- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Elég ha elhiszed.
Nem kell és felesleges ezt megmagyarázni.
Ha IPTV-t nézel és többnyire 25/50fps-sel, akkor jobb az 50Hz és az UI is 50Hz lesz. Maga az elektromos hálózat is 50Hz. Egyébként mindegy, mindenki azt használjon amit csak szeretne, de pl. ha egy "jól megtervezett )szoftveresen) lejátszót veszel és automatikusan képes felismerni a régiót, akkor nálunk (EU-ban), 50Hz-re fog állni.
Nem használok PC, legalábbis Windowst. -
Csicsóka
őstag
Nem akarom használni a droidot, Friss Armbian lenne rajta + OMV, Plex stb. Csakhogy előtte CE volt ezen a dobozon, az Armbian pedig csak úgy megy fel ha az eredeti FW van fent.
Slimbox fel is ment rá, azt már próbáltam, de ott meg nem az eredeti bootloader van. Reset gomb nyomást nem is veszi figyelembe. Recovery-be sem lép. Másik S912 boxon (Vorke Z6) eredeti FW-vel minden tökéletesen megy.
Az ALVATECH linket köszi, teszek vele egy próbát. -
mexel
veterán
Nem forrás gond. Egyszerűen akadozik agol a kép, mint kb amikor az androidot szidta mindenki hogy akad a kép ennél-annál a videónál. kb nézhetetlen, a mozgások akadoznak. Akkor le kell állítani, kilépni, és indítani. Ez annyira idegesítő már hogy valami más lejátszó után kell nézzek előbb utóbb.
Sokan panaszkodtak már itt rá, nem csak én, de úgy tűnik semmi eredmény
-
vargalex
Topikgazda
A complete/incomplete mappák törlésére ott a workaround a linkelt issue-ban. A megoldás a container indulása után törli a létrehozott mappákat...
-
vargalex
Topikgazda
Na, megnéztem notebook-on, de továbbra sem értem, hogy mi a probléma.
Szóval, egyszer elindítod a
docker run...
parancsoddal a containert. Aztán leállítoddocker stop transmission
-al. Majd módosítod asettings.json
-t (esetedben a/storage/.config/dockers/transmission/config
könyvtárban létrejöttet). Majd indítod a containert adocker start transmission
paranccsal. És máris más lett a letöltési könyvtár (persze a container-ben érvényes könyvtárat kell megadnod, tehát, ha te pl. azt akarod, hogy a/var/media/sda1-ata-WDC_WD7500BPVT-7/Filmek/letoltesek
könyvtárba menjenek a letöltések, akkor asettings.json
-ban a/downloads/letoltesek
könyvtárat kell megadnod) . A lényeg, hogy állítsd le a containert és utána módosíts, mert leállításkor visszaírja a futás közben érvényes értékeket.A complete és incomplete dir-el kapcsolatban van egy issue is, amire küldtek pull request-et, de elutasították, mondván, hogy custom scripttel megoldható.
Szerk.: sajnos valóban, a container-ben lévő script feltétel nélkül hozza létre a könyvtárakat:
root@85c8b6a1ff3d:/etc# cat /etc/s6-overlay/s6-rc.d/init-transmission-config/run
#!/usr/bin/with-contenv bash
# make folders
mkdir -p \
/downloads/{complete,incomplete} /watch
...
-
vargalex
Topikgazda
Véletlenül nincs tűzfal LE 10 alatt és azért nem tudsz csatlakozni?
#93256 CoF: Mi a settings.json tartalma a host-on a
/storage/.config/dockers/transmission/config
alatt? Milyendownload-dir
-t adsz meg? Itt a felületen megadhatódownload-dir
-re gondolsz? Ugye ott nem nyúlhatsz ki a docker container-en kívülre... Vagy felcsatolod a docker container-be a host teljes/storage
mappáját is mondjuk éppen a/storage
alá és akkor pont ugyan azt az útvonalat használhatod, mint a host-on... -
FingR86
őstag
én anno zip-ből tettem fel
bele írtam a két alapértelmezett letöltési és incomplete mappa útvonalát és ment hiba nélkül
semmilyen config fájl nem kellett. vagyis nem rémlik, hogy ilyen gondjaim lettek volna. Amíg töltött láttam a mappát az incomplete-ben, amint befejezte átmozgatta a megadott helyre. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ez a docker-ben futó transmission settings.json-jában beállított érték? A docker container-ben erre a mount point-ra van mount-olva a volume? Vagy csak a host-on? Ha utóbbi, akkor ezt a docker container-nek induláskor át kellene adni. Nyilván az útvonal nem kell, hogy az legyen, ami a host-on, hanem az kell legyen, ami a container-ben futó transmission settings.json-jában van...
-
FingR86
őstag
akkor fogod, és globálisan belősz neki egy 30MB letöltési korlátot
szerintem az ugyanúgy lekorlátozná az erőforrás igényét.
vagyis én így csinálnám.nálam amikor 100MB felé ugrik a letöltési sebesség, na az már meg tudja makkantani a boxot (x2) kicsit, olyankor nem is válaszol egy kis időre a kliens
-
gyűrű
addikt
A Sei robotics mint oem gyártó gyártja. Itt van a termékkör
Ugyanezzel a hardverrel még ezt is gyártják.
Csak itt a külső és a remote nem olyan izléses.. -
cof
veterán
No, a visszakapcsolás bugot sikerült javítani, csak a BIOS-ban kellett mókolni. Viszont CE alatt meg a shutdown menüt hozza fel érdekes módon. PC-n megnézve LE-n is ugyanúgy alvóba megy.
Fura, hogy különbözően viselkedik ugyanaz a táv hasonló rendszereken.
Sajna hiába állítom be Keymap editorral a leállítást a power gombra, akkor is alvóba megy LE alatt, CE alatt meg ugyanúgy a shutdown menü jön fel. Fene tudja miért ignorálja. Majd még nézelődök azért infók után mert csak fel lehet programozni valahogy.
-
Suineg
senior tag
Android alatt müködött mindvégig. De meg is oldottam végül, nem JL2101 lan chip hanem egy IP1001M chip van benne. Így egy júliusi Nighlty kelett amiben ennek a chipnek van egy kapcsolója a CE beállításokban. Majd ezt frissitettem a mostani Nighlty -re. most így már megy a lan Ce és droid alatt is.
-
aldebaran
addikt
Dualboot-osan szoktam csinálni és nem kell hozzá külön mSD. Egyszerűbb és volt már, hogy az sd tönkrement.
Ezt tettem fel, de ezen nincs ugye LAN, sajnos.
Feltettem most dualbootban és a wifivel működik. Megnéztem a 4k hdr10+ filmeket és azok is szépen mentek, akadás nélkül.
Ami fura volt, a beállítgatások után és filmnézés után 74 C fokos volt a proci. Szerintem ez őrültsok. a H96 csak 65 C körül szokott lenni, nyáron megy nagyon magasra.
Mindkét gépen ugyanaz a CE, ugyanazzal a beállítással, Estuary Mod V4 skinnel. A menüket, widgeteket hogyan tudom áttenni a H96-ról a vontarra?
Aliexpressen írtam az eladónak, hátha válaszol és megadja az img fájlt. -
aldebaran
addikt
A BT-t nem néztem, nem használom.
Ja, a led az engem is zavar, elé akartam rakni valami szigszalagot, de lehet, hogy akkor szétszedem és úgy lesz.A routerem most néztem oda-vissza és sajna ebben nincs olyan opció, mint a régiben volt, hogy meg tudjam nézni, hogy melyik eszköz milyen hálókártyával csatlakozik, csak annyi van, hogy lan, 2,4GHz, 5GHz és kész.
-
aldebaran
addikt
Hát, a leguccsó mátrix-al próbálkoztam. Az van a H96 max X3 eszközömön is és jól műxik.
Megkérdeztem a kínaiakat is, hátha mondanak valamit.
Igen, a router jó ötlet. Valamiért azután akartam megnézni, miután a CE felment, de akkor megnézem android alatt.
Ja, szétszedni még nem akarom, hátha mond a kínai valami okosat.
Köszi -
kokokka
addikt
Igen, de direkt azért írtam, hogy állandó hőmérsékletű anyagról (procirol) beszélek. A mínusz azért más tészta, ott egyértelműen javulna mutató. Nem véletlenül használnak nitrogénes folyadékhűtést amikor pl. ronggyá húznak egy processzort. De a szoba hőmérséklete szerintem nem mérvadó. De még ha neked is van igazad, az pár fok amiről szó van, amúgy sem lényeges a működés szempontjából.
-
kokokka
addikt
Ha egy edényben lévő víz állandó 60 fokos, akkor az már mindegy, hogy mekkora a szoba hőmérséklete egészen addig amíg az 60 fok alatt marad. Ez fizika. A víz bármivel behelyettesíthető: vas, gránit, járdalap vagy épp processzor. Nem a kisebb hőmérséklet határozza meg a nagyobbat, én ezt így gondolom. Ha egy proci egy 4K-s film alatt 60 fokig melegszik és mivel nem kap nagyobb terhelést ott is marad, a szoba 26 vagy épp 30 foka már lényegtelen. Ezek nem összeadó értékek szerintem.
-
Beni2360
félisten
Mint írtam ez a szv. Van egy üzemi hőfok pl az autónál is és nyáron előbb télen később melegszik fel. Az jogos, hogy 22 fokos levegőben előbb, jobban távozik a meleg de ha 60 fokra megy most 22 c-ban akkor 26-ban 4c fokkal szabadna csak (64) lennie rendes hűtésel. Én is nyáron ezt tesztelve csináltam passzív hűtést.
-
pinnacle
nagyúr
Igen, mindenképpen jobb az eredeti terv, ahol a venti lapát felett van a hűtőborda.
Beni2360 nézd meg légy szíves ezt 4K-ban. Nekem 40 perc után 60°C, 24°C szobában.
-
Wade0303
aktív tag
Ok voltak elsokent annyira pofatlanok, hogy a kulfoldi rilizeket elkezdtek sajat neven megosztogatni az itthoni buborekban. Az egyetlen hozzaadott tartalmuk a szinkron, amit legtobb esetben mar szinten nem ok szereznek be es idozitenek.
Kesz kulfoldi release le + mas altal megosztott magyar vonatkozas le - mkvtoolnix beizzit, start muxing, kesz is van a matrix fohosno riliz. Aztan persze ezt a procedurat atvette egy rakas masik pofatlan diszno es egymassal versengenek ki tudja elvegezni ezt a 3 lepeses folyamatot leggyorsabban.
Megis mit gondolsz, miert nem talalni kulfoldi trackereken egyetlen trinity meg no1 release-t sem ha ok 10+ eves meno csapatok? Az nfo-ban aprobetuvel egyebkent ott vannak a forrasok, bar sok esetben mar arra is lustak hogy visszakovessek ki lopott kitol (egy masik magukhoz hasonlo, kulfoldi rilizeket sajat neven megoszto koklert jelolnek meg forrasnak mikozben mar az is csak a kontenert cserelte le, vagy egy szinten mas altal leforditott feliratot dobott bele). -
tomp
félisten
Az eredeti remuxhoz lehet értenek de a P8.1 és hybrid kiadások kamu DV! Attól mert kiírja a TV, hogy az még nem lesz az de nekik ennyi elég. Utána lehet olvasni a kiadásaikról vannak írások.
Ugoos-on a FEL-ből készült P8.1-es anyaguk semmivel sem ad többet mint a HDR10-es verzió(fényerő 1 az 1-ben HDR10-es lesz csak DV logóval), a hybridet elindítva pedig egy idő után a lejátszó film közben inkább átvált HDR10-re mert a hibrid az egy tákolmány.
Na de ne menjünk ennyire el. -
Beni2360
félisten
Azért engem tegnap este megszivatott ez a 60 Hz kép az LG C8 OLED Tv-nel.
A zidoo beallitasában elállítottam a freki váltást valami megneztem és úgy maradt. Na indít 4k DV ötsereg csatája és se hang se felirat az istennek sem stimmelt. 3x futottam neki mire Megtalaltam, hogy 2160/60Hz megy a TV-n. Beallitottam és máris jó volt a hang meg a felirat. -
Imi1981
veterán
Sikerült amúgy! 19.5 raktam fel és ezzel jól működik minden! Végül nem plexkodiconnect hanem emby next gen raktam inkább mert jobban szeretem az emby-t (ez sem működött jól coreelec 18.9 alatt) mert ha elfelejtik stoppolni stb én is meg tudom tenni távolról. Ha valami gond lenne az emby-vel felraktam még a kodi repostoryból a hivatalos plex addont. Mindkettő jól működik de persze ezen a gyenge vason gyorsabb a emby next gen ami olyan mint a plexkodiconnect. Amúgy egy hulladék lejátszó ez a x96 mini de nekik olcsón kellett tv box. Volt egy direkt tv box alá való ventilátor azt oda adtam nekik így nem megy fel 85-90 fokra és nem fagyogat.
Köszönöm mindenkinek aki segített! -
herrká
senior tag
Szia! Hangot PC hangszóróval gondoltam. Tehát egy 3,5-es jack hangkimenet nem árt. Vagy bluetooth. Ez kertmozizásnál lenne használva csak. Bent házimozi erősítő van. De oda lejátszó sem kell, a tv-boxról és PC-ről van közvetlen HDMI kábel.
Ezt így keressem, hogy DVB-T/T2 box?Igen beszéltünk, és ez így van ahogy írod! Valami plug and play megoldás lenne jó.
Köszi a segítséget!
Még eszembe jutott, ezek a facés kínai csoportokban emlegetett Xiaomi vagy Mi(?) stickek vagy tv okosítók is jók lennének amúgy?
-
FingR86
őstag
köszi, így már meglett.
az x-plore-ban csak engedélyezni kellett a rejtett fájlok megjelenítését
utána már secperc ment is SSH fájl átvitellelkész is a downgrade
ezer hála.
összefosta magát a rendszerem és volt róla egy mentésem
de előtte azért felfrissítette magát 2.8-ra, nekem meg 2.6-ról volt mentésem és vmiért nem igazán szerette -
szabeska
addikt
Szereztem egy DC 5,5mm csatlakozot, elvagtam egy usb kabelt, bekotottem es rakotottem egy ugyancsak 5V/2A telefontoltore, es tokeletesen megy a 2,5-os kulso hdd, es egybol indul a rendszer!
(3 napig el sem indult a box, sem az android sem a CE, csak felvillantak a ledek aztan pislakoltak, jol besz@rt a kinai tap egyik naprol a masikra
legalabb 2 evet birt
)
-
xtend
senior tag
Köszi. HK1 box (Vontar x3) lesz a delikvens, remélem az is. Bár még tesztelem mert eddig egy x265 4K HDR filmnél ment fel 70 fokig, amúgy alatta van a hőfok. Hűtését nem moddoltam csak raktam alá 4db 20mm-es lábat, hogy ténylegesen "kapjon levegőt". Majd meglátjuk...
Más (nem csak CoF-nak):
Láttam a CE fórumon hogy bl301 injektálásban van usb power funkció, az működik?
[link] -
aldebaran
addikt
Végül innen rendeltem, mert itt teljesen egyezik minden és itt van az utcámban.
Remélem, jó lesz
Akyga hálózati töltő 2000mA 5.5x2.1 mm AK-TB-02 -
flash-
veterán
sdről,régebben is sdről futot, most a ce rendszer beállitásainál átraktam az energiamódot ondeamndról a perfeormance-ra(vagy miaz) illetve ntfsről átformáztam a pendriveot exfatra, valami ilyet is olvasgattam külföldi oldalon hogy ez is bekvarhat, nameg ez a pause utáni lag ez másoknak is van, oylan fps drop ez inkább
-
pinnacle
nagyúr
Sajnos tényleg egy vacak példányt fogtam ki. EVO Plus kártyát sem tudja beolvasni, ugyanúgy továbblép recoverybe, mint az Endurance-el. Ha USB adapterrel telepítem, akkor sem tölt be SD olvasóból.
mexel akkor nem emlékszel melyik eladónál vettél kevésbé melegedő boxot? Melyik ez a 2T?
s905X4 boxa nincs valakinek? Lehet már azt kellene venni, mivel CE is van rá.
-
pinnacle
nagyúr
Igen, nekem csak azért volt fura, mert idáig nem tapasztaltam a 4 boxommal.
gyűrű CE-s SD kártya tartalmát, hogy lehet átmásolni? Simán csak intézőből? Ha egyáltalán elindul majd így. Gondoltam az X96Max kártyáját átmásolom erre, abban EVO Plus van.
Most látom tényleg támogatott az s905X4. Abból van ajánlott típus? Esetleg olyan, aminek a hűtése is jó?
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Majd kipróbálom. Olyan, mintha kiürülne a buffer, ezért megakad, majd utána próbálja behozni. Pedig a maximumon van, sebességgel sincs gond. Idáig LAN-on volt, megnézem wifin, X96 Max is azon van. Mondjuk fura lenne, ha attól javulna.
®abstract® havert próbáltam rábeszélni ilyen Androidos boxra, de azt mondta inkább minipc-t vesz. Állítólag 20-30k használtan. Lehet tényleg az a legjobb választás. Gondolom azon is tökéletes a Kodi, + van egy PC-d is.
syler123 pontosan, ahogy mondod.
-
pinnacle
nagyúr
Nekem így mindenképpen jobb, mert a saját 4K/60fps videóim 60°C-on mennek, idáig meg fagyott 75C°-on. Sima F9 600-as fordulaton még jobb lenne.
Illetve lehet az eredeti hűtőlap is jó, így direkt hűtéssel, csak nem tudom ragasztó, thermal paddal megtartja. Nekem így megfordítva nem tetszik, azért kellett valahogy így megoldani.
Egyébként akadás, begyorsulás más videónál nincs. Ez akkor milyen hiba lehet csak a Youtube-nál?®abstract® Rockchippel nem az a gond, hogy arra nincs Coreelec?
-
cof
veterán
Hűtőt meg úgy csináltam, hogy SOC borda közé, meg a borda tetejére raktam annyit, hogy a tető frankon szorítsa rá, de ne púposodjon azért.
Mármint thermal pad-et, lemaradt.
#92404 Sokallom én is azt a 69C-t ventilátorral, megemelt házzal kb. 50C-nél beszélhetnénk eredményes műtétről. Ok, a gyárinál azért jobb lett.
Nemsokára nekem is ideérnek a mini 40x40-es ventik, 5V, 12V majd tesztelek én is.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Lehet a BT hangfal nem sok embert érdekel, azért nem foglalkoztak vele. Egyébként, hogy kell CE alatt divert telepíteni? Az ASUS BT-500-hoz van LINUX driver, kernel 2.6.32 - 5.7.1 jó lehet a CE-hez?
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Akkor lehet nekem azért melegszik nagyon, mert "erőlködik", hogy kiszolgálja a boxot? Illetve ezért van olyan, hogy bekapcsolt állapotban amikor a TV-t nézem, a boxon nem megy semmi, átvált a boxra a kép, pillanatnyi feszültség megingás miatt?
Nem találom, de azt írják párszor, hogy gyenge a hozzáadott. Ha valakinek megvan, linkelje be legyen szíves, összefoglalóba is mehetne. Mondjuk nincsen sok. Ez lenne az? Lehet a 3A már sok (igaz ezt írják, Kisebb áramú verziót azért nem kínálunk, mert alig lenne olcsóbb és a várható hosszabb élettartam bőven fedezi az enyhén magasabb árat), illetve az átmérő, polaritás is kérdéses.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Mac mini (2023 with M2)
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest