- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
snecy20 #36320 üzenetére
jo, de az majdnem harom evvel kesobb jott ki es semmivel nem gyorsabb. tetejeben en 2015 januarjaban 350euroert vettem az elsot (es 250ert nyar vegen a masodikat), ez jelenleg egy 1060 6GB / 3GB ara igy negy evvel kesobb. ha nem gyorsabb legalabb valami masban legyen jobb.
t72killer: ja, csak gyarilag ledobalta az orajelet adott esetben 20%al is az uber orajelekhez kepest, emiatt is volt foleg a sok problema a mikroakadassal. a vizesblokk ezen segitett.
szoval az uber ment 1000en, ami a gyakorlatban full terhelesnel DX11 alatt adott esetben volt 800-1000gyartotol es hutotol fuggoen (a 290X matrix platinum eseten ez olyan 800 kore / ala is beesett far cry 4 eyefinity alatt), vizzel meg a kartya 1135on meg nem dobalt le es az enyem egy eszmeletlenul melegedo, kozepesen antituning darab.
a vizesblokk magaban kb 15-20% tuningot jelentett nalam es fps mero nelkul is elegge erezheto volt avg ertekeken is, es nem csak azon, hogy a frametime gorbe kisimult a hatasara. mindezt ugy, hogy semmi mas beallitashoz nem nyultam.
mondjuk enyem egy szelsoseges scenario volt az 5760x1080al, de a 2080Tiket is jellemzoen kizarolag 4K@60+ / 3440@120ra veszik. az meg innentol, hogy 1080pben hogy nez ki a frametime nem erdekes.
-
válasz
snecy20 #36310 üzenetére
Igen, sajnos kb az a jelenség, mint ami a winyóknál volt az "árvíz" idején, amit éveken keresztül szívtunk, vagy ugye klasszikus a memóriaárak, érdemesebb volt RAM-ot venni, mint részvényt...
Úgy tűnik, a számtech-ipar fejlődése megakadt, az elmúlt 70évben megszokott folyamatos ár/teljesítmény javulás egyelőre szünetel, remélhetőleg nem szűnik meg.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
snecy20 #36301 üzenetére
1080 Strix ROG 225 ezer ft vettem,
1080 Ti Strix ROG 289 ezer ft volt nekem,
2080 Ti DUAL 489 ezer ft.
A 1080 asom kb ha fél évig megvolt, adtam is tovább ahogy jelent meg az új 1080Ti.
Most lényegében a 1080Ti váltottam le a kapható leggyorsabb VGA-ra, ez miatt esett a döntésem 2080Ti-re.
Nézegettem a 2080 - is, de hát...nem sokkal hozott volna többet. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
snecy20 #34640 üzenetére
Sokat zabál nagyon. Laikusoknak az jöhet le, hogy ezt külön hardver számolja, de ez nem igaz. A DXR futószalagnak csak az egyes lépcsőin belül az egyes elemei gyorsíthatók. De a teljesítményt akkor is nagyban meghatározza a szimpla pontosság melletti számítási tempó, illetve a memória-sávszélesség. Az RT mag csak a gyorsítóstruktúrára, illetve a sugár-háromszög intersectionre kínál hardveres megoldást, míg a tensor a denoisingra, de ez nem a teljes számítás. A DXR shaderek a hagyományos feldolgozókon futnak.
(#34641) TTomax: A legtöbben szerintem nem mennek tovább az árnyékoknál, mert azt lehet úgy implementálni, hogy majdnem minden leképezővel megfelel. Az AO is nagyjából oké, míg az ATAA önmagában bonyolultabb, de kompatibilitási szempontból eléggé általános. A visszaverődés, ami nehezebb, nem csak a teljesítményigény miatt. Ami itt problémás lesz a legtöbbeknek, hogy előbb írniuk kell egy DX12 leképezőt is, hogy ez az egész működjön. Aztán a shadereiket le kell konvertálniuk az új specifikációhoz, hogy DXIL-ben is tudják szállítani őket. Ez a support költséget durván az egekbe küldi, ha nem vállnak meg a régi kódtól. Itt a PUBG-ra leszek kíváncsi, hogy miképpen bírják rá a kínai játékosokat a Windows 10-re váltásra, mert így is kész káosz a support, hát még ha dupla annyi kódot kell karbantartani.
-
Laja333
őstag
válasz
snecy20 #9132 üzenetére
Lehet hogy velem van a baj, de szerintem eget rengető a különbség. Azt nem mondom, hogy bejön az AotS (nem csak a grafika), de azért az sem igaz, hogy swine kinézetű.
(#9135) letepem
Pont fordítva.AMD +30-70% növekedés, Vileda meg + -10 - 20%.
Egyébként, mintha Thief meg BF4-ben is eljátszották volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged