Hirdetés
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Az RSR Porsche Design is csatlakozott a Magic8 szériához
- Határozatlan időre kiszáll az Asus a mobilbizniszből
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Köszönöm mindenkinek! A lényegi kérdés pont az, amit hunfatal tett fel (Cursor oldal), a SektorFlop által feltett (query oldal) sem triviális, de ott működtek a teljes nevek.
Az elméleti kérdés érdeklődőknek továbbra is fennáll
: miért dob exception-t, ha a Cursor oszlopaira teljes névvel akarok hivatkozni ((azt a választ, hogy azért mert nem teljes névvel azonosítja az oszlopokat, már tudom, de: miért van így??)) ÉS ha exception-t dob (a log-ban piros sorok), akkor hogyan mehet tovább? Na de ez csupán filozófia.A konkrét kérdést így próbáltam ki:
String[] projection = new String[] {
BooksTable.FULL_ID,
AuthorsTable.FULL_NAME + " AS N ",
BooksTable.FULL_TITLE + " AS T " };
CursorLoader cursorLoader = new CursorLoader(getActivity(),
BooksTable.CONTENT_URI,
projection,
BooksTable.FULL_SEARCH + " like ? ",
new String[] { "%"+filterString+"%" },
AuthorsTable.FULL_NAME + " COLLATE LOCALIZED ");ahol:
case BooksTable.DIRID:
// Set the table
queryBuilder.setTables( BooksTable.TABLENAME +
" LEFT OUTER JOIN " + AuthorsTable.TABLENAME +
" ON " + BooksTable.FULL_AUTHOR_ID + "=" + AuthorsTable.FULL_ID );A FULL_ jelenti a teljes azonosítót table.column formátumban. Ellenőrzés log-ban:
"Cursor cols: " + Arrays.toString( data.getColumnNames()
Eredménye:
Cursor cols: [_id, N, T ]Vagyis: az AS a cursor oldalon is működik! Arra persze figyelni kell, hogy egy _id oszlop maradjon! Én egyébként ezt megkerülve minden oszlopnak más nevet adtam előtte, ill. a két _id-t (csak ellenőrzésre kellett) oszlopszám alapján kérdeztem le. De ez a módszer sokkal jobb ((és ezt a problémát nem találtam még sehol a neten, biztos mindenki rögvest tudta...))
SektorFlop! Az nagyon jó hír, biztosan fogok még kérdezni ezret. Egy egyszerű adatbáziskezelőt készítgetek, próbaként könyvek/szerzők stb. feljegyzésével, de a végső cél egy beteg-adat kezelő alkalmazás.
Egy átfogó kérdésem rögtön lenne: nagy szükségem van export/import funkcióra. Kapcsolt adatbázisoknál van-e erre valami elegáns v. beépített módszer? Magamtól úgy terveztem megoldani, hogy exportnál a hivatkozott elem részeit is kiírom, importnál pedig megkeresem, van-e ilyen elem, és úgy hivatkozok rá, vagy ha nincs - létrehozom. A nem kapcsolt táblák már jönnek-mennek!((Ha esetleg valaki még meg tudná mondani, hogyan lehet a LogCat-ot vágólapra másolni az Eclipse-ben, akkor kissé könnyebben tudnám ide másolni a releváns részeket. A mentés/keresés/megnyitás/másolás egy kissé macerás...))
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Dell XPS 13 9310 - 13.4" FHD+ i7-1185G7 - 16GB - 1TB - Win11 PRO
- 5070
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series SE3 40mm Stairlight Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Hp Prodesk 600 G4/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 860 PRO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
: miért dob exception-t, ha a Cursor oszlopaira teljes névvel akarok hivatkozni ((azt a választ, hogy azért mert nem teljes névvel azonosítja az oszlopokat, már tudom, de: miért van így??)) ÉS ha exception-t dob (a log-ban piros sorok), akkor hogyan mehet tovább? Na de ez csupán filozófia.