- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
válasz
blakey #52856 üzenetére
Szoktam használni,de most adjatok tippet. Felraktam a Nightly-t,de megáll a "bővítmények kezelése " animációnál. Nem tölt be.Gondoltam mivel elérem a boxot,az "update" alatt vissza rakok egy régit. Semmi gond,el kezdi vissza tölteni,de hibával megáll.Ekkor vissza rakja a Nightly-t,ami ugye nem megy tovább a "bővítmények kezelése " animációnál. Jó lenne valahogy megmenteni,nincs most nagyon időm vele foglalkozni,újra rakni.
-
blakey
titán
válasz
blakey #52818 üzenetére
Amúgy ha van egy felesleges SD-d akkor kipróbálhatnád, hogy nálad javult-e a helyzet az egyik fejlesztő által készített próbaverzióval. Innen letöltheted a tar-t, tehát előtte ki kéne írnod egy img-t, majd frissítsd erre. Vigyázz, nem teljes verzió, sokminden nem működik ezért csak próbára ajánlott.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
blakey #52812 üzenetére
Látom gyorsan lektoráltad magad.
Az 1 röccenés meg jelen van, de nem minden felirat megjelenésénél, bármikor, bárhol demonstrálhatom neked. Sehol nem írtam, hogy soha, sehol nincs egyetlen röccenés sem, de olyan nincs, hogy folyamatosan röccen a kép. Akinél röccen annál valószínűleg valami hibás beállítás eredménye.
Akkor légy szíves mutass egy beállítást ami ha hibás akkor ilyen problémát okoz. ??????
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #52805 üzenetére
Biztos nem röccen nálad a feltöltött minta?
Nálam nem röccen semmi, de ez igen. -
péjé
őstag
válasz
blakey #52728 üzenetére
S905X-en nem kell ilyen, más miatt röccen nálad. Rossz beállítás eredménye. S905X-en, S912-n is szép folyamatos a lejátszás felirattal, mindeennel együtt.
S912-ön (9.01. CE) milyen rossz beállítás van ami miatt van ez a röccenés? nálam is van, ez a dirtyregions mintha kisimította volna...köszi
-
válasz
blakey #52486 üzenetére
Még egy kérdés, ha már írtad a felirat kezelést. Tehát mondjuk letöltök valahonnan egy filmet angolul. A kodi keres hozzá egy feliratot? Ez még manuálisan is nehéz, mert annyi verzió van egy-egy sorozat részhez még 720p felbontásnál is. pl: Peaky Blinders-nél, The Outlander-nél volt olyan hogy egyik se passzolt hozzá, mind el volt csúszva, TWD-nél szintén. Ilyenkor ezzel mit kezd a Kodi? Illetve milyen nyelvűt keres?
Általában angolul nézzük angol felirattal vagy magyarral az asszonnyal, mert kell az angolt gyakorolni.
Most úgy látom, hogy megtartom ezt a dobozt, megy a tp link wdr3600 helyett torrentezni, plusz amit nem tud lejátszani a tv, azt majd lejátsza ez... A Hp t620 meg megy a szülőknek Xubuntuval, az R1D meg ott marad torrentre.#Csicsóka: 180$-ért már nem biztos, hogy ilyen gyenge kis gépet vesz az ember. Ott már megfontoltandó valami erősebb, mert ennyiért már vannak.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #52347 üzenetére
A prioritást állítottam be minimumra, elképzelhető hogy nem fogja bírni a max sávszélt. ( a lejátszás nem hálózatról megy, azt nem írtam, tehát annak nem kell sávszél)
Az ssd és a pen bírja a full letöltés+ olvasást, azt pc-n leteszteltem. A box nem bír vele valószínűleg.
Az még nem is jutott ezsembe hogy a procik terhelését megnézzem közben, az is meglesz -
mexel
veterán
válasz
blakey #52345 üzenetére
Aha, kezd érthető lenni
Most még olyan gonddal küzdök K1 pron, hogy azon megy a torent, és amikor megy a letöltés akkor irtózatosan megakad a box, a tv és filnézés szinte lehetetlen sokszor. ( akár teljesen leáll)
Többen írták itt hogy simán torrenteznek filmezés alatt.
Egy ssd és egy usb 3-as gyors pen is rá volt akasztva próbára és azzal is csinálta. ( most fogom kipróbálni belső tárhelyre)
Ez normális, vagy valami hiba van itt a rendszerben? ( csicsóka féla transmisson teszi a dolgát a vason)Az tény hogy a gigás hálókártya ki van maxolva letöltéskor a digi nettel, lehet hogy sokaknál a 100-as hálókártya miatt nem akad?
A gigás kártyás boxok azok általában 912-esek és talán azok jobban bírják, a 905D ilyen öszvér, erre gondoltam még -
-
-
válasz
blakey #52239 üzenetére
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy alapból teljesen használhatatlan ez a ketyere. Az összefoglalóból az maradt meg, hogy lehet használni droiddal is, nem muszáj cseszegetni. De, muszáj. Nem is értem, hogy a régi P780 telefon gyengébb hardverrel kenterbe veri. Direkt olyan kütyüt akartam, amit egyszerű használni egy idősebb embernek, ha már a tv se elég okos egy nyamvadt TWD rész lejátszásához.
Kipróbálom a CoreElecet, aztán ha azzal se válik be akkor veszek még egy HP t620-at ez meg repül...
Olvasom addig is a CoreElec leírásokat. -
Lacko66
tag
válasz
blakey #52234 üzenetére
Köszönöm a segítséget, az ssh-s módszerrel életre kelt a távirányító. Annyi volt, hogy a numerikus billentyűzeten a 9-es felett lévő "csillagot" kellett használnom, a másik "csillaggal" nem volt jó. Nem tudom miért van így de most már működik.
A másik dolog, hogy ezt a BB2-t régebben már akartam használni de egy apró viszont bosszantó jelenség miatt félretettem. A tévém távirányítóján a lefelé mutató kurzorbillentyűt lenyomva kikapcsolta a boxot. Akkoriban erre azt a választ kaptam, hogy infrakód egyezés lehet. Most nincs ilyen, a tévé távja nem kapcsolja ki a boxot.
-
-
válasz
blakey #52197 üzenetére
és honnan szedted a friss 2.3.15 inputsteamot? én csak 2.3.13 at találok
-
válasz
blakey #52191 üzenetére
az még a jobbik eset hogy csak 3 helyett 2 giga ram van!
De ha S905X helyett kacat 905W lesz benne az annyira nem okés! Sajna vettem már én is 905X es BOXot ami CE alatt azonnal kiderült hogy nem X-es mert bármilyen 4K 60FPS filmtől megfagyott azonnal!
A DTB meg ugye nem volt gyanús mert tökéletesen ment minden(az 5GHz wifi és BT is) a X-re való gxl_p212_2g.dtb -vel rajta!de mikor lekaptam az SOC-ról a bordát ott virított szépen a 905W felirat!
-
blakey
titán
válasz
blakey #52150 üzenetére
+ azt még nem is írtam, hogy a CE legújabb verziója minden anyagot 10biten játszik le, legyen az SDR vagy HDR, 1080p vagy 2160p, csak 2160p 30fps felett 420-ra vált, egyébként meg 444. Kikapcsolható a 10 bitre váltás és választható a 422 is.
(#52158) sepsi0
3 éves a Mele F10-em, semmi kopás, olyan, mint az új igaz, kizárólag tiszta kézzel fogunk meg minden műszaki eszközt. -
sepsi0
őstag
válasz
blakey #52155 üzenetére
Mele F10 Deluxe
Annyit hozzátennék, hogy az összes funkció gomb tanítható (és a sárga power).
Sőt 4db eszközt lehet külön hozzárendelni, magyarán 4 külön eszközt irányíthatsz vele, alúl lehet váltogatni az eszközök között.
Nagyon jó táv, de én nem ajánlom, 2db van itthon.
Könnyen kopnak a felíratok, az egyiken az alsó billentyűzet már nem látható.
Ami kopottab, azt már nem tudom tanítani, rezeteltem is. Egyszer gondolt egyet és elfelejtette az összes ir beállítást és azóta nem hajlandó megtanulni semmit. Viszont hibátlanúl működik, az akksikat 3-4 havonta kell tölteni.
Ha ez a két hiba nem lenne, akkor a legjobb légegeres táv lenne szerintem, igaz csak egy gagyi 8 dolcsist próbáltam, de azt már eladtam.Az is lehet a kopás csak gyártási hiba, mert amit másodjára vettem az jobban bírja, de 25 dolcsiért többet várnék....
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #52114 üzenetére
Szerintem nincs. Inkább keresek másik kiadást. Csak fura, hogy gondja van.
Amúgy tegnap volt hasonló esetem, hibátlan kiadású filmmel, ment sokáig zene játszás+vizualizacio, majd mikor a filmet inditottam szaggatni kezdett és ugyanilyen skip-eket mutatott. Újra indítás után az megjavult.
Ez az ET kiadas már régóta szenvedős, ennek más oka van. -
xtend
senior tag
válasz
blakey #52036 üzenetére
Wifi adapter működik, BT működik, mindenki happyKöszönöm!!!!
(#52039) Csicsóka
Neked is köszönöm a segítséget.
CoreELEC-Amlogic.arm-9.0-nightly_20190214a.tar ezzel is próbáltam és meg sem nyikkant az adapter.
Most visszaraktam a 8.95.7-et azzal minden klappol, persze a linuxos driver miatt az 5GHz-s netet érzékeli, csak éppen nem csinál vele semmit (egyik film sem indul vele, sem speedtest), a 2.4GHz-el működik jól.
Hol lehetne ezt a hibát jelezni, mert másnak is meghalt működni ez a fajta adapter a 8.99.x-re való frissítés után! -
Kroni1
veterán
válasz
blakey #51944 üzenetére
kicsit OFF:
Fejlesztőiben ki lehetett kapcsolni az alvást a Mi Box-on, így viszont végre olyan amilyennek elsőre szerettem volna! Azt hiszem megtartom még az Z6+-t egy darabig, de ha nem hülyül meg a Mi Box akkor megy fel a hardverapróra. A kadenciahelyes megjelenítés ugyan nagyon szól mellette, a Mi mellett viszont a rengeteg egyéb funkció és program amit CE alatt nem tudok elérni és mivel a tv-m nem okos ezért már hiányoztak. Más is írta, hogy mióta van nála droidos boxon hbo go, netflix stb. egyre kevesebb a letöltött tartalom, és egyre több a streamelt kontent, hiába én is így vagyok vele az utóbbi időben.
ON: "Ne engedd, hogy 10bit-re váltson" - ezt CE alatt hogy tudom beállítani?
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #51944 üzenetére
Köszi, akkor még teszek egy próbát a SMB-vel, hátha azt jobban szereti mint az NFS-t, meg a GUI-t is beállítom fix 1080p-re, most sztem auto-n van, nem változtattam a gyári értéken. A 10bit-et le kell tiltani?! azt meg hogy tudom?! Kábelek jók, direkt vettem új 2.0 HDMI-t, de az előző 1.4-el se volt gondja más eszköznek, ennél ugyanaz mindkét kábelen...
A Mi Box amúgy nagyon tetszik, de direkt webshopos rendeléssel vettem, h ha gebasz van visszavihessem. Az egyetlen bajom vele, hogy ha a tv kikapcsol akkor elmegy aludni, és kell a saját távirányítója az ébresztéshez, a TV-jére nem reagál. De kaptam fülest, hogy ez kikapcsolható fejlesztői beállításokban, ha sikerül akkor az marad és a Z6+ megy. Viszont a végére járnék, hogy mi a gondja most, csak úgy szeretném feltenni a hardverapróra ha tökéletesen megy CE-vel, mert droiddal nem az igazi.
-
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #51919 üzenetére
Igen a boxon kapcsolgattam, és el is veszi a HDMI jelet a váltás alatt, vagy csak elsötétíti a képet, úgy 1 sec-re.
FHD TV-n is más a fekete, de érdekes módon, nekem korlátozás nélküli teszik jobban. Erre persze nem kell adni, mert én nem vagyok profi tesztelő. Így hogy vált, monitoron már nem is érdekel. -
Csicsóka
őstag
válasz
blakey #51905 üzenetére
Megnéztem. Jó lenne még bele a HDMI sound mute, mert volt már itt is sírás, hogy szól a TV is, meg az optikán az erősítő egyszerre.
A korlátozott színtér hogy van alapból a CE-ben? Inkább TV, vagy monitor az alap?
Lehet hogy kezdem érteni amit a lányom párja emlegetett. Profi, kalibrált fotós Dell monitora van, és a GT1-et CE alatt, először arra dugta. Azt mondta, hogy valahogy nem az igazi, TV-n meg jó. -
mexel
veterán
válasz
blakey #51827 üzenetére
Tulajdonképpen nem is biztos hogy hamis, régebben az nagyob divat volt, most sokszor maga az eredeti gyártó is dob ki eltérő szériát ugyanazon a néven. Az addig nem gond amíg ugyanaz az fw jó rá, akkor kezdődik a gond ha eltér nagyon az origi verziótól és nem jelölik. Akkor szívnak a felhasználók. Persze nem volna gond ha nem lenne CE vagy LE és csak eredeti állapotú gyári fw-el akarná mindenki használni, mert azok a kínaiak szerint bőven jók úgy
Az hogy éppen nem minden működik az őket annyira nem izgatja -
FAQtyA
tag
válasz
blakey #51823 üzenetére
A 4K anyag nem indul el. Körhomokórázik, vagy csak szakadozó hang van, kép nincs. Gyanús, hogy más lehet a bele. A másikkal pár nap eltéréssel rendeltük ugyan onnan. Annak az alján más fajta vonalkódok és matricák vannak. Az mindent visz, ez semmit a 4K-ból. Se Andoid, se CE alatt nem jó.
-
Kroni1
veterán
válasz
blakey #51719 üzenetére
Az az igazság, hogy a filmek lejátszása kezd kikopni nálam, viszont a Netflixet egyre inkább nézem, de az nem megy CE alatt rendesen és két eszközt meg nem akarok. A google app-ok is futnak a Mi Box-on, saját google photos képeimet is elérem rajta, állítólag a Kodi is használható, szóval leginkább ezek miatt váltok. Állítólag a következő fw-ben már tudni fogja a kadenciahelyes megjelenítést is, az már hab lesz a tortán ha tényleg úgy lesz.
A másik, h CE-vel a Z6+-on néha filmekből stop gombbal való kilépéskor nekem fekete képernyő marad és vagy csak nagyon sokára, vagy egyáltalán nem jön vissza a kép. Másnál nincs ilyen gond úgy tudom, de én eddig bármilyen CE verzióval próbáltam ez megmaradt. Cseréltem a gyári tápegységet, többféle kábellel és töltőfejjel is próbáltam, vettem új hdmi kábelt is, de ugyanaz. Nem fagy le, SSH-n elérhető marad, csak kép nincs.
Még azon gondolkodom, hogy az SMB-re rá kéne próbálnom, mert jelenleg NFS-sel használom. Anno a RPi-n is voltak furcsaságok, az RBMC, LE közül volt amelyik bizonyos verziója egyiket-másikat nem szerette, volt h egyáltalán nem tudtam behozni a WD MyCloud-omat. Talán erre rápróbálok, és ha bejön megtartom a másik szobába, de ha nem javul a helyzet akkor több ötletem már nincs. Belső eMMC-ről fut, de szerintem ha SD-ről futna akkor is ez lenne, talán még arra is rápróbálok, hátha... -
szasanyi
félisten
válasz
blakey #51677 üzenetére
Nem tökéletes a HDR médialejátszókon, OK. Ezeken még nincs Dolby Vision, ez is OK. De ha nem BD lejátszó a cél (márpedig nem az) akkor melyik médialejátszó ideális (ha nem is tökéletes) erre célra?
Nem High End kell és nem is a tökéletes típust keresemcsak olyat ami ésszerű áron a lehető legjobb képet adja.
Amúgy sem egy 65" High End OLED tévéhez kell csupán egy normális minőségű, 55" 4K HDR tévéhez lesz. -
mexel
veterán
válasz
blakey #51682 üzenetére
Ja félreértettem, azt hittem arra gondolsz cseréljék le a routert, azért írtam hogy ahhoz nem férnek hozzá.
Igen, az ötlet jó, kérdés mennyit szánnak rá. Mi lehet a legolcsóbb típus ami már megfelelne? Érteni nem értenek hozzá, szerintem bekonfigolni nem fogják tudni.
Szerintem ezt nem fogják tudni megcsinálni.
Engem annyira nem érint a dolog, csak megkérdezte valaki hogy hogyan erősítsék a wifit.Valami alapból működő dolog kellene azt hiszem nekik.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #51679 üzenetére
Nem nekem kell, hanem olyan valakinek akinél gyenge a wifi jel. A router messze van, nem nyúlhatnak hozzá, bérleményben laknak külföldön. Ezért kellene valami megoldás amivel a wifi jó legyen hogy a HorizonGo-t tudják nézni. Nekem nincs tapasztalatom ezekkel az USB-s wifi adapterekkel ezért kérdezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Mac mini (2023 with M2)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged