-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #50024 üzenetére
Megkérdeztem és a "Nightly tulajdonos" sem találja.
Mai Nightly több sebből vérzik, SQL adatbázis gondok is vannak (Kodi gond), mondjuk most pont nem érint, mert 1 hete Plex adatbázist tesztelek. 06-ai jó továbbra is, azóta a fejlesztések nem a lejátszási képességeket javították. -
blakey
titán
válasz
ztsoft #50009 üzenetére
Ismét eltűnt a Nightly fóruma - ezt majd megkérdezem, hogy mi az oka, a letöltési oldalak jól működnek.
Szerintem azért tűnt el, mert nagyon sok gyanútlan felhasználó telepítette anélkül, hogy elolvasta volna miért is Nightly. Beszélgetni lehet a "Development" részen.Úgy látszik helyre állt a rend a Nightly-nál (már nincs a Lejátszó -> Videók -> Képfrissítési gyakoriság beállítása alatt a Mindig), a 11.-ei már jónak tűnik. Eltűnt a "Teljes képernyő" is. - ez tegnap javítva lett amikor írtam a hibákról, de még vannak. A kiírással/fordítással van a gond. A 06-ai a jó és stabil ami a 8.95.7 után tartalmaz HEVC javításokat is.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #49944 üzenetére
Rooszul fordították le a buildet, szóval lesznek még érdekességek.
Az Indításkor/Leállítákor helyett Ki állásban lesz. Ettől a gyanútlan felhasználóknak ricegni fog, hiába volt előtt Indításkor/Leállításkor és még sok Kodi/Amlogic patch sérülhetett. Pl. a 8.95.7-ből ki lett véve a "Mindig", tehát nem kerülhetett vissza.1, a "Hangeszköz ébren tartása", nekem ez mindig ki volt, most meg 2 percen volt.
2, a "Halk audio zaj küldése", ezt mindig kikapcsolom, most meg be van kapcsolva. - ezek is a hiba eredménye és még lehetne sorolni de 1 a lényeg, tényleg nem jó az utolsó 2 verzió. A 08-as is hibásan lett közzé téve. -
blakey
titán
válasz
ztsoft #49939 üzenetére
Na igen, engem az zavarna, szerencsére kikapcsol a box de valami el lett cseszerintve így már nem is tesztelgetem tovább, felmegy a 0106-os és várok a javított verzióra. Az újakkal alapra áll a Képfrissítés gyakorisága, azaz Ki állásban lesz és visszakerül a Mindig pedig ezt elrejtették, megjelenik egy új menüpont a "Whitelist" előtt, a hang résznél és Optimalizáltra vált, stb.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #49747 üzenetére
Kipróbálom még 1x, de 3x telepítettem újra és ahogy már írtam, friss telepítés után sem megy egy teljesen új rendszeren.
Most megcsináltam negyedik alkalommal és most jó,
de egyelőre csak az egyik boxon csináltam meg. Egyébként meg nagyon fura, azt olvastam, hogy jogosultsági hiba és sokaknak volt ilyen korábban, repóba javítják és úgy frissíthető, szerintem most frissíthették, délelőtt nem volt jó, azóta meg nem volt időm ránézni.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #49738 üzenetére
Semmilyen módon nem működik, vasárnap jó volt, tegnap már nem. Friss telepítéssel sem megy, de látom nem vagyok egyedül. Nem tudom mi lehet az oka.
(#49735) footy
Feljebb lépni? S912-nek csak tesztanyagokkal érzékelhető a jobb képminősége, általános használat mellett nem vennél észre semmit, de lehet, hogy a tesztábrákon sem. Ha megvan az S905X és képminőség szempontjából szeretnél feljebb lépni akkor másik vonalon kéne elindulni, ha a 100-as lan miatt szeretnél akkor igen, S912 jó alterntíva. -
ttt
senior tag
válasz
ztsoft #49400 üzenetére
Én meg arra emlékeztem, , hogy Ejelhar
fórumtárs írta le annó, őt zavartam vele. De nem csak, hogy megjegyeztem, hogy Te dúrtad ki és raktad fel, de a hozzászólás sorszámát felírtam, mentettem, borítékba zártam, stb...
(Tényleg olyan nincs a PH fórumban, hogy megkönyvjelzőzzek 1-1 dolgot? Vagy az a fizetősnél létezik? Valaki homályosítson fel
)
Viszont említett fórumtárs javasolta a MobaXterm jóságot, amit nem győzők megköszönni !
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #49337 üzenetére
Nemrég teszteltem kérésre egy 2 hangsávval rendelkező mka fájlt, érdekesen viselkednek a különböző eszközök de a lányeg, hogy inkább flac-ot csináltam belőle, mert az mka-val nincsenek borítók, nem minden rendszer kezeli normálisan, némelyik csak 1 hangsávot kezel, van amelyik egyben kezeli a számokat, stb. Maradok a flac-koknál, normális borítóval, stb. Egyébként ez Kodi hiba ahogy a felirat is az volt, jelezd a Kodi-nak, hátha megoldják, de lehet, hogy már tudnak róla.
-
-
kenand
veterán
válasz
ztsoft #49282 üzenetére
Az csak annyit ír hogy támogatja, de a gyártó attól még tehet bele DDR50-es olvasót...
Az Intel Z8300-as chipset támogatta a SDR104-et, de az Intel azt ajánlott, hogy cssk a drágább 8500 és 8700-as SOC-knál használják, bizonyos gyártó betartotta és DDR50-es olvasót adott a Z8300-as tábla géphez, míg mások SDR104-gyel szállították a 8300 SOC-ra épülő táblákat is.
Szóval kell, hogy a SOC támogassa, de olyan olvasó is kell bele, ha bármelyik nem SDR104 akkor nem megy annyival..
-
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #48181 üzenetére
Biztos hogy a "Reset()"-el indul újra, mert a Croma skinben ez a sor nincs, persze nem is rebootol így.
<item id="141">
<visible>Skin.HasSetting(QuitMenu_Hide_Reboot_Android)</visible>
<visible>System.CanReboot</visible>
<onclick>dialog.close(all,true)</onclick>
<onclick>System.ExecWait("/usr/sbin/rebootfromnand")</onclick>
<label>$LOCALIZE[31900]</label>
<thumb>topbar/topbar_restart_nofocus.png</thumb>
<icon>topbar/topbar_restart_focus.png</icon>
</item> -
mexel
veterán
válasz
ztsoft #47854 üzenetére
Köszi! Akkor kb úgy néz ki nem csinál mást jelenleg mint amit írtam, illetve kifelejtettem az aml_autoscriptet is.
Gyakorlatilag csak ezeket írja felül, a többi majd a következő boot-nál történik. Illetve remélemCsicsóka: köszönöm, megnyugtattál. Bíztam benne hogy így müxik.
-
Dolphine
addikt
válasz
ztsoft #47609 üzenetére
Köszönöm a választ és Neked is vargalex!
Alapvetően nem a boxxal lesz a gond, az kezeli bőven ezt a kártyát:
MINIX NEO U9-H supports micro SD cards up to 256GB capacity. We tested using a Samsung EVO 256GB micro SD card.Az a bajom, hogy nem tudom egyáltalán megírni! Vagyis engedni engedi, de mind a Win32, mind az Etcher hibát ír ki.Két külön olvasóval is próbáltam. Az mondjuk igaz, hogy U3-as. Ez lehet probléma?
Most az SD formattert ráengedtem ez teljes formázásra, jó darabig el lesz vele, utána passz, nem tudom, hogy mit csináljak! -
l.kiss
tag
válasz
ztsoft #47522 üzenetére
Szia,
A 8.95.5 nálam eddig remekül működik (Beelink GT1 Ultimate 3GB) leszámítva a skin választást, egyelőre így marad. Remélem a következő frissítéssel megoldódik.
(A 8.95.4.2-ben, ha frissíteni akartam ExoShark addont, akkor eltűnt a listából és újra kellett telepíteni a tárolóból. Mindegy volt hogy melyikből. Most ez is jól működik.)
De köszönöm a segítőkészségedet!
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #47291 üzenetére
A kijelzője is nagyon jó, és mondanom sem kell, hogy alapból megy a táv, stb, ez is egyik szempont volt a kijelző mellett amikor S912-est akartam venni. Kikapcsolt állapotban nem világít semmi, bekapcsolt állapotban a bekapcsológomb diszkréten kéken világít, a kijelző erős és fehér de CE alatt lehet állítani az erősségét, szóval ez is minimumon az ideális, olyan mint egy kis médialejátszó.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #47276 üzenetére
Azok az adatok nagyon sok boxnál így vannak feltűntetve, sokat nem kell vele foglalkozni, mindent tud ami elvárható, AC-s wifin is hozza a 250-300Mbps-t (300-as a netem), LAN-on maximumon pörög, szóval nincs vele gond, Toshiba eMMC van benne. Nagyon jól összerakott, minőségi cucc, fóliázva a doboz, ahogy a nagyok csinálják, minden becsomagolva, szóval teljesen rendben van.
-
-
-
sticky35
tag
válasz
ztsoft #46982 üzenetére
Nekem is hasonló problémám van:
CE 8.98.4.2, telepítve van az Inputstream adaptive, de mégsincs widevine, HBO GO nem indítja el a lejátszást:
11:24:20.936 T:2982138672 NOTICE: Creating InputStream
11:24:20.961 T:2982138672 ERROR: GetDirectory - Error getting /usr/lib/kodi/addons/inputstream.adaptive/
11:24:21.466 T:2982138672 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Unable to load widevine shared library (/storage/.kodi/cdm/widevine/libwidevinecdm.so)
11:24:21.466 T:2982138672 ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: OpenDRMSystem failed
11:24:21.468 T:2982138672 ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons # ls -l /usr/lib/kodi/addons/
total 0
drwxr-sr-x 2 root root 116 Oct 29 22:40 peripheral.joystick
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons #
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons # ls -l ~/.kodi/cdm/widevine/
total 1
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Nov 19 10:08 68747470733A2F2F6C69632E64726D746F6461792E636F6D
CoreELEC:/usr/lib/kodi/addons #Újrainstalláltam az Inputstream adaptive-ot, feltettem másik verziót, futtattam nmacleod.com scriptet, de nem segített, nincs meg a widevine lib.
Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a probléma?
Köszönöm!
-
Agostino
addikt
válasz
ztsoft #46867 üzenetére
hello
nem voltam gépközelben a hétvégén. a helyzet az, hogy fogalmam sincsen mivel lehet ezeket a videókat megvagdosni, de [itt] a link, az egész csak valami 1 GB szóval nem vészes. nekem ettől teljesen lehalt a player.
#46968 - blakey: megy a távja ce alatt, semmit sem piszkáltam rajta. teljesen out of the box szinte az egész, egyedül a kijelzővel kellett minimálisan matatnom, hogy ne csak boot legyen rajta, de ha én meg tudtam ugrani, akkor kb. bárki más is : )
-
kgymac
őstag
válasz
ztsoft #46769 üzenetére
Ha konstansként van megadva a könyvtárnév, akkor egy üres stringgel + megjegyzés sorral is meg lehet osztani, így senki nem látja a saját könyvtárszerkezetedet/géped címét. Ha használni szeretné, akkor meg töltse ki a saját eszközén érvényes könyvtárnévvel.
Sok scriptet láttam már így publikálva, a napi hdd smart adatokat küldő scriptem eredetileg egy lg n1t1-re írt gyári shell script volt, hasonló technikával (user/group adatokat listázott tmp file-ba, majd elküldte mailben. Először nsa325-re, majd xpenology-ra költözött. Bár a syno dsm is tud hasonlót, de jóval kevesebb infóval, így még mindig használom). Van egy konfig file, minden változót abból olvas fel a script. Ugyan nem php, csak bash script és a php-hez is csak minimálisan konyítok - egyszer kellett életemben php-s scriptet javítanom élesben holmi rendszer változók megváltozása miatt -, de hasonlót a php is tud.
A módszer biztonságos, amíg a kliens nem fér hozzá a root cuccaihoz. A smartctl-hez is root jog kell, nálam is cron-ból fut a script. Syno-n a levélküldés php-s, nem konfig-os min n1t1-n vagy nsa325-ön, így a bash csak meghívja a mail küldő php-s scriptet. Esxi-n pl. nem is megy a levélküldés, csak egy vm-en keresztül, de ez így már nagyon off. -
vargalex
Topikgazda
válasz
ztsoft #46758 üzenetére
Én valahogy nem értem ezt a sok problémát a médiatár előállításával. Egyszer kell megtenni (én MySQL-t használok, így a frissítéseknél sincs gond, de ha valaki nem használ, akkor sem kell 0-ról felrakni mindent, vagy ha igen, akkor lehet exportálni). Én egyszer beállítottam, végigment, majd file nézetben megnéztem, hogy mely filmekhez nem talált semmit, rányomtam az "Átvizsgálás médiatárba" felugró menüre, kézzel módosítottam a keresendő címet és megtalálta. Nálam nem volt sok ilyen, de ha egyszer megcsinálja az ember, utána pedig csak az éppen letöltött anyagokkal kell esetleg eljátszani, ami nem hinném, hogy napi több százat jelentene...
-
peterattila
aktív tag
válasz
ztsoft #46672 üzenetére
Adtam neki még egy esélyt. Újraírtam a pendrive-ot, mindent beállítottam legjobb tudásom szerint (még néhány szívás/reinstall és egész jó lesz
. Viszont most sem oké teljesen. Legutóbbi rendszer látta a "sorozatok" teljes listáját: keresztapa 1-2-3, james bond teljes, stb. A könyvtárszerkezet változatlan (asus routeren külső hdd), de most nem lát mindent. Akkor ez most hogy van? A könyvtárak neveit már úgy állítom be letöltéskor is, hogy a TMDB-t nézem és onnan másolom ki. Mi mást kéne még elkövetnem? Nincs zárójel, se kettőspont.
Még egy dolog: elátkozott magicsee n5 a gép (hogy rohadna meg a hazug ferdeszeműje), az utolsó szamuráj blu-ray iso-val tökéletes, asszony kedvence a "made in hungaria" viszont iso-n pixeles. Mindkettő BD25. -
peterattila
aktív tag
válasz
ztsoft #46600 üzenetére
Lehet túl sokat vártam a lejátszó/coreelec párostól, de eddig nagy csalódás számomra. Pár napig ismerkedtem vele, majd friss telepítés, csak azt meghagyva/beállítva, ami jól működött és tetszett. Ehhez képest nekem nem talál meg filmeket, holott előtte látta. Szépen játszott játszott blu-ray filmeket, most esik szét a kép és csupa pixel. Eddig átengedte az erősítőnek a hangot, ami az szépen fel is dolgozott, ezt is elfelejtette mára. Beállításokat újra átnéztem, minden változatlan (nem hekkelte meg az asszony éjszaka
, újraindítottam, de semmi változás. Egyelőre most pihentetem, mert szívem szerint az ablakon dobnám ki az egészet. Nem tudom azt elfogadni, hogy valami este még működik szépen, reggelre meg kuka.
-
blakey
titán
válasz
ztsoft #46603 üzenetére
Akkor csak tégedet szivat, mert nálam tökéletes a Wasabi is, nem használok zárójeleket, ha ez segít, a zárójel is olyan írásjel ami néha gondot okozhat a fájlkezelésben, tapasztaltam más területen.
Egyébként mappákat csak gyűjteményekhez használok, a többi csak úgy "bedobva". -
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #46600 üzenetére
Az elsőnél még az lehet, hogy két verzióban is megvan (3D Half SBS, HEVC H.265), így csak az egyik kerül be.
Ez sem lehet, mivel az "Avengers Infinity War" is megvan két változatban, mind az LE, mind a CE alatt megtalálta.
Avengers.Infinity.War.3D/Avengers.Infinity.War.(2018).3D.hsbs.1080p.mkv
Avengers.Infinity.War/Avengers.Infinity.War.(2018).2160p.mkv -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #46593 üzenetére
Így kellene írni: Jurassic World (2015) Azokat a pontokat el kell felejteni.
-
blakey
titán
-
ttt
senior tag
válasz
ztsoft #46396 üzenetére
Igazából nem is videóknál jelent problémát a melegedés, inkább amikor melléfűt a tv dekóder chip. Jó érzéssel az is elkódorog 80 C fokig és akkor kezdődnek a képi hibák. Két kis chip amire nem is igen lehet bordát rakni - az egyik árnyékoló dobozkában csücsül, a másiknál a körülötte lévő alkatrészek miatt. A cpu-ról meg eddig nem sikerült levenni a bordát - illetve nem akartam mindenestől kitépni, pedig egy újrapasztázás is sokat jelenthetne.
Nyilván a nagyobb lukak adnak egy kis fort, meg akár alá egy laptop venti. De inkább egy másik kabátot akarnék neki faragni, mondjuk egy már nem használt dvd játékos dobozában. Csak éppen másik 4-5 projekt van folyamatban, ha még egyet elkezdenék igen csak aludhatnék a küszöbön -
darvinya
titán
válasz
ztsoft #46036 üzenetére
És ez honnét veszed, hogy nem RAM-mal van a baj.
Már 5.1-es droid követeli 2GB RAM-ot, hát még efölötti.
Optimizálhatsz bármit, de mikor alaprendszer közel 1GB RAM-ot használ, akkor már semmi sem fog menni rendesen.
Pont ilyen szemlélet miatt árulják még mindig szemétre való HW-es készüléket.
1GB RAM-ot használó rendszer 4.x volt, de utániak már biztosan csak szenvedés ennyi RAM-on. -
djg
aktív tag
válasz
ztsoft #45590 üzenetére
Hát ez nem rossz! MK22 34k-ért
Látszólag hardveresen azt tudja, mint a Neo U9-H, sőt, 3 giga ram van benne és közben olcsóbb, mint a neo u1?
"Flash tároló: 32 GB eMMC" --> ez azt jelenti, hogy ekkora méretű sd kártya van benne és ezen fut az OS?
Mert ez is 2x akkora, mint a Minixek esetén...Hol a kaki Robin? Ez olcsóbb és mindenben jobb az erősebb Neo U9-től? Nem értem...
-
mexel
veterán
válasz
ztsoft #44931 üzenetére
Így van, én is teszteltem, a többit is. Sajnos nem minden jó. Mondta itt valaki a napokban Alexelec-et, tegnap teszteltem kicsit, nekem az a befutó. Coreelec, OSMC kernel, és nekem ez a leggyorsabb. A tv csatornaváltás és a youtube olyan gyors amit edig egyik rendszeren sem tapasztaltam.
Igaz az NR és deinterlacing kapcsoló nincs benne, de az simán megoldható egy autostart.sh- fájllal akinek kell.
( NR nekem alapból igen, és LE-hez a 912-höz kell a deinterlacing, azért vannak a piros pöttyök amit Ztsoft az előbb írt)
Oleg 64 bitese meg pláne nem megy most K1pro-n, a TVheadend nem megy vele. Kicsit laggol is az egész rendszer, az OE alapok már jobbnak tűnnek.Ja más, kicsit off : jól olvastam hogy gravi epg-nek vége? Van most helyette valami jó alternatíva?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
ztsoft #43295 üzenetére
Kipróbáltam CE 8.95.0 és LE 8.2.3.1 alatt a 3D lejátszást a Kodi mintákkal, de csak az SBS és a HTAB formátumokat viszi mindkettő, ahogy te is írtad. A 3D iso és MVC 3D mkv anyagokat 2D-ben jeleníti meg, váltani sem lehet.
Android 7 alatt is tettem próbát a gyári KDPlayer nevű 17-es Kodi forkkal, a 3D iso/MVC ugyanúgy csak 2D-ben ment, az SBS/HTAB-nál pedig kézzel kellett a tévét a megfelelő módba kapcsolni, mert nem érzékelte a 3D jelet. Egyébként a kép ilyenkor remegett, szóval siralmas volt.
Van viszont Androidon egy VideoPlayer nevű app, (ha jól sejtem, Amlogic fejlesztés lehet, mert minden boxon rajta van), az viszi a 3D MVC mkv-t, igaz az OSD-jén kézzel kell bekapcsolni a frame packed kimenetet. Próbáltam vele a 3D iso-t is, de csak vmi kamu androidos üzenetet dobott fel (media scanning, please try again later), nem indította a lejátszást.
Ez az app viszont nem tud hálózatról lejátszani, csak lokális forrásból.
Box: Sunvell T95m (S905X) 1/8G, tévé: Sony W80C aktív 3D LCD.Hátra van még a 3D teszt a 7-es LE-el, ha lesz időm megnézem azt is.
Sam egyébként az írta, hogy ha kész lesz a Kodi Leia v18, akkor fog foglalkozni újra a frame packed kimenettel, de valószínű, hogy csak az MVC mkv fog menni (ha egyáltalán fog).
(#44842) kungzi: ALSA HDMI-vel próbáltad? Az összefoglaló elején van segítség a beállításhoz.
-
peterk
senior tag
válasz
ztsoft #44825 üzenetére
Az entware telepítése után átállítottam a root shellt bash-ra, és root könyvtárban vannak .profile, .bashrc fájlok is, amikbe tettem ezt-azt. Az a gyanúm, hogy azért nem tudok belépni, mert valami nem fut le rendesen (nem találja a fájlt, mappát, stb.)
De most, hogy mondod a fájl kezelőt.... teljesen hülye vagyok. Simán átnevezem a root mappát időlegesen file kezelőben, és ha ez a gond, akkor be kell tudnom logolni utána. Köszi!
Más. Megjött az a jóárasított X96 nekem is. (Az a pár hete linkelt 1GB, 8GB, S905X-es kis kütyü valami 20 dolcsi volt, köszi annak aki linkelte). Gyorsan kipróbáltam, minden oké vele. Röhej, de még a gyári androidja is jobban tetszik, mint a BB2 gyári rendszere, annak ellenére, hogy ezen egy 6-os őskövület van.
De mindegy, mert törölni fogom, ez CE only box lesz. A kérdésem is ezzel kapcsolatos. Bootoltam MMC-ről 8.95.2 CE-t, a gxl_p212_1g.dtb -t használtam, CE honlap szerint ez a hozzá való. Még nem teszteltem, de szépen elindul, működik, felteszem jó lesz.
Namost, látok ebből a dtb-ből még gxl_p212_1g_g9sx.dtb, gxl_p212_1g_lepotato.dtb, gxl_p212_1g_nand.dtb, gxl_p212_1g_slowemmc.dtb verziókat is. Ezekről tudja valaki, hogy miben is térnek el? A nevek alapján vannak tippjeim, de inkább megkérdezem. Ha a belső nand-ra akarom majd telepíteni - ez lesz a történet vége, ha kipróbáltam MMC-n és megy -, akkor használjam inkább a *_nand verziót?
-
rooney8
aktív tag
válasz
ztsoft #44616 üzenetére
Nagyjabol tiszta a dolog, csak gondoltam LE kernel marad, viszont kodi frissitheto. Meg mintha valahol olvastam volna, hogy megoldhato ez a frissites (nem biztos, hogy amlogic LE volt az).
Lehet ezzel a kerneles dologgal is hulyeseget mondtam, tenyleg csak ugy nagyvonalakban vagyok kepben ezekkel a linux disztrokkal kapcsolatban -
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #44525 üzenetére
Én nagyon ritkán írok tabról és figyelek a hibákra.
Ebben a hsz-ben mi volt a hiba, már csak kíváncsiság végett is ?
Az -Ezt elolvastam - félre olvastam akart lenni egy kicsit nem magyaros de már nem tudtam javítani.
De nem rosszabb mint az olyan sokat használ " berendeltem" kifejezéshez.
Ui: És én használom a böngi helyesírási lehetőségét, de így is becsúszik egy kér bibi. -
peterk
senior tag
válasz
ztsoft #44224 üzenetére
Ezzel itt a system.new.dat fálj átalakítható system.img formára, és kiírhadó dd-vel. Próbáltam, működik (bár én TRWP-vel írtam, ki, de az mindegy szerintem).
Persze lehet, hogy csak akkor, ha a system.new.dat is teljes, és az enyém teljes volt. Ránéztem erre a firmware fájlra, és nekem a leírás alapján ez is teljesnek tűnik, de nem töltöttem le.
Viszont találtam egy ilyent az xda developers-en. Ez egy custom firmware, ha jól látom ez is OTA update-et használ, de mivel ez customer firm, szerintem teljes lehet a system ebben. Úgyhogy lehet, hogy ezzel jobbak az esélyek. Ebből is ki lehet szedni az image-eket, a system dat-ot átalakítani a fenti toolal system.img-re, is kiírni dd-vel. Mit gondolsz?
rooney8: Az image kiírása dd-vel nem egy nagy vaszisztdasz, ha CE/LE egyébként működik kártyáról. Csak felmásolod az img-eket egy pendrive-ra (vagy akár a microsd kártya adat partíciójára hálózaton keresztül), és dd if=blablabla of=blablabla bs=blablabla. ztsoft meg tudja neked pontosan mondani, hogy mit kell beírni .... ha ez így kiírható. Szerintem igen.
-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
válasz
ztsoft #44221 üzenetére
Koszi a segitseget
Viszont ha jol ertem, akkor ez nem ilyen “kettot kattintok es kesz is van” tipusu muvelet lenne. Az a baj, hogy ennyire mar nem ertek ezekhez a dolgokhoz (bootloader, ugy konkretan a teljes boot folyamat stb.)
De akkor ha az altalad felsorolt .img-ket visszairom, utana milyen lepes jonne? -
rooney8
aktív tag
válasz
ztsoft #44213 üzenetére
igen, tudom, hogy van LE-re is youtube, de nem igazán jön be, elég körülményes rajta minden
az elején annyira nem mentem bele, aztán örültem, hogy találtam egy hivatalos fw-t, így nyugodt szívvel legyalultam a doridot
drive-ra feltettem, megosztottam, elvileg innen le tudod húzni
Link módosítva. - vond
[ Módosította: vond ]
-
rooney8
aktív tag
válasz
ztsoft #44209 üzenetére
igazából annyira nem fontos a dolog, mert egyáltalán nem hiányzik a droid. egyedül youtube-hoz kellene, de az meg van a tv-n és egész használható, és még könnyebb is átváltani oda, mint újra bootolni droidba, majd utána megint vissza LE-re. mondanám még, hogy esetleg böngésző kellene még, de egyrészt az is van a smart tv részben, másrészt meg szerintem soha nem fogok tv-n böngészni (azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a droidon lévő chrome-ot nem is lehetett a távirányítóval használni, külön egerem meg nincs hozzá).
csak van egy ilyen mániám, hogy szeretem, ha a dolgokat vissza lehet állítani a gyári állapotra, de akkor elengedem ezt a témátszerk.:
de ha már ennyire belemelegedtünk, akkor egyébként ezt tartalmazza az fw .zip -
Csicsóka
őstag
válasz
ztsoft #44203 üzenetére
A script törli (formázza) a system partíciót (az Androidot), lecseréli a boot-ot, dtb-t a kártyán találhatóra. Az eredeti dtb-t, recovery-t lementi a kártyára.
Ha az update zip-ben van system nevezetű fájl, akkor talán sikerülhet visszarakni (kérdés, hogy teljes-e).
A boot partíciót viszont nem menti le, és még ha a system-et vissza is írod dd-vel, akkor sem fog elindulni, mert az LE boot image van a droid helyett.
Anno volt egy dual boot projekt, amibe rengeteg időt pazaroltam, még sem lett belőle semmi.
LE-ből droidba, és vissza lehetett bootolni, menüből. 5-ös droidon ment tökéletesen, 6-oson néhány tipuson ment, 7-esen meg egyáltalán nem. Szóval, hiába is mentené a szkript a boot partíciót is, a vissza írás után az esetek többségében nem éledne fel a droid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Xbox Ultimate előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged