom, hogy a Taskerben ez hogy van, az E-Robotban van egy olyan menüpont, hogy külső alkalmazások. Vagyis a WOL aktiválásának paraméterezését E-Robotban állítom be és az E-Robot aktiválja a funkciót. Mégis, hogy a túróba lehetne ezt másképp hívni, mint hogy plugin, beépülő?
-
-
-
mcsm88
senior tag
Köszi!
Ezt jó tudni.#39628 LonGleY Nekem is így volt eddig (de most kipróbálom a TB-s módszert), és nem zavart.
Ha jött frissítés jelezte a play, én meg ráböktem, hogy frissítse. Nem akkora érvágás, hogy nem lehet egyszerre mindet. Úgysem szokot egyszerre sok jönni.Az sokkal jobban zavart, hogy az új skype-ok egy rakat fosok!
-
törölt tag
+1
Egyébként a SolidExplorer tud symlinkelni is. Ha van a telónak felhasználói tárhelye, ami ext -et használ, akkor a belső tárról bármit át lehet linkelni. Persze mikroSD -re is működik, csak FAT -ra nem lehet linkelni.Egy-két játék miatt nem kell link2sd.
Balinov:
Ez neked is szól. Fölösleges küzdeni ezekkel a DLNA -streamekkel. A SolidExplorer kezeli az SMB -t is. Ingyenesben ott a TotalCommander a Lan pluginnal. Én is ezeket használom (NSA210 és 310 -em van). -
törölt tag
Az igaz, hogy amit az egyikben egyszerűen meg lehet oldani, azt a másikban nem biztos. Amit én kerestem, azt akkor a Tasker még nem tudta. Ami viszont eddig nekem hiányzott a robotból, azt megírtam szép anyanyelvünkön a fejlesztőnek és Ő beépítette nekem a kért funkciót. Ez a lehetőség pedig végképp nem lesz soha Tasker feature.
-
törölt tag
Önmagában nem csinálhatja, pl. mert a Tasker nem kezeli a feladathoz szükséges hardvereket. Azokat a rendszer kezeli, a Tasker csak leírja neki, hogy mit akar. Egy robotparancs XML -jében látszik maga a kérés, de úgy látszik, a Tasker másképp müxik. Ez az XML csak a paramétereket és a Tasker parancsazonosítóit tartalmazza. Műveletileg a 118 -as számú kódra hivatkozik. Gondolom, ebben van leírva, hogy mit is szeretne pontosan a rendszertől.
-
törölt tag
LordRajZoL:
Köszönöm!
Bozek:
De gondolom, ezt nem a Tasker csinálja, hanem meghív hozzá valamit. Mi van ennek a Tasker -parancsnak az XML -jében? Ott biztos, hogy szerepel az, hogy mit hív meg hozzá, vagy milyen activity -t indít. Azt robotban is ugyanúgy meg lehet hívni. Nagy csodák nem lehetnek, hisz minden program ugyanazokból az összetevőkből építkezik. -
törölt tag
Ez régen volt. Akkor még nem tudta a Tasker és sztem az Elixír sem volt plugin. A Tasker esetében az Elixír valóban külső alkalmazás, de a robotnál nem nevezném annak, mivel ugyanabban a koponyában születtek és sok funkcióban támaszkodnak egymásra. Pl. a robot az Elixír2 system addonján keresztül tud rendszeralkalmazásként funkcionálni.
Mire való ez a HTTP GET? Megjelenít egy weboldalt? Mert az tulképp egy egyszerű intent, ami egyéb szűrő és kapcsoló nélkül használva, meghívja az alapértelmezett böngészőt. INTENT_ACTION_VIEW, aminek a data paramétere a weboldal.
Overlay van (mint korábban írtam, már pozícionálható). A másik kettőt nem tudom, mert pontosítani kéne, hogy mire is gondolsz. Az Elixírnek ugyanis van egy részletesen konfigurálható widget funkciója, amire szintén támaszkodik a robot. Én ezt szoktam még megbolondítani a Floating Widgets -el, ami Tasker plugin, tehát a robot is kezeli. Így szinte azt jelenítek meg, amit akarok. -
törölt tag
Ha ismered mindkettőt, akkor máris nagyobb rálátásod van, mint nekem. Írnál példát? Kíváncsi vagyok, hogy mit nem lehet ezekből az Android építőkockákból összerakni. Amikor még nem volt robot, akkor kerestem olyan automatizálót, ami töltőcsatlakoztatási eseménynél meg tudja különböztetni a töltéstípusokat. Kérdeztem a Tasker topikban, de azt írták, hogy nincs ilyen lehetőség. Akkor az Elixír már meg tudta különböztetni. Így a robot is. Az USB -eszköz azonosítást, a fájl létezik paramétert, az értesítő pozícionálást és még néhány funkciót én kértem a robotba és gyakran órákon belül kaptam a kért funkciót tartalmazó tesztverziót. Szvsz ha vkinek hiányzik vmi és Androidon az lehetséges, akkor azt Tamás bele fogja neki építeni és ha rendben működik, akkor az a köv. frissítéssel mindenki megkapja.
-
Narxis
nagyúr
Én eléggé csodálkoznék ha benne lenne vagy pedig korábbi verziókban volt vagy pedig újabbakban van benne. Azért csodálkozok mert tényleg érezni a különbséget ha bekapcsolom persze nem kell valami hihetetlen változásra gondolni hiszen a jetAudio már korábban is a jó EQ-ról és Hangeffektekről volt híres, pl. BBE Viva stb. fejlesztése.
-
törölt tag
Szerintem Gipsztigris nem így értette. Hogy őszinte legyek, olyanról még én sem hallottam, hogy egy kikapcsolt PC -t, külső hardver nélkül, távolról be lehetne kapcsolni. Itt szerintem egy alapvető félrértésről, tévhitről, értelmezési különbségről van szó. A gép nem = oprendszer. Attól, hogy az oprendszer le van állítva, a gép nincs kikapcsolva. Valaminek kell "figyelni" a hálózat felől érkező utasítást. Ha viszont maga a gép van kikapcsolva, akkor nem érzékelhet semmilyen utasítást, tehát nem ébreszthető. Legfeljebb úgy, ha alapbeállítása, hogy áram alá helyezve bootol. Létezik olyan eszköz, ami hálózatból vezérelhető és relét kapcsol, vagyis áram alá tudja helyezni a PC -t. Még Androidos program is van hozzá. De ez egy más kategória, nem az itt tárgyalt WOL.
-
róland
veterán
-
smileismarci
tag
-
chab7
addikt
Pl azért mint nekem. Zenei slágerlistákat gyűjtök, és ezek ugye hetente frissülnek. A gépen szoktam ezt hetente lementegetni, de előfordul pl nyaraláskor, hogy nincs nálam gép. Na ilyenkor jól jönne ha le tudnám menteni az oldalakat, amit majd otthon bemásolnék a helyükre a gépen.
A fentebb javasolt dolgot próbáltam - már ajánlottátok itt - de az fizikailag nem menti az oldalt, és amint frissül már csak a frissebb változatát érem el az oldalnak. -
törölt tag
És ha letölteted vele az összes cikket? Avagy Press megnyit, akkor sync-el egyet, majd download read items elé pipa. Megnyitod az All feed-et, majd az előbbi képen az utolsó ikon (pipa lefelé: read all).
Csak további tipp, de szerintem jó helyen járunk. Csak nem tűnik olyan kényelmesnek, mint a te elképzelésed (sync WiFi-n óránként és download all).
-
törölt tag
Press App - Review
Offline mode: 2:47 - 3:03 -
-
chab7
addikt
Baromi jónak néz ki ez a pocket. Amit ezzel mentek telón az akkor az adott állapotában mentődik le ugye?
Mert heti zenei listákat szoktam gépen lementegetni, de akkor telefonon is tudnám ezzel ha megőrzi az adott állapotot és következő héten az oldal tartalma ha megváltozik akkor nekem meglenne az előző heti állapotában is az oldal lementve. (Pl nyaralásnál csak lementegetem telefonon mondjuk 2 heti anyagot, otthon meg azt a 2 heti anyagot - és az aktuális azóta 3. hetit is - szépen egyben le tudnám menteni a gépre). -
saphancs
aktív tag
Hát én nem találtam benne? Meg nekem az volt a fontos, hogy itthon kényelmesebb tableten olvasnom, míg útközben a teló a jobb, és nem szerettem, hogy mindig keresgetnem kellett, hogy hol tartottam a másik eszközön. Végül a google play book lett a nyerő. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!!
-
bacus
őstag
Nincs köze a vpn-nek (legalábbis nem úgy), ahhoz, hogy eszi v. nem eszi a forgalmat.
A router van felprogramozva úgy, hogy az ott rendelkezésemre álló wifi (mint kempingvendég), és kikötő free wifi (amire szintén rálátok), ill. mobil adatkapcsolat közül merre terelje a különböző dolgokat.
Elsődleges szempont, hogy nekem kell a net, mert ez a feltétele, hogy dolgozni tudjak, (a munka meg annak, hogy több hetet szinte folyamatosan a parton legyek). Ezért a notebookom az a mobilnetet használva vpn kapcsolatban van az irodámmal, azaz minden forgalom a mobilnetet terheli, gyors (elvileg), ráadásul elérem könnyen és gyorsan az ügyfelim szervereit, mert mindenhol az irodai fix ipvel engednek be.
Nem igy az egyéb eszközök, gyerekek tabletje, telefonjai, stb, ahol a 30gigás csomagnál megengedtem, hogy minden normál forgalom a mobilnetet használja (facebook, tippmix, és még ki tudja mit nézegetnek), mig az összes egyéb letöltés, online film, youtube az a két elérhető wifi közül azt használja, amelyik épp működik, azaz az nem fogyasztotta a mobilnetet, de előfordult, hogy mig a googliban vigan keresett, vagy akár a youtube-on is, magát a filmet már nem tudta megnézni, mert a wifis net kapcsolatok egyike sem ment.
(mielőtt megkérdezed összesen 3 wifit használok a nyáron 1. ami AP és az én eszközeim kapcsolódnak fel rá, 2. ami kliens és kemping netje felé átjáró, 3. szintén kliens és kikötő felé átjáró. +1 mobilnet stick is rá van csatlakoztatva a routerre, igy összesen 3 bejövő wan kapcsolat van, amit wifin szórok szét a saját eszközeimre.)
Remélem igy már érthető. Ezt én még más (nem mikrotik) soho eszközökkel (többel sem) tudtam eddig megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest