- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
zsoika #70158 üzenetére
Nem jó Android FW volt/van rajta. Az Android FW-től függ, hogy bekapcsol-e majd CE alatt, kell rá egy olyan Android FW amivel működik a gyári távirányító, akkor a bekapcsolás része is menni fog CE alatt.
Ha rátettél egy működő FW-t akkor keresned sem kell remote.conf fájlt, mert Android alól ki tudod szedni.
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #70122 üzenetére
Egyik fórumon találtam egy remote fájlt és rendesen működik, addig amíg be nem akartam kapcsolni... nem kapcsol be készenléti állapotból. Ha kihúzom a tápkábelt és vissza akkor bekapcsol, de na .
5let?
más: Rendelt egy ismerősöm egy Tanix tx9s t ,de megfogta a posta. Szerintetek kell rá fizetni v.mit vagy csak nem tudják mi van benne?
-
mikrofon
veterán
válasz
zsoika #70139 üzenetére
Ha soundbar-ra gondolsz akkor nincs.
Ha box-ra akkor ezt meg kell néznem mert nem tudom, hogy van-e ilyen auto sync CE vagy android rendszeren. Bár gyanítom hogy az elcsúszás oka az hogy a tv-től késve jut a soundbar-ra.
Egyébként a tv-n olyan beállítást sem találtam ahol a hang és kép idejét lehetne egymáshoz szinkronizálni, elcsúsztatni.
Szóval ezt is az olcsó TV rovására írom.
Persze ha van még ötlet szívesen kipróbálom. -
mikrofon
veterán
válasz
zsoika #70121 üzenetére
"Ekkor meg nem kell splitter , sem más...egyszerűen átengedi az AVR. Ha az AVR a szűk keresztmetszet akkor kell, mert nem lesz kép."
De ha csak egy hdmi csatalakozó van (HDMI arc) a soundbar-on, akkor csak úgy tudom összekötni, hogy box => tv => soundbar.
Ilyenkor tapasztaltam csúszást a hangban. Csak minimális de elég idegesítő. Ha közvetlenül összekötöm, optikán a boxot és a soundbart, akkor nincs késés, jó a hang. Viszont így bukom, hogyha bekapcsolom, vagy felélesztem a box-ot, akkor bekapcsol a TV és a soundbar is. Mert sajnos az utóbbi 15 perc hang nélküli állapot után kikapcsol... Bar sajnos a CEC egyelőre csak android alatt működik. a CE-n meg se nyikkan.... -
mikrofon
veterán
válasz
zsoika #70112 üzenetére
Ezzel egyébként megszűnik az is amit pár napja írtam, hogy egy kicsit elcsúszik a hang a képhez és nem kell manuálisan állítgatni a hang szinkronját kodi-ban vagy tv-n?
Egyébként ha azonos a felbontás a TV és az AvR esetén vagy a TV-é alacsonyabb akkor jó megoldás erre a splitter?Mondjuk nem egy olcsó eszköz a miket én linkeltem az jelentősen olcsóbb....
-
mexel
veterán
válasz
zsoika #67503 üzenetére
A logika szerint nyilván előbb megy tönkre ami jobban melegszik. De kérdés ez mennyi idő. Ezeket a cuccokat nem 10-20 évre veszi az ember.
Speciel én nem vagyok híve a melegedős eszközöknek, szeretem ha hűvösen üzemelnek és nem is hagyom bekapcsolva a cuccokat he nem muszáj. De egy ilyen boxnál nem állok neki extrém hűtésmoddolásoknak feleslegesen -
kenand
veterán
válasz
zsoika #67155 üzenetére
Egyet értek veled, ha nem kell BT, analog audio, SPDIF, 5 Ghz wifi jelenleg nincs jobb ár/érték arányú a Tanix TX9s-nél (912) ha fim nézés a cél CoreEleccel (HBO GO is Netflix is mehet ismert korlátaival)
Arra van stabil CoreElec (persze a 9.2.1 elég bugos, talán jobb a 9.2.0....) -
cof
veterán
válasz
zsoika #67158 üzenetére
Általában jó szándékkal készülnek az új verziók, sőt mindig.
De a fejlesztők nem próbálják le minden egyes BOX-on (ezért is adják ki, hogy az emberek teszteljék, mert ezek csak teszt verziók), hogy hibátlan-e a működés. Szóval néha előfordult már, hogy tönkretette az addig belakott rendszert, és kezdhette az ember elölről az egészet.
Vagy stabil rendszert használsz régebbi BOX-al, vagy letiltod a frissítést ha nem akarsz meglepetéseket.
++++++++++++++++++++++++++++++
(#67159) sztomi1981 Ahogy írod, hiszen az eMMC sokkal gyorsabb mint a kártyaolvasó, ez egy hiba ami javításra szorul.
-
junkpod
veterán
válasz
zsoika #66336 üzenetére
Persze, és informatikai tanfolyam is fajlnev atirasahoz meg a pc bekapcsolásához...
Alapvető IT tudás nélkül nem érdemes bekapcsolni sem egy számítógépet.
Akinek nem elég az itteni összefoglaló az vegyen BD lejátszót.
Engem már zavar az, hogy egyes esetekben még a billentyűzet kiosztás elagyarazasat is elvárják a userek. És közben persze lényeges dolgokat elhallgatnak.
Tényleg nem való ez mindenkinek. -
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
válasz
zsoika #66287 üzenetére
Akkor frissít Nightlyra ha az van fent, eltérő esetben stabilról stabilra ajánlja fel a frissítést és csak akkor ha engedélyezve van. Nightly esetében esélyed sincs, hogy ne ajánlja fel a frissítést, a funkció központilag rád van erőltetve. Tehát telepíted manuálisan valamelyik Nigthlyt és akkor utána automatikusan felajánlja a frissítést.
-
blakey
titán
válasz
zsoika #66276 üzenetére
Miért manuális frissítésre? Feldobja az ablakot majd nyomsz egy igent. Jót töltöttél le? Melyiket telepítetted? Simán nyomok egy igent, letölti és egy igen után újraindul és telepíti. A mait még nem telepítettem, előző tökéletesen működik. Nem tidom mi ez, még nem volt ilyenben részem.
-
mikrofon
veterán
válasz
zsoika #64710 üzenetére
Vontar féle Ugoos X2 pro vagy X3 pro ali-ról. Utóbbihoz még nem biztos hogy működik a CE, nem is biztos hogy fog. Előbbin már megy a CE-is, akár a csicsóka féle felezős módszerrel is. Csak az micro SD kártyát egy mini USB-s kártyaolvasóba kell rakni és USB-ről használni, mert ha a doboz kártyaolvasójába rakod és úgy indítod a CE-t akkor nem mennek ez az USB portok, de ha USB-ről indítod akkor működik. Legalábbis nálam.
Bár én most pont azt próbálgatom, hogy csak android és semmi CE és semmi Kodi. Így is elég jól használható nálam. A AFR működik, 4K HDR működik, Elvileg a hangformátumok is mind mennek, de ezt én ne tudtam tesztelni, mert nincs olyan profi erősítőm ami a komolyabb hangokat kezelné.Viszont az android nagyon jó rajta, van rendes gyári támogatottság a gyári rendes android 9, de van hozzá a gyárin alapuló ATV oprendszer is. Ezt az utóbbit is próbáltam de nem jött be.
Nincs melegedési probléma, nem kell a hűtéssel bajlódni. Egyetlen egy dolog lehet, hogy ha WiFi kell, akkor érdemesebb nagyobbra cserélni az antennáját, ha távol van a forrás... De ez 2-3 usd az alin....
Vontar elég jó minőségben összerakja. Míg a szoftverét az Ugoos adja az X2-höz. és elvileg szinte ugyan az fut az X3-on is.Érdemes ránézned...
Oroszok veszik mint a cukrot ezt a Vontar féle Ugoos X2 pro-t és X3 pro-t is így fejlődik a szoftver is rendesen... -
LógaGéza
veterán
válasz
zsoika #64728 üzenetére
AliPay nagyobb forgalmat bonyolít le, mint a PayPal, és pillanatok alatt regisztrálható. Én nem is eBayezek manapság, az Alit jobbnak tartom (pl nem kapja meg az eladó a pénzét, amíg nem igazolod vissza, hogy megérkezett a termék, tehát neki is érdeke, hogy mihamarabb megérkezzen). Rengeteg rendelésem volt már onnan, ha valami nem érkezett meg/nem úgy érkezettt ahogy kellene, akkor mindig visszakaptam a pénzem / kompenzációt kaptam, de ez csak 3-4 alkalom volt talán összesen.
Semmi félnivaló nincs benne (dobj egy üzenetet, ha más nem, és megoldjuk valahogy).
-
-
hunaqua
addikt
válasz
zsoika #64694 üzenetére
Nálam is fut 0-24 a CE. Azon van youtube is ha kell meg minden más is.
..de mindenkinek mások a felhasználási szokásai.Most kb.40 uhd tartalom fut rajta több mint 2TB mérettel.A letöltési sebessége kb. 30MB/s. Igaz,ehhez olyan Net is kell.Szerintem ez stabilabb mint droid alatt.
-
hunaqua
addikt
válasz
zsoika #64690 üzenetére
Van most nagyon jó áron X96Air 4/32 32.-usd áron. Ez az új S905X3 .Biztosan ez is jó cucc lesz CE-vel.
Én a Te helyedben telepítenék egy CE-t droid nélkül belsőre ,csak media player-nek ,rá egy usb-s 3.5 aktív házat HDD-vel. Arra egy Transmission-t.Ez kezelné a letöltéseket is.Mindenre megfelelne.Ezzel így nekem nem volt gondom a 2GB RAM-mal sem.
-
hunaqua
addikt
válasz
zsoika #64639 üzenetére
Nekem jelenleg 2db Tanix TX9S (S912) van befogva . (...egyébként mindenből van
) Az egyiken OMV ez (is) üzemel NAS-ként .A másikon CE fut ez a "player". A droid mind a kettőnél le van túrva. Főleg UHD tartalmakat nézek,ott fontos a Gigabit Lan.
A CE alól is fut egy 4TB HDD Transmission torrent alól. Teljesen jó avval is.
Nagy előrelépést jelentene Neked is egy erősebb Net.
-
Joshi
titán
válasz
zsoika #35369 üzenetére
Az mindenképpen gyanús hogy ugyan olyan a kártya doboza mint amit linkeltél.
Veszek egy normális kártyát aztán majd meglátjuk. Az a röhej hogy a cimborámmal magamnak is vetettem 2db-ot, gondoltam a kocsiba lévő naviba jó lesz zenére. Persze hogy nem kezeli a navi, látja de nem tudja megformázni. Viszont azt a kártyát a PC és a teló simán kezeli. Tele is írtam igaz vissza nem olvastattam. Már fut az a progi amivel le lehet csekkolni hogy mi a helyzet. Most el kell mennem itthonról, de este megírom mi lett az eredmény. Köszi.
-
junkpod
veterán
válasz
zsoika #10917 üzenetére
(Xtreamer alapból hazudik, de most ők se írtak hd hangrol csak hd-graphicrol és sima dd-dts-rol.)
Szó sincs hd hangok dekodolasarol. A DD és DTS hangok dekodolasarol tudja hw szinten elvégezni, az, hogy ebből mi lesz kimeneten nem tudom (sztereó analóg vagy 5.1 pcm spdif-en) azt nem tudom. Gondolom ez annak lesz jó aki erősítő nélkül tv-n hallgatja a filmeket. Alig van infó erről a H-rol, de ahol van ott azt írják, hogy s905 javítás (revision c) ami hw hibákat orvosol 4k lejátszáskor. -
rsf
senior tag
A Wetek play2 tudja ezeket eu-ból jön 1nap alatt DHL-el.
Három hete lehet kapni de már 2db OTA frissítés jött ki rá Androidra.
Hivatalos LE még nincs rá, de van több különböző működő verzió.
A baj csak az, hogy az ára 110euro. Mondjuk vettem én 4 éve WDTV live-ot is 30eFt-ért és ez azért sokkal többet tud.
Igazából én egy műholdvevőt és egy média lejátszót(WD) váltottam ki vele.
Üdv. -
interstate76
addikt
Az összefoglalóban vannak az ajánlott típusok. Ha az androidot is használnád néhanap, akkor szerintem vastagon megéri a felárat a 2 GB RAM, mert 1 GB mellett gyakran hajtépős mutatvány pl. a netezés. Most egy Beelink Mini MX-ről pötyögök, és ha ezen lap mellé megnyitom a hsz-edben lévő linket, továbbá nincs bezárva a gmail, akkor lehet, hogy leáll a böngésző. A Mini MXIII-on ilyesmi 2-3 lapos böngészésnél nem fordulhat elő.
-
interstate76
addikt
A 3,5" méretű hdd-k külső táp nélkül be sem indíthatók, így azoknál ez a kérdés fel sem merülhet.
Az Y-kábellel megtáplált, külső házban használt noti hdd-ket én is 1-2 amperes telefontöltővel szoktam megdelejezni, az usb 3.0-s külső hdd-men pedig gyárilag van bemenet a tápnak és Y kábelt is adtak hozzá, azaz kétféleképpen is kaphat plusz ampereket. Mozgó alkatrészekkel működő eszközt egészen egyszerűen nem szabad kitenni annak, hogy működés közben esetleg elfogyjon alóla a "kakaó". Működhet, de felesleges kockázatot jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged