- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
dugesz77 #34578 üzenetére
A Win32-őt megnézem mégegyszer, illetve Beni2360 hozzászólásából kiindulva lehet nem is bajlódok vele, hanem friss telepítésre csinálok. Úgysem gond annyira mivel plex-ből szedi az adatokat. Az oké, hogy jelszóvédett a nas, de hol tudom megadni a jelszót? Van egy htpc-m az is LE-vel, de ott ilyen esetben bekérte a felhasználónév jelszó párost. Itt nem találok rá lehetőséget.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #34565 üzenetére
Hát ennek örülök, ezek szerint egészen jó lett már ez a rendszer. HDR-t még senki sem próbálta.
Rpi Zero W-re egyszer feltettem, de csak a kíváncsiság hajtott, főleg hogy mennyire teljes Linux van alatta. Full hd-t az is vitte, mást nem is néztem rajta meg. Ezt a gördülékenységet, amit itt mutat meg sem közelítette. -
krsanko
tag
válasz
dugesz77 #34207 üzenetére
Így van,ott a pont.Az összefoglalóban tényleg minden profin le van írva,alap számítógéptudással is
megtudod csinálni-magamról is beszélek-és nagyon jó az LE-Kodi páros,ha a médialejátszás az elsődleges szempont.Én is teljes "kopasz" kezdőként fogtam hozzá és ha nem is elsőre,de végül sikerült.
Bátran fogj hozzá,ha megakadsz itt szívesen segítenünk. -
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77 #33643 üzenetére
Minix -en is elindult a HBOGO igaz itt kellet a widevinecdm ssh okosítás.
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #33525 üzenetére
Már egy ideje nagyon stabil a Krypton, hibamentes hónapok óta, sajnos a Jarvis nem minden esetben támogatott na meg nálam a közös adatbázis miatt kénytelen vagyok azt a verziót használni ami minden eszközön jelen van és most a Krypton az. Csak egyetlen hiba van, az pedig a filmek végén lévő 1 másodperces képfagyás, minden más hibátlanul megy. A Leia erősen alfa állapotú, vannak jelei, hogy nagyon jó lesz de még nem az.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
dugesz77 #32546 üzenetére
Lényeg, hogy lett .conf file
de még kipróbálom majd az itt találhatóakat is...
Viszont kimásoltam android alól a remote.conf file-omat, de ezzel sem megy LE alatt a távkapcs. Ennek van valamilyen magyarázata? Belenéztem a file-ba és volt benne pár kínai karakter is nem tudom az bekavarhat e. De valamikr úgyis rá kell vennem magam, hogy megtanuljam a szerkesztését
(#32556) Csicsóka igen, inkább ennek kellene az összfoglalóban lennie. Az SMB-s megoldást köszönöm, valamikor a hétvégén ki is próbálom. Jól sejtem, hogy ez azt fogja eredményezni, hogy nem külön mappánként fogom tudni felcsatolni a tartalmakat hanem egyben az egészet egy mappaként?
-
válasz
dugesz77 #31363 üzenetére
"Mindig SD-ről szeretne boot-olni először. Ha Nand-on van már egy rendszer akkor is először az SD-n található rendszerrel fog indulni(ha nincs sd akkor indul nand-ról)"
Még egy elvetemült kérdés:
Ha a nand-on van a LE és androidot próbálnék ki, olyan verzió nincs, hogy az SD-n van az android? Így lehetne próbálgatni romokat. -
tobias40
veterán
válasz
dugesz77 #31513 üzenetére
Ha LE alól csinálok mentést a droidról,akkor LE alól is visszarakható a droid később akkor ha az LE kártyáról fut,jól gondolom?
Ha az LE a nand-ba lett rakva akkor ez nem működik és akkor jön a kábeles flash?Olyankor is jó az a mentés amit az LE csinált vagy másképpen kell lementeni a droid-t?
Most szeretnék én is csinálni a droid-ról mentést LE alól,bármikor jól jöhet ha esetleg bexarna a gép...Olvastam az összefoglalót de ez nem tiszta nekem...
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dugesz77 #31390 üzenetére
Ezeknél az anyagoknál kellene kipróbálni a video cache méret növelést, segít-e, ahogy blakey is írta. Itt van a hivatalos Kodi leírás hozzá, az advancedsettings.xml-t kell hozzá szerkeszteni, a lap alján vannak példák is. Az xml fájl módosításához van Kodi kiegészítő is.
-
törölt tag
-
tobias40
veterán
válasz
dugesz77 #30273 üzenetére
Köszi!
"A hanglejátszás eszközénél abban az esetben ha hdmi erősítővel használom akkor az"ALSA:.....HDMI kell igaz?A kimenet konfigurációja pedig "optimalizált" vagy másra kell állítani?"Nekem box-hdmi-erősítő-tv, ígyáll fel a lánc!
Tehát nem a boxból megy a tv-re,vagy félreértettem vmit?ONKYO HT-R380 az erősítőm...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
dugesz77 #30063 üzenetére
Én is a kszaq gxl_p212_2g.dtb-t raktam fel.
Nektek a fotók lejátszása simán megy? Nekem az ilyen 9MB-os képeket, alig tudja betölteni. Ez már túl nagy méret neki?
Illetve még az a furcsa, hogy ha be van kapcsolva a pan effekt, akkor pontos az időzítés, ha viszonz ki van kapcsolva, akkor az 2mp-es beállítással 6-7 mp múlva jelenik meg a kép. -
Beni2360
félisten
válasz
dugesz77 #29940 üzenetére
Hát nemrég végig csináltuk azt amit írsz , telefonon kapcs voltunk: legyalulom az SD formater-rel az egész SD kártyát és mindent nulláról húzok újra. A megírt kártyára rögtön cserélve az odavaló .dtb .
Android alatt kiosztja a belső ip címet. LE alatt nem, még direkt a szolgáltatói modemre dugattam a boxot, hibát jelez neki amikor a LE gomb alatt ellenőrzi a LAN kapcsolatot és egészen más ip címet oszt ki.Másra nem tudtam gondolni csak, hogy esetleg egy régebbi LE-vel próbálkozzon.
A varázslófuttatásnál is írja a lan hibát. -
blakey
titán
válasz
dugesz77 #29938 üzenetére
Tényleg minek ha másodpercek kérdése a másolás újraindítás? Tökéletes a működése, kb. 1 éve így csinálom, felesleges mozdulatokat csináltok. Tisztázzuk, engem nem zavar csak azokat akik nem értik, hogy mi történik. Minden esetben amikor manuálisan frissítek, a rendszer .tar mellé az dtb-t is bemásolom, tökéletesen végrahajtja, amikor automatikusan frissíti magát a rendszer akkor nem foglalkozom vele.
-
Csicsóka
őstag
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #29448 üzenetére
"Még úton van az Ugreen gigás adapter azzal még gyorsulni is fog."
Fog, de az USB 2 miatt soha sem éri majd el, a natív gigás boxokat, akkor ha azok nem USB-re torrenteznek, hanem hálózati meghajtóra. Ez így olyan 40 MB/s körül fog megállni, ami nagyon jó eredmény. Főleg ha olcsó NAS-hoz hasonlítjuk.
-
blakey
titán
válasz
dugesz77 #29448 üzenetére
Azért csak bennem motoszkál a fejemben,hogy leváltsam a meglévő boxokat egy minix neo u9-h-ra. Azon teljesülne minden ami jelenleg kell.
Nekem azért van egy S912-es boxom, hogy lássam mikor lesz az LE abban a fázisban, hogy használható legyen, akkor jön a Neo U9-H, jelenleg nagyon elmarad az S905-khöz képest, nagyon sok anyag esetében elvérzik, elindul a film de a képernyő nem vált át, manuálisan kell oda lépnem, ha szerencsém van akkor van kép, sok olyan anyag van ami szaggat, de nagyon, ha infosávot bekapcsolom filmnézés közben akkor szaggat, a banding S912 esetében nagyon erős, S905-kön nagyon szép, sima az átmenet, S912-n még durva csíkok vannak, szóval egyelőre nagyon nem jó az LE S912-n, de várom, hátha megoldódik. -
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #29155 üzenetére
Működik az!
LibreELEC (community): adamg-1.0.6 (S905.arm)
LibreELEC-9:~ # ps | grep trans
2982 root 0:00 transmission-daemon --allowed 10.1.1.* --config-dir /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.transmission --download-dir /storage/downloads --port 9091 --watch-dir /storage/watch --incomplete-dir /storage/incomplete --auth --password akarmi --username emersonAz engedélyezett ip címeknél nem kell pontos cím, elég egy tartomány. pld: 192.168.1.*
Ez úgy is a Te belső hálód, innen minden gép elérheti. -
hunaqua
addikt
válasz
dugesz77 #29089 üzenetére
A nulláról próbálod?Tehát felraktad a Leia-t és formáztad ext4-re a hdd-t? Ne legyen rajta semmi.Nekem akkor is probléma volt,ha azonos számú LE és Tr torr. által letöltött anyagok voltak ,de nem tetszett neki,hogy azt eddig egy S905X kezelte.
Nulláról kezdem,formázom.Várok vele ameddig dolgozik a HDD-vel.Folyamatosan villog a led.Amikor ez megszűnik mehet a letöltés.Onnan atom stabil....de Leia alatt nem próbáltam.
-
Csicsóka
őstag
válasz
dugesz77 #29089 üzenetére
Működik, gond nélkül.
LibreELEC-9:~ # ps | grep trans
2951 root 0:00 transmission-daemon --allowed *.*.*.* --config-dir /storage/.kodi/userdata/addon_data/service.transmission --download-dir /storage/downloads --port 9091 --watch-dir /storage/watch --incomplete-dir /storage/incomplete -
adi1234
tag
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
dugesz77 #27959 üzenetére
Köszi! Én még a Wingsuit-os videókat szeretem. Akkor ez is a MECOOL M8S PRO Plus mellett szól, hogy ott csak 5mp a csúszás. Illetve nem is csúszás a videóhoz képest, hanem ennyivel később szólal meg.
Beelink MXIII II-vel megvolt az első negatív tapasztalat. 1150 fotót szkennelt be, ugye most már mini kép az alapbeállítás. A 6MP-es képek még gyorsan bejöttek, de a 18MP-nél teljesen lefagyott. 10-15mp után jött be a következő kép, de inkább sehogy. 67C°-os volt ekkor. Ennyire terhelik 7-9MB-os képek? Úgy néz ki az MXIII is megfekszik ettől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged