-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Nincs ezzel baj, hogy kérdezel
Fogj egy microsd kártyát arra CE azt jól van.
(Nem értem mi abba olyan élvezet, hogy belső tárhelyről fut a CE, nem feltétlenül gyorsabb)
Vannak segítőkész tagok akik segítenek a probléma megoldásában de nem biztos, hogy van arra kapacitásuk, hogy elmagyarázzanak ok-okozati összefüggéseket!
Nem vagyok profi megtanultam, betanultam dolgokat a CE-be azt ennyi -
gyűrű
addikt
Már írtam, hogy javaslom a különböző fórumok olvasását, kodi, CE fórum, vagy ez is pl.
Akkor nem írnál ilyet:Ilyen alapon tök mindegy mire van állítva ha ez csak a CE felületi felbontása.
Ezek után ne csodálkozz ha nem kapsz válaszokat. Láthatóan kezdő kodi felhasználó vagy, de már fullra széttuningolnád a boxodat, ami nem is biztosan jó irány.
Kezdd el használni, megismerni, ne az emmcre hekkelés legyen az első, ami ráadásul további problémákat is okozhat.
-
blakey
titán
Mert az a jó NG esetében, kernel szinten nem támogatott a natív 2160p, így a lejátszó által felskálázott UI-t fogod "nézegetni". Az NO-ban már támogatott a natív 2160p, ott már használhatod, viszont az Amlogic felskákázása nem bajnok, így célszerűbb úgy használni, hogy 1080p-re állítva, a lejátszó skálázza fel 1080p-re az annál kisebb felbontásokat és a TV skálázza azt 2160p-re, az annál nagyobb felbontások natívan kerülnek továbbításra.
-
aldebaran
addikt
Reset_9999 videóját tudom megint csak idehozni. Többet nem fogom. Ha valakit nem érdekel a beállítás...
-
Csabi1984
addikt
Azzal ne foglalkozz.
Ez tévesztett meg az írásodba "Olyat nem találtam, ami csak egy különálló tar" mert ott vanEz a CPM egy buildra épül és az a napi kiadású CE verziód lesz!
Érdemes kilőni, hogy a CE automatikusan ne frissítse a CE-t
Tehát felrakod a CE-t (ha nincs még fent) kilövöd a frissítést és az A14 jelzésű tar-t felrakod ennyiés érdemes feltenni ezt CE_21_cpm_resource.language.hu_hu.zip magyarul ír ki majd mindent utána
-
a347
aktív tag
No, megtörtént a gyalulás és láss csodát a hangbeállítás is helyreállt, bár ugyanazon beállításokat használom mint amikor nem működött megfelelően.
Viszont most más miatt akadtam el. Eddig simán meg tudtam oldani a dual boot-ot a ceemmc -x parancs segítségével. Most viszont:
Valakinek ötlet?
-
mikrofon
veterán
Te erősítőd a rajta lévő firmware-val és a beállításokkal biztosan jól kezeli a hd hangokat?
Nem lehet hogy az a baj hogy valójában az erősítőd nem fogadja és emiatt mindkét beállítás átalakítja valami másra csak éppen különbözőre és ezért ír mást?
Lehet az AVR-ed-en van valami elállítva... Pl a HDMI típusa , mert ezt szinte mindegyik erősítőn lehet állítani, hogy HDMI1.4 vagy HDMI2.0 vagy HDMI2.1 módban működjön csak általában nem ilyen egyértelmű az elnevezés.... -
gyűrű
addikt
Az hogy más is úgy állította be, nem baj.
Az a baj hogy a tiéd nem jól működik
Többen is leirtuk miért.A hdmi multi channel pcm nem szólhat bele a HD hangokba és nálam se szól bele, ugoos és onkyo rz730.
Ergo a hiba nálad van ismét.
Javaslok egy full új CE telepítést, az ugooson.
Ennek nem így kell működnie, és ha nálad így működik akkor ez egyéb hibákat is okozhat amit még nem látsz vagy hallassz. -
blakey
titán
Nem kell vele egyetérteni, attól még CoreELEC alatt az a jó beállítás.
Egyébként nem érted, mert folyamatosan értetlenkedve írsz, ami a nem értés egyik jele. A Multi CH beállítással semmibe nem nyúl bele és minden a megfelelő hangformátumban kerül továbbküldésre, ennél egyértelműbben nem lehet leírni. -
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
1. Napok óta téma, hogy mit kell kiválasztani (HDMI Multi Ch PCM) CoreELEC esetében, ha azt szeretnéd, hogy semmilyen hangformátumba ne nyúljon bele.
2. Egy szóval nem írtam, hogy arra állítsd, hanem azt írtam, hogy ha azt szeretnéd, mert előzőleg több, mint valószínű, hogy rosszul volt beállítva és PCM-ra alakítva még hiányos is volt, ezért érezted tompábbnak a Zidoo-hoz képest. -
blakey
titán
Mi nem okés? Valamit nem jól állították be. Ha azt teszed, amit írtam, akkor minden a megfelelő hangformátumban kerül továbbküldésre. Ezt átolvastad? Egyébként van többcsatornás LPCM-el ellátott film is, olyankor PCM-et fog kiírni az AVR, akkor van gond, ha Dolby Digital-ban küldi tovább.
-
a347
aktív tag
-
blakey
titán
A harmadik, Augesound, HDMI multi ch, a kimenet 7.1, leginkább egyező, de az optimalizált is jó, ehhez még alul engedélyezni kell a hangtovábbítást és beállítani a megfelelő hangokat, így mindent a megfelelő formátumban és csatornaszámmal fog továbbküldeni az AVR felé. Rögzített, akkor jó, ha PCM-et szeretnél, ami nem tömörített és sok esetben jobb is.
-
blakey
titán
Jelenleg a menüben csak annyi jön fel hogy engedélyezem vagy sem a dolby vision támogatást. Semmi egyéb beállítási lehetőség. Ez így normális?
- igen, ez a CoreELEC, nincs benne VS10.
A cpm is CoreELEC alappal rendelkezik, de már tartalmaz VS10-et és egyéb dolgokat is, tehát az már egy CE fork.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest