- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
FingR86 #105612 üzenetére
Köszi, nem ugrálok reklámokat, valójában nem nagyon nézem aYT-ot, talán havi szinten egyszer, csak leírtam hogy a kodis yt nekem nem tetszik annyira.
Én pl a légegeret nem szeretem, valahogy nem tetszik. Amellett me gigen sokan szeretik.
Mennyi baj van velem...fer: köszi, ez van fent de ezzel is bejelentkezést kér
-
válasz
FingR86 #102513 üzenetére
Pláne, ez csak erősíti az érzést hogy aránytalan a 150-200€-s ár az AM6B Plus-ért, még ha tényleg olyan jó is.
Én (szintén szerencsés időpontban) 60€-ért vettem a mostani Khadas VIM3L-jeimet, igaz használtan (de még mindig lehet 85-90€ körül újonann venni néha).
A KKSB aluház még 25€ volt darabja, mondjuk se hűtési gondom sincs vele, se barkácsolni nem kellett a hűtését hogy ne legyen, se dugdosni nem kell mert nem olyan ronda -
zazenke
őstag
válasz
FingR86 #102409 üzenetére
azzal a remote conf fájlal márpedig menni kell de csak infrásan tehát rá kell irányítani szinte szemből mert nem valami érzékeny és igen a bluetooth elfelejtődik egy újraindítás után . tehát marad csak az infra. remote.conf fájl egyszerűen be kell másolni a config mappába majd újraindítás. nekem megy bár én inkább maradok külön bt távszabnál usb vevővel de ugye ekkor meg kell az eredeti legalább bekapcsolni vagy CEC tv funkcióval kapcsolsz
-
Tartarus
tag
válasz
FingR86 #99770 üzenetére
Hát nem fűteni vettem
Tesztek szerint kb 15%-al gyengébb, mint s905x4, szóval nem gáz. Nekem főleg hardveres av1 miatt kellett, illetve későbbi szoftveres támogatottsága miatt (CE NE). Videókhoz bőven elég pláne, hogy nálam nincs igény 4K-ra.
Igazából gigabites net-re se kéne, ha nem lenne rákötve egy 2TB-os vinyó. -
maestro87
őstag
válasz
FingR86 #99606 üzenetére
Ez érdekes. Hogy tudott futni a rendszer ha a kártyaolvasó hibás volt? Lehet ezt valahogy tesztelni?
Brogyi: Egyelőre kivárok. Két napja mióta visszakapcsoltam gyári skin-re azóta még nem fagyott le. Kopp-kopp. LE-t régebben használtam, azzal tényleg nem volt problémám csak egy időre talán megszűnt a fejlesztése (?) és azt hiszem azért tértem át CE-re. Az is lehet, hogy visszatérek majd rá.
cof: Nekem Tanix TX3 boxon jelentkezett amit írtam, abba nem volt USB 3.0 még. De furcsa, hogy addig nem volt semmi panasz míg több TB szabad hely volt, aztán mikor elkezdett fogyni, azután jöttek az anomáliák. És mikor letöröltem róla jó pár filmet, akkor megint jól működött... -
cof
veterán
válasz
FingR86 #95681 üzenetére
Inkább azt kéne megérteni mi ez a DV őrület, mert amit gyűrű linkelt CE fórumot az nem nagy cucc. Legalábbis én nem vagyok tőle elájulva, pixelhalmaz, tűéles képnek még csak a jelei sem felfedezhetőek, meg mint ha lenne rajta egy filter a képen ami nekem baromira zavaró mert olyan meseszerű az egész színvilág aztán ennyi.
De gyanítom olyasmi lehet mint anno a DivX licensz amire ugye jött az alternatív ingyenes válasz az XviD kodek.
Itt [link] közben találtam egy elég jó leírást, tehát nem mindegyik HDR DV, de minden DV HDR röviden.
Ami viszont jó hír az érdeklődőknek, hogy szoftverfrissítéssel képessé tehető a lejátszó a DV-re, szóval a kis kínai BOX-ok tuti felejtősek, de a drágábbakra még jöhet, ha eddig nem is volt.
-
nfsu17
veterán
válasz
FingR86 #95699 üzenetére
+1 a HDSentinel ránézésre, nálam a STB-hoz kapcsolt hdd volt szinte teljesen kuka. Nem vett fel műsorokat, belassult a visszanézés, megállt percekre minden, aztán azt hittem a box a ludas, már majdnem kidobtam...közben meg a hdd volt és most egy másikkal vaj sima megint minden
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95699 üzenetére
Nézd meg azért HDSentinel-el is, hátha már a kondíció vagy a teljesítmény csökkent esetleg van pár bad sector. Én úgy tudom, hogy csak NTFS esetén érdekes a töredezettségmentesítés EXT partíció esetén annyira nem.
Legalábbis nálam már 3 éve van ugyanaz a HDD különböző BOX-okban és semmi gondja nincs.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95475 üzenetére
Megoldódott már?
Nálam tegnap jött elő olyan anomália, hogy csak éppen csordogált a letöltés TM-en 1 MB/s meg még alá is benézett, SMB másolás szintén nyögvenyelős volt. Kellett egy áramtalanítás a routernek és újra hasít minden, TM 40 MB/s, SMB másolás is 100 MB/s stabilan.
Szolgáltatói eszköz és saját router áramtalanítását is javaslom (nem csak kikapcsolását) 10-20 másodpercre, majd ha felállt az internet akkor lehet indítani a gépeket, BOX-okat is.
Én meg már azt hittem, hogy a CE f0sta össze magát így 1 hónap után, de szerencsére nem.
-
-szabi-
addikt
válasz
FingR86 #95446 üzenetére
#95444 divan
Feltettem a linkelt Reboot to LibreELEC apk fájlt, de hiába választom az ok gombot nem indul újra, semmi nem történik.#95448 Tommee
Kipróbáltam ezt is de pendriveról sem indul el CE egyik USB portról sem.Szóval most ott tartok, hogy a custom rom miatt semmilyen CE sem használható, Leia sem tehető vissza.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95473 üzenetére
Akkor használja az összes magot, a Qbit ilyen, ez akkor rendben van. Ha a hálózati másolás is 100+ MB akkor nem is driver gond.
Érdemesebb mSD-ről futtatni a rendszert, mert az gyorsabb mint az USB 2.0. Ha cache-el valahova először és nem rögtön a HDD-re tölt akkor számít miről fut a rendszer.
S905X4 SOC picit erősebb mint az X2 szóval ennek is tudnia kell.
-
trance89
őstag
válasz
FingR86 #95470 üzenetére
Ezeknél a noname amlogic boxoknál nem csak a soc típusa számít, van még egy rakat fontos alkatrész körülötte (csak hogy a legfontosabbakat említsem: emmc, ram) amik befolyásolják a rendszer illetve írás/olvasás sebességét. Ezekből az alkatrészekből pedig köztudottan a legolcsóbb darabok kerülnek be egy ilyen olcsó boxba szóval nincs igen min csodálkozni...
-
-
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #95407 üzenetére
meglett a "megoldás".
mint mindig, amikor új rendszer van megyek sorba a beállításokon
és amikor eljutottam a szolgáltatások menüpont smb fülére be akartam állítani a minimum és maximum protokollokat. Na ekkor történt 2x is az összeomlás.
aztán rájöttem, hogy a beállítások coreelec fül alatt már be van állítva magától. De ez most akkor csak nálam történt meg mint egyedi eset vagy ez rendszer bug?(ha az alábbi helyen átállítom a verziókat, kéri az újraindítást a hálózati beállítások érvényesítéséhez, és onnantól többé nem indul el a rendszer corrupted file system címszó alatt)
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95383 üzenetére
Letöltésre gondolsz ugye? Egyébként én csak akkor használtam ilyen temp mappát amikor volt a médiatárhoz autoupdate, hogy ha érzékel egy új mappát akkor olvassa is egyből be, de ugye ezt nem tudta megfelelően a letöltés kezdésénél.
Amúgy szerintem cron-ban lehetne időzíteni, hogy minden nap mondjuk hajnali 1 órakor végezzen egy pásztázást és tisztítást, így biztosan nem lesz éppen letöltés alatt torrent. Kevesebb írás van így a HDD/SSD-n. Azért egy 50 GB film már így 100 GB forgalom.
-
LLKobe
veterán
válasz
FingR86 #94274 üzenetére
Na most már minden fullosan megy. A probléma az volt, hogy véletlenül a külső vinyót exFAT-ra formáztam az EXT4 helyett. Mivel az exFAT-ot a linux natívan nem ismeri, így minden torrentnél mikor előre foglalta le neki a helyet, iszonyat szenvedett hosszú percekig.
Mióta átformáztam a vinyót, minden hasít mint a gép, ahogy kell
-
LLKobe
veterán
válasz
FingR86 #94262 üzenetére
Sajnos nem
De úgy tűnik most már tényleg megfejtettem a dolgot.
Az a helyzet hogy amit az én S922X-es eszközöm nevetve kitol, attól apám S905X3-as boxa keresztbef¤ssa magát és megfexik.Csak le kellett korlátozni a torrent sebességet egy kicsit, és az egyszerre futó torrentek számát is bekorlátozni, így gyönyörűen ketyeg úgy tűnik.
-
gyűrű
addikt
válasz
FingR86 #93912 üzenetére
Az első béta fw van még csak. DV ami nekem van filmem és ami virágbolti elérhető az egy kivétellel megy amiket néztem . De azt szeretnénk hogy az összes formátum menjen, ezért test fájlokat próbálunk többen is. A profil7 fel a legproblémásabb. Összes streaming app megy 4k dvben. Atmos is van, egyelőre a disney kivételével a többin. Truehd is elkezdett működni, de még bugos . Dts-hd dts-x még nem megy. Afr sem megy. Ennek ellenére nagyon tetszik a box. Biztosan megoldják ezeket, prémium lejátszót szeretnének .
Az os nagyon letisztult vanilla android tv 11, semmi kínai app.
Könnyű beállítani is , a második full reset után 1 órával fenn volt az összes appom. 3 féle kodi, 1 maven martix full belőve, pluginokkal, 1 maven 20 és a gyári kodi pedig testre előkészítve
Amit ebből a béta ból lehetett azt kihoztam. Nagyon pörgős box, nem dzsunka, letisztult kinézet, nagyon gyors proci, elég sok ram, elegáns, nem melegszik, és tárhely is van az appoknak. Várjuk a folytatást a fejlesztőktől. 👍😎(annyira komoly a szándékuk hogy valaki írta a beta csoportban, hogy a Apple tv box így meg úgy. . erre azt írták hogy rendelnek akkor ők is egyet ab tesztre 😀)
Az hogy a dune is árulja majd fekete színben, dune logóval, azt mutatja hogy ők is látják a potenciált benne.
-
falabu88
aktív tag
válasz
FingR86 #93754 üzenetére
Mostmár 50-60al jön, minden szuper.. Lenne
De eljött egy újabb probléma. A régi hdd-ről átmásoltam az ssd-re néhány újabb letöltést, ssd vissza a boxba. Na innentől valamiért a filekezelőben szépen látja az ssd-t, viszont hozzáadva a torrentet ami már rajta van nem csak betöltötte, hanem elkezdte újra letölteni, (2GB cucc 1,85GB-nél megállt).
Annyit sikerült kideríteni, hogy a var/media mappában 2x szerepel az ssd:
[kép]Valakinek esetleg ötlet , hogy mi a gond vele?
-
dave0825
őstag
válasz
FingR86 #93295 üzenetére
Akad, lassan indul el a film, gyorsítótárazik film indításnál, transmissionben futó dolgokat is lassan tölti be, médiatár frissítése eddig max fél perc volt, most 2-3 is bőven.
Táp már lett cserélve, 0-24-ben megy nálam, külső HDD-vel, és egyszer hallottuk, hogy kattog a winchester, nem tudott elindulni, így a filmek se mentek. Kimértem a tápot, kiderült, hogy 130mA-t tud már csak (labortápról működtetve 1.08A-t fölvett a box), cseréltem tápot, azóta jó, csak most ezt az akadást, lassulást kezdte el. Újra kéne rakni próbaképpen, de az egy jó napos meló lenne, minden kiegészítő, beállítás, ikon, stb., mire visszakerülne... Backup-tól tartok, hogy a hibát is visszarakja (telefonon előfordul backupból visszapakolt alkalmazásoknál, legalábbis régebbi időkben így volt, úgyhogy jó 8-10 éve tiszta telepítést csinálok ott is). Igaz, ha vennék új boxot, azon sem úsznám meg a minden visszatelepítését.Csak 2 generációt ugranék, az nem lenne rossz.
FingR86 #93295: Nekem vagy 2 éve megy gond nélkül, nem kellett újraraknom, apám X96 mini-jét sem, haver X96 Max+-át sem, csak egy másik haver Max+-át, az csinált pár furcsaságot, de azóta az sem. Coreelec oldaláról szedtem le akkor is az utolsó verziót, azt meg frissítgette szépen magának a boxon (jó pár jó hónapja már nincs új, úgy tudom, megszűnt a támogatás, már valami matrix van, vagy mi, ezt nem tudom, nem követtem azóta a fórumot).
-
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
FingR86 #93154 üzenetére
Lehet, destination nat-ot kell beállítani a routeren. Yatse-ba a külső IP címet kell felvenni (ha nem fix IP-d van, akkor valami dinamikus DNS-sel egy domain-t rendelni hozzá és azt beállítani a Yatseeban), és egy tetszőleges portot (ezt szintén be kell állítani a Yatseeban) vagy akár ugyanazt, mint ami a Kodiban is be van állítva (ha az nincs másra használva) a külső IP-dről forwardolni a Kodi remote portjára.
-
dethroner
veterán
válasz
FingR86 #92826 üzenetére
Engem azért csesz fel, mert amikor a box bekapcsol, hozza magával a tévét. Amíg panelban laktam ez nem volt gond, sose volt áramszünet. De most már egy kis faluban élek, ahol kb havonta egyszer arra jövök haza, hogy a tévét bekapcsolja a box. Nem hiszem hogy nem lehet ez ellen valamit tenni a programozóknak
-
-
Imi1981
veterán
válasz
FingR86 #92230 üzenetére
Még a 70-80 is nagyon jó egy ilyen boxon Mintha olvastam volna ebben a topikban valahol, hogy kell valamit variálni, hogy ennyivel tudjon tölteni a qbittorrent. Ez torrent letöltés volt ugye? Igaz 3.5 hdd-nek kell külön táp ami így már kb plusz 10 Watt. Én most állok át 2.5 hdd-re meg ssd-re.
Én végül egy mini PC-t vettem (Intel® NUC Kit NUC6CAYH) amit ma hozott a postás és feldoptam rá a win 10 pro - t és nagyon jól fut rajta! Persze azért még 4 GB RAM kell bele a Windows miatt.
Majd ma este meló után tesztelem milyen rajta a torrent letöltés. Kodit felrakom a plex és emby szervert meg qbittorrentet és egy jó kis lejátszó és letöltő és médiaszerver gép lesz alacsony fogyasztással. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
FingR86 #91281 üzenetére
Köszi FingR86, blakey!
Videó, hogy lehet hibás? Pont ez a jó az MKVToolnixben, hogy csak összeilleszti a fájlokat. Idáig nem volt gondom, csak ezzel a Samsung 52s-el. Esetleg tudtok valami ilyen hasonló egyszerű programot, ami csak összefűzi a fájlokat, konvertálás nélkül?
-
mexel
veterán
válasz
FingR86 #90933 üzenetére
Geekbuyingal vigyázz, ismerős annak ellenére rendelt hogy mondtam neki hogy az utolsó próbálkozásokkor onnan csak fake jött mindenből ( tanix, x99 x96) és most is valami nagyon összevissza darabot kapott. Megvolt a ram benne de nem passzolt egyik ismert x96-hoz sem és baromi lassú emmc-vel jött, CE fórumon is eléggé ellenzik. nem ismerte fel a lant és bt-wifit stb. Csak a gyári droidja megy rajta, nem tudni mi van a belsejében de nem olyan mint az x96. Csak külsőre. Akár az X99-es is.
Csak Vontartól aliról, vagy fentebb említett pár cégtől vásárolj, geekbuying-al vigyázz. Utána nehéz náluk reklamálni ez miatt. nem nagy a különbség árban de negyon meg lehet szívni.Régebben nagyon jó volt a geekbuying ahogy pár másilyen bolt is, de az utóbbi időben csak a baj van velük. Tapasztalat.
ferenczi Ákos: mostani $ áron még a 32gb-os vontar is a 21-hez van azért közelebb ha jól látom, a 64gb-os már23-24 között inkább. ( nagyon elszállt a dollár
)
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #90935 üzenetére
Az a legkisebb gond. Nem is tudom miben észrevehető a különbség, talán csak memóriateszteken.
Na de ha 4GB helyett 2GB a ram, (bár ez még elviselhető mert CE alá bőven elég) vagy 1Gbit helyett csak 100M a lan az már más tészta.
Márpedig itt volt nemrég a Tanix TX3 sztori is, 1000M lan helyett csak 100M volt a lan, szintén német raktárból. Nem tudják mit árulnak.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
FingR86 #88899 üzenetére
Úgy van, a tévét állítgasd, míg jó nem lesz, a Kodiban tilos babrálni a nagyítással.
Ha már ekézzük kicsit a Kodi-t: nem tartana semeddig odaírni a Resolution beállítás elé, hogy GUI resolution. Értem, hogy oda van írva a képernyő aljára, de azt látom, aki nem ismeri még eléggé a Kodit, azzal kezdi a beállítást, hogy azt 4K-ra teszi.
Ugyanez megvan az audio beállításoknál is, félrevezető az is. -
mexel
veterán
válasz
FingR86 #88894 üzenetére
Itt nem írják le igazán. A gyári datasheet a mérvadó szerintem, annak a 14. oldalán a blokk diagram szerintem egyértelmű: 8db 256mb-os modul = 4GB
Egyébkéntaz android dtb-t hogyan tudnám kimenteni úgy , hogy az ne img legyen ami kb 256kb, ez tartalmazza azt hiszem a 2gb és 4gb -os dtb-t is. Külön külön szeretném megnézni mindkettőt, de nem tudom kicsomizni valamiért. ( a 7-es droidét igen)
Az ilyen videó nem érdekli őket, mert van olyan fill progi ami 4gb-ot ír és alapból úgyindul mintha foglalt lenne már háromegész valamennyi és majdnem 4-nél lép ki.
De a terminal emulatorba beírom:
cat /proc/device-tree/amlogic-dt-idAz eredmény: sm1_ac213_2g
Ez a 2GB-osnál van, a 4GB-osnál sm1_ac213_4g-t írna azt hiszem.
Muszáj biztosan érvelnem a geekbuyingnál mert kezdi a gyártó a hazudozást és ha egyszerrosszat írok akkor már nem veszik komolyan.
-
mexel
veterán
válasz
FingR86 #88829 üzenetére
Na kíváncsi vagyok. Ha adnak refundot ( de nem keveset akkor jó is lehet ez a box. Egyet én is elkunyizok majd, a tulaj is megtart elvileg belőle ( a sliboxos ATV FW igen gyors rajta, az eemmc jó fajta samsung benne és gyors) Aztán a maradék megy piacra CE-vel valami olcsó áron. Azt hiszem nem Giga lan-os, de BT van, de a 100-as lan is elég kb mindenre ha nem torrentre kell. Inkább elvi kérdés is az átverés. Sokan vesznek 2/16-os boxokat, ez kicsivel jobb annál.
Remélem jól csináltam, Ticket-et nyitottam a Geekbuying oldalán és leírtam mindent, Datasheet és saját fotók linkelve.
-
blakey
titán
válasz
FingR86 #88811 üzenetére
Használd azt is DLNA-val vagy ott az NFS, SFTP, webDAV.
Az SMB verziók eltérő alkalmazása problémákat okozhat a Kodinak(eddig ezt tapasztaltam), nálam pl. a CE Kodi látja a macOS SMB megosztását, csatlakozik, de lassú, a többi eszköz hibátlanul kezeli, beállítottam az SFTP-t és tökéletesen működik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- iPhone topik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Linux kezdőknek
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest