- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8444 üzenetére
"ha lenne egy NAGY ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLÁZAT"
Nincs akkora monitor, amelyen normálisan, átláthatóan össze lehet hasonlítani 15 típusnál többet. Illetve az átlag embernek nem jó az, hogy ha túl sok alternatíva van, mert a legtöbben nem tudnak ezekről semmit, és dönteni sem lehet úgy, ha eléd tesznek 100 készüléket.
Biztos van jó pár készülék, amely belekerülhetett volna nyugodtan az írásba, talán még másikat ki is szorított volna. De hidd el, látom a statisztikákból, hogy nem jó egy ilyen írásnak az óriási terjedelem. Pl. édesanyám is beleolvasott, ő is azzal kezdte, hogy jó hosszú, mindet végig kell-e olvasni?(#8442) krain: Köszi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8441 üzenetére
Két oka van:
- mikor megírtam a cikket, még habokban nem volt egyik sem a szolgáltatónál, hogy mikor is lesz
- direkt azokat válogattam, amelyek megvásárolhatók kiskereskedelemben és nem csak szolgáltatónál van, mivel az emberek többsége nem feltétlenül venne előfizetést is.De ha úgy nézzük, nem 7, hanem 100 oldal is lehetett volna az írás, hiszen kibővíthettem volna olyanokkal, mint a kínai eszközök, amelyeket már összefoglalni is nehéz, vagy a PMP méretű 4-6"-os tabletek, esetleg professzionális tabletek, mint a Panasonic ToughBookok. De sajnos nem lehet mindenről írni, szelektálni kell. 100 oldalt még te sem olvasnál végig, de sanszos, hogy nagyon kevesen volnának, akik egyáltalán végig kattintanák az összes oldalt.
-
harry
veterán
válasz
Luissimo #8394 üzenetére
Felhasználás kérdése szerintem. Nekem sem oly' jó a szemem, illetve javarészt olvasásra használom, otthon, buszon, egyetemen, és javarészt hátizsákkal mászkálok, így elég sok érv szól esetemben a 10" mellett.
7" nos nem tudom, mennyire kényelmes "menet közben" használni, én ilyen célokra inkább egy okostelefont tartanék (gps/navi, email check, todo list, és hasonlók, utcán vagy tömegközlekedésen), amit könnyű menet közben kezelni + mellé egy nagy tablet, ha otthon olvasni/netezni akarok (más kérdés, hogy csak emiatt érdemes-e tabletet venni).
Ha az embernek nincs okostelója, akkor egy 7" jó választás lehet, még aránylag használható mozgás közben is, de mégiscsak nagyobb egy telefonnál a kijelzője, olvasni is kényelmesebb rajta.De egyéni ízlés kérdése. Mondjuk érdekes megfigyelni azt is, hogy javarészt talán már 10" gépekkel jönnek ki a nagyobb gyártók, vagy mert szerintük is jobb, vagy mert iPad is 10", és ezzel is versengeni akarnak, passz.
iPad: mivel 10" akartam, és 80k körül volt rá keretem, ezért a használt iPad1-ek voltak a legjobb ár/érték arányban, 85-ért vettem, 3g, gps, tok, egyéb izékkel együtt. 3g nélkül talán 70k körül mentek. Amikre használom, ott tökéletes (már említett olvasgatás, mail, calendar, net, stb), és hát ugye ott a JailBrake is, ami ismét sokat dobhat a rendszeren. A kezelőfelület szép, kényelmes használni, de gondolom ezt nem nagyon kell bemutatni.
Gondolkodtam akkoriban az Xpad10" (vagy mi lett végül a neve), csak nekem kellett ősz elején, az meg csak később érkezett. De szerintem jó döntés volt. -
harry
veterán
válasz
Luissimo #8392 üzenetére
Na jó
iPad2-n láttam olyan billt, állított módban, hogy alul nem végig van a bill képernyő bal szélétől a jobbig, hanem van egy marék gomb bal, és jobb oldalt is: [link], szerintem nem rossz ötlet. Mondjuk én gépeléshez általában ölembe/asztalra teszem (ipad1), menet közben nem nagyon gépelek rajta, vagy néhány url címet, azt meg kibírom. Így viszont elég kényelmes, jó nagyok a gombok, nem sok megszokást igényelt. -
JimKirk
tag
válasz
Luissimo #8373 üzenetére
Nalam nem szempont a zsebrevaghatosag, csak itthon hasznalnam, ha lakason kivul is szuskegem van netre, akkor ott van egy mezei X8, nekem az boven eleg, hogy megnezzem a hireket, az emailjeimet es ha eppen nem vagyok otthon, akkor a Hattrick meccseimet!
Tiz colosat szeretnek, mert azon kenyelmesebb lesz vidokat nezni, es olvasni is. Legszivesebben meg ennel is nagyobbat vennek, csak hat az mar baromi draga, annyit meg nem szeretnek ra aldozni.
-
harry
veterán
válasz
Luissimo #8385 üzenetére
Miért kéne téged meggyőznie? Ha neki az jobb, akkor az jobb, nem kell erről meggyőznie senkit. Meg ez a "nincs benne, de nekem nem is kell", ezt is nagyon szeretem.
Akkor legalább úgy írnád, hogy érdekel, miért ragaszkodik adott mérethez/funkcióhoz, illetve leírhatod, mivel lehet adott esetben kiváltani.
-
válasz
Luissimo #7962 üzenetére
Július óta van meg, tudok összegezni.
A megléte óta csinálja azt, hogy a böngésző-facebook kliens-galéria megfagy, kilép. Van hogy magával viszi a tabletet és újraindul, van hogy néha csak magától indul újra. És ezt sorozatban egymás után teszi meg, mondjuk egy fél-1 órás használat alatt vagy 2x-3x.
elég bosszantó tud lenni, hogy meg van nyitva 2-3 weboldal és egyszer csak kilép a főképernyőre, a facebook-on nézel egy képet, hozzászólsz, visszalépsz és kilép a progiból, rossz esetben újraindul a tablet. Volt, hogy csak lefagyott magába egy-egy főképernyőre visszalépéskor. Volt hogy a youtube fagyott meg...
beadtam szervízbe, elvitték és 5-6 nap múlva meg is jött. Állítólag az lcd-keretet vagy mit cseréltek rajta. Nem sok sikerrel mert ugyanazokat a hibákat produkálja.
És szerintem kicsit hamarabb merül le dokkolót is használva, mint kéne...Amúgy szép és jó, de úgy érzem, annyi az előnye egy netbook-al szemben, hogy szétszedhető és tapizható a kijelző... És mivel karácsonyra egy 4.3 colos telefont veszek, lehet feleslegessé válik a tablet, főleg ha ennyi baj lesz vele, és cserélem egy fele annyiba kerülő netbookra, ami legalább normálisan működik. Pedig hogy odavoltam a tabletér, ne tudd meg...
-
válasz
Luissimo #7960 üzenetére
Nanana áljunk meg, ha szarnak tartanám, nem vettem volna meg. Az adott darab, ami nekem van, valószínű hibás, pedig 1 hete jött vissza a szervízből, de ugyan azokat a hibákat produkálja! Én ezt az egy darabot szidom!
De a hétvégén megint fognak kapni egy mailt, leírom hogy mehet vissza és most csinálják meg vagy adjanak egy olyat ami rendesen működik! -
Vrtboy
tag
válasz
Luissimo #7911 üzenetére
Köszi a választ. Akkor lehet hogy átpártolok a Zen-re, mert eddig a Cube-al szemezgettem. Bár 70 zöldhasúval többe kerül, de 1GB memóriával jön, plusz van GPU (vagy ez mindegyikben van csak nincs feltüntetve?)
A 4:3 egyébként zavaró a mai 16:9-es ferdeszemű világunkban?
-
Vrtboy
tag
válasz
Luissimo #7891 üzenetére
Igazából semmilyen tapasztalatom nincs az olcsóbb kategóriákból. Samu tabot és Ipad-ot használtam már azt tudom hogy sztár, de a videók alapján ami pl. a merimobiles.com-on is van nagyon úgy tűnt hogy kellően folyékonyan teljesítenek ezek a gépek.
Egyébként azt hogy mit lehet telepíteni mi dönti el? Nyilván egyértelművé vált számodra / számotokra, hogy nem vagyok túl expert a témában, de azt gondoltam, ha droidos a tablet, akkor kb. azt csinálhatom vele mint a telefonomon.
Te melyik gépről tapasztaltad, hogy hulladék?
Igazából ez a három gép maradt jelenleg, ha lenne pár perced, véleményeznéd?
-
Hammon Serra
senior tag
válasz
Luissimo #7866 üzenetére
Szia!
Ez szerinted milyen?
CPU A10 Cortex A8 1.6Ghz, Multi-Core
Display 7inch 5 point touch capacitive 800*480
Ram DDR Ⅱ 512M
Memory 8G
Extend memory 4GB-32GB SD/TF Support
WiFi IEEE 802.11 b/g
camera 300K pixels
external 3G WCDMA / CDMA EVDO
GPS optional
G Sensor Support
Operation Google Android 2.3
Battery 3500mAH / 7.4V Dun cobalt battery
Play time 10 hrs muslic play,5 hurs vedio play,HDMI 4 hrs play
Language Chinese simplified, chinese tradition English, French, Germany, Italian, Japanese, Korean, Polish, Russian, Spanish etc 20 languages.
Browser Opera,UCWeb,SkyFire,Dolphin
online entertainment online vedio, online tv, online movie, online music, online FM.
Office software WORD, EXCEL, POWERPOINT, PDF, TXT,
game 3D game, internal 3D accelerator , 3D out putformat Support MP1, MP2, MP3, WMA, WAV, OGG, OGA, APE, FLAC, AAC, M4A, 3GPP etc andio format, multi EQ format,
S/N above 90dB
Record Support MP3,WMA format
others "The lyrics, tag search, search folder, photo album, custom sound"
"Azalia
" " Cirrus Audio encoding chip"
format AVI(H.264、DIVX、DIVX、XVID), rm,rmvb, MKV(H.264、DIVX、DIVX、XVID),WMV,MOV,MP4(.H.264、MPEG、DIVX、XVID),DAT(VCD),VOB(DVD),PMP,MPEG,.MPG,, FLV(H.263,H.264),ASF ,TS, TP,3GP,MPG ect 30 formats and internet all can be downloaded
Playing ability highest 1920X1080、30Mb code
vedio output HDMI 720P to 21600P full HD output,and Video OutPut(AV OutPut)
Fileread Support fonts changing,text colors,background colors,files folder,listening the songs and browsing pictures can be reading texts book
Picture JPG、BMP、PNG、GIF ect multi formats revolving/lantern side and highest support 4096*4096 resolution
Voice speaker
Digital interface Support Harddisk,digital Camera,Mobile,USB,card reader and able to connect printer ect OTG function
HDMI HDMI standard mini port,support HDMI1.3,support full screen output to HDMI Devices
USB USB2.0
Acc Charger, USB cable
Adapter small type charging port,DC5V input
Earphone 3.5mm earphone interface
Size 192 x 122 x 12.8 mm
Touch screen All flat-screen single-point resistive touch function
Key Touchable Button: HOME,MENU,BACK,Simple and pretty
Weight 360g
Temprature Less 35 degree -
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #7843 üzenetére
folyt köv., közben lejárt a szerkesztési idő:
-amikor ráklikkelek a honlapon a hangszóró ikonra , akkor felajánlja a következőket, hogy mivel nyissa meg:
-Galéria
-Opera mobile
-Rock Playerennyi.
az opera mobile elakarja menteni valahová, a rockplayer meg kb. 5 másodperces szuttyogás és sötét képernyő mellett lejátszik belőle 3 másodpercet.
ha az elmentett file-t akarom megnyitni Winamp-al vagy Astro Playerrel, azok meg nemtudnak vele mit kezdeni.
Próbáltam néhány internetes online rádiot is előkapni, de azokba meg nemtudtam beilleszteni a linket , hogy mitakarok, csak a saját beléjük égetett állomásokkal voltak hajlandók foglalkozni.tehát patthelyzet van de inkább betlire állok.
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #7797 üzenetére
Itt vannak ilyenek, bár jóval messzebb a 20-50 km-es határon túl.
Mondjuk meggyőző lehet az áruk.
-
losi73
senior tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
Luissimo #7696 üzenetére
Ez kifejeztettem egy "ipari" felhasználásra szánt példány (mint a Toughbook széria), az árán is látszik, hogy nem épp az átlagfelhasználóknak találták ki.
A kisebbikről bár még nincs semmi infó de az is lesz vagy nettó 1000 dollár. -
tobias40
veterán
válasz
Luissimo #7485 üzenetére
Ha valakinek van ilyen előfizetése amivel lehet ezt a gépet venni,akkor keressen meg kérem ha nem kell neki a tablet pc.
Nekem csak a Huawei Ideos Slim 7 kell a többi cucc nem!
Megvenném tőle reális áron!(nem piaci!! )Azonnal fizetek ha normális árat kér érte!
Jól tudom hogy szolgáltató független állapotban adja a T-home?
Üdv!
-
-
zacsek21
tag
válasz
Luissimo #7259 üzenetére
a kerdes sztem is jo mert nem tudom a valaszt...ezert kerdeztem hatha vki tobbet tud mint en.remeltem h van vmi oldal ahol nyomonkovetheto a keszulektamogatas.nem igazan tiszta meik resze enyire erthetetlen:-\ ha ilyen nincs akkor egyertelmu:errol meg nincs informacio epp elegendo:-)
segitseget kerten nem ledegradalast
udv -
szponzor
senior tag
válasz
Luissimo #7070 üzenetére
Igazad van!
Viszont ami még probléma is meg nem is, hogy régebben elég gyakran jöttek ki az új verziók. Akkor még tudtak azzal takarózni a gyártók, hogy a gyors frissítést nem bírják követni és voltak olyan merészek, hogy például az SE X10 sorozatot vagy például az LG GT540-et kiadták 1.6-os Android-dal. A lelassult frissítés óta majdnem minden telefonon képes új szoftver futni, viszont ritkábban jönnek ki a frissítések, ezért szerintem lassul a fejlődése a rendszernek. A fejlődést még visszaszorítja az a "törvény", hogy minden telefonnak 18 hónapon keresztül kell megkapnia a támogatást. Persze ez csak álom marad, de ha tényleg így lenne, akkor egy akár felső-kategóriás telefonnak másfél év múlva is friss szoftverrel kell rendelkeznie, holott az a telefon másfél év múlva talán alsó-középkategóriára lesz elég. Így szerintem nem nagyon lehet fejlődni.
Persze lehet azzal jönni, hogy egy iPhone is megkapja az egy vagy két generációval újabb szoftverét, de ha jól tudom, ott nem is működik ugyanúgy a dolog, ami nem is csoda az elavult hardverrel szemben. Ott viszont tényleg csak 2, max. 3 telefonra kell figyelni.
-
Dreamie
őstag
válasz
Luissimo #6932 üzenetére
Nálunk is voltak gondok... Bementem boltba, hogy hazavigyem, erre elküldtek, hogy csak futárszolgálattal lehet megvenni személyesen nem, majdnem dobtam is egy hátast... Szal elég sokára lett meg, de meglett!!! És nagyon imádom!
Bátyám is vett, céges előfizura, erre pár nap múlva szóltak neki, hogy mégsem lehet, de aztán mégis lett, rájuk borította az asztalt...
szal elég gáz volt. A trémobil...
Ez nem a reklám helye!
-
-
válasz
Luissimo #6696 üzenetére
FOTA-n nem ment a frissítés, elkezdtem utánanézni, hogy lehet manuálisan, a firmware-t letöltve frissíteni. Csak az nem volt töredelmesen leírva a Tutorialban, hogy csak és kizárólag microSD kártyáról történhet a manuális frissítés, SD és egyéb usb-s adathordozóról nem. Ezzel szenvedtem fél napot....
És nagyon sokaknak nem egyértelmű, hogy hogyan is működik minden "normális" tablet, de utólag én is tudok nagyon okos lenni...
Mellesleg itt semmi billentyűkombinációról nem esett szó (tutorialban sem)!Továbbra is az a bajom csak, hogy beépített facebook app jelenleg nem telepíthető a tabletre, habár a 3.2 pozitív eredményt hozott, sokkal stabilabb a rendszer, nem fagy ki a böngésző index.hu és facebook alól, és a youtube is akadás és problémamentesen megy, viszi a HD videókat. Egyszóval elégedett vagyok (Végre)!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest