Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• domel

tag

válasz lanszelot #5095 üzenetére

Nem fogadod meg senkinek a tanácsát. Az én tanácsom az volt, hogy tölts le kész működőképes programokat, és belezd szét. Totál kezdőként ne osztályokat meg eljárásokat hozz létre, hanem írd át egy működő program forráskódját úgy, hogy másképp működjön. Ebből fogsz tanulni. Én négy éve azt se tudtam, hogy egy android program hol indul el, két év múlva olyan sport trackert írtam futáshoz, hogy a Runtastic pontosságával vetekedett. És igen, itt lassan megy minden. Három hónapba telt mire rájöttem, hogyan lehet olyan háttérben futó alkalmazást csinálni, aminek még az sem számít, ha kilövöm az applikációt a task menüből. Szerintem jó programozó csak abból lesz, akinek a hobbija is a programozás. Az androidnak is annyi területe van, hogy nagy valószínűséggel senki nem fog neked segíteni, hiába van itt 10-15 profi, ők másban profik

• fatal`

titán

válasz lanszelot #5095 üzenetére

"Az csak kifogás hogy vki azért nem tud megtanulni kotlin nyelvet mert előtte nem tanulta meg a basic, c, c++, delphi...stb nyelveket profi szinten. Bármelyikkel lehet kezdeni, és minddel ugyanúgy akad el mindenki ha senkitől se kap segítséget."
    Ilyet senki nem is mondott. Az Android nem nyelv, hanem egy platform, api. De te még az OOP alapjaival sem vagy tisztában a hozzászólásaid alapján és azt egy Android tutorial sem fogja semmilyen szinten elmagyarázni, mert "előképzettség" (nem véletlen az idézőjel) kell hozzá. OOP alapok és némi Java. Persze ezeket is el lehet sajátítani rögtön az Androidon keresztül, csak tovább fog tartani. Úgy nem megy hogy hisztizel a fórumon.

"Mindenki iskolában tanul szakmát, ezek 2-4 évesek."
    Vagy nem. Tipikusan autodidakta módon tanulható szakma, ha érdekel és eltökélt vagy. És rengeteg fejlesztőnek nincs papírja. Statisztikák alapján ebben a szakmában vannak a legnagyobb arányban azok, akik vagy nem is jártak képzésre, vagy nem fejezték be.

"A programozók nem istenek, ugyanolyan szakma mint bármi más."
    Mégsem képes mindenki megtanulni, van, aki akkor sem ha érdekli. Ahogy vannak olyan szakmák, amiket meg én nem tudok megtanulni és nem is feltétlen érdekel. De elég magas lóról osztod az észt, ahhoz képest, hogy fogalmad sincs róla.

Új hozzászólás Aktív témák