- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
Ha csak megtartották az x9-es featurékat, már megéri.
A többlet erő engem nem nagyon érdekel, mert még mindig azt az elvet vallom, hogy egy jó optimalizációval sokkal többet elérnek.
Ennek ellenére, hogy az android még tuti nem támogatja, de x64, és tény, hogy majd dupla olyan izmos. -
-
xboxfreak
tag
1. hogy lehet root-olni a TM10-et? - Lehet
2. es file explorer-t feltelepítem a play-ből, OK
3. key map prog (van ilyen program, vagy könyvtár?) - van keylogger és utána te editálod a megfelelő fájlt----------------------------------------------------------------------------
keress rá, hogy "how to use mele F10 deluxe with android devices" ...
-
shtirley
tag
Nekem ugyanezt csinálta a TM10-es. Garanciális csere lett belőle.
Villog a kék led amikor nyomod neki a távot? Veszi a jelet? Mert nekem vette, de nem csinált semmit, aztán gondolt egyet és elindult. két perc mulva meg megint akadozott, de a leden látszott hogy akkor is veszi a táv jelét.Lehet hogy neked adták el az enyémet.
-
xboxfreak
tag
Nem, erre :
Sikerült .. na a lényeg dióhélyban :
1. root
2. es file explorer
3. key map prog - itt megnézni melyik bomb miként hányas keycode és mit csinál ... spec a minix neo A2 baromságokat a középső 3 gombra
3. generic kl file-t lemásolni és plain text-ként megnyitni vagy a vendorID-s fájlt megnyitni, ez a minix neo A2-nél : Vendor_0c40_Product_7a18.kl
4. editálgatás ... mondjuk asszem a home a minixnél a 102-es tehát ide be kell írni, hogy HOME stb
5. mentés
6 copy/paste a system/usr/keylayout mappába... aztán hosszú katt a fájlnévre
7 properties és a permission-t átkattintgatni -rw-r-r -re
8 restart vagy kihúzni az usb-s bizbaszt és kész.
Tökmindegy milyen távirányító ... működni fog... legrosszabb esetben a generic.kl-t kell átírni ha nincs meg a vendor id bár némi google és azt sem bonyolult kiolvasni. -
-
törölt tag
Jelen esetben az "alatt" egy kicsit félreérthető. A "TV kimenet" az AV felirathoz tartozó jack aljzat. Vmi vékony, de szilárd, műanyag pálcát (pl. golyóstoll betétet, vagy WD40 spray fújószárat) dugj be a lukba az aljáig és amikor leért, akkor fínoman nyomd meg! Érezni fogod, hogy amibe beleütköztél, az egy mikrokapcsoló nyomógombja. Az a reset gomb.
-
Lifeforce
őstag
Telepítés:
Letöltöd a te készülékedre szánt, és neked tetszőt.
Kibontod, majd a mappából az összes fájlt, egy FAT32, 32GB-nál nem nagyobb SD kártyára másolod (XYZ_150213_XYZ.zip, recovery.img, factory_update_param.aml ...stb).
A készüléket áramtalanítod, az SD kártyát behelyezed a készülékbe, majd a recovery gombot benyomva tartva fogpiszkálóval a TV kimenet alján, újra áram alá helyezed a készüléket.
A recovery gombot nyomva kell tartani még 5 másodpercig, majd felengedni.
A frissítés magától elindul, ha a csík végig fut, újra indulva használható a készülék az új firmware-val.Jó tudni:
Bizonyos esetben előfordul, hogy a készüléken nem indul el a recovery.
Nem kell aggódni, SD kártyát el kell távolítani, és úgy kell elindítani a recoveryt a fent leírtak alapján.
Ekkor nem fog automatikusan elindulni a frissítés, hanem manuálisan kell kiválasztani a következő menüben: apply update from EXT / Update from sdcard, miután újra behelyzetük az SD kártyát.Ha tetszik az új rom akkor örül, használ, ha nem nálunk vetted, a letöltött mappában találsz egy donate.htm fájlt megnyit, és meghív egy sörre
-
interstate76
addikt
Nem vitatkozni akarok, de ez nem androidos médiaplayer topik, hanem androidos mini PC topik. Ezerszer leírtuk már az elmúlt 1-2 év során, már az MK908-as topikjában is, hogy ha csak médiaplayer kell vkinek, akkor célhardverrel (médiaplayer, bd player, htpc) jobban jár, de eddig még senkinek nem volt baja ezzel a véleménnyel.
No offense, nem akarok újabb OFF-lavinát indítani, nehogy félreérts!
-
interstate76
addikt
A proci MAX 10-et eszik, ez így harmadik nekifutásra már igazán átmehetne.
Semmi félrevezetőt nem írtam és már abszolút nem érdekel, mire van szükséged, mert egymásnak ellentmondó dolgokat írsz és nekem eszem ágában sincs kiigazodni rajtad, ill. nem kis baklövésnek tartom, ha valaki kizárólag médialejátszási céllal droidos mini PC-t vesz.
Leírtam, hogy kiszálltam a neked történő tanácsadásból, erre több, mint 1 nappal később elkezdesz a HTPC-k fogyasztásán agonizálni.
Sztem ne terheljük tovább a topikot.
-
interstate76
addikt
Elárulod, hogy miért motorozol a fogyasztáson, amikor leírtad, hogy nem veszel HTPC-t?
A másik: a J1900 max. TDP-je 10W. Pont. Ez nem mérés vagy vita tárgya, hanem tény. Azon lehetne rugózni, hogy egy ezen proci köré épített HTPC pontosan mennyit fogyaszt, de felesleges, mivel te akkor is droidos mini PC-t vennél médialejátszásra, ha többe kerülne egy HTPC-nél.
-
Milka 78
nagyúr
Inkább privizd le,mivel 220v-s kolléga,így első kézből tudsz infót szerezni.
Meg is van a véleményezése
-
Milka 78
nagyúr
Parancsolj.
Lifeforce szerint nagyon babán néz ki,igényes a szerelés,nincs "kicikinai" érzés.Az M8S-sel sincs különösebb baj.Kicsit műanyag és ugye gari az nincs.Volt egy két furcsa eset mintha nem bírná a 2000mhz-t a proci,de ez könnyen orvosolható és elég ritka jelneség.Nekem TM8C-m van ami 1gb-s/S812.Ezen igen szűkös a memória és ezért vagy a fent említett probléma miatt néha kicsit behülyül,de egy kisebb áramtalanítás után helyre jön (és csak 22 ropiba fájt amit röhögve megér).
-
vlevi
nagyúr
Tegráról el is hiszem, hogy gyors.
Sőt, a többiről is elhiszem, hogy használható, de az rk3188 az nálam nagyon leszerepelt. Valami miatt, hiába jók a számok a táblázatban, antutuban. A gyakorlatban nagyon vacakul muszikál, és nem csak az én tabletem, hanem több gyártó, többféle rockchipes tabletjének a fórumát olvasgattam, és szinte ugyanazokat a hibákat írják. Wyateq, cube, pipo, satöbbi.
Ezért nem is erőltettem az rk3288 vonalat, mert nem volt már benne bizodalmam. És mintha igazam lett volna, mert az rk3288 nem nagyon ársztotta el a piacot, már megvan az utódja is. És az vajon mennyire használható? Vagy a Rockchi csak szórja ki a SOC-okat a gyárból, de nem tud rendes alap androidot tenni alá, és fél-1 év kínlódás után leáll az egésszel, és belekezd egy újabb SOC gyártásába? Ez így nem buli.
Az Amlogic topic (mint pl. ez is), ha megnézed, alig pörög. Vagy azért, mert összvissz 2-3 embernek van ilyen készüléke (amit nem hinnék), vagy azért, mert alapvetően működőképes a cucc, csak legfeljebb az extra bigyók miatt írogatnak az emberek. -
vlevi
nagyúr
Igen, ezt olvastam én is. De majd a kész eszközökre leszek kivancsi. Habár az az igazság, a mostani tm8, a maga s802-esével nekem egyelőre tökéletesen megfelel, nem érzem annyira szükségét a váltásnak, mint korábban az rk3066-ról. Rk3066 és az s802 között hatalmas teljesítmenybeli ugrás volt. Bárcsak a tabletem is S802-es lenne, és nem rk3188. A tabletet kellene cserélni, mert az rk3188 elég vacak, de sajnos vége van már a vámmentes kinai tabletek korának, es a dollararfolyam is masfelszeresere ugrott időkőzben, emiatt nagyon megdrágultak a kinai tabletek, annyi pénzt mar nem szivesen adok ki erte.
-
interstate76
addikt
A J1900 max. TDP-je 10W.
Az MK808B Plus azért nem jó, mert nem elég nagy?
Ha azt írtad volna, hogy kell a LAN-csati, azt megérteném, de ezt...
Ha 20e Ft a keretösszeg, akkor valóban nem jöhet szóba HTPC. De korábban még 50e volt.
Én a továbbiak során nem igyekszem kibogozni, hogy mi az a legjobb ár/érték arányú eszköz, amire szükséged van. További sikeres keresgélést!
-
vlevi
nagyúr
"Ha jól értem akkor a 805-ös chipes tudja a 265x-et... a 802 pedig nem?"
Ígyvan. Az S805 kicsit újabb, ezért tudja a H265-öt. Viszont teljesítményben elmaradt a 802-től. Amlogic 812 az, ami teljesítményben is a 802 szintjén van, és tudja a H265-öt is.
De én mostmár nem cserélek, maradok a 802-nél. Már rebesgetnek valami Amlogic 905, és 912 SOC-ról. Meglátjuk mi az. -
interstate76
addikt
Namost vagy velem van a baj, vagy mindenki ellentmondásos dolgokat ír. Minek mennél el 50e Ft-ig, ha a fogyasztás a legfontosabb tényező és többnyire ripeket néznél rajta? Neked bőven elég egy MK808B Plus, ami 30 USD-be kerül és több mint elég egy régi TV-hez, ill. olyan filmekhez, amiket nézni szeretnél rajta.
(#2746) nimfas: "Nyilván úgy értettem, hogy a számítógépen Total Commanderen keresztül csatlakozom FTP-n a GoFlexNet-re és úgy húzom át az anyagot róla a számítógépre. Bele van állítva egy 2,5"-es 1TB-os WD RED winyó azt 'jónapot
Ez megy 7/24... és fogyaszt vagy 5-8 Wattot... ugyanez a fogyasztás nem mondható el egy HTPC-ről ugye, amire nekem kell épp jó."
Annak a HTPC-nek a fogyasztása, amit korábban linkeltem, 10-15W, villámgyors lenne a hálózati elérése és kiváltaná a NAS-odat is, de te inkább veszel egy minden szempontból gyengébb és lassabb mini PC-t, ill. androidos eszközt fogsz filmlejátszásra használni. Te tudod.
-
törölt tag
Érdekes kütyü. Úgy tűnik, hogy az extráknál leginkább a RAM a szűk keresztmetszet. Az a 60-70MB/s gondolom akkor teljesül, ha a PC adja hozzá a kraftot. Gyanítom, hogy ha a PC -n futna egy szerver és a NAS procija adná a kraftot a másoláshoz, akkor "némileg" visszaesne a tempó. Sztem sanszos, hogy egy 100Mb/s port is kiszolgálná. Egy arm miniPC átviteli képességét pedig szintén ne hasonlítsd egy PC -hez! Én abban sem vagyok biztos, hogy natív az a Gigabites, miniPC port. Ugyanis, leginkább nem az. Kívűlről ugyan egy RJ45 -öt látsz, de belül az egy (pl. Asix88772 -es chip -pel szerelt) usb adapter. Asix chip -ből létezik Gigabites, de ha az alaplapon csak USB 2.0 van, akkor az "csak" max. 400Mb/s -re képes és az is csak elméleti. De az csak egy dolog, hogy mit tud a port. Egy átvitel olyan gyors, amilyen gyors a leglassabb összetevője. No, mennyi is az a buszsebesség? Milyen átviteli képességű az eMMC? Stb., stb. Szóval, az a Gigás port, önmagában nem sokat jelent.
-
nimfas
addikt
(#2721) xboxfreak kolléga ajánlotta ezt: Amlogic S802H 63,63 USD + tréfa... ezzel pl mi a "baj"? Túl olcsó, túl új...? A távirányító elég vacaknak tűnik, na de ez legyen a legnagyobb baja....
-
interstate76
addikt
Részemről semmi komoly, csak megvitattuk a dolgot. Amúgy is csak tippeket adtam - ha ragaszkodsz az android alapú médiaplayerhez, akkor azt érteni ugyan nem értem, de természetesen a te döntésed. Ezzel együtt mindig van értelme a vélemények ütköztetésének: hátha mások is olvassák a topikot, és valakinek megtetszik az egyik, általam írt alternatíva!
-
interstate76
addikt
Az én álláspontom az, hogy soha a büdös életben nem költenék nemhogy 50 ezret, de még fele ennyit sem egy droidos médialejátszóra.
Sokkal jobb médiaplayert lehet kapni 40e Ft környékén (pl. itt van ez a Medi8er), és ha ragaszkodsz a Kodihoz, akkor még mindig tudsz venni mellé egy MK808B Plus-t.
Vagy ha lemezes cucc kell, akkor én pl. vettem 20e Ft-ért egy használt Samu BD-E8500-as blu-ray playert, amiben van CI-foglalat, dual dvb-t tuner, jól teljesít, mint hálózati médiaplayer és a dvd, ill. az audio lemezeimet is szépen viszi. Szintén ki tudod egészíteni egy MK808B Plus-szal, és még mindig 30e Ft alatt vagy.
Ha erős médiapleyer kell, amin fut a Kodi is, akkor pedig szerintem egy ehhez hasonló HTPC-vel jársz a legjobban. Ezt még a NAS-od helyett is használhatnád.
Médiaplayer fronton mindhárom, fent vázolt opció agyonveri a droidos mini PC-ket.
-
xboxfreak
tag
Vedd meg az mxIII-amat és röhögve megcsinálja ezeket. Pont egy hete jött.
Felesleges a samba mögé ... simán online nézheted a KODI genesis vagy ororo stb pluginból a filmeket úgy, hogy letölti hozzá a feliratokatHa várni akarsz egy hónapot akkor vegyél ilyet :
http://www.aliexpress.com/item/Amlogic-Quad-Core-2-0GHz-S802-MINI-PC-4K-2K-Video-Android-4-4-Airplay-Miracast/1915173763.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest