- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
Köszi. Közben nagy nehezen meglett.
Itt nem volt bepipálva kettő.
-
Imi1981
veterán
Én is a 9.2.7 - et használom élesben a mátrixot csak tesztelgetem másik sd kártyával. Múltkor nekem a 4k hdr filmeket csak elejétől volt hajlandó lejátszani, ha a folytatásra nyomtam lefagyott (ez most jól működött most a backup nem megy neki). Ez még jó lett volna még bétának szerintem.
-
SunMount3r
nagyúr
A GT1 mini-vel a korábbi CE-k alatt nem működött az egyik USB port az "X2 genric" dtb-vel. Ez volt fent eddig. Most a 9.2.6-nál már külön dtb-t kapott a Box, amivel javították ezt a hibát. Ezért kell most az OTA frissítés után külön bemásolnom (kicserélnem) a dtb file-t, mert azt magától a CE nem cseréli ki.
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Akkor nem változott semmi, csak az általános annyi eszközön nézheted a Netflixet, amennyin akarod félrevezető. Szerintem régebben nem volt ilyen szöveg, és az előfizetésnél egyből látszódott, mennyi készülékre érvényes.
blakey arra gondoltam, hogy így ki tudom kapcsolni a HDR-t, de mégsem jó, mert a Standard csak 2 készüléken mehet egyszerre.
Hívtam a Netflixet sajnos nincs arra lehetőség, hogy Prémium előfizetéssel HDR nélkül tudjam nézni az adást. Egyébként ez az én egyedi problémám vagy másnak is fakó a HDR-es Netflix? Úgy emlékszem, hogy az "igazi" HDR-hez valami magas 1000-1200 nites TV kell, amire csak rá van írva, de nem tud ekkora fényerőt ott gondok lehetnek.
Még jó, hogy van CE. -
Imi1981
veterán
Azt nagyon jó gépnek tartom! Ha nem lenne olyan drága azt vettem volna. Bánom már, hogy mi box s-t vettem pedig blakey fórumozó figyelmeztetett, hogy a kodi képminősége hardveres gyorsítással nem jó de én nem hallgattam rá
. Így most kettő tv boxot használok egy tévén, a mi box s netflix, hbo go és chromecastra az x96 max plus-ot meg otthoni filmézésre coreelec-el.
-
Elemental
addikt
Hiányolja a skin helper servicet, kérdi, tegye-e fel. Rányomok, hogy igen, erre Az xbmc.python 2.24.0 függőség nem elégíthető ki. Ez nem felhasználó barát. Persze lehet, hogy én rontottam el az elején valamit. Keresem a neten ezt a skin helpert, de csak 2015-öst találok. Itt elakadtam. Amúgy szimpi a skin.
-
Elemental
addikt
Biztos én vagyok az amateur, de nem tudom feltenni.
A leírásban azt írtad, hogy akkor jó, ha fenn van az eredeti. Már ezt sem tudom értelmezni. Melyik eredeti? A 18-as? Vagy az, ami a leírásban lévő linken van? Mert ha próbálom telepíteni a repository.anontester-1.0.0.zip tárolóból a 19-es modv2-őt, akkor kapok pár üzenetet. -
ginola
addikt
Nekem így sem megy!
Az elérési út érvénytelen, vagy nem talákható, ezt írja.
Kiszolgáló neve a számítógép IP címe
(Megjegyzés: Amennyiben fix IP beállítás nem megoldható számítógépnév is használható)
Megosztott mappa nevének megadása
Felhasználói név és jelszó megadása, ami a windowson használatban van.
Így kell, úgy tudom. -
-
kokokka
addikt
Igazából nem minőségbeli javulásról beszélek, sem a képébe sem a hangjába nem lehetett belekötni eddig sem szerintem. Ami változott az a kezelés sebessége, nagyon gyors lett minden felületen. Nálam is (ahogy Beninél is) voltak akadások amik most eltűntek. Ha zenét hallgattam és közben megnyitottam egy borítót, onnantól néha egy-egy pillanatra megakadt a hang, ez is megszűnt. Voltak filmek, amiket ha megállítottam majd elindítottam vagy a hang esett ki a szinkronból vagy befagyott a lejátszó, ez sincs többé : minden filmemet hibátlanul lekezeli. Van már olyan BD ISO és BDMV is amit menüvel is elindít és teljesen hibátlanul le is kezeli az egész mappaszerkezetét. Ez még tesztelés alatt van, de az eddigi nullához képest már most nagy a javulás. Azt, hogy a film nézési és a zene hallgatási élmény sokat javult összességében így értettem. Jobban szeretem használni mióta fent van a Matrix, ez az igazság.
-
kokokka
addikt
-
mikrofon
veterán
Ez igaz, de megvan ez a hardver és kihasználnánk játékra is. Sőt azért ami megy rendesen meg fizetnék is hiszen egy cél hardver esetén is fizetősek....
Igazából a járvány miatt elégé eldurvult a kisgyerekek játék függése. Tehát egy osztályban a gyerekek 80%a legalább játszik 8 év alatt is. Sajnos. Nem is akármilyen játékokkal... Így gondoltam én is engedném kicsit a gyermekemet. Hogy meglegyen a #videójátékérzés... Ne hiányozzon annyira neki.... -
Beni2360
félisten
Köszi
A rector stuff link nem jó sem a kinti fórumon.
Feltöltenéd valahova? -
joydrv
aktív tag
Ezt már én is végigjátszottam, plex...embi-szerver. De végül maradtam simán a kodinál. Sokkal szebb és részletesebb az infó és borító-fanart-képes megjelenítése a filmeknek-sorozatoknak, különösen mióta kijött a The Movie Databes Python keresője. Illetve a sorozatoknál is sokat javult a Movie Database , ott is visszaváltottam arra.
-
-
blakey
titán
Nem vagyok támogatója, szervernek használom és a Kodiba, Infuseba, MrMC-be beépül, nem kell használni azok adatbázisait és bármelyik eszközön folytatom a lejátszást akkor olyan, mint pl. a Netflix, minden látott/nem látott anyag ugyanúgy jelölve van. Plex app-ot nem használok, valamit félre értesz a dolgokban. Ha ez neked nem jobb a Kodi adabázisánál akkor használd ahogy neked tetszik.
PlexKodiConnectet kell használni a Kodiban és a gyári elérés teljesen okés, 0 hibával működik és tökéletesen.
A MySQL és a PKC adatbázisa nem fér el egymás mellett, mindkettő a Kodiba épülne amit a kodi már nem tud kezelni. MySQL-nél jobban szeretem, egyszerűbb, átláthatóbb.
Ha több segítségre szorulsz akkor inkább érdeklődj, minthogy egyből elkezded a mi nincs dolgot. Plex app-okat nem ismerem, modnjuk Apple TV-n elég jól működik, de nem azok miatt használom a Plexet mint szervert. -
lanszelot
addikt
X96 Max plus 2/16 -os verzió
slimbox pie romNem bírom össze hozni stabil kapcsolatra a Topping DX3 Pro -val /3 hónapja szenvedek vele/
Nem látja, fél óra kihúz-bedug után látja, de nem azon szólal meg, majd további fél óra ki-be dugdosás után látja és tökéletesen működik vele.
Nincs kontakt probléma, PC-vel azonnal működik minden esetben.
Az usb port is jó az eszközön, pl egér rádugva mindig működik.Mit csinálok rosszul? Hogy tudok stabil kapcsolatot létrehozni?
Miért random hogy működik vagy sem? Mi a....????? -
Ejelhar
senior tag
Egy gondom volt vele csak:
ha a TV és a PC is egy analóg hangkörön (erősítőn) van, az agyonvágja a hangot (földhurok).
Ezzel a filléres eszközzel viszont e probléma is kipipálva*:
http://m3digital.hu/Teletronik/isolator-teletronic* igazából nem teljesen, a PC-re kell egy USB zavarszűrő/leválasztó, csak átcsorog valamennyi tüske.
-
Beni2360
félisten
Miért lenne ez drága? 3 E Ft egy itthoni forgalomba kerülő áfás termék. Ha meg nem akarsz szállítási díjat akkor bemész a sarki számtech boltba és veszel vagy ha nincs megrendeled és 1-2 nap múlva a kezedben lesz. Én is így csináltam és 10 Ft-vel volt drágább mint a neten amit kinéztem. Kínában kb egy ilyen is kerülhet ennyibe.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Edifier R1280DB-t vettem, most direktbe kötve (már minden) szépen szól.
Sztereó létére érdekes módon térhatása, mélysége is van, Beck tesztfájl magas hangjai néha mellettem szólnak. Nem tudom, hogy lehet, de hangtovábbítás esetén is tudom a box távjával a hangerőt szabályozni, pedig idáig ez nem ment. Arra nincs valami ötletetek, hogy tudnám a TV optikát a hangfal koaxra kötni? Mindkettő digitális csatlakozó, mégsem találok adaptert, kábelt erre.
-
Csicsóka
őstag
Hát pont ezen lepődtem meg én is, mert eddig minden VP9 volt, most meg H264, igaz szoftveres, de nem terheli agyon a magokat. VP9 nél az x2 mindig 100%-on ment és ezért akadt. Most meg 80% vagy jóval alatta is elmegy és egy röccenés sincs benne. Ez igazán kellemes, mától ezen Netflixezem, és persze az HBO Go is tökéletes. Megy az addon 19 alatt is.
-
Imi1981
veterán
Mi box s - en én is manuálisan váltok frekvenciát netflixhez de egy alkalmazással (TVHZ a neve) amivel azért kényelmesebb mint a beállítás menüben. Így vajsimán megy a netflix 24P - n . A kodi az jól vált frekvenciát automatikusan és az emby android tv alkalmazás is (ez fizetős volt de nagyon jó alkalmazás). A plex alkalmazásban is be lehet állítani, hogy váltson frekit de akkor egyszerűen nem indul el a lejátszás csak tölt és tölt a végtelenségig. Úgy összességében elégedett vagyok a mi box s - el amire vettem de akinek nem kell netflix csak gépről vagy hdd-ről néz filmet annak egy x96 max plus jobb választás coreelec-el.
-
Imi1981
veterán
Na ezt jó tudni. Kösz! Akkor még végén tényleg stick-et veszek (majd valamikor) . A coreelec-es box meg ott lesz mellette. De most egyelőre elvagyok a mi box - al netflix ügyileg mert full HD tévén tényleg nagyon szép a kép de másik tévén csak ce alól tudom nézni. Bár az kis tévé ott nem feltűnő az alacsonyabb felbontás. Na mindegy ez van csak érdeklődtem mert érdekel a téma.
Pedig hardverileg tetszettek ezek a mecool cuccok de így akkor kuka. -
Imi1981
veterán
Szerintem nem a processzor gyenge hanem, hogy nincs támogatva a ce és kodi sem . Xiaomi mi box s-ben s905x van és simán megy full HD - n a netflix android tv-n(4k is megy de csak full HD a tévém) . És nem csak a felbontás jobb mint ce alatt hanem úgy minden (a fenyhatások, színek, árnyékok). Szóval szerintem ez támogatás kérdése nem a processzoré.
X 96 max plusomon ce alatt egyszerűen csúnya a netflix pedig s905x3 van benne 4gb ram-al ami azért enyhén erősebb mint a mi box s-ben lévő s905x. Természetesen kodi az x96 max plus - on jobb minden más használatra. -
Már korábban(igaz már több mint 1.éve) leírtam hogyan/mivel lehet itt írtam róla Simply Unroot
-
ztsoft
őstag
TV-ket már nem gyártanak, de kivetítőket igen. Pont a minap nézegettem kivetítőket és egy pár darabnál meglepődve figyeltem fel rá, hogy aktív 3D képes (igaz, a szemüveg opcionális, némelyiknél a külső 3D vezérlő is).
Így a "halott technika" egy kicsit erős, majd ha leállnak a 3D filmek készítésével, forgalmazásával, akkor már jogos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Óra topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Le Mans Ultimate
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest