- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #11305 üzenetére
Nézem, de nem látom, hogy miről beszélsz...
Ezt valamelyik ujjadból szoptad, vagy esetleg a nagy AMD-s hitgyüliben hallottad, avagy Abu "próféta" tolta valamikor?!?
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #11158 üzenetére
Ebben pont arrol van szo, amit irtam a hozzaszolasban amire valaszoltal, hogy DX12 vagy Vulkan, vagy mindketto, tehat lehet Vulkan only lesz.
Az meg azert bonyolitana a helyzetet, mert az NV egyik diviziojanak az alelnoke a Khronos group elnoke.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #11120 üzenetére
-
válasz
Malibutomi #11117 üzenetére
Szereti a sávszélt, úgy fest.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #11036 üzenetére
Nem is nekeg linkelte a kolléga.
Te majd az AMD-s hírekre izgulsz. -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #11036 üzenetére
Lehet, hogy a japánok eddig nem tudták. 😃
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #11030 üzenetére
Ha jobban megnézed ez már nem ugyanaz a mockup, de lehet csak photoshop...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #10971 üzenetére
Pedig de, ha NV tud csinalni mukodo drivert az altala sponzoralt jatekban ahol az NV zart csomagjait hasznaljak akkor nehogymar AMD ne tudja megcsinalni ugyanugy
(sarcasm off)
Az teny hogy az uj driver nem lett tokeletes, elso "rossz" driver tavaly februar ota nalam, belefer...
-
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #10964 üzenetére
Leginkább a keplerekkel volt gond win 10 alatt, a maxwelleket támogatták rendesen. Mondjuk engem sem tesz boldoggá 660 tulajként
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #10856 üzenetére
Az lehet a hattérben, hogy Észak-Amerikában az AMD mar annyira 'noname' szintre süllyedt márkanév, hogy olcsósítaná a Facebook termékének értékét, ha velük partnerkednének az elismert gyártók helyett.
-
smkb
őstag
válasz
Malibutomi #10848 üzenetére
Csak mert a ph hír, kifelejtett két mondatot a hír forrásából.... bár nem kizárólagosságról van szó, hanem :
"The first wave of Oculus-ready PCs will all be based on Intel CPUs and Nvidia graphics cards, and Oculus says it's targeting an under-$1000 price point for those systems. Those hardware choices are what they are because they're "actively supported by IHVs," which will allow Oculus and its partners to quickly roll out updates as the Rift grows. Other partners (including AMD) are set to join the initiative later."
Azért ez megint gigantikus epic fail... a Fury X tesztek óta a VR a következő megváltás...
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #10797 üzenetére
Mindössze annyi, hogy nem tudjuk, mi van a szerződésben. Ez egy kicsit "vis maior" helyzet.
-
válasz
Malibutomi #10797 üzenetére
A Fury X forgalmazása is veszélyben lehet.
-
válasz
Malibutomi #10791 üzenetére
These products (and more, potentially) are subject to the royalties increase. Cooler Master cannot continue sale of these products.
Már amennyiben a cikk információja helyes.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #10791 üzenetére
Visszahívjàk a kártyákat+hosszú évekig tartó pereskedés. Ez nagyon nem hiànyzott most AMD-nek.
-
válasz
Malibutomi #10788 üzenetére
Nem arról van szó, hogy fizetni kell, hanem arról, hogy a termékek forgalmazását betiltották, és az eddig eladott példányok után kell kártérítést fizetni.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #10723 üzenetére
Fából nehéz lenne megcsinálni, talán nehezebb, mint az igazit, akkor már inkább műanyag...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #10615 üzenetére
Ettől függetlenül egy jó kártya a 390 és köszi, hogy megosztottad.
schawo Csak annyi, hogy a 3dmarkok független tesztek.
Egyik gyártó felé sem elfogultak.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #10612 üzenetére
Nem rossz.
Viszont alapórajelen egy 980 gyorsabb.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #10612 üzenetére
Nem valid, de ez is igazolja h nem a konfigon mulik.
Szerk.: mennyi is volt a cpu orajel? Nehogy az legyen, hogy azert adott annyit amennyit?
Nalam 4,4/4,0. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #10519 üzenetére
Ha piacot akarnak nyerni akkor mindenképpen.Sok mindent el lehet viselni,vagy megalkudni ha jó áron veszed.De ha valami lassabb ugyanannyiért és többet is fogyaszt akkor azt elég nehéz eladni.
-
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #10519 üzenetére
Tehát akkor a Gigabyte és az Asus DC2/Strix kártyái is ajánlhatóak és nem szenvednek a vrm hűtés hiányában vagy alultervezettségében?
Csak mert nem nagyon láttam ezekről teszteket és az előző szériák hűtése botrányos volt. -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #10479 üzenetére
Kellene csinálni egy felmérést hányan tértek át AMD-ről NV-re és fordítva.
Olyan emberrel még nagyon nem találkoztam aki AMD-ről váltott Nv-re és elégedetlen.
NV-ről meg elenyésző aki AMD-re vált.
Ez nem azt jelenti hogy az AMD rossz lenne.Egyszerűen a Maxwelt nagyon eltalálták.
Természetesen amint valami kézzel fogható előnyt fog hozni az AMD megfordulhat a tendencia.
A gond ott van hogy most nagyon nagyot kellene dobnia az AMD-nek.
A NANO nem rossz ötlet de lehet várni kellett volna 16nm-re.Most kb annyit értek el vele hogy több felé kell szétosztani a szűkös HBM kapacitást.Azért a lényeg az hogy a kártyákkal játszani kell és nem egymást ölni fórumon és 1 évvel ezelőtti hozzászólásokat keresgetni.Előre kell nézni nem hátra.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #10479 üzenetére
Csak ez olyan mint a Kepler. Én már nem akarok Keplert venni, hanem a legújabbat.
A Hawaii, egy nagyon jó GPU, de fogyasztás és VR szempontjából nálam Kepler kategória... és abban sem vagyok biztos teljesen, hogy a GCN2 minden tekintetben tökéletesen olyan lesz mint a GCN3 pl optimalizálás terén majd. (+HBM)Viszont ez mindegy is, a lényeg azon van, hogyha veszek egy 390-et, és 2 hónapra rá kijön egy ugyan olyan teljesítményű vágott custom Fiji, 2xPerf/Wattal akkor a fejemet verném a falba. Ilyen tekintetben most már Maxwell2-őt sem vennék mondjuk ez is tény... de ott legalább tudom, hogy JELENLEG nincsen fejlettebb NV architektúra.
AMD-nél viszont van: a Fiji.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #10424 üzenetére
Az a teljesítmény vesztés az akkor is borzalmas,ott nem csak optimalizáció hiányzik...
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #10425 üzenetére
Tehát most láttad először a ph-s tesztet?
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #10418 üzenetére
Nyilván csak a ph-s tesztet nem láttad, életszerű...
[link] -
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #10403 üzenetére
Zabal mint az allat...majdnem 20W-al tobbet mint egy 980Ti vagy TX.
Pontosan melyik kártya is eszik majdnem 20W-tal többet mint a 980Ti? Az eredeti hozzászólásban ugyanis Fury X-ről meg 290X-ről volt szó, nemde?
A Fury X terhelés alatt 72W-tal eszik többet mint a 980Ti. Ez egy picit messze van a "majdnem 20"-tól... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #10205 üzenetére
a Hawaii irdatlanul tud szivárogni, foleg egy low ASIQes darab.
ld az én 290xem, gyári hűtővel konnektorból 610Wos peak, levizezve 510W (szabalyozast tweakeltem meg kozben, de az nagyon max 10-20W). kb a 250W vs 310-330W fogyasztas stimmelt is az atfolyo aramot mero szenzorok alapjan. a ventik hianya -a gyari bordarol- magaban azert ekkora kulonbseget nem as.
mondjuk 390x mar talan jobb a helyzet, de a 290x OC modellek egy resze gyarilag kb uvegre volt huzva. enyem is a gyari 1.250as fesszel alapon 1050es orajelen jart, firestrike ezen a feszen 1085ig volt stabil. 1.300on (ami kb vizen a max hosszutavu stabil a Hawaiinak) 1135 volt a kartya vege, 20%al magasabb deltaT mellett.
oke, kb a forum egyik legrosszabb 290x kartyaja az enyem, de akkor is letezik.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #10198 üzenetére
MSI drága, Sapphire 2 év garancia, Powercolor nincs itthon, XFX szintén 2 év garancia.
A számokon nem akarok lovagolni, 1080p-n 10-15%-l biztos gyorsabb mondjuk a G1 980 mint egy 390X, viszont a gond az, hogy amelyik minőségben érdemes lenne a vételre, az kb annyiba kerül mint az említett 980.
(#10206) Televan: A sorsra bízom... belőttem árfigyelőket, amelyik előbb átesik a tűréshatáromon, azt veszem!
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #10200 üzenetére
Azóta az kiderült, hogy akkor most végülis mi a tényleges fogyasztása?
A TPU azért nem szokott 100W-okat tévedni.[link]
Másik horror fogyis teszt: [link], harmadik: [link]
Ennyi épkézláb oldal, és mindnél kb. +100W-al megy magasabb fogyasztással, mint kéne neki.... Se a TPU, se a Tomék nem piti vackokkal mérnek pedig és nem is ma kezdték..... Igazából olyat nem is találtam, ahol nincs meg ez a +100W.
Szóval nem a levegőbe írtam a fórumtársnak. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #10198 üzenetére
Nekem nem jön be.
És a tesztekben a fogyasztása is borzalmasan magas volt pl. a Sapphire-hez képest.
Amúgy ezzel együtt élhető kártyának tűnik attól függetlenül, hogy nem jön be. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #10158 üzenetére
Azokat nem választhatod szét, amikor AMD megvette az ATI-t akkor rátelepedett a GCN arhitektúrára a törlesztőrészletek súlya, A CPU-t leválaszthatod, de a GPU-t hogyan ?
Vagy kifizeted az adósságot és akkor szétválaszthatod vagy mindenki viszi magával a ráeső részt, és akkor hirtelen sok konzol lehetetlenedne el a hirtelen rázuhanó farönk miatt ami eddig nem az ő hanem a nagy koplex AMD feje fölött lebegett.
Ami nagyon vicces lenne ha AMD azt mondaná köszöni szépen kiszáll a PC iparból, maradna egy másik gyártó akinek nincs direct x 12 es kártyája, ergó lenne egy Direct X a történelemben először amihez nincs kártya
Direct x 12 okafogyott lenne hisz minek irogassanak hozzá szoftvert hogy ne lassuljon visszatérne nvidia a 11 re, ettől a win 10 is okafogyott lenne mert win 7 el mindenki el van, és már Microsoft is megfeküdne...
Ugye milyen érdekes láncreakció ?
Csak éppen ezt nem teheti meg mert akkor ki fizetné vissza a tartozásokat és miből ? -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #10100 üzenetére
Annyira nem mint az nV anno....
-
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #10100 üzenetére
Hányszor is adták el középkategóriának a 7850/70-et?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #10094 üzenetére
Nincs ott semmi ferdítés,kétszer egymás után eljátszotta az AMD azt amit az nV a G92 idejében,még sincs rommá savazva a cég emiatt...ugye ugye...
-
válasz
Malibutomi #10094 üzenetére
Az AMD most, ráadásul kétszer egymás után tette ezt. Az nv ilyet legutóbb a 8800-zal játszott el.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Malibutomi #10062 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de a PC-n, ha sz@rul fut a többségi hardveren a játék, akkor nem fogják megvenni, tehát nem termel annyi profitot.
Jó példa rá az Arkham Knight. Sz@r port lett, mindenki ki van akadva. Továbbra is a profit a lényeg a PC piacon is. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #10062 üzenetére
Egy 7790-7870 "hybrid" szintű GPU van a konzolokban ezen nem nagyon lehet durvulni, sőt ez PC-n már alsó kategória.
-
A. Zsömle
csendes tag
válasz
Malibutomi #10016 üzenetére
full hd monitort veszek
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9950 üzenetére
Tomi Yllgrim-et kérdezd meg erről ő írt már erről:
"0.6.0.1-es SDK-val teszteltem, szemuveg nelkul nekem a gyors korbenezes fejfajasos, kiprobalom az uj 0.7-essel, ebben mar van LiquidVR csomag meg specko driver is ha az megszunteti nalam szemuveggel vagy/es anelkul akkor.." #9814
Ugyanez lesz Nvidián is ... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #9869 üzenetére
Vicces, hogy vannak még akik elhiszik ezeket a 5x-10x, 300% up to, overlockers dream stb... slide-okat, akár NV, akár AMD oldalról
főleg egy távoli jövőben érkező kártyára... Szóval ezen kár összekapnia bárkinek is, vastagon van politikai ígérgetés mindkét oldalról.
Amúgy még az jutott eszembe, hogy örülhetünk, hogy egy haldokló dVGA piacot ennyire fejlesztenek... egyre csökken a kereslet, és erre kijönnek egy méregdrága csíkszélváltással, merőben új arch concepttel, HBM1-2-vel stb... mind mind milliárdos költség. Annak kell örülni egyáltalán, hogy jön valami újdonság néha
-
wjbhbdux
veterán
válasz
jah a csod szelen majd ugyanolyan tempoban fognak fejleszteni mint az nv.. proci topicban is igy almodoznak a Zenrol
-
Levwi
aktív tag
válasz
azt se felejtsd el hogy addigra már sok éves tapasztalata lesz az amd-nek a hbm-el is, nv meg még csak most kóstolgatja ráadásul már egyből a hbm2-vel kezd tapasztalatok nélkül(ha csak nem néz bele a fury chipekbe és ellopja az amd megvalósítását).
-
Loha
veterán
válasz
Malibutomi #9846 üzenetére
Ott van benne a hírben amit linkeltél: 2X the performance per watt
Tehát a következő 250W körüli csúcskártyájuk kb. 2X olyan gyors lesz mint a Titan X, ezt ígérik.Meg persze ott van az is, hogy a 10X hogyan jött ki, és csak egy nagyon specifikus dologra vonatkozik, nem grafikai teljesítményre.
-
Locutus
veterán
válasz
Malibutomi #9860 üzenetére
Ha csak 2X lesz gyorsabb, már azzal is elássák őket, sőt. Remélem azért ilyen szintű vérengzés nem lesz, mert az a verseny utolsó szikráját is megölné ezen a piacon. Nyilván el tudom képzelni az nvidiáról, hogy fel tudná tenni a pontot az i-re, de ha összeomlik a dGPU piac az AMD kiszállása miatt, az nekik se lenne jó. Kell a kontrasztanyag
-
válasz
Malibutomi #9860 üzenetére
Pontosabban eredetileg is a 16-bites teljesítményről volt szó, csak a sajtó ügyes szalagcímeket kreált belőle. Pontosan, ahogy a Mantle esetében. Érdekes megfigyelni, hogy melyik cég hogy kezelte a szituációt, tanulságos.
-
h1mpi
félisten
válasz
De, ha tényleg 10x gyorsabb lesz kutya világ jön az AMd-re
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9853 üzenetére
Nem hiszem hogy itt bárki azt írta volna hogy fele akkora az AMD sebessége.
Néha megy itt a trollkodás de a legtöbb embernek volt ATI kártyája.Direkt nem AMD-t írtam.
A Maxwell ahogy HSM írta nagyon jókor lett kiadva.Lehet szidni meg lebutázni de a jelen kor játékainak ez fekszik. A jövő meg... -
UnSkilleD
senior tag
válasz
Malibutomi #9855 üzenetére
itt nem a lassúságról volt szó hanem konkrétan az asyncról
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9853 üzenetére
Nem tudom,nem vitatkozni akarok,de egy biztos ha egy áron van a Fury X és a Ti akkor a utóbbi mellett több érv szól,ha egy 30-50fonttal alá tudnák árazni a Ti alá akkor sikeres lehetne a kártya,ha lenne belőle elég...
Nézz végig az AMD frissített termékpalettán,ezzel kellene nekik egy évig kihúzni és profitot termelni.Most mond meg öszintén melyik az a vga ami igazán jelentös profitot hozna?Megmondom neked,az amelyik a konzolba megy,mert abból sokat visznek.. ennyi.. és ez a gond... -
imi123
őstag
válasz
Jogos.
Ígérem ha meglesz a Pascal beszámolok.Bár ott tartanánk. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9840 üzenetére
Igen! DX11 alatt az nV több fpst ad a pénzedért,nem irta a másik oldalról senki hogy x@r stb.. a DX12 mesét meg majd akkor fejtsd ki ha lesz hozzá kb 15-20 AAA nativ cim ami profitál is jelentősen az API előnyeiből (aka dx11nél szignifikánsabb gyorsabb szebb) és ott az AMD valóban el is húz... az a baj hogy összehasonlítod azt ami VAN azzal ami LEHET!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pont a DX12-vel került napvilágra, hogy az AMD hw-k mennyire rosszul vannak kihasználva DX11 alatt. MGS-ről és P.Carsról, FHD-ban gyengébb Fury-król most ne beszéljünk. Persze szépen hozza fel ezt is AMD, csak startra valahogy sohasem bírják odarakni a dolgokat katonásan.
A második állítás meg egyáltalán nem igaz, mert most már mindenki a nagyobb címeket várja. Abban igaza volt nagyon itt egy kollégának, hogy ha ott tényleg ekkora az eltérés, akkor lehet nyomni a win AMD gombot.
Mindkét gyártónak van hová fejlődnie bőven. NV: kevesebb sumákolás, új architektúra, AMD pedig: pedáns rendben lehozott termékek, startra driverek, kevesebb ígérgetés, és végre nem elcseszett termékstratégia...
(#9847) UnSkilleD: Gondolom te tervezted a csippet és hatalmas tapasztalatod van asyncron motorok fejlesztésében
Sőt Dan Baker vagy az Okszidtől
-
Locutus
veterán
válasz
Azért ez nem véletlen annak fényében, hogy DX11 játékból sokszor annyi van, mint DX12-ből. Bár még ez is túlzás, mert utóbbi lényegében 0.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #9789 üzenetére
Szándékosan nem az nV kártyához hasonlítottam, hanem a házon belüli termékhez és nem a kiragadásról volt szó, hanem arról a "szuper" memóriakezelésről amit itt annyira hypeolnak.
970-nél a negatív tulajdonságokhoz van sorolva a 3.5 GB VRAM, de a Furynál nem az a 4 GB... -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #9682 üzenetére
Az alap tablazat attekinthetetlen a szazalekokkal
Tablazat tetejen at kell valtani a bal oldali savban "alle einblenden", es akkor normalisan kiirja minden kartyanal a 1080p, 1440p, 2160p eredmenyeket.Az Asus Fury, miert szerepel 1 fps minimum, es 2 fps átlaggal minden felbontásban a tesztben arrol nem irnak semmit, ha nem volt kartyajuk minek van benne? ha valami hiba volt miert nem irjak?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #9682 üzenetére
A 460 gyorsabb mint a 780?Hol látod te ezt?
(#9684) Mr.Jerk
Hát nem én hamisítottam... ki tudja... ám az biztos nVt szereti... nekem 4K-n kimaxolva egy TitanX-el megvolt a 60fps stabilan...(#9685) hpeter10
Ugyan csinálj már róla egy képet,mert a 460 nálam sehol sem gyorsabb mint a 780 se 1080ban se 1440ben, se 4Kban.
(#9687) hpeter10
GTA V az nem nagyon fekszik GCNnek... ami érdekes az nV bérenc Far Cry4 meg igen,csak ilyenkor mindenki amnéziás lesz,pfuj gameworks stb... -
Loha
veterán
válasz
Malibutomi #9654 üzenetére
SZVSZ annyi szállal érdemes párhuzamosan etetni a GPU-t, ahány szálon az alatta lévő CPU párhuzamos etetésre képes.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #9551 üzenetére
Nem kell kivenni, eleg ha kikapcsoljak a programban, mint az AOTS-ban is megtettek.
Kivancsi leszek lemerik-e NV kartyakat bekapcsolt async computettal az AOTS-ban, elvileg csak a vendor ID-vel van letiltva, azt meg BIOS buheralassal ki lehet kerulni.
Lesz par szava az NV-nek ahoz, hogy alakuljanak a dolgok PC fronton, mint az elmult 10+ evben is sokszor volt, raadasul akkor az AMD(ATi) 30-50% koruli piaci reszesedessel birt, most meg van ugye 18% az AMD-nek.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9551 üzenetére
Ezt már halottam a True audiónál is.
Úgy elterjedt hogy talán 2 játék használta.Pedig akkor még az AMD a 290X-el rendesen pariban volt.
Most kisebb részesedéssel komolyan gondolod hogy komoly támogatást élvez ha kiderül hogy a Maxwell nem hatékony Async-el? -
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9547 üzenetére
Én egy játék alapján nem temetném egyik gyártót sem.
Mondjuk nekem ha majd BF4-ben vagy Battlefrontban hoz +30-40%-ot a Dx12, és gyengébb lesz az Nv akkor kezdek gondolkozni hardver cserén.
Engem nem érdekel melyik gyártó profitál többet,csak végre valamit lássunk már.A dumálásból elegem van. -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #9547 üzenetére
A teljesitmeny tesztek nem fognak semmit erni igy, mert almat a kortevel hasonlitanak ossze.
Sajnos valoszinubb forgatokonyv, hogy az NV elfogja tudni erni, hogy kevesbe legyen mervado a PC portnal, vagy valami nekik fekvo effekttel (tesszellacio stb.) kiegyenlitik a teljesítmenyt.Az egyebkent lathato a fejlesztoi kommentjei alapjan, hogy az AMD nem sokat tett, hogy megjobban nekik feküdjön a jatek, csak varjak megint,hogy a sultgalamb a szajukba repuljon.
-
válasz
Malibutomi #9524 üzenetére
Aha. Ebből nekem az jön le (amit aztán Abu85 postja részben meg is erősít), hogy nem univerzálisan tiszta, mit is értünk aszinkron compute alatt. Eszerint lehetnek olyan fizikai leképződései, amit az nVidia kártyák a felépítésük miatt (és itt most nem a spórolásról van szó, hanem arról a koncepcióról, amit a Fermi óta visznek) nem tudnak normális sebességgel futtatni.
(#9531) Abu85: Köszi, ez informatív volt
De még mindig kérdés, hogy miért nem hozott gyorsulást az a-c a GCN kártyákról. Volt már szó arról, hogy a driver sorosít, de akkor mitől dőltek be a Maxwellek?
Összességében azt tudom mondani, hogy 3 csomag popcorn és két Nuka-Cola rendel
-
válasz
Malibutomi #9524 üzenetére
Hát ez elég nagy gáz lesz, ha így van, mert a most készülő jövőre kijövő játékok nagyrésze használná ezt a funkciót. Konzolon ez most a húzó dolog.
Mondjuk addigra itt lehet a pascal, de akkoris gáz.
-
Locutus
veterán
válasz
Malibutomi #9505 üzenetére
Azért ezt a "pressuring" nevű szót majd át kéne gondolnia a clickbait cikkírónak, ugyanis az oxide fejlesztőjéne hozzászólásai konkrétan megtalálhatóak OCN-en, és sehol sem volt szó semmiféle nyomás gyakorlásról.
Az nvidia egyszerűen csak javasolta, hogy vegyék ki, mert az ő hardverükön nem megy ilyen formában, ők meg megcsinálták, és kalap kabát. -
válasz
Malibutomi #9505 üzenetére
Na ez egy érdekes műsor. Kérdések:
- Honnan került elő hirtelen egy olyan mondás, hogy a Maxwell nem támogat aszikron compute-ot? Eddig arról volt szó, hogy támogat, csak bizonyos korlátokkal.
- Ha az nVidia kártyákon nem ment az a-c, és ezzel együtt a Radeonok alig lettek gyorsabbak, akkor mire jó az a-c? Vagy, ha a Radeonokon nem ment volt az a-c, akkor jelentősen lassabbak lettek volna?Sokat segítene, ha a benchmarkban lehetne kapcsolgatni, hogy használjon-e a-c-t vagy ne...
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #9459 üzenetére
Én 144Hz -set szeretnék jövőre 1440p -ben. Remélem addigra kitalálnak valamit az alacsony fps -nél jelentkező képtörésre is.
De még bizonytalan vagyok abban is,hogy Greenland vagy Pascal.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #9452 üzenetére
Megnéztem a spec -t a weboldalon sehol sincs freesync. Csak 1080p@60Hz.
-
válasz
Malibutomi #9395 üzenetére
Mantle alatt.
-
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #9376 üzenetére
A 380 is egész korrekt, főleg a nitro hűtéssel.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9376 üzenetére
Esetleg még egy 380X-el kicsit javíthatnak.
Gyanítom 28nm-en már nagy fordulat nem lesz.
2016 viszont érdekes lesz. -
gtamate2
veterán
válasz
Malibutomi #9365 üzenetére
Majd a következő negyedévben lehet látni a részesedés növekedést a Fury miatt,ugye?
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #9365 üzenetére
Csak sikerült kiragadni egy darab mondatot ami bele tudtál kötni
-
válasz
Malibutomi #9339 üzenetére
Engem az se lepne meg ha a Game Ready driver valami trükkel érné el ezt... (mármint hogy a DX11 és a 12 is ugyanúgy fut).
Nyilván a valóságban nincs ekkora NV előny, mert nincs olyan játék ami a DX11-et így térdre kényszeríti.
Ez csak azt mutatja, hogy lehetne olyan DX11 játékot is csinálni ami NV-n még jól futna, AMD-n meg már nem.A 390X és a GTX980 más játékokban is fej fej mellett van, ugyanúgy mint itt DX12 alatt.
Ergo ugyanúgy fej-fej mellett lesznek DX12 játékokban is (ahogy ma is), ez csak ennyit mutat. -
imi123
őstag
válasz
Guru3D-n volt egy kifakadás amit utána gyorsan töröltek is.
Az illető az AMD driver programozásában volt aktív résztvevő.Nem kicsit sérelmezte hogy 10-ed annyi embertől várnak el az AMD-nél ugyan olyan minőséget mint az Nvidiánál.
Ezért is erőlteti az AMD szerintem a Dx12-t.Így legalább tovább lökik a munkát.Ott a hardver.Ott a full dokumentáció.Tessék használni.Mondjuk van benne logika. -
smkb
őstag
válasz
Usa napidíjakkal nézve mondjuk kb 10.000 usd költség havonta 1 fejlesztő, 10 az 100.000, éves szinten 1.2 millió usd. Nem olyan kevés ám az, főleg nem olyan cégnek aki csak veszteséget termel. És ugye emellett ezermillió más van ami "nem férne bele"... hát sajnos nem fér.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #9192 üzenetére
Meg kell nezni ezt a videot, ott latszanak a beallitasok es ahhoz kepes mennyi az elfogyasztott memoria.
(#9193) Abu85: fene a click-bait cimekbe...
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9123 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam hogy "fos" az AMD.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Malibutomi #9123 üzenetére
Elég szépen ki lehet facsarni ezeket a dolgokat aszerint, hogy az embernek épp piros vagy zöld oldalon lévő kártyája van.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #9120 üzenetére
Igazad van.Had gratuláljak az AMD-nek hogy 2 év kemény munkájával hozták DX12-ben az Nvidia Dx11 teljesítményét.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #8930 üzenetére
Szerintem is így van ahogy írod a 290x, illetve egyéb régebb óta jelen lévő szériák esetében, azonban az új Fury/X és 980ti/X kártyák eladásai reálisak lehet.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #8849 üzenetére
Szerintem az NV késni fog a Pascallal,túl sok mindent vezetnek be egyszerre.Az AMD-nek ez most marha jól jönne ha késne az NV.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #8491 üzenetére
Wow! 4K-ban! A mókuskerekes ref 980 Ti-t utólérte az AMD vízhútéssel egy régi játékban. Ez igen! Erre büszkék lehetnek.
Én azért linkelek ide új játek teszteket mert mindenki azokkal játszik és az emberek nagy része az új játékok alapján dönti el, hogy milyen vga-t vegyen.
Mondjuk én azt nézem, hogy 3dmarkok alatt melyikből lehet többet kihozni.(na ott még a kanyarban sincs szegény furika.)
-
válasz
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Ez jo volt
-
Erdei88
veterán
válasz
Players 980 Ti Strix-et linkelt
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #8461 üzenetére
AMD-nek is meg kellene lovagolni ezt. Úgy látszik nagyon bekajálják az emberek...
Úgy kellett volna kiadni a 290x-eket, hogy 800-as órajel, 1000 boost. Játékok alatt gyakorlatilag nem lenne változás a mostanihoz képest, de akkor jobban mutatna a 1150-es tuning. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mert mindig azok vannak kiragadva aminel gyengebben teljesit a Radeon.
-
Erdei88
veterán
válasz
Melyik új AMD kártyában van 200-250Mhz tartalék?
-
törölt tag
válasz
Règebbi jàtékokat nem linkelek mert nem jàtszik velük már senki.
gta v egy viszonylag új játék vagy még a witcher 3. A 390x kártyákat még lehet +200MHz-t húzni?
-
Yllgrim
őstag
válasz
Mert ok csak azzal az egy jatszanak eveken et es csak az mervado
Amugy 1-2 FPS-rol beszelunk lol gyerekek, azert ez mar ciki, ez olyan mint amikor a koliban meregettuk a f@rkunkat es 1-2 mm-en ment a rohoges, ez kb annyira komoly
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #8134 üzenetére
Az nem kap új motort...
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #8134 üzenetére
No meg az is kérdés, hogy valóban probléma lesz-e a sávszél. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy - tekintettel a Maxwell felépítésére - nem lesz számottevő lassulás (nyilván adott felbontásig: fullhd). Ahol meg igen, ott már a GPU lesz a szűk keresztmetszet (ez persze vélhetőleg nem idén lesz).
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #8076 üzenetére
A fogyasztás, és a hőmérséklet miatt gondoltam, ha valakit zavarna, és a 390-ekre láthatóan jobb hűtés került, ez hiányzott a 290-ekről, én ezt látom egyetlen pozitívumnak ezeknél a kártyáknál. Szóval a 390 olyan lett, mint ahogy 2 éve ki kellett volna adni a 290 szériát, persze emelt fesz/órajel nélkül, meg az a +4gb vram sem ér sokat....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #8011 üzenetére
A HBM1 most érhető el. Fogd fel úgy, hogy az AMD már működő megoldást szállít a piacra, míg a többieknek most van lehetőségük elkezdeni a tesztelést. Itt mindenki hátrányban van. Viszont a HMC jó példa arra, hogy a Hynix jól döntött, amikor mindenkit kizárt a fejlesztésből, mert az régebb óta készül és még mindig nincs. Tehát ennek a döntésnek voltak előnyei és hátrányai is.
Ha valaki HBM2 lapkát hoz ki, akkor Q4-ben kezdheti meg a tesztelést. A HBM1 és a HBM2 nem kompatibilis. Más interposer kell hozzájuk. -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #7560 üzenetére
Érdekes tesztekben is mindenhol mind idle és mind load hangosan írják... Tudom, hogy volt neked, írtam is változó kinek mi a hangos, de pusztán már ekkora venti méret és 2800-as fordulat halk nem lesz, tök mindegy mi a kártya... Mondjuk nálad általában más hőmérsékletek és zajok vannak mint mindenhol máshol. Rendben lezárva, sajnálom, hogy már ennyit sem lehet megvitatni.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #7557 üzenetére
Aminek 2100 rpm-en ilyen hangja van open becnhen, az házban sem lesz halk 2800-on. Persze kinek mi a halk ez tény.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #7550 üzenetére
[link] Ebből kiindulva minden csak nem halk, főleg majdnem 2800-as fordulaton, viszont hűt szépen.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #7548 üzenetére
SystemInfo Version 4.34
"Added additional system configuration checks to improve online result validation"
A tiéd még a régebbi verzióval készült ezek 4.39-es eredmények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged