- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
-
agent11
tag
-
ojpenge
csendes tag
válasz
blakey #94589 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, a csatolt leírások, video alapján újra tettem az egész Kodi-t. Viszont hang sajnos továbbra sincs HBO alatt. Áttettem egy másik tv-re, de ott se volt hang. Az a fura, hogy amikor pár nappal ezelőtt a Kod-n keresztül elindítottam a HBO-t volt hang, A tv és a box kikapcsolás, majd bekapcsolása után másnap már nem volt hang. Semmi nem lett átállítva a 2 használat között. Próbáltam rákeresni, de sajnos érdemi segítséget sehol sem találtam. Sajnos a google sem segített. Tudnál egy linket csatolni, ahol konkrétan erre a problémára van megoldás? Előre is köszönöm
-
ojpenge
csendes tag
válasz
blakey #94557 üzenetére
Korai volt az örömöm, ugyanis mára ismét eltűnt a hang a HBO-ról. Minden máson van. Feltettem a CereElecet. Igaz ez még csak félig meddig sikerült. Ezen még nem találtam meg a HBO-t. (távirányító sem működik csak a légegér, bár erre láttam megoldást) Tudnátok segíteni, hogy milyen kiegészítő kell, hogy biztos, hogy legyen hang a HBO-n?
-
nfsu17
veterán
válasz
blakey #94426 üzenetére
Igaz, a 19.5-be tették be pont most (tavaly dec.)...olvastam is, csak már összemegy a fejemben ez a sok új cucc...x4, nexus
, de még van matrix is.
Mondjuk én nem matrixoznék már, ha lenne x4-em. Persze mindenki máshogy csinálja.Added SC2, S905X4 support
Added support of AV1 hardware decoder for SoC SC2 or newer
-
-
cof
veterán
válasz
blakey #93595 üzenetére
Ha IPTV-t nézel és többnyire 25/50fps-sel, akkor jobb az 50Hz és az UI is 50Hz lesz.
Ez az egy érv szólhat az 50 Hz mellett, más nem. Ezek már nem képcsöves TV-k, hogy csak 50 Hz-et tudjanak.
Monitorom is 75 Hz-en megy. Telefonok is ma már tudják a 144 Hz-et.
De, hogy mert az EU PAL 50 Hz szabvány, annak már semmi jelentősége az LCD-k és OLED-ek korában.
Itt is egy jó példa mennyivel simábban fut 60 Hz-en. [link]
Ugyanilyen lassúságot, darabosságot tapasztalok én is a menüben 50 Hz-en használva.
-
cof
veterán
válasz
blakey #93592 üzenetére
Elhiszem. Az én TV-m tudja a 60 Hz-et is, meg szerintem a tied is. Az sose baj ha magas a képfrissítés.
FPS játékokat sem hiába játsszák a profik 144 Hz-en, vagy már magasabb.
Nálam egyébként okozott gondot, amikor a kiegészítők között váltogatsz a főmenüben jobbra-balra nyíllal akkor is látszik, hogy nem folyamatos, meg a műsorújság sem.
Azt hozzá kell tenni, hogy nálam csak kínai boxok vannak, semmi CE csapat által támogatott. Bár nem hinném, hogy ezen múlik. Inkább a TV-n. Ha rákötöd egy PC-re neked sem 50 Hz-en fog menni hanem amit támogat legmagasabban alapértelmezetten.
-
-
stigma
addikt
válasz
blakey #93575 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
1. Akkor max ha unatkoznék és ki akarnék újat próbálni, akkor megvehetném, de sok értelme akkor nincs.
2. gondok:
- Magyar feliratot ha betettem 1 mappába a film mellé normális elnevezéssel, akkor azt nem látta sem a plex(webes felületen enm tudtam kitallózni) sem a kodi sem.
- Ha egy filmet megállítok és folytani akarok akkor valamiért az elejétől kezdi (ez most valamiért a mostani 9.2.4 és PKC esetében is fennál). PKC verziószámot egyenlőre nem tudok mondani.3. Ilyen sorrendet hol tudok állítani?
CE-n belül emlékszem olyasmire, hogy van CEC-adapter menüpont ahol meg tudom neki mondani, ha kikapcsolom, távirányítóval a boxot kapcsoljon/nae kapcsoljon ki az erősítő. -
Elemental
addikt
válasz
blakey #93554 üzenetére
Köszi! Ránézek majd. A nexus egyelőre csak teszt jelleggel megy, még a mátrix az éles.
Más:
Ugoos am6b plusra ment fel a legfrissebb maven nexus kodi. Nem volt időm belemélyedni, de a pár perces teszt film alatt furcsa ugrásokat tapasztaltam, olyan, mintha röccenés lenne, vagy mintha kimaradna 1-2 képkocka. Esetleg volna valakinek a mentései között egy jól működő régebbi maven nexus kodi (armeabi-v7a)? -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #93497 üzenetére
Ezeket tudom a 20as kodiból, player process több részre szedve pl. csak nyűg.. azt szerettem volna tudni van-e valami ami jobb esetleg. Amiért érdemes kísérletet tenni CE-n . Újdonságok, pl. Hdr10+, vagy frekiváltás sötét képernyő nélkül, ilyesmik.... hamár dv nem lesz..
-
fer
őstag
válasz
blakey #93480 üzenetére
Az rendben van, hogy áttervezték, de amikor rámentem, a Rendszer-> Bemenet-re ott a billentyűzetet nem tudtam változtatni, valamint a csatlakoztatott játékvezérlőknél valami 1984-es IBM billentyű szerepelt. Lekaptam a kiegészítőknél, de újraindításkor újra felrakta. Mindegy eddig ez müxik. Meg úgy vettem észre, hogy a 20-as kicsit akadozott, ez a 19.5 sokkal gördülékenyebben fut.
Már csak az érdekelne, hogyan tudnám a belső tárhelyről törölni a régit, (hogy az android megmaradjon) és helyette ezt felrakni, ha nem megy akkor felrakom újra az androidot és mellé meg a 19.5-öt.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #93404 üzenetére
Ez egyértelmű, természetes is. én viszont igazán semmire nem használom a boxokat, csak és kizárólag náhány film és leginkább sorozat nézésre, hálózaton keresztül, mindig kábellel. A wifi nekem nem számít, BT meg pláne, soha nem használom boxon. Igazán sem YT sem egyéb nem kell nekem, csak jó képminőség és kezelhetőség.
Tartom még magam ahhoz ami miatt ezekkel a boxokkal kezdtem: olcsón tudjak egy jó lejátszót használni ezekre a célokra. Ne kelljen elavuló, drága eszközöket vennem azért hogy a virágbolti sorozatokat megnézzem jó minőségben és ne kelljen pc-ből nehezen konfigolható htpc-t építgetnem vagy pl dune és más drága eszközt vennem amit pár év múlva kukázhatok esetleg.
Ha a fejlesztők leállnak majd szerintem lesz más fejlesztőgárda aki ismét nekiáll valamikor az olcsóbb cuccoknak is, hiszen éppen ez miatt indult az elején még talán az OE, vagy nem is emlékszem mivel kezdtük a htpc XBMC után. Ha mégsem lesz pár vállalkozó szellemű fejlesztő akkor pedig valóban más megoldás kell, biztosan lesz valami
Most tesztelni vettem pár boxot ismét, kíváncsiságból. -
mexel
veterán
válasz
blakey #93388 üzenetére
Köszi!
Sajnos azt nem olvastam eddig ( közben már megvan) hogy nem megy a dualboot.
És valószínűleg tányleg a droid 11 a ludas, mert azzal sem tudok semmit kezdeni egyelőre. Teljesen mások a partíciók, illetve nem is tudom mindent úgyelérni ahogy kellene. Pedig rendeltem párat tesztelni, de csak sd-ről vagy penről mehet.hunaqua: X96 x4 giga lan 32GB.
A CE jól megy rajta sd-ről vagy penről, de wifi-BT nincs még ( ez szerintem hamarosan megoldódik mint mindig.)
A droidja jónak tűnik, de tettem rá kicsit módosított Slimbox-os fw-t, Nincs értelme alapokról kezdeni ők már jót csinálnak nagyon, csak pár apróságot kell módosítani rajta esetleg.
Most így fognak piacra kerülni csak droiddal majd, plusz pár tesztdarab marad mint mindig -
-
aldebaran
addikt
válasz
blakey #92785 üzenetére
Igazad van. Megnéztem média info-val az igazság ligáját, ami nekem van és a hatalom gyűrűit is. mindkettő ugyanaz.
Format : E-AC-3 JOC
Format/Info : Enhanced AC-3 with Joint Object Coding
Commercial name : Dolby Digital Plus with Dolby Atmos
Codec ID : A_EAC3
Compression mode : Lossy
Title : DDP5.1 AtmosNa, letöltöm a 93GB-os változatot...
#92786 Beni2360 Igen, de azt hittem, ha a tv úgy írja ki, hogy atmos, akkor a lejátszónál is úgy kellene, de ezek szerint DDP-ként azonosítja.
-
aldebaran
addikt
válasz
blakey #92777 üzenetére
Átállítottam a multi ch pcm-re, de így sem.
A zack snyder az igazság ligája -t nézném. Az angol hangot csak DD+ -al viszi. Viszont ugyanezt, ugyanazzal az erősítővel ha a tv-n a vlc-vel nézem, akkor a tv is kiírja, hogy Atmos és az erősítő is.
A trueHD és DTS-HD master audio -t is átengedi, de az atmos-t nem. -
cof
veterán
válasz
blakey #92745 üzenetére
Szerintem engedd el... A LAN története visszamegy a 70-80-as évekig amikor még a kanyarban sem volt vezetéknélküli hálózat. Minden vezetékes csatlakozót LAN-nak nevezünk, minden vezetéknélkülit meg WLAN-nak. Pont. Reggelig is magyarázhatod, amire te gondolsz az Otthoni vagy Munkahelyi hálózat amiben lehet egyaránt LAN és WLAN kliens is.
-
cof
veterán
válasz
blakey #92743 üzenetére
A WLAN vezetéknélküli helyi hálózatot jelent, a LAN meg helyi hálózatot.
Tehát akkor mégsem ugyanaz.
a helyi hálózat része a helyi vezetéknélküli hálózati és a helyi vezetékes hálózat.
Nem feltétlen. Nálam pl. el van szeparálva egymástol a LAN és a WLAN. De a kérdés az volt, hogy a LAN az WiFi is lehet-e, nem mert az WLAN. Csak azért írom, hogy ne tanulja meg hibásan. Nem véletlen a külön megnevezés.
-
Melorin
addikt
válasz
blakey #92678 üzenetére
Ezt a képet a netről bányásztam elő, nem én készítettem. Írtam, hogy már rég nincs benne a CE-ben ez a funkció.
Nincs kikapcsolva a GPU scaling. Egyébként köze lehet a dolognak a melegedéshez. Most, hogy hidegen indítottam a boxot, nem nagyon akarja produkálni ezt a hibát. Még tesztelem. -
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
válasz
blakey #92667 üzenetére
Az alap skinnel használom, talán Estuary a neve? 2 óránként lefut egy Library auto update, ami feltérképezi az új filmeket. Ezen kívül semmi nincs telepítve vagy futtatva a háttérben. Mint írtam nem HDD-ről fut a film hanem NFS megosztás van NAS-ról.
Az a kapcsoló valahol a CE menüben volt mint kisérleti funkció. Pontosan már nem tudom megmondani, de valahol ott ahol most a noise reduction és a HDR-SDR beállítások vannak. -
YxVs
senior tag
válasz
blakey #92671 üzenetére
"A HDD tartalma nincs hozzáadva az adatbázishoz?"
Ezt hogy érted? Videos gombra kattintva, majd a HDD-t kiválasztva szépen megjelenik a HDD tartalma: Movies, Series, Music mappák, stb., borítókkal együtt."annak az eléréséhez, szerintem jobb megoldás lenne a VNC"
Melyikre gondolsz? VNC Viewer, vagy VNC Server? Ez magát a box GUI-t hívja meg?
A web gui nem alkalmas erre?A lényeg, hogy nekem olyan program kell, ami közvetlen a box GUI-t hívja meg, és úgy lehet onnan indítani bármilyen tartalmat, mintha a box távirányítóját használnám.
-
YxVs
senior tag
válasz
blakey #92668 üzenetére
Az erősítőhöz van csatlakoztatva a box és a tv is. De úgy szeretnék zenét hallgatni, hogy ne legyen bekapcsolva a tv.
Ezért szeretném a web gui-n keresztül PC-ről irányítani.
És azért nem sima hálózatról, amit fent leírtam.
A Browser gombra kattintva nem jelenik meg a HDD. -
Melorin
addikt
-
xtend
senior tag
válasz
blakey #92554 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is ezen gondolkodtam amúgy, azért is írtam a fentebbit, hogy nem vagyok "streaminges" plusz a HDR nagyon szép képet ad ezért kicsit azt éreztem, hogy +1 felesleges ketyere lenne itthon, de így még biztosabb vagyok benne, hogy egyelőre nem kell az nekem. Köszi!
-
tomp
félisten
válasz
blakey #92530 üzenetére
Tegnap felraktam a Ugoosra a Nexus-t. Ez már nem karikázik DLNA-s(Plex) lejátszásakor. Kb azonnal indul, igaz kell egy pause pár mp-ig vagy ahogy elindul vissza kell ugrani 0-ra különben a kevés buffer miatt az eleje megáll.
Vajon hogyan lehetne a buffer méretét növelni? -
mexel
veterán
válasz
blakey #92520 üzenetére
Szép lassan majd a CE is olyan lesz mint a Libreelec. Pár boxon megy, és jön egy új akármiElec ami ismét megy majd a normál boxokon. ( persze csak ha lesz aki ismét kilép a projektből és elkezdi valahogy. Olyan ismerős a helyzet ismét.
Az olcsóból jót megint kezd megszűnni -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #92516 üzenetére
Köszi! Nem is találtam mást a fórumban, aki s905X4-et használna CE-vel. Gondoltam VONTAR X4, X96Max Plus Ultra jó lehet. Utóbbi nem Gigabites, nem is értem, ezen miért spórolnak. mexel még nem írta meg, hogy milyen ajánlott eladók vannak az Alin, de a Vontar valószínüleg ilyen. Persze az is kérdés, hogy egyáltalán érdemes X4-re váltani, jobb valamiben az X3-nál, CE-vel használva?
CoF lehet eladom, ha majd találok egy jót.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #92466 üzenetére
Köszi!
csibe1 elején kérdeztem, hogy jobb valamiben, nem volt válasz, ki akartam próbálni. Youtube videók néha lefagynak. Vettem egy új SD kártyát, gondoltam mielőtt megnézem egy módosítatlan Matrix-al, előtt Nexus-al is kipróbálom. Neked milyen boxod van, ha már ekkora az arcod? X96Max-al nem volt semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged