- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Lejárt a szerkesztési idő, így itt kiegészíteném a mondandómat.
Szóval az FSR 3.1 hiánya abszolút érthető, ez üzleti döntés volt.
Csakhogy érthető legyen a DLSS számozás. A világsajtóban és marketing anyagokban sajnos erősen félrevezető a számozás, de erről az NV tehet, a világ így tekint a DLSS-re (mert ezekkel a főverziókkal jöttek be az új nagy feature-ök, mint FG és RR):DLSS 2 -> felskálázás
DLSS 3 -> Frame Generation
DLSS 3.5 -> Ray ReconstructionNyilván ez nem fedi a valóságot, de amint mondtam a marketing osztály tehet erről.
Feltételezem azért 3.5-öt írnak a DLSS-nél, mert az a legújabb mainline verzió, a legújabb nagy DLSS verzió, ami nagy reklámot kapott, így ezzel azt próbálják meg sugallni, hogy a DLSS-ből a legújabb lesz. Ez nem zárja ki azt, hogy DLSS-ből valóban a legújabb (3.7.xx) verzió legyen benne, ráadásul ha figyelembe vesszük, hogy NV által is szponzorált játék, akkor rendkívül erősen kétlem, hogy régebbi verzióval szállítják majd. -
huskydog17
addikt
Szerintem az Intel és NVIDIA nem akarta, ami az NV részéről abszolút logikus.
A játék az Intel és NVIDIA partnerprogramjában szerepel, így ebben nincs semmi meglepő.Honnan tudod, hogy nem a 3.7 lesz a DLSS felskálázóból? A DLSS 3.5 a Ray Reconstruction marketing azonosítója, így szokták hívni, mert az NV a 3.5-ben hozta be a RR-t. Aztán minden DLSS feature-t saját magad is frissíthetsz bármikor, ahogy az XeSS-t is, így ez szerintem lényegtelen.
Ha mégis az összes DLSS feature 3.5 lesz, egyrészt az sem gond, mert még az is sokkal fejlettebb mint a mási kettő, másrészt te játékosként bármikor frissítheted a DLL fájlokat ha mindenképp ki akarod próbálni a legújabbat.Az AMD által
fizetettszponzorált Avatar-ban pedig a DLSS FG maradt ki, ami szintén nem meglepő. -
-
-
gainwardgs
veterán
Mert jobb lenne ha beleirtak volna pl. egy 1060-at aztán kb a menüt futtatná
Control sem volt vészes optimalizáltságban."Az is lehetséges, hogy medium beállításon már olyan jól néz ki, mint más játék ultrán és a beállítások nagy része túlzás / jövőbe mutató."
Path Tracing
-
huskydog17
addikt
Igen, az RDNA3 főleg FullHD-ban nagyon masszívan be van fékezve valamitől. Gondolom a szokásos DX11 driver overhead, bár itt elég szélsőséges mértéket ölt. Az RX 7800XT csak 4K-ban tudja hozni a 6800XT tempóját, annál alacsonyabb felbontásnál nagyon csúnyán lemarad. Nem sűrűn látni ilyet.
Nekem mondjuk meglehetősen már most elavultnak tűnik a motor, de egy e-sport játékhoz teljesen jó. Kipróbáltam a játékot, a víz szenzációsan jól néz ki benne, főleg az interakció, azt még a mai AAA címek is megirigyelhetnék.
A dinamikus füst a másik új feature, amit eddig még nem láttam és más játék is átvehetné ezt.
Kár, hogy a motor semmilyen temporális élsimítást és felskálázást nem támogat. -
gejala
őstag
Mintha nem lenne mindegy, hogy 2 vagy 3 fpst kapsz natív 4K-ban... RT-t nem renderel senki 1080p fölött, mert nincs hozzá hardver és nem is lesz egyhamar. 1080p-ben meg nem kell olyan rengeteg VRAM.
Nem is értem, miért tesztelnek DLSS nélkül, Super Resolution + Frame Gen mellett teljesen oké a dolog. -
HSM
félisten
"Optimalizáció egyértelműen nem jó"
Ez sok játékban megfigyelhető, sokszor szándékosan így csinálják, hogy maradjon kapacitás a processzorban a háttérfeladatoknak is. Amikor egy CPU-n elkezded a virtuális szálat is terhelni, az mindig a másik szál kárára történik, és onnantól kiszámíthatatlanabb a futás, ami egy "real-time" működésű játéknál nem feltétlen szerencsés. -
proci985
MODERÁTOR
elszurtak a mereseket, pontosabban pontatlanul mertek amibol tul nagy kovetkeztetest vontak le. szeretem HWunboxedet, de ez most bulvar lett.
1080p highon a 3950X gyorsabb a report szerint, mint 1080p ultran. 5600-5950X eredmenyek is mereshataron belul vannak.
ami lehet egyebkent, hogy X tempoig optimizaltak Bethesdanal, utana jol volt az amugy. open world jatekoknal ez normalis
FLATRONW: FSR ultra quality ami jellemzoen meg nagyon jol nez ki, 1440pben is, legalabbis nativhoz kepest az jo ha kell az a 20% teljesitmeny.
-
Érdkes, azért a 8700k se mai, majd beszámolok róla hogy fut a gépemen. Ahogy olvastam ramsávszélre is érzékeny.
i9 7980xe@4.5ghz, 128gb quad ch ddr4 4000, A770 16Gb, de még nincs rendes driver a videókártyához csak olyan amivel éppen elindul de crashelhet és grafikai hibák is vannak.
Hozzáteszem régi notin is játszható (értsd ~20fps, i7 4820qm, 16gb, Gtx960m) igaz mindenféle hack kellett rá hogy egyáltalán elinduljon. -
Ezt remélem viccnek szántad. Ez a játék átlagosan néz ki, úgy ahogy.
Egy RTX 4090 kártyán éppen tud 60 FPS-t ez azt jelenti hogy az AMD legerősebb kártyáján tud kb 45 FPS-t natívban. Ilyen közepes grafikával. Fogalmam sincs mit látsz benne de ez a játék szar és optimalizálatlan és nem is néz ki jól.
Mi előnye van így a nanite/ lumken technológiának a RThez nézve?
Black myth meg kap majd megjelenésig 20 downgradet. -
HSM
félisten
"ha van AAA játék, ahol nincs ott a logó és van benne DLSS, akkor biztosan nem kötelező"
Semmi nem akadályozza meg a kiadót, hogy megpróbáljon magának az általánostól kedvezőbb licenszfeltételeket kialkudni a jogtuladonostól, és hogy akár kapjon is, ha a zöldeknek is megfelel az ajánlat. Így ennek bizonyító ereje nincs arra nézve, általánosan kötelező-e avagy sem. Fontos azonban észrevenni, hogy ebben az esetben a jogtulajdonos (zöldek) vannak alapvetően döntési helyzetben, és nyilván NDA alatt lesz, a megállapodás, vagy annak esetleges kizáró tényezői és feltételei is, hiszen ezek alapvetően üzleti titkok. -
Kolbi_30
őstag
Aki rx580 rol nem tud váltani vagy gtx1060 rol, ott nem azzal van baj hogy nincs mire, hanem azzal hogy neki nincs mibol..ez pedig nem a hw gyartok baja es nem is a fejlesztőké...Nyilvan egyik sem ad ingyen semmit..vagy akar olcsobban mint amennyiert viszik..es igen a jatekoket kell optimalizálni, nem kamu fps generatort meg"fotoshoppot" epiteni hogy fusson ertekelhetoen placebobol..
-
PuMbA
titán
Lejárt a szerkesztési idő, tehát folytatom. Most, hogy az RX6600 új ára 200 dolcsi és euró köré esett, talán valami el fog indulni és nagy ütemben megindul a népkártyák lecserélődése, de az még mindig nem jó dolog, hogy szinte ugyanazt a 8GB-ot kapják meg a felhasználók, mint ami eddig is volt nekik.
-
Hát nem vagyok meggyőzve igazából a 6800 150 K-s használt áráról , pár hónap garival.. az első normális garis, dobozos példány 170 K...főleg ha 4-5 évben gondolkodsz szerintem nem annyira jó vétel mikor 215 ezerért van új bontatlan 4070 az aprón 3 év garival. - 4 GB vram ide vagy oda.
Raszterbe is erősebb, RT ben a 6950 nél is erősebb, DLSS+FSR+ FG és szolgáltatásokban +fogyasztásban köröket ver rá.
12 GB vramnak elégnek kell lennie még jó darabig egy fejlesztő sem sem akarja tökön lőni magát.
Szerintem a 4070 eléggé rendben lévő kártya lett. -
HSM
félisten
Jogos észrevétel, ez is arra való.
Azt most nem tudom neked megmondani pontosan, miért volt megjelenésekor előrébb az AMD-s verzió, ennyire nem ismerem őket behatóan. De vélhetőleg nem véletlen lelkendezett több fejlesztő, hogy végre jobban belelátnak a működésbe.
#46178 Busterftw : Legfrisebb információim szerint Nv-n az RT fut csak lényegesen gyorsabban, RT nélkül pl. a 7900XTX még le is lépi a 4080-at. Ami annyira nem is meglepő, hiszen az Nv a GPU-ba jelentősen több ezt gyorsító részegységet pakolt.
#46180 FLATRONW : A piaci részesedés épp nekik kedvez... Hiszen, ha játékfejlesztő vagy, elsősorban a vásárlóbázisodnak megfelelő gépekkel fogsz tesztelni kiadás előtt, tehát PC-re Nv-n...
-
-
Busterftw
nagyúr
Ezek ugye azok a bizonyos "velemenycikkek".
HSM
A hozzaszolasnak az a lenyege, hogy az AMD elvileg csinalt egy ubertechnika debuggert es profilozot, amivel pikkpakk latnak minden hibat, bugot, bezzeg az Nvidianak ilyen nincs.
A valosag meg amint lathatod az, hogy ennek ellenere a Radeonokon sokkal tobb a hiba es a bug illetve ezek javitasa honapokba telhet. -
HSM
félisten
Összekeversz dolgokat...
Az open source nem azért jó, hogy ne legyenek bugok, hanem hogy a fejlesztő lássa, mi történik, jól tudjon optimalizálni, és jól tudja beépíteni a szoftverbe. A debugger meg a problémák megtalálásában segít, de a megléte nem elég a csodához, ahhoz kell a fejlesztő is, aki használja a problémák felderítésére. -
HSM
félisten
Ezt én sem értem egyébként, miért írta. Illetve saját tapasztalatból is mondhatom, hogy ugyanaz a játék, mint a képek, nekem szó szerint bántja a szemem az élesség hiánya, nem esik jól nézni.
#46143 Busterftw: Ahhoz képest értettem, hogy a 3060 WQHD-ban pl. 9FPS Portal RTX-ben, míg a 6800XT csak 2, és hogy ez mennyire reális erőviszony egy átlagos, szép RT-jű játékban.
Mit jelent... 3060-ason ugyanabban a gépben kaptam a tesztelt erdei jelentnél FHD-n nagyjából 20FPS-t TAA-val, Quality DLSS-el és jóindulattal 30 körül. A 6800XT-n pici finomhangolással (2.5Ghz GPU, kb. 100Mhz OC kis alulfesszel) TAA FHD szalad 30-35-el, régi driverrel, újabbakkal gyorsabb ennél picivel. Viszonyításként a 6800XT WQHD-n is 25 FPS körül adott ugyanott TAA-val.
Nem pontos mérések idő hiányában, csak amolyan gyors erőfelmérésnek szántam saját szórakoztatásomra, melyiket tartsam meg, no, meg kipróbálni a DLSS2-t.A nyerő kombináció nálam egyébként FHD lett TAA-val a 6800XT-n, fix 30FPS korláttal, így ugyanis nincs az RT miatti extra input lag és darabosság, és vajsimán fut fixen ennyivel, nyilván amennyire 30 FPS vajsima lehet.
Kicsit sajnálom, hogy így marad némi kihasználatlan hely a WQHD monitoromon, de kárpótol a gyönyörű képi világ.
Amúgy ez a csatorna töltött fel szuper összehasonlító videókat. 1440P-n így megy a 3080 [link] , így a 6800XT: [link] és így a 3060 [link] . Annyi lábjegyzet, hogy a 3080-on minden RT ment, a másik kettőn csak az RT-GI. Illetve én is minden RT-t bekapcsolva teszteltem. Szubjektíven ez nálam a 6800XT-nek kedvezett a 3060-al szemben videó benyomásához képest.
#46144 gV: Nem vitatom, én is szívesen kipróbáltam volna, de ~2 FPS-el nem opció.
-
HSM
félisten
"viszont munkára tökmindegy, hogy melyik szálra mit rak."
A "munka" nem egy konkrét felhasználás. Van olyan munka, aminek egyáltalán nem mindegy, melyik szálon mi fut. Sőt, kezdetben az első Ryzen megjelenéskor pl. az Nv videókártyák kártyák is döglassúak voltak, míg nem jött rájuk a finomhangolás, melyik szálakon mit csináljon a driver ilyen CPU-n.#44147 huskydog17 : Szerintem ami itt félreértésre ad okot, hogy rendszeresen így fogalmazol: "Az AMD elismerte a hibát".
Ez így félrevezető, mert elismerni a hiba elkövetését szokás, így pedig úgy hangzik, mintha az AMD hibázott volna, amit elismert.
Ehelyett itt gyakorlatilag arról van szó, hogy az AMD figyelmeztette a felhasználóit, hogy a jelenlegi win11-el nem működnek jól bizonyos processzoraik, és hogy dolgoznak a megoldáson az OS fejlesztőjével.
Arról én nem látok információt, hogy ki és mit hibázott, hogy ez a probléma fennáll. -
GeryFlash
veterán
Igen, a fogyasztast meglatjuk, de azert a sokadik revizios TSMC 7nm vs Intel sokadik downgradelt 10nm...
En 2019 vegeig egyetlen AMD vs Intel vitaban sem partoltam az Intelt, azt akartam hogy veszitsenek annyi piacot amennyit tudnak, hadd nojjon a kicsi, legyem balansz, verseny. Aztan jott a chip hiany meg a banyaszlaz, es lam kiderult hogy szo sincs itt semmilyen vallalati kultura beli difirol.
Kozben a fanok eloadjak hogy Lisa SU az Isten, az AMD mernoki gardaja mindenkit bearaz, a ZEN architekturalisan mennyire top stb. Ehhez kepest mellerakod az M1 chipet es megveri az 5950X-et. Csak ugye a fogyasztasi egy keret egy kicsiket mas.
Nagyon kivancsi leszek hogy amikor az Intel elkezd procikat bergyartatni a TSMC-vel, es egyenlo feltelek lesznek akkor az AMD mit fog hozni. Meg hogy ez amugy mennyire eleg majd az eppen aktualis Apple ARM chip ellen. -
zsid
senior tag
Nem nagyon játszok, így arra nekem a 3700 X is több mint elég. Játékokban minden kétséget kizáróan jobb az 5600X, kérdés hogy felmossa-e annyira a padlót a 8 magossal, hogy megérje a felárat? Nekem nem ért volna meg 50% felárat, hogy 15-35%-kal több FPSem legyen 1080p-ben ( az én esetemben úgy ~40 000-ret ). 1440p-ben vagy 4K-ban ez a különbség lett volna max 5-10%? Ezért én nem vagyok hajlandó kiadni ekkora felárat. Más a helyzet egy olyannál aki aktív játékos és van valami combosabb videókártyája, egy ilyennek más a " megéri" faktor.
Meg a jelenlegi árak is más helyzetet teremtenek, 5-6000 Ft árkülöbségnél gondolkodás nélkül az 5600X-et venném én is, de 40 000 difi az más szitu..
-
HSM
félisten
"a magszámot limitáljuk 8-ra, mert a játékok 98%-a ennyit használ maximum és meg is vagyunk a bűvös képlettel"
Ez még mindig semmiféle magyarázattal nem szolgál a 3300X szereplésére, ami van, hogy a 3600X/XT-t is megveri, de legalábbis ott van a nyakukon."a Ryzen 3600 egy szálon jóval gyengébb a 9900K-nál"
A 3600 igen, de az egyszálon hasonlóan erős 3600XT esetén is éppen ugyanez a felállás. Beszéltük is a másik topikban, vélhetőleg a magasabb késleltetések/CCX-es felépítés a jelenség magyarázata. Az 5600X-ben nincs ilyen gond, szaladnak is rajta a játékok szépen. Ezért is emeltem ki, hogy egy gyengébb hatmagos és egy erős 8-as között. -
HSM
félisten
"Szerver procikat nem akartam idekeverni, tehát a HEDT vonalat hagyjuk"
Akkor legyen itt példának a 3800XT vagy a 3900X szemben az 5600X-el vagy 3300X-el. Magszám * erőben is jobb a 3800XT, hát még a 3900, mégis az 5600X arat a legtöbb játékban a 3300X meg ott van a nyakukon."de a gyakorlat ma még kevésbé mutatja ezt"
A gyakorlat azt mutatja, hogy nyilván ha 2 mag is megoldja erőből a 60 FPS-t, akkor az már egy alap szintre elég. Persze, én és amúgy sokan mások sem 60 FPS-re gyúrunk, én jobban szeretem, ha azért 100 környéke megvan átlagban, és ez a 144Hz-es monitorom előtt is így volt már. Illetve én kényes vagyok a mikrolaggokra, így inkább 60 FPS minimumra célzok, míg sokakat egyáltalán nem zavar pár beesés.
Pont linkeltem pár napja ide egy controlos videót, hiába átlagosan jó, ha egy nagyobb csete-paté így néz ki: [link] . És persze ez konzol, de PC-n kb ugyanez a hatás, ha elkezd fogyni a CPU a játék alól. Többen tapasztalták egyébként az elmúlt években, hogy sok játékban bizony van érezhető különbség egy erős 8 magos (pl. 9900K) és egy gyengébb hatmagos között (pl. Ryzen 3600) akár magasabb felbontásban is, pl. [link] .
Nem mondom, hogy vegyen mindenki gyorsan drága 8 magos CPU-t, de azt sem merném kijelenteni, hogy aki vesz, az csak feleslegesen elszórta a pénzét... -
HSM
félisten
"Azért, mert 1 magon gyengébbek"
Pont erre utaltam, nem úgy van a, hogy tetszőlegesen összeszorzod a magok erejét a magszámmal és megvan a proci "ereje"."akkor 1 magra 2db program szál megy, például a hang és tárhely kezelés egyszerre."
Amit kiagytál, hogy tipikusan ez az a pont, amikor vadul beindul a mikrolaggolás, mert lkezdik ölni egymást a szálak az erőforrásért, a játék pedig nem futhat tovább, amíg nincs kész minden részfolyamat."de ez azért nem annyira sok erőforrás egy jó architektúra esetén sok cache-sel."
Sajnos ez sem így van.Gyorsan megnéztem, Cinebench R15 nálam -5%-ot veszít a Ryzen 3600-asomon, ha 12 helyett 24 szálon futtatom, és ez messze a legideálisabb eset, mert a Cinebench jól optimalizált, és egy játékkal ellentétben független szálakat futtat. Ehhez képest egy játékban durván borulhat a tempó, ha nem megfelelő a szálak közötti szinkron, ami pedig csúnyán elromolhat, ha nem annyi szál van a CPU-n, amire a játékot optimalizálták. A te példáddal, ha a hang és tárhely kezelés egy szálra kényszerül, és emiatt nem készül el időre az jelentős lassulás lehet, hiába volt a többi szál gyors, végül a képkocka "lassan" fog elkészülni.
-
HSM
félisten
"a magonkénti teljesítmény szorozva magszám adja meg bármely proci össz. teljesítményét"
Ennél azért sokkal árnyaltabb a kép. Gondolj a nagyon sok magos szerver processzorokra, nem fog rajtuk különösebben futni a legtöbb játék.
A 8 magnak akkor lehet jelentősége, ha kifejezetten arra van optimalizálva erősen a motor. Hiába a 6 erős mag, ha a feladatok 8 végrehajtóra vannak kiosztva. Általában a motorok dinamikusan terpeszkednek a minél több magra, de ez nem feltétlen az ideális megoldás minden esetben."Ha az 1 mag elég erős, ugyanannyi idő alatt végez, mint 2 fele olyan erős mag."
A probléma, hogy 1 dupla olyan erős mag két szál futtatásával nem ugyanannyi idő alatt végez, mint két fele olyan erős mag, mivel a szálak közötti válogatás is plusz erőforrást von el. Ideális esetben 1 logikai (néhány esetben fizikai) szál egy feladatot futtat. -
PuMbA
titán
Talán a legjobban elterjedt tévinformáció ez a játékosok körében, hogy a magszám számít, mikor valójában a magonkénti teljesítmény szorozva magszám adja meg bármely proci össz. teljesítményét
Ugye ne feledjük, 2 mag munkáját 1 mag is ki tudja váltani, hiszen egy magon akárhány program szál futhat. Ha az 1 mag elég erős, ugyanannyi idő alatt végez, mint 2 fele olyan erős mag.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ettől még működni fog az RT a mostani RT-s kártyákon, csak nem úgy ahogy most. De az igaz, hogy a DXR 1.0 és 1.1 egy zsákutca. A DXR 1.0 azért, mert túl sok dinamikus bekötést igényel, és emiatt lassú, míg a DXR 1.1 azért, mert nem kompatibilis a működési elve olyan potenciális jövőbeli hardveres fejlesztésekkel, mint a másodlagos sugarak koherenciájának biztosítása. A traversal shader egyébként egyik zsákutcára sem megoldás. Ez abban segít, hogy ha RT-t raknak a játékba, és nem csak marhára limitált távolságig lövik a sugarakat, akkor az RT VRAM-igénye ne legyen 2-3 GB, ami ma is előfordul a távolra számolós RT-s játékokban, mint például a Godfall. Ha azt átrakják traversal shaderre, akkor ez a VRAM-igény 0,5-1 GB közé csökken, ami azért nem mindegy. Ez most a legégetőbb probléma. De a DXR 1.0 és 1.1 problémáit ez sem kezeli, ahhoz egy harmadikféle irány kell. Na most a Microsoft dönthet úgy, hogy csinál egy új irányt, vagy megpróbálja erősen kombinálhatóra módosítani a DXR 1.0-t és 1.1-et. Utóbbi esetben nem kell új specifikáció, és úgy működhetne a dolog, hogy a másodlagos sugarakkal dolgozó lövéseket DXR 1.0-ban, míg a csak elsődlegessel dolgozókat DXR 1.1-ben alkalmaznák. Itt kihasználnák, hogy az elsődleges sugarak alapból koherensek.
Szerintem amúgy ez még évekig útkeresés lesz, de ettől tesztelni lehet.Érdemes amúgy az Intelnek megnézni ezt a konstrukcióját: [link] - nem megoldás mindenre, de a DXR legégetőbb bajait kezeli. Oldalt van egy videó, amiben az előadás megtekinthető, és nagyon jól érthetően elmagyarázzák. Erre lesz jó amúgy a traversal shader.
#43298 b. : Az EVGA-nak az a gondja, hogy az Intel már nem az elsődleges gaming választás a prociban. Ezt le kell reagálni, mert ha megnézed a DIY eladásokat a procinál, akkor azt gaming szinten a Zen 3 uralja le, nem a rakétató. Ez az EVGA-nak azért baj, mert kevesebb lesz az igény az inteles alaplapjaira, hiszen ha már eleve nem veszik meg a szükséges procit, akkor hova adnák el a legyártott termékeiket ugye...
-
A Cp2077 számomra a a második olyan játék amire azt mondom, hogy RT nélkül nem igazán érdemes végig játszani , ha valakinek a grafika elsődleges.
Nekem egy kedvencem lett , nem szörnyszülött szerintem, persze ez szubjektív. 178 órám van benne és 2 végig játszás eddig. nagyon zavaró bugokkal főleg a második végig játszásnál már nem találkoztam. Elsőnél egyszer egy küldiben nem működött az enemy , na az érdekes volt .érdemes megnézni sixpak képeit mit ad hozzá az RT. [link] [link] [link]
-
Ezek elsősorban szoftveres fejlesztések. Messze nem véglegesek.
Path tracing és az egész sokkal fejlettebb már filmek és utómunkálatok készítésére, de ott nem real time kell futtatni az eljárásokat. Ez ha jól számolom a 3. lépcső 2 év alatt a DXR ben. A Sony nem DXR függő, saját eljárásokkal dolgozhatnak amik túlmutatnak a DXR képeségein. -
És akkor sem volt igazad és most sincs.
Nem Nvidia féle RT, hanem DXR ,szabványos Microsoft raytracing.
Az is egy szabvány, azért fut AMD kártyákon is.
A traversal shaderre és a most bejövő fejlesztésekről írta Abu amit írt.
A Raytracing folyamatosan fejlődni fog. Ez is egy állomás lesz . Ennyi erővel soha ne teszteljük semmit mert 1-2 év múlva jön egy újabb lépcső. csak úgy mint az FSR és a DLSS jelenlegi verzióit se teszteljük.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Microsoft-féle API szabványos, de még nincs kész PC-re. Amíg nem véglegesítik a specifikációt, addig nem fogják használni a programok. Erre azért jó oka van az iparágnak... better safe than sorry.
[link] - itt alul lehet olvasni készülő fejlesztéseket. A három felsorolt újítás közül kettő már nem potenciális, hanem konkrétan benne van az Xbox Series S/X mono API-jában. Konkrétan a traversal shader és a beam tracing. Új hardvert sem igényelnek, sőt igazából a meglévő hardverekből is kevesebb részegység lesz kihasználva, mert a traversal shader egy programozható lépcső, így a fixfunkciós traversal unit hiába van ott az egyes GPU-kban, azokat nem lehet majd ezzel használni.
Az AMD-nek van nem szabványos rendszere erre, de igazából ezt sokan csak a fejlesztéshez használták. Igazából ahogy lesz szabvány, nincs értelme az AMD-féle nem szabványos csomagnak. A fejlesztésben segíthet, de másban nem.
-
-
HSM
félisten
Egyébként azt gondolom, az RT-képes konzolok lehetnek ebben (is) az egyik komoly hajtóerő.
Ennek a toldozásnak-foltozásnak sok értelmét nem látom, amit néhány címnél csináltak. Számomra az inkább csalódást keltő, főleg, hogy az FPS-t az oda nem illő, vizuálisan alig észrevehető effekt is szépen tudja enni.Én is így látom, 2-3 év alatt ki fog forrni, aztán már lehet majd látni, mik a valós igények és melyik rendszer a legjobb benne.
#43239 b. : A CP-t nem ismerem, így ehhez nem tudok hozzászólni.
"A szabvány a piacon van már 3 éve."
Hát ezaz. A 3 éve piacon lévő megoldásra (Turing) szabták rá a (PC-s) szabványt. Abba pedig ne is menjünk bele inkább, hogy ez igazából nem SZABVÁNY, hanem egy API.
A konzolokon meg egy másik API van, ami pedig az RDNA2 gombhoz lett szabva.#43240 PuMbA : Nekem akad itthon 6800 XT is, és RTX3060 is, de így sem nagyon foglalkozom vele, mert nem igazán releváns szerintem. Nincs nagyon mivel tesztelni, illetve az API helyzet is kissé zavarosnak tűnik, a szoftverek is csak éppen elkezdték bontogatni a szárnyaikat ebben. Sokkal érdekesebb vonal, hogy az egyes címekben mit sikerül belőle kihozni képminőség és tempó tekintetében. A linkelt DF videóban pl. ez igencsak tetszett, ahogy bemutatja mi történik a színfalak mögött, és ez hogyan hat a végeredményre, összehasonlítva az eredeti játékkal.
-
-
Raggie
őstag
Az új technológiákat mindíg figyelemmel kell követni. Főleg olyan iparágban mint a PC és főleg akkor ha valaki ennek is a csúcstechnológiáival foglalkozik.
Nem csak akkor ha már rendkívül elterjedt.Az már másik kérdés, hogy milyen mértékben és milyen súllyal kell ezekkel foglalkozni.
Szerintem a HU pont megfelelő súlyt fektet erre. Se többet se kevesebbet. Foglalkoznak RT-vel is és DLSS-sel is. De nem mindíg és nem túlsúlyban.
Amikor játékokat és VGA-kat hasonlítgat össze nagyobb számban, akkor meg van említve, esetleg van is rá slide, de nem kell túlerőltetni, mert aktuális címekben és felhasználó bázisban a reprezentációja még alacsony.
DE akit ez jobban érdekel, annak van dedikált külön ezekkel foglalkozó videó és ott töviről hegyire ki van vesézve. Szerintem ez teljesen jó megközelítés. -
Azt gondolod hogy objektívan látod pedig nagyon nem pont, hogy nem vagy az, szubjektív véleményed van. amit ráhúzol a játékiparra és a piacra, pedig mint látod nem túl sikeres jelenleg ez a hozzáállás a piaci részesedében.
RT játékok vannak most is , sikeres játékok, hozzá adott értéket képvisel. a jövőben megjelenő játékok RT képesek lesznek. te sem 1 hónapra veszel kártyát meg sokan 2-3 -5 évig megtartanak egy kártyát .
Csak a nagyobb címekben idén jön Stalker 2, FC6 ,Dying Light 2, DOOM,Forza Horizon 5, Hitman 3 stb... Ezek közül FC6 ami például engem nem érdekel a többiben szeretném élvezni az RT adta grafikát.
RT-t tesztelni a legfontosabb manapság és és HU azért nem tesztel mert ezzel kidomborítaná az Nvidia előnyét és ugye őt most utálniuk kell nekik.
Az hogy van RT teszt az nem vesz el senkitől semmit, csak hozzáad. -
gV
őstag
-
GeryFlash
veterán
Az a problémám hogy gyorsan ledaráltad hogy melyik játék miért nem releváns, változatos indokokkal, majd hoztál egy játék példát, amire teljesen igaz az egyik számodra kizáró tényező.
A másik játék egy ősrégi ugyan népszerű de a következő évek fejlesztési irányihoz semmiféle kapcsoltban nem lévő játék. Ennyi erővel teszteljük a VGA-kat a 2-3 milliós active userrel rendeljező Wowra (ugyan az multis de ott 4K ultrara huzott grafikaval megvan a 100 FPS egy közepes VGA-n) vagy a Skyrimre.
Tényleg ez hogy eladtak több millió Cyberpunkot de mivel te úgy érzed h már nincs hype így nem releváns...
-
GeryFlash
veterán
Fuh az szép, tehát vagy vmit nem adtak el kellő számban, vagy multis vagy sikeres volt de LECSENGETT. Majd hoztál 2 példát, egy lassan 10 éves játékot ami egy kenyérpiritón is elmegy de borzaadan skálázódik 4K-ra az elavult szar motor miatt, és egy szintén multis játékot ahol sok fps kis input lag a fontos
-
AsakuraDave
őstag
Aki váltana mondjuk 3080-ról Ti(e)-ra annak igenis fontos infó LENNE
Mivel lehet raszterba nem éri meg azt a pénzt de ha lehet 1-2 címbe nem kell DLSS az RT mellé akkor már jobban érdekelné az embert
Azért nincs teszt mert sok idő megcsinálni bár bőven elég lenne Quality módban tesztelni főleg mikor 3080 és felette vagyunk mert azon egy Q mód már bőven játszható FPS-t kellene adjon RT-vel. Illetve mert HUB-nak a töke kivan a sok reviziótól már csak AIB vs AIB is egy "szaros" SOTTR tesztet futtatnak le mert ott csak berakod, hogy High preset és benchmark bár itt annyiba igazuk van, hogy az OC meg hőfokok/zajszint a fontos nincs szükség minden játék alatt végigtesztelni. -
Petykemano
veterán
Úgy tűnik, gyerekkorodban nem játszottál autós kártyával.
Hát nem érted, hogy mindig azt kell tesztelni, amiben az Nvidia jobb?
Emlékszem, 6-7 éve, valamikor a maxwell megjelenésekor nagyítóval kellett keresni - az egyébként addig megszokott - képminőség összehasonlítást. Érdekes módon a legtöbbször az jött ki, hogy az AMD kártya ad szebb képet, az nvidia kártya meg mintha itt-ott elcsalna pár apró részletet. Persze csak vájtszeműeknek volt észrevehető, de azért a biztonság kedvéért már senki nem is firtatta.
Most meg hogy a DLSS jobb képet ad, mint az FSR, hirtelen milyen fontos lett! -
-
szerintem nem értem a gondolat menetedet, bocsi
A cím a gond? de ez egy cikk, nem csak egy cím...
Az ajánlott gépigény a készítők részéről 8 magos CPU-t kér mindkét gyártó részérő. A cikkíró is leírja hogy 3700 X/ 9700K vagy újabb/ magasabb CPU. Az 1800X nem újabb.
"For an optimal (1080p 60 FPS experience) you’ll need an octa-core CPU, the Ryzen 7 3700X or higher "Attól , hogy 5600 X, az 6 magos marad és valószínűleg egy 5800 X gyorsabb lesz azonos frekin is akár, mert támogatja a játék a 8 magot.. Főleg hogy ez 1080 P-re van megadva, ami igényli a CPU teljesítményt.
-
Petykemano
veterán
Én ezért tartom önáltatásnak, hogy ma veszek egy 6 magosat és 3-4 év múlva majd lecserélem egy használt 12 magosra ugyanabból a szériából.
Mert valójában 2 generációval későbbi 6 magos már ST 30-40%-kal gyorsabb és majdnem hozza a korabeli 12 magos MT teljesítményét(Persze egész más, ha a cserével generációt is tudsz váltani)
-
-
Ez nem igaz azért most már annyira szerencsére, de jelen van.
Kijött pár patch azóta, lassan orvolsolódnak ezek a problémák is. Ez még decemberi videó.Kényes az SSD sebességére is például a játék. Sokszor a városon belül is voltak elötted 5 méterre hasonló artifactok sajnos, főleg decemberben még.
Maga a játék nem prevgen , 3 év valós technikai fejlesztés van mögötte, de az RT igazából tényleg sokat tesz hozzá.
Ma már javult a dolog, de nem tökéletes még mindig. [link] Külön topik van olyan szép képeket lehet lőni menet közben néha. sixpak szerintem az egyik legjobb benne [link] [link] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest