Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
- 

PuMbA titán válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetére"Rockstar-tol sem kell csodat varni, nem volt olyan jatekuk ami flawless lett volna konzolokon megjeleneskor." Ez igaz, de a Rockstar-nál látszik az ok, hogy miért nem flawless  Annyi minden van benne és olyan megoldások, amiket máshol nem vagy alig látsz. Hmm...még árapály szimuláció is lesz? Ok, megértem, hogy nem fix 30-cal, hanem valahol 27-en fog futni konzolon a GTA 6. Én nem hibátlanságot várok el a stúdióktól, hanem azt, hogy nagyjából ésszerű dolgok legyenek. Annyi minden van benne és olyan megoldások, amiket máshol nem vagy alig látsz. Hmm...még árapály szimuláció is lesz? Ok, megértem, hogy nem fix 30-cal, hanem valahol 27-en fog futni konzolon a GTA 6. Én nem hibátlanságot várok el a stúdióktól, hanem azt, hogy nagyjából ésszerű dolgok legyenek.AsakuraDave: Ja, bár én 1-1,5 éve vettem utoljára játékot, mert kevés az időm. Így csak olyan játékok jöhetnek szóba, ami érdekel és magas szintet üt meg. N+1-ik shooter meg optimalizálatlan dolgok nem izgatnak. Most az őszi Steam vásáron tervezek venni megint játékot. 
- 

Kolbi_30 őstag válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetéreNekem megvan a 2 es 3..a 3 is mar hatareset volt de ez a jelen kor tipikus lenyomata, szart a "szaroknak" mert ugyis megveszik...paran refoundolnaknde a profitra nem lesz nagy hatasa..Jelen multi szemlelet..mindeggy hogy jo e vagy nem, csak vegyek meg. 
 De ha ugy kenyelmesebb elfogadni, hogy a barom hgyis felskalaz meg bekapcsolja a kamu fpst es akkor mindeggy
- 

válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetéreÉrtem én hogy mindíg van ki a hibás. Itt amit leírtam az a végfelhasználó szemszöge, a sajátom, aki 65-80 dollárért megveszi a játékot. 
 Komolyan mondom tisztellek és megértem hogy mindíg véded a porgramozókat de fogalmad sincs itt valójában hogy dolgoztak és mit csináltak, ez egy teória.
 Engem , mint vevő nem érdekel mit kellett volna és kinek téged se hat meg ha a Sparba kukacos húst adnak, hogy az a beszállító vagy a hentes hibája e.Hát én olyan ordító különbséget pedig nem látok ami indokolná,hogy egy 3x olyan erős VGA-n ötöd akkora sebességgel fut ez a játék. Jobban néz ki ez tény, ez pontosan ahhoz elég kellene hogy legyen hogy egy mostani csúcs kártyán szintén 144 FPS-t lássak a számlálón, elfogadható kompomisszum lenne.Ez a vevő szembehugyozása és lassan az UE5 játék motor egy szitok szó lesz és nem csak ezen a fórumon, olvasd el a hozászólásokat redditen.. 
 PS5 verzió grafikája nem maxolja ki a BD-t egy közepes grafikai beállítás,de ott sem stabil, sokszor van beesés, ettől függetlenül vállalható.
- 

üzenetére T.Peter

üzenetéreEzt egy UE5 fejlesztő írta [link] : "The performance improvements we have seen since 5.0 are extremely significant, especially, iirc, 5.4 and 5.6. 
 I also suspect, as you say, that a huge part of the issue has been documentation and best practices. Epic has not done a good job of compiling information about how to optimize for lumen, nanite, world partition (and HLODS). And we are just now starting to see the industry build enough communal knowledge to actually use these systems as intended."Egyébként ezt olvasva találtam rá, hogy a Valorant hogy működött / működik olyan jól UE4 és UE5 alatt. Hát úgy, hogy saját renderer-t használnak: VALORANT’s foundation is Unreal Engine  "We made big investments in the engine’s rendering layer; a non-exhaustive list includes: - Custom forward renderer based on Unreal Engine’s mobile rendering path.Our implementation predates the forward shading renderer added for desktop in UE4.14. - Unique base pass shaders authored to support just the capabilities we need with as few instructions and texture samples as possible. Base environment material’s pixel shader uses just 41 instructions and one texture lookup when material quality is set to low." - Various tweaks for decals, including culling based on facing as well as occlusion culling with custom visibility queries, simplified vertex fog support, and custom lighting contributions. 
- 

üzenetére T.Peter

üzenetére"Amikor meg csak ue4 volt, 4.0 es 4.27 kozott nem zavart az oriasi elteres?" Nem zavart, mert alig volt UE4 játék és az általam játszottak más motort használtak  Most az UE5 mérföldekkel népszerűbb és már olyan játékokat is kiadnak vele, ami engem érdekel. Ezekkel meg majd szeretnék normálisan játszani. Most az UE5 mérföldekkel népszerűbb és már olyan játékokat is kiadnak vele, ami engem érdekel. Ezekkel meg majd szeretnék normálisan játszani.
- 

Kolbi_30 őstag válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetéreEz azert van, mert igy is megveszik. A mostani "Gamer" bazisnak eleg ha csilivili, meg tele van rakva tulhypolt szarral. Az hogy jo legyen, tortenete legyen, izgalmas legyen, esetleg gondolkozni keljen kicsit az a csekklista vegen van, ha epp rajta van..amig ez nem valtozik nem fognak minoseget csinalni..minel hamarabb tobb penz a lenyeg. Refoundot meg bazishoz kepest elenyeszo letszam ker. 
- 

üzenetére T.Peter

üzenetéreIgen, én is erre várok, hogy mikor tűnnek el a rossz döntések, mert az UE5 motoros játékok többségénél feltűnően sok van  Vagy nem értik még a cégek, hogy ha nem csinálják meg ezeket akkor gatya lesz az egész, vagy nem tudom, de reméljük hamarosan lesz javulás és nem azt kell nézni egy UE5 játék megjelenésekor, hogy na ez most szaggatni fog-e, így 3 évvel a motor megjelenése után. A játékiparban azért lassan őrőlnek a malmok, ez tény. Vagy nem értik még a cégek, hogy ha nem csinálják meg ezeket akkor gatya lesz az egész, vagy nem tudom, de reméljük hamarosan lesz javulás és nem azt kell nézni egy UE5 játék megjelenésekor, hogy na ez most szaggatni fog-e, így 3 évvel a motor megjelenése után. A játékiparban azért lassan őrőlnek a malmok, ez tény.KAMELOT: 80 EUR sok lóvé egy remake-ért. Most biztosan kihagyom. 
- 

üzenetére T.Peter

üzenetéreA Virtuos csinálta az Oblivion Remastered-et, szóval az ember azt hinné, hogy már nagyon ismerik a motort, de úgy látszik, hogy mégse. Még a Fortnite-on is dolgoztak. PS5-ön Performance módban 60 fps-t kellene tartania, de 30fps-re esik be a játék egy robbanás miatt: [link] Most mit lehet erre mondani. Vagy egyáltalán nem kérnek az Epic-től segítséget vagy totál káosz van a cégnél. 
- 

T.Peter őstag válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetérePso cache-es pelda: Az egyik project-en mi pso precaching-et valasztottunk bundled pso cache helyett, szimplan azert, mert kevesebb vele a munka. Az engine osszegyujti a pso-kat es runtime compilation utan hasznalja. Ebbol lesz a shader stutter ha nincs eleg kapacitasa a cpu-nak idoben megcsinalni (vagy amig nem elerheto, a default mat lesz hasznalva). A bundled verzional minden elore ossze van gyujtve es pl a menuben van compilation manualisan. Ez nem opcio mondjuk egy Fortnite-nal, de ahogy lathato, a RoboCop-nal az volt. Nalunk a project technical director dontott igy, hiaba ervelt ellene a lead tech artist es en is. 
- 

válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetéreDe egy motor alapból nem tartalmazhatna ilyen jellegű hibát. Az rendben van, hogy ezt a stúdióknak lehetősége, alkalma, tudása lenne orvosolni, de az lenne a megoldás ha alapból nem lenne ilyen elemi és alapvetően zavaró hiba benne immár évek és verziók óta. 
 Ez azért nem egy apró kis hiba, egy bizonyos esetekben felépő gond, hanem ez a motor szerves részeként jelenlévő technológiai hiba.
 Azt gondolom, az Epicnek kellett volna már évekkel ezelött orvosolnia, de nekem úgy tűnik hogy bevállalják ezt a dolgot a végfelhasználó torkán letolva, cserébe a kedvező licensz feltételekkel és egyéb, a fejlesztők számára amúgy csábító dolgokkal, ráhárítva a felelőséget a fejlesztőkre és széttárva a kezüket a vásárlókra is.
 Azért egy mai játék premierkor nem 20 euros kategória, nem csak feljesztési költségek nőttek meg, hanem az "A" kategóriás játékok árai is a végfelhasználó szintjén. vannak bizonyos játékok és bizonyos kategóriák, amikor elnézi az ember ezt, mert épp egy indie stúdió,de azért egy Robocop az eddigi videók és beharangozások alapján nem indie cím.
- 

huskydog17 addikt válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetéreAz indie fejlesztők 99,99%-a nem fog belenyúlni a motorba semmilyen formában, főleg mert nekik nincs motorprogramozójuk, amit nem is lehet elvárni tőlük és pont emiatt is vesznek egy motort. Emiatt teljesen rá vannak utalva arra, hogy az Epic hogyan rakta össze a motort. Igen, nyilván van probléma, amit a játék készítője orvosolhat, ilyen például a shader compilation stutter, ezzel nincs is gond a fent említett játékban, mert a készítők foglalkoztak vele, PSO stutter nincs is a játékban. A traversal akadásokkal azonban nem tudnak mit kezdeni, mert azt a motor kódja okozza. 
 Az egész motor brutál CPU limites. Lehet bármilyen ügyes a játék készítője, illetve a pálya tervező, mindegy mennyire óvatosan bánik az assetekkel stb. ha a motor kódja egyszerűen fos, mert brutál CPU limites, akármit csinál, akadni fog, ez kívül esik a területén, ez kizárólag a motor, illetve az motor fejlesztőinek (Epic) hibája.
 Ezt egyébként maga a vezér Tim Sweeney is kijelentette, hogy a teljes szimulációhoz és game logic-hoz egyetlen CPU magot használ a játék. Tim elmondta, hogy single threaded kódot sokkal könnyebb volt írni, ezért mai napig az van benne. Nem nehéz elképzelni, hogy akkor mi minden más lehet még a motorban single threaded, amiről Tim nem akart beszélni, mert nyilván ő nem fogja a saját termékét sározni, főleg nem azt, aminek a vagyona nagy részét köszönheti.Tehát az, hogy a traversal akadások nem a motor hibája, mint ahogy állítottad, szimplán nem igaz. Az meg, hogy a döntéshozók miatt van, ez meg ferdítés, pontosabban ez nézőpont kérdése. Nézhetjük úgy is, hogy ha a döntéshozó a játék készítője és kiadója, akkor igen ők rosszul döntöttek amikor az UE5-öt választották, mert pontosan tudták, hogy ilyen súlyos gondja van. 
 Nézhetjük úgy is, hogy a döntéshozók az UE fejlesztői akik a mai napig nem írták át a single thread kódot, itt pedig ismét oda lyukadunk ki, hogy a játék készítője nem tehet arról, hogy szarul fut a motor.Felesleges azonban bármit szépíteni a dolgon. A köztudatban egyre negatívabb a megítélésé az UE5-nek, egyre több felhasználó (játékos) utálja, mert mindenki látja, hogy a performance a legtöbb játékban egy rakás kaki. Nem hiába terjedt el a Stutter Engine elnevezése sem. A független tesztekben is legtöbbször szarul szerepel, ezt már a tesztelők is tudják, hogy az UE5-nek aránytalanul magas a gépigénye és akadások jellemzik általánosan. A fenti játék is pont a motor miatt akadozik, mert az traversal stutter, azzal nem tudnak mit kezdeni, azt csak az Epic tudná javítani, de az 5-ös generációban biztosan nem fogják már. Ezt majd talán az UE6-ban javítják és akkor ott majd lehet azt is reklámozni, hogy "Hűh nézzétek, hogy begyorsítottuk , sokkal gyorsabb, mint az elődje!". Már látom előre, hogy ez lesz. Nem is akarom tovább húzni ezt az off témát, főleg, mert milliószor ki lett vesézve különböző topikokban. 
- 

huskydog17 addikt válasz  T.Peter

üzenetére T.Peter

üzenetére"Szoval elmondhatjuk, hogy megint nem az engine-en, hanem a donteshozokon mult." Nem az engine-en? Akkor a konyhásnénin? Kik azok a döntéshozók? Miért akarjuk letagadni, hogy az UE5 játékok 99%-a traversal stuttering-ben szenved? Ez nekem nagyon is engine problémának tűnik. 
- 

üzenetére T.Peter

üzenetéreÉrdekes, hogy majdnem minden döntéshozónak ebbe törik bele a bicskája az UE5-ben, hogy a traversal stutter nincs megoldva  Vajon miért ezt nem csinálják meg / sorolják utolsó prioritási helyre, miért nem valami más, a játékban lényegtelenebb dologtól vesznek el erőforrást? Inkább legyen eggyel kevesebb pályarész, ne legyen egy bizonyos interakció vagy valami, mint hogy szénné akadozik a játék. Ezt sose fogom megérteni. Vajon miért ezt nem csinálják meg / sorolják utolsó prioritási helyre, miért nem valami más, a játékban lényegtelenebb dologtól vesznek el erőforrást? Inkább legyen eggyel kevesebb pályarész, ne legyen egy bizonyos interakció vagy valami, mint hogy szénné akadozik a játék. Ezt sose fogom megérteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Hardcore café
- Formula-1
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP Extreme Holo
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- RTX 3070 Founders Edition
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annyi minden van benne és olyan megoldások, amiket máshol nem vagy alig látsz. Hmm...még árapály szimuláció is lesz? Ok, megértem, hogy nem fix 30-cal, hanem valahol 27-en fog futni konzolon a GTA 6. Én nem hibátlanságot várok el a stúdióktól, hanem azt, hogy nagyjából ésszerű dolgok legyenek.
 Annyi minden van benne és olyan megoldások, amiket máshol nem vagy alig látsz. Hmm...még árapály szimuláció is lesz? Ok, megértem, hogy nem fix 30-cal, hanem valahol 27-en fog futni konzolon a GTA 6. Én nem hibátlanságot várok el a stúdióktól, hanem azt, hogy nagyjából ésszerű dolgok legyenek. 

Jó dolog ez, hogy ha nagyon akarnak, akkor bele tudnak nyúlni a motorba, mert így van lehetőség mindenre. A fejlesztők meg csak beletanulnak az UE5-be, mert ez sem egyszerű úgy tűnik.
 Jó dolog ez, hogy ha nagyon akarnak, akkor bele tudnak nyúlni a motorba, mert így van lehetőség mindenre. A fejlesztők meg csak beletanulnak az UE5-be, mert ez sem egyszerű úgy tűnik.