- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cashback
őstag
~73$ (19000forint - itt ph-n hasonlót 20-25ért árulnak használtan)
Processzor tekintetében jobb mint az olcsóbb kivitel, illetve több hellyel bír.
(közben nézegettem az csak 4-5$-ral olcsóbb, szóval az felejtős)Az lenne pénzkidobás ha ettől többért vennék és 10perc alatt megutálnám.
Egyébként te is hasonlót keresek... most akkor nem értem.
-
Szabónagymer
aktív tag
Értem. Nos majd akkor szétnézek a használt gépek között, esetleg apróra faldobok egy hirdetést.
Nekem igazából nem is kell, hogy hozza a 2012-es szintet. Van egy SE xperia 8-om. Kisvártatva letakarítottam róla a semmire való gyerekjáték szintű eclairt, és felraktam egy gingerbread cyanogen 2.3.7-et. A 600 poci overclock-kal most 691-en ketyeg, GO launcherrel. De ha alaposan tele pakolom, igen-igen akadozik így is, és hiába húzom a procit tovább, nem megy 691 fölé az órajel.
Gyakorlatilag ezzel a géppel kiváltanám a mobilt, csak a legalapvetőbb dolgok lennének rajta, tán még el is adnám, és telefon kapcsán megválnék az androidtól. Úgy vélem ez a gép viszont meg kellő erőforrással bír ahhoz, hogy ha tele van pakolva appokkal, nem akadozik kezelhetősége.
Mint azt írtam, én mentes vagyok a szuper játékoktól, nekem a maximális csúcs az Age of Empires lenne. Fílm, net, zene, youtube, és ennyi.Esetleg ha tudsz valakinél ilyen használt gépet, -mert Te többet mozogsz ilyen térfélen mint én, és talán hamarabb találnál- dobnál egy pü-t, és nem veszed pofátlanságnak, azt nagyon meg köszönném! De természetesen szét nézek azért.
-
Szabónagymer
aktív tag
Jó vagy rossz irányban változott a véleményed?
A cikkben nem istenesíted, de nem is gyalázod, számomra olyan ajánlott kategóriába soroltad, mit inkább az akkori ára degradált némileg.
Mint a az általam linkelt oldal is mutatja, a cikkben általad optimálisnak tartott ár alatt elérhető már a készülék. Megnéztem a videót is róla, és nekem szimpatikus ez a gép.
Erős is, esztétikus is, és nem olcsó gagyi de nem is drága hi-tech.
A videó végén szó is esett arról amit épp kérdezni akartam tőled e készülékről, hogy a frissítéssel miként áll? Vagy forduljak közös barátunkhoz, guglihoz?
Kb. egy hónapja nézelődöm, ismerkedek a tabletekkel. Van egy androidos telóm, azt úgy vettem, hogy azt sem tudtam mi fán terem az android. Ebből a hibámból tanulván keresgéltem, olvasgattam. Most jelenleg ez a favorit nekem. Én nem vagyok egy nagy játék mániás, a zene és film engem kielégít e téren. Ha játszani támad kedvem, olyan puritán játékokkal szoktam játszani, mint a Tetris, Dáma, Mortal Skies, és cső játék, amőba... stb. Ezekhen meg nem kell nagy erőforrás. -
petipetya
nagyúr
-
Luissimo
veterán
én abban a szerencsés (?) helyzetben vagyok, hogy 2.2-vel vettem, aztán attól depresszios lettem, és felnyomtam a 2.3.3 helyett egyből a 2.3.6-ot.
nemtom, miben volt tehát más a 2.3.3, de a 2.3.6 sem maga a kánaán.
jó, jó, de bizonyos esetekben szidom, mint a bokrot ( wifi reconnection, a rajta futó skype balgaságai ( lehethogy az alap skype a kaki ) a Dropadon lévő 2.3- alatti Opera Mobile (11.05) teljesen másfajta külcsínje és belbecse a 2.3.6 alatt, (MÁS a kinézete, felül van a stauszbar, amig a Dropadon ugyanezen szoftvernek alul van, külön)
az anysoft keyboard teljesen másképpen viselkedik a két verzioban, a wifi analyzer holmüxik holnem, stb stb stb.szóval csak a nyaka ( torka) véres
de ezvan, eztkell szeretni.
-
toldy
őstag
Nem tudom, hogy mekkora erőbeli különbség van a galaxy és az xtab között? Valamint erről nem találok, egyértelmű adatot, a galaxy-ra van gingerbread? Egyébként az E-gyik boltban, van xtab pár napos átfutással. A helyzet az hogy elhiszem hogy jön a "javított" xtab, de nekem már most jól jönne, valamint nekem az nem elég hogy feltehetően ~60k lesz, mert simán lehet hogy nálunk átcsúzsik 70k-ba.
Ha most kellene ez és ez közt választani, melyik lenne érdemes?
-
z0d1AK
nagyúr
Bár van itt más hasonló okosság is:
Beépített kamera Igen
Videó támogatás Nem
Rádió Igen
Kamera Nem
Smartphone Igen
Speakersphone IgenAzért ahogy látom, hiába erre az "okos kütyükre" van kihegyezve a Voda SmartStore-ja, egy tabletre még nem áll teljes egészében készen a felület, de még a dolgozói háttér sem feltétlenül.
-
rtom
senior tag
A desktop gépemről próbálkoztam, azon is volt némi akadás, párszor újraindítottam a kábelmodemet és a routert, de a telefont párhuzamosan nem teszteltem.
petipetya: még a te tanácsodra volt gyári beállítások betöltése, mivel a 12 Gb-ből csak pár száz Mega tárat látott a rendszer.
Arra gondoltam, hogy megpróbálom a wifi-ről IP alapján elérni a routert és a kábelmodemet, ezzel talán ki tudom zárni a lehetőségét annak, hogy a gép vagy a router hibázik.
A UPC sajnos párszor szórakozott már velem, úgyhogy remélem, csak ennyi gond lesz, mostanában volt csomagváltás.
-
engine88
aktív tag
tejóég most nézem ez nem androidos
akkor szerintem kilőve, pedig 169-ért jó vétel lenne.
akkor marad arnova 10, de félek hogyha futtatok rajta skypot, megy zene és böngészek akkor az 512mb ram nagyon kevés lesz neki az 1024x600-as megjelenés mellett.. és nem akarok a lassúsága miatt bosszankodni. -
tjb007
nagyúr
"nem nagyon hiszem, hogy a Rockchippet támogatja a 4.0"
Dehogyisnem támogatja, a Rockchip és a Telechips a két legnépszerűbb chipgyártó a "másodosztályban", már a forráskód megjelenése után egyből nekiálltak dolgozni rajta, január végére már ki is lesz adva (amúgy mindketten OHA tagok).
-
engine88
aktív tag
Angliában élek, ebay-ről rendelném.
300-ba számolom a fontot, tudom hogy már 360 felett van.Ő róla lenne szó: (bocsi kevertem Archos-t Arnovával)
Arnova 10 G2 8GB
Erről vélemény? -
engine88
aktív tag
Igen messze van tőle, de mondom utánaolvastam és olyan tabletet amilyet szeretnék 80.000-ért kapnék kb, én meg 45-öt szánok rá.
Egyébként 1024x600-as kijelzővel menni fog minden android program?
Olvastam egy két helyen a marketről letöltött programok 30%-a jó ha fut egynémely tableten. -
-
tjb007
nagyúr
"A Market elvileg nem engedi telepíteni azokat az alkalmazásokat, amelyek nem kompatibilisek a készülékkel."
Dehogyis nem engedi. Az a pár kilo- vagy megabyte-os "keretprogram" amit te letöltesz a Marketről ugyebár egy csupasz valami ami önmagában semmire sem jó, ahhoz, hogy használni tudjad le kell tölteni a játék fájljait a Gameloft szervereiről. Na, itt a probléma gyökere mivel amelyik eszközt a Gameloft szervere nem tudja beazonosítani arra egyből jön a nem kompatibilis szöveg holott a valóságban meg az lenne.
-
hun_gery
aktív tag
-
hun_gery
aktív tag
tényleg felsoroljam? nézd meg légyszi a marketen.
szerk:
megnéztem:
ingyen: uno free, gt racing, bia2, fantasy town, asphalt5, nlf pro 2012, let's golf
232 ft: aspalt6, block breaker 3, uno, backstab, mc2, order & chaos, 9mm, nova2, bowling, poker, solitaire, assasin's creed, sudoku, asphalt hd, driver SF, tintin, immortals,stb
(nem tudom, hogy eddig mi volt ingyen, vagy mi nem, de hogy nem 1USD volt egy játék, az tuti) -
mutyi
senior tag
Jogos amit írtál, én sem szeretem, ha valami gagyi, szétesős, főleg nem egy halom pénzért.
Vegyük pl. az Arnova 7 esetét,ami elvileg az Archos cucca, csak más néven adják ki.
Ez nem a legújabb típus,mert már kijött a G2-es verziója, ahol már kapacitív kijelzőt kapott, viszont a sima Arnova 7-es még rezisztív kijelzővel van.
Had ne mondjam hogy egyszerűen katasztrófa,de tényleg.
Olyan,mint egy Wayteq 950-es pl gps--ben, csak éppen Android rendszerrel fut.
Egy gps menüje ugyebár olyan amilyen, nincs túl bonyolítva, nem igazán kell benne görgetni több oldalnyi almenü között.
Nos jelentem ez a készülék szerintem használhatatlan.
Folyamatosan benyomódik görgetés közben valamelyik almenü,mintha kattintottam volna,pedig nem. Ha pl. használom a virtuális bill-t, akkor kb. egy karatker leütése 5 alkalommal 1szer sikerül a kiválaszott betűre, a többi esetben változatosan a körülötte levő betük érzékelik a leütést.
Brutál....
Kirpbóltam másik ugyanilyen készülékkel is, ugyanaz.
Nekem nem lett volna pofám kiadni.
Hiába kalibrálom, a kalibrálás is sokszor félresikerül, mert nem oda érzékeli,ahova kellene. -
mutyi
senior tag
Tegyük hozzá, hogy te ráuntál az IPAd 2-re a Galaxy Tab-ra, szóval nem hiszem, hogy az átlag felhasználóhoz tartoznál, kifejezhetném magam másként is.
Erre mondanák azt szüleim, hogy kisfiam a sz... is ízetlen.
No ezzel nem sértegetni akarlak, hanem azt mondani, hogy tökéletes eszközt nem nagyon gyártottak még ebben a szegmensben, bár én az Ipad-el meg voltam elégedve, amit tudni kellett azt hozta.
Galaxy-t még nem próbáltam,de gondolom nem rossz kis készülék.
Huawei 7-es készlüéknél szintén tapasztaltam azt,amit írtál a forgatással kapcsolatosan az Archosnál, hogy néha nem tudja időben érzékelni a mozgatást.
Én egyébként ha már ki kellene egészítenem a listádat, akkor a camera minőségét hoznám fel, nekem nem tetszik annyira,amit a skype-nál hoz minőségben. 30 fps megvan,csak olyan amilyen.
Neked egyébként 8 colos Archos volt vagy azt próbáltad?
Ami szintén fontos, hivatalosan is elérhető lesz az ICS az Archos készülékekre. -
mutyi
senior tag
-
rakal
senior tag
Szia!
Szvsz az IPad2-re nem igazán lehet ráunni,már csak az űzemidő miatt sem.
Ha jól megválogatod az appokat,eléggé ütőképes,még business vonalon is.
Én is már több tabletet megnéztem,de eddig ez a legmegbízhatóbb,legstabilabb tablet szvsz.
Kb.15 KHUF-t viszont el kell pörkölni az Appstore-ban,mire használható lesz(lsd.Android előny )
Sajnos nem igazán full mobil eszköz viszont... -
Luissimo
veterán
Nemmondod !!
Ezt tavaly majdnem ilyenkor írtad, több mint egy éve :
"Ezt internetre szánták elsősorban, mi másra. Ennek megfelelően elvárná az ember, hogy iPad áron elérjen rajta annyi mindent, mint egy számítógépen. A Samsung semmit sem bízott a véletlenre, hiszen az Android 2.2-vel együtt a Flash támogatás is megvan a Galaxy-n, és igen, megy is! Régi kedvenc játékommal, a Honfoglalóval teszteltem, és kényelmesen, jót játszottam rajta, ami eddig elképzelhetetlen volt ilyen eszközökön. A virtuális billentyűzet miatt tippelésnél csúnyán elvéreztem, de ahol csak nyomkodni kellett, ott hibátlanul ment. YouTube alkalmazás? Minek? Már böngészőből nézhettem kedvenc videóimat HD minőségben is."akkor ment a TAB-on , 7"-ban, mostmeg az ujabb csoda TAB-on kínszenvedés ??
-
Luissimo
veterán
köszönjük :-)
és egyetértek :-)Huawei S7 Slimről nemkészül ilyesmi ? ? :-)
de,
kevés szót ejtettél a kijelző androidos körökben különcnek tekinthető felbontásáról,amivel itt a fórumon mindig sokat foglalkoztál, mint negativummal :-)(aprocska helesírás:második oldal :- nem (elégnemis) hanem (elégnekis) :-)
de ez csak azér, hogy nelegyen tökéletes minden a cikkben :-) :-) -
SentryGun
aktív tag
#z0d1AK, #Gzolo: Köszönöm a gyors választ!
Akkor ezek szerint usb kábeles, vagy hdmi-s összekötéssel nem kivitelezhető?
Mint pl. Mac-en az iDisplay ([link]) megoldása.
A lényeg, hogy ne kelljen hozzá net. (Bocsi ezt kihagytam a kérdésből.)Szerk.: Hopp, most nézem az oldalukat, és van "for PC and Adroid verzió" is. Lehet, hogy meg vagyok mentve?
-
Pantok
aktív tag
A probléma ottvan hogy ez nem választék, mert pl volt kezembe ilyen és valami eszméletlen kényelmetlennek találtam, ha utána azt nézem hogy ez 120ért vagy egy ipad2 kicsivel többért, könnyebb feladni az androidot mint az IPS panelt, gáz hogy ilyen hatalmas (mert ez biza hatalmas egy tabletért) összegnél járunk az első IPS nél, és még válogatni se lehet.
Különbség van a 20 as meg 120as tft között is, nagyrészt csak szar vs jó belátási szögekben, de az IPS más kategória, kb a legrosszabb is jobb a legjobb TNnél.Egyszerűen nem értem a logikát, amikor a TN paneleket "védi" az ember egy beszélgetésben monitor kérdésben, mindig az jön fel elsőnek hogy "úgyis csak egy pozícióbol nézem, abból meg a TN is szép és nem torzít (annyit)" ami részben igaz is, csak nem tabletekre, az a kezedben van és mindig más szögböl nézed, tehát nekem a logika azt diktálná hogy ide sokkal elöbb illene bevezetni az IPSt, és sokkal kevesebb létjogosultsága van a TNnek.
Akármennyire is nézem a harmadik tabletem is valami kínai "csoda" lesz, annyira elégedtlen vagyok ezekkel a "korrekt" gépekkel.
Ha már itt tartunk SmartQ Ten2-vel van tapasztalata valakinek? A linken épp mostanában dobták rá még az ingyen postát is, amivel marhára barátságos áron megy a dolog.
-
Luissimo
veterán
jólvanna, nem akarom megmondani hogycsináld, de ugyebár a 7"-ost kell összehasonlítani egymással és külön egy másik tabellában a 10"-os felhozatalt.
nem olyan sok az.egyébirántmeg, jó nagy monitorom van ám.
(Anyukádnak nem kell végigolvasni, nem receptkönyv ez . Majd az Ipad2-n végigolvassa könnyedén
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces videók
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged