-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
válasz
sugarforce #32892 üzenetére
Szó-szó, szerverféle
-
Skillet
addikt
válasz
sugarforce #32880 üzenetére
Úgy is volt, nekem a gép volt tv-re csatlakoztatva, de gondom támadt a hanggal és egyelőre sem időm, sem energiám nincsen megoldani.
Nálunk a gép 24/7-ben megy. Ha kell, csak bekapcsoljuk a monitort és lehet böngészni, van office, minden.
Szóval nem csak a médialejátszót szolgálja ki.
A másik meg, hogy igen... sokan szenvednek a samba-val. de ennek nyilván nem kellene szenvedésnek lennie, ha rendesen működne. Nálam nincs vele gond, de kellett emiatt egy felhasználó, meg mittudomén, aminek a jelszavára meg egyebekre már most nem emlékszem.
Iszonyat körülményes. -
dugynok
senior tag
válasz
sugarforce #32882 üzenetére
Kiràly, köszi
Még a héten lehet ràveszem magam, hogy feltegyem a LE-t a Megogo-raSzerk.:
Az lehet, hogy droidon a Kodi nem írja ki (0 fok) a proci hőmérsékletét? Vagyis lehet, mert nàlam nem, de miért?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sugarforce #32865 üzenetére
Nálam már három távirányító is van, amivel lehet irányítani a boxot, ez lenne a negyedik.
Ha van időd, nézd már meg légy szíves, milyen kódokat ír ki dmesg vagy journalctl-re. Ha van egyezés, akkor segítség lehet annak, akinek MCE távja van.
-
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #32850 üzenetére
Sajnos máshol is általános hiba, hogy van egy úgymond összetett gond amit nem tudnak megoldani és a fejükben minden megvan de csak egy bizonyos részit írják le mivel azt gondolják a többit mi is tudjuk, értjük.
És akkor kezdődik a találós kérdések sorozata feleslegesen. -
Patice
nagyúr
válasz
sugarforce #32849 üzenetére
OK, Köszi!
Amint lesz erre időm megcsinálom és jelentkezem az eredményekkel. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32850 üzenetére
Konkrétan? Az, hogy nem megy.
Ha tudnám mit rontok el, magam is meg tudnám oldani, de fogalmam nincs miért nem látja a Workgroup csoportot sem. Egészen biztosan a Win10-ben nem állítok be valamit normálisan, de mondom, ha tudnám mi a hiba, akkor nem követném el. Próbáltam különböző tanácsok szerint eljárni, de akkor sem megy. A samba megosztásom évek óta létezik, de a Kodi nem tud azzal kommunikálni, mert jelszavas védelem kell, amit elvileg be is állítottam a win10-ben. Létrehoztam egy önálló vendég fiókot is jelszóval, és a megosztásban hozzárendeltem/engedélyeztem ezt a fiókot. Kodiban, LE-ben smbv1-re állítottam a samba protokollt. Ha Kodiban hálózat hozzárendelésnél rábökök a sambára, üres hely fogad. Valamit biztosan kihagyok, rosszul csinálok, csak éppen nem tudom mit. Ha megfeszülök, sem tudom összehozni a sambát. Ennyi. Ennél többet nemigen tudok róla mondani.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32836 üzenetére
" csak elég fontos dolgokat nem közölsz, amivel mindenkit -magadat is- felesleges köröktől szabadítanál meg,"
Mert számomra nem tűnik annyira fontosnak. Pl. a tanítható távról sem gondoltam, hogy ennyire nem mindegy, mert még soha nem volt ilyen gondom semmivel. Nem szándékom, hogy szívassam magam és még 4-5 embert, elhiheted. De legközelebb le sem írom a tapasztalataimat, mert csak bajt hoz a fejemre. Ez jobban hangzik?
Ja, smb most sem megy és fogalmam nincs mit rontok el.
-
Patice
nagyúr
válasz
sugarforce #32839 üzenetére
Igen, ezt már próbáltam is tegnap előtt éjszaka kivitelezni, de már hulla voltam agyilag.
Néztem, hogy mi a módszer lényege. Debian-ra gondolom nem olyan nehéz felrakni. Viszont LE alatt kicsit problémásabb, ahogy olvastam. LE-re mondjuk ha letöltöm és átmásolom a csomagot, az úgy működik?
-
pixta78
senior tag
válasz
sugarforce #32836 üzenetére
"a samba beállítás 10 perc sincs"
Bocs, h tőled idézek de nekem ezzel van gondom.
A LE beállításokban engedem az SMB-t: min smb1
max smb3
belépő, jelszó (pc)
Majd a pc-n ugyan ez.
Innen látom is a LE mappákat, módosítani is tudom, viszont a Kodiban nem látja az smb megosztott mappákat a pc-n.
Tudtok ebben segíteni? -
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #32807 üzenetére
Hát igen. Mikor jelentkezett a problémával elsőre mindenki az infra átfedést gyanították, aztán jött, hogy kihúzott hdmi-vel nem produkálja...
Olyan volt ez is mint az overscan esete. Meg az összes többi. -
pixta78
senior tag
válasz
sugarforce #32789 üzenetére
Az öf szerint 7zip-el.
Ha nem csomagolom ki akkor el sem indult volna a kiírás. -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32779 üzenetére
Nekem is ilyen érzetem volt,köszi!
Vmint volt hozzá kupon-m is de sehol nem látom hol lehet érvényesíteni,azzal 40$alatt lett volna,európából.
Túl szép hogy igaz legyen..Beni2360: én eura gondolok de nem biztos...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32737 üzenetére
Újraindulások, DLNA, Samba, (amivel még most sem léptem előre semmit). Nem annyira egyszerű kiszűrni az okokat, mikor valami nem működik jól. Mire minden variációt kipróbálok, eltelnek napok is és mivel leginkább dolgozom, nem érek rá kizárólag a box-al foglalkozni. Mindeközben mindenki azt táplálja belém, hogy nálam minden rossz és megérett a cserére..
A Dune beüzemelése talán fél órát vett igénybe és onnan kezdve stabilan látta a hálózatokat. Az más kérdés, hogy állandóan lefagyott.. de egyszer nem volt olyan, hogy ne látta volna.Ha már itt tartunk, nem tudod véletlenül (vagy valaki) hogy DLNA lejátszásnál miért nem lehet beállítani azt, hogy folytassa a lejátszást, ne kezdje mindig az elejéről? USB-nél ez működik természetesen, csak fura hogy DLNA-n meg nem működik, mert még a tévém "ultrabuta" lejátszója is megkérdezi, hogy folytassa e a lejátszást, vagy kezdje az elejéről.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32711 üzenetére
Hát, ja... ez az LG saját hülyesége lehet, mert tanítható távval irányítom most is, ami nem "magic", hanem hagyományos táv. Nos, ha főmenüben egy bármilyen almenüre rányitok, vagy csak forrást választok, abban a pillanatban feléled a box. A legnagyobb szívás az, amikor kikapcsolom a lejátszót és át kellene váltsak tv bemenetre, de ezt nem tudom anélkül megtenni, hogy fel ne éledjen újra a box. Róka fogta csuka esete...
Mindegy, már nem fáj annyira. Kezdem megszokni, hogy messze nincs minden szempontból tökéletes lejátszó. De ez legalább nem fagy, mint az elődei. Ha látja a hálózatot, megy mint a kombájn, döccenés nélkül. USB-ről egyértelműen atom stabil eddig és a képe is több, mint kielégítő, hogy ne csak siránkozzak, hanem dicsérjem is kicsit.
Remélem ez a nagyon pozitív tulajdonsága megmarad később is.
Szóval rendeltem egy CEC Less adaptert és majd meglátjuk, mennyire használható.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32679 üzenetére
Kodi szerint . A háza nem forró, csak kézmeleg. És alapjáraton történt a mérés. De szerintem fals lehet, mint a cec... mert abban sem lehet bízni.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32677 üzenetére
Az a könyvtár neve volt!
Benne a film file neve a magyar!!Hmm,az előző skin-nél sztem így volt de már elbizonytalanodtam!
Holnap megnézem újra mert ebben a skin-ben meg minden úgy van ahogy mondjátok,a file-k neve is angol legtöbbször! -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32661 üzenetére
Nálam 10-ből kilenc magyar ahogyan írtam és nem ilyen gagyi filmek,de sajna ez van nem értem hogy ez csak nálam van így...
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32655 üzenetére
Ncore-ról 1080p-k!
Nálatok nem igy van?blakey: ezt hol kell engedélyezni,mert tőlem sosem kérdezi meg a keresésé indításakor?
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32645 üzenetére
Tehát így nem lesz angol a film cím igaz?
Van akinél angol a filmcím a többi info pedig magyar?ztsoft: nálam meg éppen a legtöbb magyar és sztem ezért nem lesz angol a filmcím egyik beállításnál sem..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32614 üzenetére
Köszönöm a támogatást.
Elég jól kiismertem a hálózatomat a gyengeségeivel együtt is. Lehet hogy végső soron router "csere" lesz, mert nem tudok majd életet lehelni a hálózatba, de az akkor is furcsa, hogy nem is látja a Kodi szervert a box. Tehát, nem arról van szó hogy leszakad a hálózatról, hanem eleve nem is látja. (Pont mint SMB-n, mert pillanatnyilag ott el sem jutok a "Workgroup" csoportig sem, bár ezt a részt még gyakorolnom kell, mert nekem ez komolyabb kihívást jelent.
Nem vágom annyira a hálózatos dolgokat..) Ugyanakkor a tv vidáman stream-el Kodi szerverről. De értem, amit mondasz és hajlok arra, hogy beiktassak a rendszerbe egy tisztességes routert. De mi van, ha attól sem lesz jobb?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sugarforce #32591 üzenetére
Ez fasza... Lefekvés előtt sötétítettem volna a kijelzőn. Hát nem belapcsolt megint? Kelhettem fel mert a táv nem volt a közelemben. Nem tudom meg fogom e ezt szokni.
-
Beni2360
félisten
válasz
sugarforce #32591 üzenetére
Anno vettem egy földi sugárzás vételére alkalmas boxot ami egyben egy média lejátszó is volt. Na kérem amint összedugtam és az usb portról akartam filmet nézni a box távja egyes gombnyomásra a TV bemenetét váltotta át vagy másik gombra mást váltott, hangerőnél is elkapcsolta a HDM bemenetet. Szinte használhatatlan volt. Azóta is a dobozába pihen. Azon a bizonyos Hz tartományban amik ezen működnek összejönnek a találkozások az éterben.
Most is van egy az IPTV box meg az AVR-nél egy találkozási pont. -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32519 üzenetére
Már le is telefonáltam az illetővel,holnap megyek érte..
Akkor nekem ez bőven elég,nem akarok semmit állítgatni rajta csak működjön! -
blakey
titán
válasz
sugarforce #32516 üzenetére
Nekem is az van, nincs semmi gondom vele, talán az egyetlen TP-Link ami hosszú ideje jól működik.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32514 üzenetére
Ok,köszi akkor már veszem is..
Az a menedzselhető miben jobb? ez már csak kíváncsiság.. -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #32507 üzenetére
És ez bőven jó vagy csak éppen,a minőségre gondolok,gyorsaságra stb...
Kell/érdemes drágábbat venni vagy elég ez bőven?Tplink-et nem nagyon ajánlanak pl. routereknél,ezért is kérdeztem....
-
sepsi0
őstag
válasz
sugarforce #32464 üzenetére
Gondolom nekem akartad (WOL).
Igen az a progi arra való, hogy más eszközöket ébressz a boxal.
Miért kapcsolom ki? CEC...
Ha a tv-t kikapcsolom, kikapcsol a box is, fordítva ugyanez.
Sőt beállítva, ha nem babrálom magátol kikapcsol 15 perc múlva, ez akkor jön jól, ha elalszok egy filmen.És az off, ha már itt vagyok:
Ugye ezekre lehet linuxot rakni. Valaki probálta már?
Ha a linux adott, mehetne rajta (2GB-os verzio) mondjuk egy minecraft szerver, vagy egy TS3?
Rasberry PI 3-ra van Minecraft, de ugye az 1GB-os, kevés a ram.Vagy ez az elgondolásom teljesen zsákutca?
Amúgy a ilyenkor teljesen kikapcsol a box?
Miért jobb, ha bekapcsolva hagyom? Van valami előnye?
Nem arra gondoltam, hogy hamarabb elérem, hanem mondjuk tovább tart a box, nincs akkora hőingadozás a kikapcsolás miat, ... -
sugarforce
addikt
válasz
sugarforce #32462 üzenetére
na kipróbáltam, de nem ment első próbálkozásra. Ahogy nézem az advanced wol nem is arra való, amit én gondoltam
-
Imi1981
veterán
válasz
sugarforce #32449 üzenetére
-
Imi1981
veterán
válasz
sugarforce #32433 üzenetére
Kösz! Az adatok alapján olyan mint a Beelink mini mx S905 1gb tv boxom amit kb két éve használok libreelec-el és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ez az mxpro gagyibb márka mint a Beelink vagy ebben a kategóriában kb ugyan az? Megbízhatóság érdekel.
-
Andie
őstag
válasz
sugarforce #32423 üzenetére
...Mint látszik az én példámon is. Bár írtak x96 tulajok, hogy náluk andorid alatt is szépen mennek a videók, úgyhogy vagy az én szériámmal vagy a konkrét készülékkel van a bibi.
Megnézem majd lan-al összekötve, úgy mit visz a másolás! Köszi a tippet!
-
Andie
őstag
válasz
sugarforce #32416 üzenetére
Igen, a laptopok mind wifivel csatlakoznak. Gépek között símán tolom az adatot 50 megabyte-al is, szóval nem a wifi a szűk keresztmetszet. Letölten is stabilan 120megabittal töltök. Falusi magánházas környéken vagyok, az udvar sarkában fogható a szomszéd jele, néztem azzal a wifi-felderítő proggival régebben.
A T-home 5Ghzes Technicolor, vagy micsodája van nálam. -
bozsozso
őstag
válasz
sugarforce #32334 üzenetére
Rendben köszi. Az árával egyetértek. Egyelőre csak a használhatóságra voltam kíváncsi illetve, hogy megy-e LE-vel.
-
dugynok
senior tag
válasz
sugarforce #32331 üzenetére
Droidon volt nàlam is, hogy x96mini 4-5 óra folyamatos menet utàn elkezdett döcögve lejàtszani sima 720p-s anyagot, ami màskor simàn mennt. Szerintem is előfordulhat a melegedéstől.
-
djnice
veterán
válasz
sugarforce #32302 üzenetére
Az is van most nálam (KI Pro), azzal nincs semmi gond, úgy megy ahogy kell.
-
koma106
senior tag
válasz
sugarforce #32271 üzenetére
x96-ból 905W vagy 905X az ajánlott?
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #32102 üzenetére
Megnézem, sőt a gépemre is felteszem a kodit holnap, aztán ránézed, de amúgy minden tökéletes, nem hiányzik semmi. Confluence-re cseréltem a skint, mindig is az volt, de a mappa szinkronba remélem nem az kavar bele.
Router szerint ez törtélnik a hálón:
Jan 26 22:11:01 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Jan 26 22:11:01 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPDISCOVER(br-lan) c0:ee:fb:f8:45:d0
Jan 26 22:11:01 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.1.212 c0:ee:fb:f8:45:d0
Jan 26 22:11:01 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.212 c0:ee:fb:f8:45:d0
Jan 26 22:11:01 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.212 c0:ee:fb:f8:45:d0 android-1496639ac8d14774
Jan 26 22:16:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 22:23:05 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPRELEASE(br-lan) 192.168.1.211 06:61:71:11:81:95
Jan 26 22:26:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 22:36:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 22:46:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 22:49:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.181 d0:50:99:93:d8:6f
Jan 26 22:49:28 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[21534]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.181 d0:50:99:93:d8:6f i7-pc
Jan 26 22:56:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 23:06:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)
Jan 26 23:16:33 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA c0:ee:fb:f8:45:d0 WPA: group key handshake completed (RSN)Nas nem cirkuszol semmiért, csak a szokásos bejegyzések, a másik, földrajzilag elkülönített tükörszerverre mentegetés bejegyzései, hogy kész van vele.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #32100 üzenetére
Ránézek, de mondom, volt már összecsereberélve, sőt, régen, még a dolgok elején az rpi-vel is volt ugyanez, és akkor még másik router, másik kábel, másik nas volt, tehát akár beállítási gond is lehetne. A távom egy logitech harmony touch rendszertáv, a rendes készüléktípust írtam be a konfiguráló programba, (Egolggo S95X) megy is vele minden, csak ez a dolog furcsa. Ha kell, ott átállítom a gomb funkcióját, vagy az eredetiről rátanítom kb 2 perc alatt, az nem gond, de a filmet háttérbe rakni az nem a rossz gombfunkció szerintem, hanem egy rossz, nekem nem tetsző beállítás, ahova most nem találok vissza.
Holnap megnézem másik kábellel, áthozom a másik szobába a lejátszót, és a router szabad portjára dugom, bár tuti másra tippelek, ha közben megy a film a háttérben, kapcsolatnak kell lennie.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #32098 üzenetére
Elindítom a filmlejátszást, és az exit, stop, vagy a pause gombokkal nekem csak egyet visszalép, tehát a főmenüben mászkálva megy a filmlejátszás a háttérben. A Library autoupdate kiegészítő sem segít az ügyön, mert ugyan ezzel már 15 percenként ránéz a mappára, de a hiba fennáll, le is videoztam, 4K film megy a háttérben. Azt meg nem hinném, hogy annyit pufferelt a kártyára, hogy a szakadás ellenére is fél perceket megy a film...
Íme a videó, alul megy a számláló:[link] (a telefon szépen levágta a kép alját, de a hang hallható, tehát megy szépen) Különös.
Belső hálón milyen port hiba lehetne?
-
darvinya
titán
válasz
sugarforce #32087 üzenetére
Nemrég írtam ezt a hsz-t [link], van rajta ami neked kell.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #32089 üzenetére
Egyértelmű, viszont én úgy vagyok ezzel, hogy ha 4K képes eszköz akkor rudja is azt, persze itt a kompromisszum az optikai kimenet, a gigás LAN, de ott a Neo U9-H ami mindkettőt tudja.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #32087 üzenetére
Az nincs cserébe van YT 4K, Netflix stb, ez is előny lehet, szerencsére nekem nincs szükségem optikai kimenetre és nagyon jónak tűnik, eddig. Ráadásul a Minixhez képest csak 8-9 fokkal melegebb ugyanazzal az anyaggal. De ennél többet csak később fogok megtudni. Külsőleg egyébként ez tetszik a legjobban, de ez szubjektív illetve ennek a legdiszkrétebb a világítása.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #32023 üzenetére
Tök jó srácok, ez van amúgy fent LibreELEC-S905.arm-8.2-8.2.3.1.img.gz, de különösebben nem hergelném, amíg teszi a dolgát, inkább arra a pár fennmaradó apróságra mondjatok valamit, hol állítsam be.
frissítenie kellene a scrapernek a megosztott mappában található filmek adatbázisát, leírás, poszter, stb, de nem teszi, holott az elején az első 6-8 filmmel megtette, csak ami utána került oda, azt nem akarja. NFS-sel van megosztva, tuti jó, minden engedély meg van adva, és ip alapján engedélyezve, illetve néha nem tud csatlakozni a távoli kiszolgálóhoz (fél méterre van tőle
) de a filmlejátszás persze akadálytalanul megy tovább..Érdekes, de a régi egreat r6s, és az utána következő bfs 4km is csinálta ezt.
-
Rick4
félisten
válasz
sugarforce #32018 üzenetére
Oké, a mondatot értem, csak nálam az sd-n nincs update mappa, ha ott nincs, akkor hol van, és ha a készülék belsejében van, hogy húzom oda?
Illetve a kérdés az, hogy akkor ezzel a rendszer is frissülhet, amit a kodin belül kattingatva is meg tudok csinálni, és a dtb is, amit viszont csak akkor kell, ha gondot tapasztalok, vagy bármi egyéb plusz kinyerhető a frissítés után?Bocsi, hogy értetlenkedek, tényleg nem vágom ezt a részt.
-
Márton
nagyúr
válasz
sugarforce #31988 üzenetére
Saját videót..
Vegas 11-ből Sony codec, Mainconcept codec, majd Ripbot264 és most már az Xmedia recode-ot is próbáltam nvenc-cel. Mind akad 20mbiten is. -
Castell
aktív tag
válasz
sugarforce #31929 üzenetére
A márkájára MIXZA. (Micro SD) De nem hinném, hogy a sebességgel lenne gond, ugyanis: 80/40 olvasás-írás értéket hoz a CrystalDiskMark. És még 3 ilyen kártyánk van különböző eszközökben, és teljesen jól működnek.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sugarforce #31665 üzenetére
Akármi lehet, meg bármi is, mi nem tudjuk megmondani.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #31654 üzenetére
Én erre válaszoltam!
Továbbra is érdekelne hogy van-e vki akinek simán fut a Mytv és azon belül a Spíler tv! -
TCr
veterán
válasz
sugarforce #31379 üzenetére
Fórumtárs írta, amire válaszoltam:
SMB-n még a komolyabb filmek is elhasalnak (20-30gb-os mkv fájlok).
Ide a bökőt, hogy ezek még az általam nézett 44 Mbps bitrátát sem érik el.
Illetve, hogy magamat ismételjem:
Egyik fórumtárs letesztelgette nemrég, 90 Mbps-ig fel tudott menni akadás-, bufferelésmentesen tesztvideókkal. -
TCr
veterán
válasz
sugarforce #31272 üzenetére
Értem, köszi.
-
Skillet
addikt
válasz
sugarforce #31070 üzenetére
ILYEN kártya van benne.
Meg tudom próbálni másik kártyával is. Van itthon egy samsung. Azt hittem amúgy, hogy a programot ram-ból tolja, ha már betöltötte, akkor mindegy, milyen kártyáról fut, de ezek szerint tévedtem.
Színtér?(#31072) DoItYourself
A tekerést, ahogy előadja, azzal van a baj.
Nem folyamatos, hanem csak egy-egy képet dob be közben az arcomba. Eddig is kodit használtam, csak htpc-n, és az nagyon nem ilyen volt. A remote repeate-re rá fogok keresni, köszönöm!Hogyan tudom libre alól a droidot elérni, majd onnan újra a LE-t?
-
fcbarca
őstag
válasz
sugarforce #31003 üzenetére
köszi,és ezen a mecool m8s pro+-on jobban megy az android?van multitask?mert a meglévő mx plus-on nincs és csak 1 csiga ram van benne,viszont amlogic 905..
-
polgcsabi
aktív tag
válasz
sugarforce #30986 üzenetére
link?
-
polgcsabi
aktív tag
válasz
sugarforce #30983 üzenetére
A yourtube-ra van valami?
-
polgcsabi
aktív tag
válasz
sugarforce #30983 üzenetére
Kösz!
Ez mükszik
-
polgcsabi
aktív tag
válasz
sugarforce #30981 üzenetére
-
Skillet
addikt
válasz
sugarforce #30942 üzenetére
Köszönöm. Sikerült a megosztás, működik rendesen.
Újabb kérdés... nem találom a 'korlátozott színtér használata' opciót a menüben. És a tv-n sem engedi állítani. Az X96-hoz mellékelt hdmi kábelt használom, ez lehet a gond? -
mexel
veterán
válasz
sugarforce #30956 üzenetére
Kérlek ne akard megint bebeszélni hogy én mit veszek magamra vagy mit hiszek. Ott voltak a smiley-k nyilván tudod hogy mit jelentenek, (viccnek szántam de valahogy nem nagy a viccértő kedv úgy tűnik
), és szerintem világosan leírtam mit gondolok. Nem kell pszichológiát belevinni hogy én mit akarok vagy támadásnak veszem, stb, mert nincs így, nem kellene tényleg a személyemmel foglalkozni, én sem firtatom más mit hisz vagy gondol, csak elolvasom amit ír. Még csak nem is nagyon veszem észre hogy nem értenék egyet valakivel az ügyben. Nem értem mivel ártottam pl neked is vagy másnak hogy ilyenekkel jössz, azt hiszem nem bántottalak meg semmivel sem Téged sem mást. És ez megint nem sértődés vagy bármi ahogy nevezed, pusztán nem értem hogy miért írsz ilyet? Nekem kicsit személyeskedőnek tűnnek az ilyen jellegű hsz-ek, és ezért furcsa mert nem tudom miért kapom ha normálisan írok vagy normálisan válaszolok? ( erre nem kérek választ és akkor én sem írok
vagy priviben kérem esetleg ha gondolja valaki, de ne itt)
Egyébként nem írtam hogy rendben van, mert nincs rendben szerintem sem és ezért értünk ebben egyet, hanem valami olyat írtam hogy sajnos ez van és valóban ezt csinálják sajnos sokan, és igen, demagóg duma mert kb ennyi amit itt tehetünk ez ellen. Szerinted tudunk itt mást tenni ezen kívül?
Egyébként Hunaqua tökéletesen leírta amit kicsit körülményesebben próbáltam mondani.beci: Itt olvasgass, az összefoglalóban szinte minden bent van, de a fórumban is segítenek. Vagy ha végleg nem megy írj privit és leírom mit hogyan állíts be.
-
mexel
veterán
válasz
sugarforce #30940 üzenetére
Inkább csak a tanixos témához
:
a Tanix kihozott egy dual romot ami eddig nem volt jellemző, ( kb semmi közöm sem a tanixhoz sem máshoz) , és én speciel örülök hogy próbálnak valamit csinálni a boxokkal hogy használhatóbbá tegyék őket úgy ahogy megveszi valaki és kiveszi a dobozból. Az LE is ismertebb lesz így, olyanhoz is eljut aki eddig félt tőle és nem használta vagy feltelepíteni sem tudta.
Tökéletesen egyetértek azzal amit írsz a lopásról, de ha most éppen nem Csicsóka addonját építik be ( lopják el) akkor senki sem szólt volna semmit szerintem itt.
Amikor kiderült még itt is más volt a reakció, pl:
1
2
3
most hirtelen kezd közellenség lenni a tanix mert kihoztak valamit amit szerintem hamarosan követ a többi gyártó is, simán lenyúlják majd egymás ötletét. Görény húzás, de a mobilgyártóktól kezdve mindenki ezt csinálja kicsiben és nagyban. A tanix is üzleti célra használja fel, de legalább meghallgatja a felhasználókat és próbálja azt beépíteni amit igényelnek. Szerintem még mindig jobb mint ha egy félig használhatatlan boxot kap a vásárló ugyanannyiért.
Valóban kellett volna írniuk Csicsókának ha lenyúlják az addonját, de nem kellene úgy csinálni mintha nem tudnánk hogy megy ez ebben a szegmesben is. A boxok tele vannak feltört appokkal, bloatware-kkel stb.
Az itt jelenlévők ugyanúgy használnak mindenféle szoftvert, néznek filmet amit esetleg virágboltban vásároltak, és eddig ez nem is volt téma, kicsit álszent dolog most ez szerintem. Én sem értek egyet ezzel de nem nagyon lehet mit csinálni a dologgal.
Ki kell próbálni a rendszerüket, lehet hogy még jó is kisülhet belőle ha valakik tovább dolgoznak rajta. Engem mindenképen érdekel. Főleg ha valaki 905X-re is megcsinálná normálisan az lenne a jó. -
mexel
veterán
válasz
sugarforce #30930 üzenetére
Ne kezdjük el ismét, nem áll szándékomban.
Mindenesetre nem ferdítés. Ha nem is ezekkel a szavakkal de azért ez jött le, de teljesen lényegtelen szerintem most ez, nem ezen volt a hangsúly, ne lovagoljunk megint a szavakon. A tanixos témából ne ez legyen megint amire reagálni kelljen. Egyébként én annyit osztottam meg velük, hogy a pixelesedésre milyen megoldást találtam mert a Freaktab-os fórumukon is sok ilyen kérdés volt, aztán felmerült itt az AFR kérdés erre itt a topikban. Arra is rákerestem, de az megtalálható volt már azt hiszem minix fórumán hogy mikortól alkalmazták, és ők használták az NR kikapcsolást is, igaz arról kevés infó volt.
A Tanixosok is foglalkoztak az AFR-el miután az orosz srác javasolta nekik ( nekem is ő segített az alapokkal), felmerült ott is az NR kikapcsolás is, ez is érdekelte őket, erre írtam hogy ők nem vették hülyeségnek, ( pedig akor igen ködös volt a leírás, sokat kellett keresgélni míg kiderült mire jó ), de azt nem tudom abból mi lett, a pixelhibák megoldása óta nem nagyon néztem be hozzájuk mert a tanix boxokat eladtam. Én csak alkalmaztam kis módosítással az AFR telepítését és NR kikapcsolást amit a blogban leírtam, de aztán a Amlogic Toolboxban megjelent jóval egyszerűbben szerencsére, nem kell annyit molyolni vele, igaz az csak droidra van, én pedig LE alatt javasoltam még ezt itt, erre mondtam hogy hülyeségnek vették itt sokan, a visszajelzések alapján ez volt az érzésem erősen.
Akkor még a legutolsó beta firmben nem is volt szó a Tanixnál Libreelecről, abban AFR teszt volt androidra, ez a dual rom egy friss húzás volt tőlük.
Anno linkeltem nekik az itten hsz-emet amiben leírtam a pixelhiba megoldást, de aztán az ottani topikban próbáltam angolul leírni hogy mit kell hová írni, kaptam egy köszönömöt, és páran ki is próbálták még. Volt magyar tag is ott ( itt nem szerepel), neki ajánlottam az itteni fórumot is hogy nézzen be, de nem hinném hogy bárki külön felhívta volna a figyelmet Csicsóka művére, főleg hogy az később került ki ide, szerintem simán vadásznak minden fórumon a jó megoldásokra. Igazi jó kínai módon, amit látnak azt használják. Szerintem ők nem is így fogják fel hogy ez most lopás vagy illik-e, teljesen máshogy gondolkodnak. -
Patice
nagyúr
válasz
sugarforce #30876 üzenetére
Arra próbáltam.
dtb.img csere sem segített.
Mindegy. Raspin kipróbáltam, nem rossz az az OSMC, de lehet nélküle élni... -
djnice
veterán
válasz
sugarforce #30718 üzenetére
Jah, ott is volt balhé
Amúgy erősen gondolkozom, hogy itthagyom az egész PH fórumot a fenébe a tegnap történtek miatt, mert nem csak hogy kitiltottak a Mede8er topikból, a topikgazdai jogomat is elvették egy másikból. Mindezt azért, mert kimondtuk az igazat. -
Polllen
félisten
válasz
sugarforce #30731 üzenetére
A librespot még soha sem fagyott ki. Kicsit lassan reagál, de ennyi.
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #30731 üzenetére
A Minix U1-en 7-es LE+ SpotiMc még sohasem fagyott de a MECOOL-ra rakott 8.2-es LE és a superrepo-ból felrakható Spotify igen igaz csak kétszer csinálta. Lehet lepróbálom ugyan ezt a kombót Mecool-on is ,hogy software vagy hardware a gond. Bár bőven jó ez így is.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
sugarforce #30690 üzenetére
Ha a GPU olyan zárt lesz mint az s912nél akkor sok jóra nem kell számítani, márpedig ezek jelenleg ismeretlenek
-
válasz
sugarforce #30146 üzenetére
köszi
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #30253 üzenetére
Nem csak ennyi volt/van, Apple TV 4K is itt figyel, régi médialejátszó, stb. Néhány, hagyományos értelembe vett médialejátszóm is volt, Tvixek, Dunek, Popcornok.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #30251 üzenetére
Nexbox A95X, Beelink Mini MX, Beelink Mini MX3, Mecool Pro L, Minix U1 mind benne volt, tudtam vezérelni és minden gyári billentyű működött tanítás nélkül, extra funkciókról természetesen nincs szó, azokat minden esetben tanítani kell, de ez egyértelmű.
-
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #30243 üzenetére
A beelink mx64 benne van. De az is jó ha azonos távval működő boxot talál.
A remote conf szerkesztése így is szükséges lesz, hogy a gombok a kívánt funkciót tudják. -
Dolphine
addikt
válasz
sugarforce #30201 üzenetére
OK
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #30195 üzenetére
Vmit félre értettél: "sugarforce:én a pléjerről indítom a filmeket nem a Nas-ról és így egyszerűbb "menedzselni" őket mintha külön fellépek a Nas-ra még a laptopról..
"
Tehát filmnézés pléjerről indítva és a törlés is ha nem kell később,a letöltést a Nas-al végzem természetesen...
-
Dolphine
addikt
válasz
sugarforce #30187 üzenetére
sugarforce és Beni2360
Most őszinte leszek, nem tudom, hogy ez negatív megállapítás felém, vagy csak tényközlés.
Ha hülyeséget írtam, akkor bocs. -
junkpod
veterán
válasz
sugarforce #30189 üzenetére
Ja, meg egy mp-nek nem adok írási jogot a NAS-ra ahol fontos fájlok is vannak
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #30041 üzenetére
Mármint a könyvtárak nevére gondolsz?
Azt mindig úgy hagyom ahogyan letöltöm a virágboltból!
De unazekkel a nevekkel a mederer 99%-ban megtalálta a képeket is és a leírásokat is...Nem azzal van baj amit a könyvtáraknál írtam hogy kettőt is létre hozott?
A többi kérdésemre van ötleted?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
sugarforce #30039 üzenetére
Próbáltam és a yatse-t is, sajnos eredmény nélkül.
Persze lehet, hogy a teló (G Flex, 4.4.2) nem tetszik nekik.
5.1-es droid van még, azon sem ment (minden engedély megadva).Szerk.
Esetleg kell valamit állítani a boxon is? -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29945 üzenetére
gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb---ezt
blakey nem tudom!
Benézett a gépembe ssh-n és minden ok volt és mégse!De majd Ő leírja ha akarja mit csinált...
Látom közben már leírta.
Lehet hogy én baltáztam el vmit de úgy csináltam mindent ahogyan itt ajánlottátok!A lényeg hogy jó lett és köszi mindenkinek!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sugarforce #29945 üzenetére
Kaptam SSH hozzáférést (szerencsére
), megnéztem a hálókártya tulajdonságait ethtool-al (persze próbáltam az ip paranccsal statikus IP-t is beállítani, az interface felvette az IP-t, de azon sem tudod kommunikálni), onnan már sima volt az út. Remount-oltam az első partíciót rw-re, oda wget-el letöltöttem a gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb-t, majd reboot. Szóval, nem küldtem semmit, az eszközre töltöttem közvetlenül.
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #29931 üzenetére
Én is úgy gondlom,hogy az a tuti ha az sd kártyát kiveszi és úgy cseréli az átnevezett dtb fájlokat.
Akkor biztos hogy cserélve van azt a 3-5 darab dtb-t nem nagy idő átírni. Egy hibát /tévedést ki lehet vele zárni.
Két napja csöppent bele az egészbe,még nem biztos,hogy ténylegesen jót/jó helyre másol .. -
blakey
titán
válasz
sugarforce #29931 üzenetére
A kérdésem az volt ha csak simán egyedül egy dtb.img-t akarsz lecserélni, az megy az update mappából?
Igen, ezt írom folyamatosan, megy az Update mappából átnevezés nélkül, ennyi. Ha átnevezi akkor nem tudom, hogy mi történik.
az LE mi alapján dönti el, hogy ha bemásolod, hogy az az img dtb vagy rendszer img?
Nem kell átnevezni.(#29933) junkpod
Lehet gond de én sehol nem írtam, hogy nevezze át. A felületes olvasás káros hatásokkal jár. -
blakey
titán
válasz
sugarforce #29926 üzenetére
Nem kell átnevezni, simán bemásolod úgy ahogy van és a rendszer elvégez mindent. Nem tudom, hogy most mi van ha átnevezve másolja át. Soha nem veszem ki a kártyát, minek, semmi értelme. Te minek veszed ki? Nincs létjogosultsága a kivételnek (a letöltőtt dzb-t nem kell átnevezni) csak akkor ha új rendszert szeretnél kiírni, addig minden megoldható ssh-n, hálózaton keresztül SMB-n vagy NFS-en illetve boxon belül is.
(#29927) Lacko66
Nem hobbiból van annyi dtb, nekem pl cserélnem kell és mindegyik boxomon cserélnem kellett de valóban van akinek nem kell cserélnie. Remélem meggyőzödtél arról, hogy minden működik, BT, LAN, Wifi, stb, mert akkor neked jó ami benne van. -
Upo
addikt
válasz
sugarforce #29905 üzenetére
Ha van, és nem aránytalanul drága, akkor x-et. Amúgy a w is x, csak pár dolog le van csutkásítva benne, az se katasztrófa ha a tudása megfelelő.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29903 üzenetére
Mindent újra telepítettem de uanaz a helyzet mint volt!
Mára elég volt!
Jó éjt mindenkinek!
Holnap folytatom!!
-
djnice
veterán
válasz
sugarforce #29890 üzenetére
X96 most is akciós Geekbuyingon, nem is értem miért kell mással kísérletezni...
Nem hiába választotta az OSMC is referencia boxnak.(#29891) tobias40: Direkt írtam privátban is hogy X96-ot vegyél.
-
blakey
titán
válasz
sugarforce #29885 üzenetére
Sikerült olyan boxot választani amiről nincs tól sok tapasztalat, 1GB RAM és 100M ez szinte biztos.
Lehet, hogy ezt is ki kéne próbálni: gxbb_p200_1G_100M_RealtekWiFi.dtb -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29850 üzenetére
Olvass vissza 3-at!
Ezzel teljesen újra telepítek mindent mint amikor először beüzemeltem? -
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29843 üzenetére
Belinkelnéd hogy melyiket tegyem fel?
Ezzel teljesen újra telepítek mindent mint amikor először beüzemeltem?Jelentem kínomba kiléptem droidba és ott megnéztem van-e lan net éééééés VAN!
Tehát akkor másik dtb kell!
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29818 üzenetére
Már írtam hogy megadtam kézzel is 192.168.1.120-ra és kitöltve a többi adatot így sem volt.
Próbáltam az átjáróhoz az 1-es és a 2-es router ip-jét beírni de sehogy nem volt jó.Tudom hogy ueser error lesz ez is de azért megfoghatatlan számomra mert mondom hogy a tv.meg a másik box simán kapott ip-t!!
Az 1-es osztja a dhcp ip-ket,a wifit is az 1-es router adja!
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29805 üzenetére
192.168.1.113 és 192.168.1.105 talán de ez miért fontos?
Belső ip az biztos..
-
jézusom
addikt
válasz
sugarforce #29644 üzenetére
Belinkelnéd újra? De szerintem ezt próbáltam, elvileg meg is van. De mondom, a megosztott mappáim látszanak telefonnal például, csak kodi nem látja.
Ha a beírt iphez akarok csatlakozni, akkor "operation not permitted" ha meg simán smb-hez, akkor "unkown error 8216"
Amúgy meg kellene egy régebbi LE, mert ez fagy rendesen, valami nem normális itt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce #29669 üzenetére
Ezek szerint, márkás boxban rendben van a felfelé irány is. Lehet az olcsóbbakba kiválogatják a kicsit selejtes LAN chipet. Ebből legalább megtudtuk, hogy nem az LE hibás, csak a box.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #29626 üzenetére
Tehát a gxbb_p200_1G_100M.dtb át kell neveznem dtb.img-nek és úgy kell felmásolni a kártyára?
Kezdem magam hülyének érezni -
jézusom
addikt
válasz
sugarforce #29625 üzenetére
Enterprise
Az smb jelszót hova lehet beírni? Nem akarok én jelszó nélkül csatlakozni, de nem kéri sehol, és csak egy üres oldal fogad, amikor belépek smb-be.
A wins az mi? Mit kell oda írni?
Beállítottam az smb verziót 2-re.
-
Wasquez
senior tag
válasz
sugarforce #28824 üzenetére
Mert a mini billentyűzet touchpadja csak akkor érzékeny, amikor nem akarom!
Ha húzni akarom szándékosan, akkor akadozik, de amint csak véletlenül a közelébe tévedek, azonnak egy határozott kattintással kilép mindenből. Nem tudom, hogy mitől mások ezek, mint a laptop padja, de sokkal rosszabbak. -
Wasquez
senior tag
válasz
sugarforce #28814 üzenetére
Nekem az egyik tv okos, azon azért kapok agyvérzést, mert a youtube nem képes a billentyűzetet kezelni, kizárólag a a nyilacskával lehet a képernyőn bökdösni a betűket! NEM ÉRTEM MIÉRT!???
Ezen szeretnék videokat nézni külön dobozok nélkül meg PC nélkül videót, egy nyomorult klaviatúrán begépelve a keresőbe, és enterrel indítani a keresést.Lehet, hogy túl gondoltam ezt a dolgot, és még nem tart itt a tudomány!
A legnagyobb pofoncsapás az volt, amikor se a távirányítón lévő betűk nem működnek úgy, mint egy régi mobiltelefonon az SMS írás, és aztán a tökönrúgás, amikor az LG remote app-ban nincs virtuális billentyűzet!A másik tv buta, ezen van az X92 box, a felhasználás hasonló lenne, de a meglévő kezelőszervekkel ez egyenes út az idegösszeroppanás felé.
-
Wasquez
senior tag
válasz
sugarforce #28806 üzenetére
Lehet, valami nekem hiányzik ebből a történetből.
A cec az azt jelenti, hogy a tv-n keresztül kapja a jelet a box?
A tv távirányítójával egy böngészőt, hogyan irányítasz, vagy ezzel csak a videózás funkcióit tudod jól kezelni? -
kokopo
aktív tag
válasz
sugarforce #28778 üzenetére
Hat jah, a nepek 90%-a nemtudja miaz a "truehd, operacios rendszer, kadencia, ledtv, linux, ssd, stb stb stb"
Sokan azthiszik hogy 4K tv amit vessz 150ezer ft-ert, az tenyleg 4K, meg a led tv azert led, mert aztirja a dobozon
Szoval ha jolertem az atalakitoval LE-n nemfog mukodni az fhd-nel kisebb felbontas, probalkozzak droid oldalon? -
kokopo
aktív tag
válasz
sugarforce #28768 üzenetére
Sztem hozzaértés meg fogalom kerdese, sok embernek igenye van, de azt sem tudja hogy ilyen kütyü letezik
Nemakarok/tam vitat gerjeszteni
Pl: reklamoztam ismerosnek, valasz "minek, éntévém okos, meg 4K" nemis ecseteltem tovabb -
kokopo
aktív tag
válasz
sugarforce #28766 üzenetére
Aki ért hozza, az vesz
Nekem is otthon megvan ami kell, eljottunk otthonrol, ittvan a regi tv-m, gondoltam beizzitom
Csak ennyit szerettem volna -
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce #28675 üzenetére
Igen ez a lényeg. Van egy beépített kodi funkció, ami xml vagy Python alól hívható a RestartApp
Ezt még 1xerűbb használni mint a System.Exec(systemctl restart kodi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Medence topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Formula-1
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged